SPOILERES lehet!
Nagyon jól kivitelezett tárlatról van szó, ami az elég rövid időtartamba sűrített infót a technika segítségével szórakoztatóan adja át a témától nem idegenkedőknek.
A tárlat egy vezető segítségével zajlott, aki szobáról szobára vezette a csoportot. A fülesben szóló információ, és zenei, illetve egyéb hangeffektek valamint a fényjáték tették roppant izgalmassá és szórakoztatóvá a cirka egy órát amit a borzalmak kiállításán eltölthet az oda látogató érdeklődő.
Rögtön hazai vonatkozással kezdve Báthory Erzsébet szobáját csodálhattuk meg, de a következő szoba is rendelkezett hozzánk köthető elemekkel Vlad Tepes személyében. Ezek után a felcsigázott érdeklődő részt vehetett ( a teljesség igénye nélkül és nem sorrendben ) Ted Bundy kivégzésén, egy KKK gyűlésen, Al Capone egy leszámolásában, Hasfelmetsző Jack utolsó áldozata szobájában zajló eseményeken, Lincoln meggyilkolásán, megfigyelhettük Andrej Csikatilót " munka " közben, vagy épp Jeffrey Dahmer hűtőjéből figyelhettük a nyomozás mindenre kiható részleteit. Nekem a legjobban John Wayne Gacy szobája
és Ed Gein konyhája tetszett, ahol egy elemlámpával magunk is részt vehettünk egy amolyan rögtönzött nyomozásban.
A kiállítás ha nem is volt teljesen kimerítő a témában ( az idő rövidsége miatt ), a részleteket elég jól összefoglalta, és hitelesen dokumentumszerűen adta át.
Egy ismeretterjesztő kiállításról van szó, ami szórakoztatva, egyeseknek borzongatva adja át a főszereplők rémtetteiről szóló mondákat illetve valós történeteket. Tehát semmi vidámpark béli ijesztgetésre nem kell számítani, de azt hiszem a puszta tények ilyetén átadása is elég ijesztő. A tárlat végén a relaxációs szobában pihenhették ki a kiállítás borzalmait a látogatók, akiket nyugtató zenével és az egymás iránti tolerancia fontosságát hangsúlyozó figyelem felhívó beszéddel, és bibliai idézetekkel igyekeztek a helyes viselkedés felé vezető útra terelgetni az alkotók.
Én nagyon jól szórakoztam és ha nem laknék BP-től ilyen messze, biztos ellátogatnék még párszor ide. A jegy árát maximálisan megérte, sőt még relikviák vásárlására is van lehetőség, illetve ilyen érmeverő gépezetből is lehetett valamiféle tallérokat kicsalni, ha jól láttam.