Keresés

A tökéletes trükk

2007. május 14., hétfő 0:15
hagsúly--->hangsúly
0
2007. május 14., hétfő 0:12
SPOILER!!!

Az nem elképzelhető, hogy mindig a gépben lévő Angier teleportálódott el, és az új került a gépbe, így az esett bele a tartályba? Úgy emlékszem azt mondta, hogy minden alkalommal attól félt, hogy majd ő esik a tartályba és nem teleportálódik el. Mondjuk részletkérdés, a hagsúly valóban azon van, hogy képes volt feláldozni magát a tökéletes trükk érdekében. Akár így, akár úgy.
0
2007. május 14., hétfő 0:04
Ráadásul számított rá, hogy Chr Bale egyszer csak megnézi, és ott lesz a halálánál. Hogy az elsőnél, vagy a 100-iknál, mindegy. De ezért mindig meg kellett halnia egy példányának, hogy "elkaphassa" az ellenfelét.. Így lehetett csak biztos benn, hogy el is ítélik..
0
2007. május 14., hétfő 0:00
Oahhh, király az okfejtésed!!! :-))
0
2007. május 13., vasárnap 23:58
Nos, én nem osztom az "összeseküvés elméletet", amit a tangomania.hu-n felvetettek. mint már írtam, szerintem sokkal egyszerűbb a film, mint néhányan látni vélik,..

Szóval. SPOILER!

Induljunk ki abból, hogy a gép nemcsak teleportál, hanem másol is. Ez, gondolom, tény. Így számomra logikusnak tűnik, hogy minden egyes használatakor egy db Hugh Jackmannek  meg kell halni. Így a boncasztalon látott egyén-akit mellesleg el is temettek, gondolom én, az ő volt, illetve a másolata. De nem a hasonmása. Az nem lenne logikus, mert utána lki kellene ásnia, felöltöztetni, és tartályba tenni. Ráadásul a tartályokban a végén mindegyikben van ember. Ha lassítva nézed, láthatod.

Ami számomra sokkal megdöbbentőbb, hogy minden este úgy kellett beállnia a gépbe, hogy öngyilkos lesz. Ugyanis az, aki a gépbe áll, az fullad meg és a másolata tűnik föl máshol. Te beállnál egy gépbe meghalni???

0
2007. május 13., vasárnap 11:52
Root megölette Angiert (ő volt Coldlaw)  = tehát Root lett volna Coldlaw, csak kissé kapkodtam. :-)
0
2007. május 13., vasárnap 11:45
Lehet SPOILER-kedni? :-)

Tegnap megnéztem harmadszorra is a filmet. A tangomania.hu-s vélemény szerintem egy aprócska dolog miatt fog megdőlni, miszerint a boncasztalon, illetve az üvegtartályban nem Rootot látjuk, hanem az egyik Angiert: Rootnak ui. nem szögegyenes az orra, mint Angiernek, hanem kicsit karvalyosodik. Harmadjára már nagyon figyeltem erre. Még a hullaházas jelenetet meg lehet magyarázni, mivel az egy visszaemlékezős rész, de a legvége elméletileg "valós" időben játszódik. És igaza van garynek abban, minek hazudozna Angier a halála előtt Bordennek, ha az üres (vagy más hullákat tartalmazó!!) tartályok úgyis leleplezik?
Mondjuk, Rootot el is temethették, hogy aztán a végén előássák, de megint csak minek? Borden akkor is rájön a csalásra az üres (vagy teli) kádakból...
És ráadásul egyenes orrú fickó volt a tartályban. :-)

Mi van, ha mondjuk, Root megölette Angiert ( ő volt Coldlaw), és Borden őt lőtte le a végén? Ki akart tolni a munkaadójával, és végén meg ráfaragott, mert lelőtték, mint a kutyát! Ooops!

Igazából ez az orros dolog, ami nem hagy nyugodni. Ha vki meg tudja magyarázni, kérem, tegye meg, mert igaz, hogy a teleportos-klónozós verzió is zseniális, de a nézőátverős, tangomániás magyarázat még inkább! :-)

SPOILER VÉGE

Én volnék a legboldogabb, ha az lenne a nyerő. :-)
0
2007. május 10., csütörtök 12:12
SPOILER

nem jól figyeltél, ugyanis minden tartályban van hulla, ahogy ez látszik is, a gép pedig nem csak teleport, hanem sokszorosító is egyben: bordent nem lehetett volna elítélni, ha nem lett volna plusz egy angier, méghozzá halott.
0
2007. május 9., szerda 23:36
Nincs valakinek filmes plakátja?
Csere is szóba jöhet 15 féle plakátom van.
0
2007. május 9., szerda 22:21
Örülök, hogy segíthettem :)
0
2007. május 9., szerda 22:02
Köszi szépen! Nagyon bírom az ilyen kis plusz dolgokat, manapság - sajnos - ez már üditő színfolt a hazai dvd-k esetében. Már alig várom, hogy megérkezzen az én példányom is! :-)
0
2007. május 9., szerda 21:39
A kis füzetke 4 oldalas amelyben Danny Blue-ról van 1 oldal, másik oldalon meg 2 trükk van elmagyarázva: címük: Tárgy a kézben, Érme eltűntetés
0
2007. május 9., szerda 20:44
Akinek már megvan: hány oldalas a kis füzet ami jár hozzá? Milyen trükkök vannak benne? :-)

Köszi!
0
2007. április 13., péntek 13:29
Egy két észrevétel a linkelt magyarázathoz:
Ha igaz lenne,hogy Root van a végén a tartályban,akkor kit temetnek el?Hulla nélkül,hogy itélnének el bárkit is?
Mi értelme lett volna a végén hazudnia Angiernek a halála elötti percekben,ha Borden az üres tartályokból úgyis tudta volna,hogy hazudik...
0
2007. április 13., péntek 12:28
Csaba007, akkor olvasd el a Benke által beírt linken a magyarázatot!
0
2007. április 12., csütörtök 17:10
Így ebben az értelmezésben az itt az xpress-en lévő borító tervet nézve, rájöttem, hogy a borító képi világa passzentos a filméhez. Tök szimpla a borító, és a film megoldása is az, csak olyan körítéssel ami miatt nem akarjuk észrevenni, hogy az utolsó svenknél csak egy hullát látunk, egy egyszerű átverés egyetlen ártatlan áldozatát. A film méltán nyeri el a klasszikus jelzőt a next generationtól....

Szeretünk Cristhoper Nolan... csinálj még soksoksok filmet!
0
2007. április 12., csütörtök 16:35
SPOILER

Jópár hónapja láttam a filmet, és akkor teljesen elfogadtam, hogy ez a teleport valóban létezik a film világában. De most ezt az értelmezést elolva megnéztem még1x a film végét:

1. Jól figyeltem, és csak annyi látszik, hogy EGYETLEN tartályban van hulla, de direkt úgy svenkel körbe a kamera, mintha mindegyikben az lenne. Valójában tényleg csak 1-et láthatunk. (Bár így Angier halálát követően Borden egyből rájöhetett, hogy hazudott.)

2. Most estek le igazán a film utolsó mondatai:
"Maguk pedig keresik a titkot, de nem lelnek rá, mert természetesen nem is keresik igazán. Valójában nem is akarják megfejteni. Azt akarják, hogy átverjék magukat."

Ez a film még zseniálisabb, mint eddig hittem, és az is egy zseni, aki rájött erre.:)
0
2007. április 12., csütörtök 16:34
:-)
0
2007. április 12., csütörtök 16:28
És úgy is megállja a helyét ha "úgy" értelmezzük a történetét, ahogy a film bemutatja...
Azért 6-8 évente csak felbukkan egy film ami teletömi az ember fejét kérdésekkel, és még élvezet is rá válaszolgatni:)

De mi volt a legutóbbi... nem emlékszem
0
2007. április 12., csütörtök 16:23
Igen, én is ezt az egyszerűbb megoldást választottam. De hát pont ezért zseniális a film: többféleképpen értelmezhető.
0
2007. április 12., csütörtök 16:20
De lehet, hogy az élményt mentegetem, mert nekem az a gondolat, hogy valaki saját tökéletes mását, aki voltakép ő maga (Are you watching closely?) öli meg, volt az az élmény amit vagy tíz éve nem éreztem moziban: Megborzadtam és őszintén ledöbbentem...
0
2007. április 12., csütörtök 16:08
Én kétszer láttam, de most, hogy mondod...
0
2007. április 12., csütörtök 16:04
Bocsesz a hozzászólást véletlenül a dvd értékeléséhez írtam... kopipaszt akkor ide is:
Benke!

Elismerő elemzés... de. Nekem van egy DE-m!

!!!SPoILER!!!

A film egyik záró képsorán nem csak egy kalitkában van hulla, hanem az összes többiben is! Root-bol pedig csak egy volt... Lehet a gép mégis működött?

!!!SPOILER END!!!

Csak azért kérdezem ,mert én még csak egyszer láttam, és lehet félre néztem valamit...
0
2007. április 12., csütörtök 15:58
Benke: olvastam a linket, nekem nagyon tetszik a fickó elmélete. Ezek után muszáj megnézem megint.
Csendben jegyzem meg, hogy miközben olvastam, jöttem rá, annak idején én is hagytam magam becsapni Nolan bátyó által. :-)
Zseniális mozi!!!
0