Ebbe ne haragudj, de nem megyek bele megint, semmi kedvem elölről elkezdeni. Az "igényes" szó használata mostmár tisztán látszik, hogy nagy hiba volt tőlem, mert nem alkalmas arra, hogy kifejezzem azt, amit akartam. Arra próbáltam célozni, hogy ha valaki egy színész munkájára 100%-ban kíváncsi, akkor az eredeti hangot választja, nem is beszélve a hang dinamikájáról stb. Ezt én utána többször is leírtam, ettől függetlenül a témából kikerekedett egy teljesen felesleges és parttalan vita, amit nem fogok sem a te, sem más kedvéért elölről elkezdeni, mert ugyanúgy nem jutnánk egyről a kettőre.
Én nem nézem le azokat, akik szinkronnal néznek meg egy filmet, de elhiszem, hogy az írásom alapján ezt szűrted le te is, mindazonáltal remélem, hogy valaki elsőre is megértette, hogy mire gondoltam. Ha visszaolvasod, én nem is szabtam meg senkinek, hogy most akkor fogja magát, és nézzen meg angolul egy filmet, sőt, ha még egy csettintésre lengyel-style hangalámondásossá tehetném az összes magyar DVD-t, akkor se tenném meg, mert attól nekem nem lenne jobb. Én felhoztam az érveimet az eredeti hang mellett, amivel egyidejűleg megindult a lavina, és egy egész estés vita lett belőle, amit mint mondtam, semmi pénzért sem kezdenék el elölről.
Nem, tényleg nem vagyok filmprof, ha tudni akarod, multimédia-fejlesztő leszek nemsokára, még ha Dömi nem is hiszi el :). Szar feliratok is vannak, de -szerintem- az esetek többségében így is az követi jobban az eredeti szöveget, mint egy szinkron, hiszen nem kell a tátogáshoz alkalmazkodni. Egyébként sok embertől hallani, hogy "a faszt fogok én olvasgatni", ami megint egy másik véglet, de ezt a hozzáállást sem lehet elhanyagolni, ilyenkor meg nem lehet azt rávágni, hogy meg is lehet tanulni angolul, a mai világban összességében nem is jelent az hátrányt. Dehát ez van, elsütsz egy cigányos viccet=rasszista vagy, nem tetszett a Schindler listája=antiszemita vagy, az angoltudásodra mersz hivatkozni=egoista vagy. Nem az Xpress fórumára írtam, csak úgy nagy általánosságban, mielőtt valaki ezen is felkapja a vizet.
Ha már Dömi neve felmerült, én sértőbbnek éreztem az ő iskolázottság-telefon "poénjait", vagy akár a gúnyosan előadott külföldről rendelős beszólását, amit egy képbeillesztési ürügyön kezdett el írogatni, amikor nagy valószínűséggel látta, hogy rengeteg képet beillesztettem már a fórumra. Abban az egy esetben nem volt időm ilyennel szarakodni, plusz nem is figyeltem, hogy mekkora képeket csináltam, és tartottam tőle, hogy szét fogja csapni a topicot, ha túl nagy, ezt anno jeleztem is. A külföldös "poénon" még egy kicsit meg is lepődtem, lehet hogy újabban ciki másoknak nonprofit ilyesmiben segíteni, de nekem mindegy, nekem lesz külföldről DVD-m, akik meg nem tudnak/akarnak maguknak kártyát csináltatni, az meg le van szarva. Nekem sem hiányzik a plusz utazgatás, a levelezgetés, ha valami nem érkezik meg, pláne, hogy már mentem ki DVD-vel potyára, álltam majdnem egy teljes órát a szépséges téli időben a nagy semmiért, és nem hiszem, hogy feleannyit is problémáztam emiatt ahhoz képest, mint amit ez a rosszul megfogalmazott, de később többször is megmagyarázott kijelentés itt kiváltott egyesekből. Én máshogy nem tudom már elmondani hogy akkor mire gondoltam, nagyon sajnálom, egy percet sem fogok tovább ezután arra pazarolni, hogy megértessem magam ebben a témában, egyszerűen képtelen vagyok rá. Akinek ettől függetlenül álmatlan éjszakái lesznek miattam, attól bocsánatot kérek