Keresés

A tökéletes trükk

2007. május 29., kedd 0:26
Így is volt. tehát hogy az eredeti lőtte le a másolatot.
0
2007. május 29., kedd 0:24
Nagyon érdekes, de tényleg "mozog" az a buborék ? - szerintem nem - ha tévednék sorry ;)
0
2007. május 29., kedd 0:19
ebbe is van valami: a halottak még néha "kábelt fektetnek", eleresztenek egy "galambot" vagy nő a körmük meg a hajuk. ez tény.
0
2007. május 28., hétfő 23:21
LOL
0
2007. május 28., hétfő 23:19
és akkor most mi van?
0
2007. május 28., hétfő 22:53
Egy buborék úszik fel a tartályban... amikor a mesélő (Caine) azt mondja:
... mert nem a valóságot akarjuk... hanem az illúziót.
0
2007. május 26., szombat 21:33

Annyira sötét a kép, hogy nem látom. Mi az?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. május 26., szombat 19:51
baki.
0
2007. május 23., szerda 17:11
Szegényke még elengedett egy utolsó galambot... :-))))
0
2007. május 23., szerda 17:07
SPOILER

Bár aki ezt a fórumot olvassa, az már úgyis látta a filmet. Nem tudom ki vette észre és kinek mi a véleménye a film utolsó kockáin látható, a tartályban felúszó buborékról?

0
2007. május 20., vasárnap 13:39
Angier Teslahoz való elküldése  csak egy trükk volt szintén, ami a naplóból ki is derül: Tesla csak a napló kulcsszava, nem a trükköké
0
2007. május 20., vasárnap 13:27
Bordennek van egy (iker)tesvére, ez már az elején kiderül(het) a rutinos mozizónak :)

Borden-t miért klónozták volna(ha egyáltalán erről van szó), mikor szegény volt, Tesla az usa-ban ténykedett és arra sem volt sokszor pénze Bordennek, hogy mindennapokban megéljenek, míg Angier dúsgazdag volt.

na és mi van ha maga a film az átverés :) ?
0
2007. május 16., szerda 13:18
SPOILER!

aztán megemlítik azt is, hogy az álzár ki lett cserélve eredetire. sok-sok tartály van, minden tartályban egy-egy hulla...
0
2007. május 16., szerda 13:16
SPOIELR!

Az én értelmezésemben, Jamával ellentétben, a másolat nem hiszi magát eredetinek. A film elején megemlíti Cutter, hogy a tartályban van egy retesz, amit elhúzva ki lehet szabadulni belőle. SZVSZ az eredeti ki tud mászni belőle, a másolat nem, ezért nem kockáztatott sokat. ...de lehet következő megtekintésre máshogy fogom gondolni...
0
2007. május 15., kedd 2:23
SPOILER

No, igen, de az Angier visszaemlékezése volt a saját naplójában (vagy ő mesélte haldoklás közben Bordennek? Nem emlékszem...) A lényeg, hogy nem valós időben játszódik, tehát lehet átverés is.
0
2007. május 15., kedd 2:22
SPOILER:

a dolog kulcsa az, hogy mindkettő eredetinek hiszi magát, s tulajdonképpen az is.
0
2007. május 15., kedd 2:16
SPOILER

Eszembe jutott valami azzal kapcsolatban, hogy a gépben melyik példány marad. Mikor először kiróbálta (egyedül), ott én úgy értelmeztem, hogy az eredeti lőtte le a másolatot.

Ha ez így van, akkor mégiscsak öngyilkos lett... :-))
0
2007. május 14., hétfő 19:08
Igazad lehet de viszont (SPOILER) elvileg a két Borden tartotta a kapcsolatott ugymond,és akkor szted nem mondta el az egyik a másiknak a csomós dolgot,szal h ő votl a hibás?Bár nem tom lehet h akkor még nem is votlo meg a másik...nem tom.Megnézem mg egyszer :D.
0
2007. május 14., hétfő 18:58
Borden esetleg azért nem tudott a csomóról,mivel az egyik kötötte és a másiktól kérdezték.
A későbbi felesége szobájába is így jutott be.
0
2007. május 14., hétfő 14:09
Szerintem mindenki máshogy éli meg a filmet.Én például (SPOILER!) azt gondolom hogy Angier teleportálódik el és a másolat fullad meg,ezért is vág olyan "mit tettem?" fejet a végén mikor Caine elmondja neki az igazságot a fulladásról.Amúgy mi még azn elmélkedtünk az öcsémmel,hogy melyik főszerplő volt igazából a gonosz?Arra jutottunk hogy tulajdonképpen semelyik.Mivel Borden a lány beleegyezésével (bólintott) kötött más milyen csomót a mutatvány előtt.Angier pedig valamilyen szinten felfogta hogy baleset volt,de mégis amiért Borden nem tudta meg mondani (sztem a lelki válsága miatt) hogy milyen csomót kötött a dühtől kicsit bekattant.Szal mind2 szereplőt meg lehet érteni és mind2 szereplő tett gonosz dolgokat,mégse volt egyikőjük se gonosz :P.Szal mi ezen elmélkedtünk,de gratula a sok okfejtéshez R2-val ismét egyetértek (mint már annyi filmnél :P) nem kell túl bonyolultan nézni a dolgokat!De ténjyleg jó hogy ennyit lehet agyalni egy filmen.
0
2007. május 14., hétfő 11:56
Illetőleg azért mer minden este beállni a gépbe, mert hisz abban, amit Cutter mesélt neki a fulladásról. Ezzel menti magát a gyilkosság felelőssége alól. A végén, mikor az öreg elárulja, hogy vízbefúláskor szó sincs hazatérésről, Angier eléggé rémült képet vág. Elgondolkozik, mi lenne, ha (ahogy jamamura írta) mégsem teleportálódna át az összes érzése az új testbe, vagy épp ellenkezőleg: az új egyednek lenne fogalma, milyen kellemetlen érzés is megfulladni. Na, akkor biztosan nem kockáztatta volna meg, hogy egyik este bedöglik a gép, és nem duplázza magát, hanem bekrepál. Volt-nincs Angier...
0
2007. május 14., hétfő 0:53
akkor elmaradt volna a jutalom, s a nézők hazamentek volna. :)
0
2007. május 14., hétfő 0:44
SPOILER

Logikusnak tűnik, amit írsz.. Csak akkor lett volna bibi, ha egyszer a teleport nem működik, csak a csapóajtó.. :-))
0
2007. május 14., hétfő 0:36
SPOILER

a másolat teljesen megegyezik az eredetivel: uyganazokkal az élményekkel, emlékekkel, tulajdonságokkal bír, mint az eredeti egészen a teleportáció pillanatáig: tehát aki elteleportálódik, ő úgy fogja érezni magát, hogy belépett a gépbe és máshol lépett ki. ő sosem fogja megtudni, milyen érzés belesni a tartályba, ezért mer újy meg újra beállni a gépbe, pedig ugyanakkor a fulladás élményét is átéli nap mint nap, csakhogy ez a példány már nem lesz olyan helyzetben, hogy dönteni tudjon arról, hogy megismétli-e a mutatványt.

a hasonmás-teória amúgy ezer sebből vérzik, szerintem nem szabad komolyan venni.
0
2007. május 14., hétfő 0:33
SPOILER:

nem nagyon foglalkozott ezzel a dologgal, hisz csak annyit tudott a vízbe fulladásról, amit caine karaktere mondott neki: olyan érzés, mint hazatérni.  fogadni mernék, hogy ha kiszabadult volna a tartályból, tuti nem állt volna bele a gépbe többet. :)
0