Lehet SPOILER-kedni? :-)
Tegnap megnéztem harmadszorra is a filmet. A tangomania.hu-s vélemény szerintem egy aprócska dolog miatt fog megdőlni, miszerint a boncasztalon, illetve az üvegtartályban nem Rootot látjuk, hanem az egyik Angiert: Rootnak ui. nem szögegyenes az orra, mint Angiernek, hanem kicsit karvalyosodik. Harmadjára már nagyon figyeltem erre. Még a hullaházas jelenetet meg lehet magyarázni, mivel az egy visszaemlékezős rész, de a legvége elméletileg "valós" időben játszódik. És igaza van garynek abban, minek hazudozna Angier a halála előtt Bordennek, ha az üres (vagy más hullákat tartalmazó!!) tartályok úgyis leleplezik?
Mondjuk, Rootot el is temethették, hogy aztán a végén előássák, de megint csak minek? Borden akkor is rájön a csalásra az üres (vagy teli) kádakból...
És ráadásul egyenes orrú fickó volt a tartályban. :-)
Mi van, ha mondjuk, Root megölette Angiert ( ő volt Coldlaw), és Borden őt lőtte le a végén? Ki akart tolni a munkaadójával, és végén meg ráfaragott, mert lelőtték, mint a kutyát! Ooops!
Igazából ez az orros dolog, ami nem hagy nyugodni. Ha vki meg tudja magyarázni, kérem, tegye meg, mert igaz, hogy a teleportos-klónozós verzió is zseniális, de a nézőátverős, tangomániás magyarázat még inkább! :-)
SPOILER VÉGE
Én volnék a legboldogabb, ha az lenne a nyerő. :-)