Keresés

Kultúr sarok

2013. április 13., szombat 0:26
A költészet napját hitvány filmhajkurászással töltöttem, ezért mára maradt az alábbi gyöngyszem közkinccsé tétele:

http://www.youtube.com/watch?v=a7f9VyYyW9o

most posts by TM
0
2013. március 11., hétfő 20:11

SPOILERES lehet!

Nagyon jól kivitelezett tárlatról van szó, ami az elég rövid időtartamba sűrített infót a technika segítségével szórakoztatóan adja át a témától nem idegenkedőknek.

A tárlat egy vezető segítségével zajlott, aki szobáról szobára vezette a csoportot. A fülesben szóló információ, és zenei, illetve egyéb hangeffektek valamint a fényjáték tették roppant izgalmassá és szórakoztatóvá a cirka egy órát amit a borzalmak kiállításán eltölthet az oda látogató érdeklődő.
Rögtön hazai vonatkozással kezdve Báthory Erzsébet szobáját csodálhattuk meg, de a következő szoba is rendelkezett hozzánk köthető elemekkel Vlad Tepes személyében. Ezek után a felcsigázott érdeklődő részt vehetett ( a teljesség igénye nélkül és nem sorrendben ) Ted Bundy kivégzésén, egy KKK gyűlésen, Al Capone egy leszámolásában, Hasfelmetsző Jack utolsó áldozata szobájában zajló eseményeken, Lincoln meggyilkolásán, megfigyelhettük Andrej Csikatilót " munka " közben, vagy épp Jeffrey Dahmer hűtőjéből figyelhettük a nyomozás mindenre kiható részleteit. Nekem a legjobban John Wayne Gacy szobája

és Ed Gein konyhája tetszett, ahol egy elemlámpával magunk is részt vehettünk egy amolyan rögtönzött nyomozásban.

A kiállítás ha nem is volt teljesen kimerítő a témában ( az idő rövidsége miatt ), a részleteket elég jól összefoglalta, és hitelesen dokumentumszerűen adta át.
Egy ismeretterjesztő kiállításról van szó, ami szórakoztatva, egyeseknek borzongatva adja át a főszereplők rémtetteiről szóló mondákat illetve valós történeteket. Tehát semmi vidámpark béli ijesztgetésre nem kell számítani, de azt hiszem a puszta tények ilyetén átadása is elég ijesztő. A tárlat végén a relaxációs szobában pihenhették ki a kiállítás borzalmait a látogatók, akiket nyugtató zenével és az egymás iránti tolerancia fontosságát hangsúlyozó figyelem felhívó beszéddel, és bibliai idézetekkel igyekeztek a helyes viselkedés felé vezető útra terelgetni az alkotók.

Én nagyon jól szórakoztam és ha nem laknék BP-től ilyen messze, biztos ellátogatnék még párszor ide. A jegy árát maximálisan megérte, sőt még relikviák vásárlására is van lehetőség, illetve ilyen érmeverő gépezetből is lehetett valamiféle tallérokat kicsalni, ha jól láttam.
0
2010. március 9., kedd 14:16
I
Have
Learned
So much from God
That I can no longer
Call
Myself

A Christian, a Hindu, a Muslim
A Buddhist, a Jew.

The Truth has shared so much of itself
With me

That I can no longer call myself
A man, a woman, an angel
Or even pure
Soul.

Love has
Befriended Hafiz so completely
It has turned to ash
And freed
Me

Of every concept and image
My mind has ever known.
0
2009. december 5., szombat 20:30
0
2009. augusztus 25., kedd 23:53
Albumról albumra a Depeche Mode-dal Az Uncut magazin 2009. májusi számában megjelent interjú fordítása. Ha valakit érdekel :) A fordító kérésének tettem eleget, hogy kitettem a blogomra. Kellemes olvasgatást.
0
2009. augusztus 17., hétfő 19:56
Robert Capa @ LUMÚ
0
2009. július 15., szerda 22:31
Ha már az Anton kiállításnál tartottunk, akkor most találtam egy új videot. A DM koncert előtt Martin és Andy elmentek megnézni Anton kiállítását a Ludwig Múzeumba. Ez a felvétel a kapuban készült:

0
2009. július 2., csütörtök 20:03
Ha már szóba került a film:

2008. októberi kritikám a Controlról.
0
2009. július 2., csütörtök 19:53
Kicsit többet megtudhatsz a JD-ről.
http://joydivision.uw.hu/index.html
0
2009. július 1., szerda 9:25
Akkor must see :)
0
2009. június 30., kedd 22:07
Iszonyat jó zene!A film pedig nagyon jól visszaadja Ian tépelődését.Nagyon jó színészi alakítások vannak a filmben!
0
2009. június 30., kedd 21:54
Nem ismerem őket, de az Anton kiállításon volt róluk több kép is kitéve :)
0
2009. június 30., kedd 20:22
Ha szereted a Joy Division-t,kihagyhatatlan,ha meg nem,megszereted!
0
2009. június 29., hétfő 12:12
A Control-t még nem néztem meg, bár így a kiállítás után kedvet kaptam hozzá. Ő egy nagyon tehetséges fotós, aki soha nem tanult fényképezni, csak úgy kattintgatott :)
0
2009. június 28., vasárnap 20:18
Érdekes, hogy egy operából mi mindent lehet kihozni.
Akit a "klasszikus" Aida érdekel, s van cirka 200-250 dollárja jegyre, annak tudom ajánlani a Bodeni-tó partján mostanában debütáló feldolgozást.
A "Bregenz" helységnév lehet, hogy elsőre nem mond sokat, de ha úgy definiáljuk, hogy az új Dzsémszbondban a "szemes színpad" (Tosca), na úgy már a kicsik is fogják érteni. Festői környezet, a vízben lévő kis szigetre épített monumentális színpad (most például valami arab mintával behúzott Szabadság-szobor féleség lesz a nagy durranás a díszletben) a parton amfiteátrum-szerűen kialakított nézőtér mind-mind a tökéletes élményt szolgálják. Egyszer érdemes elkóricálni arrafelé, már ha sikerül jegyet szerezni. Ha nem, akkor marad a pacsálás, az se rossz. :)
most posts by TM
0
2009. június 28., vasárnap 17:24
Ez baromi érdekes!A napokban szereztem meg a Control-t.De fura pár napon belül többször is találkozni a nevével.
0
2009. június 28., vasárnap 17:11
Anton Corbijn kiállítás - LUMÚ
0
2009. május 26., kedd 11:54
Gondoltam érdemes megemlíteni ebben a topicban, hogy a indult egy videoklip pályázat Anton Corbijn budapesti kiállítása kapcsán. Ő számos videót rendezett a DM-nek és most az Enjoy the silence-hez kell újraértelmezett videót készíteni! A feltételeket elolvasni és a regisztrációt véghezvinni itt lehet:

http://corbijnbudapest.hu/
0
2009. május 10., vasárnap 12:53
Elton John & Tim Rice - AIDA
0
2009. április 27., hétfő 12:22
Mit is mondhatnék; ez "hihetetlen" volt! - különösen a szövege tetszett!
0
2009. április 27., hétfő 12:03
Találtam egy másik Tormát! :)
Őt nem Szabó Magda szülte, hanem a magyar új hullám. Becsületes neve Molnár János, de a GM49 és KFT koncertekre korán érkezők csak Torma néven ismerték a higyanymozgású, egyszemélyes előzenekarként funkcionáló őrültet, aki énekelt nekünk Mosolyalbumról, Tulipános Fanfanról vagy a Zuhanásról. Aztán tíz évvel később ismét előkerült, akkor a repülőbálnás Republic bemelegítőjeként borzolta a kedélyeket.
Nótájának címe: Dalolj!

most posts by TM
0
2009. április 26., vasárnap 1:49
Oké! Első blikkre Babitsnak néztem. :)
Az ő feketéjét hadarta Torma a zord apjának.
most posts by TM
0
2009. április 25., szombat 22:12
ŐŐŐŐ.... nem.  :)
0
2009. április 25., szombat 22:07
Ezt tudom, ez az Abigélből van. :)
most posts by TM
0
2009. április 25., szombat 21:57
"Fekete világban
fekete szobában