Keresés

A "milyen DVD-id vannak" után szabadon "milyen rendszered van" avagy hova érdemes betörni? (ez utóbbi csak vicc persze)

2002. október 3., csütörtök 14:34
Hogy érted az "értéknövekedést"?
Nem teszi tönkre a szőnyeget, vagy megint más hangja lesz a ládának?
Mindkettő?
0
2002. október 3., csütörtök 13:31
Padlószőnyegen ( megkímélendő parkettán is ) a tennivalók a következők :
- végy 4 - azaz négy - darab 1 Ft-ost. Akit a költségtakarékosság nem érdekel, lehet nagyobb címlet is, az igazi sznobok pedig ne gondolkodjanak 500-as címlet alatt ... :-)
- mind a négy - ezt most az 500-astól felfelé választók ne olvassák, ők megtették, amire képesek, sőt ... - érme közepére egy apró bemélyedést kell készíteni - gyengébbek ( pl. én ) kedvéért, pontozókalapáccsal, vagy sima+szög, stb.
- minden tüske alá 1 Ft, és máris értéknövelő beruházást hajottunk végre rendszerünkön :-)
- audiofilek kezdjenek el vitázni, hogy az alátét anyaga mennyiben befolyásolja a hangot, és melyik érme a legjobb, milyen kalapáccsal és mekkorát kell ütni, az árme melyik oldala legyen felül, stb. :-)
0
2002. október 3., csütörtök 10:50
Szevasztok,
Mint azt korábban írtam, van egy Jamo SW410-es mélyládám. Múltkor kiporszívoztam alatta is, és láttam, hogy a tűlábak egyszerűen kilyukasztották a padlószőnyeget! Na gyorsan leszereltem, talán jó lesz úgy is. Ja, a hangja odébbment, csak brummogott össze-vissza, nem élt együtt a filmmel, mintha le lett volna késve, nagyon tré volt.
Csak azért írtam le mindezt, hogy nem gondoltam volna mennyit számítanak a tűlábak! Gyorsan vissza is szereltem!
0
2002. október 2., szerda 14:25
Bocsi Yellow, akkor én értettem félre. De remélem, azért nincs harag?

A véleményem a témával kapcsolatosan, az, hogy egy jó rendszerbe igenis kell a mélyláda. Nem azért, hogy jhobban dübörögjön vagy ilyesmi, egyszerűen hozzáteszi magát a rendszerhez és az akciófilmeknél ennek elég kellemesen érezhető hatása van. Nem kell, hogy nagy hangerőn szóljon, mégis érezhető.

nekem volt és majd lesz is, ha lesz rá pénzem. :-)
0
2002. október 2., szerda 14:13
(Ex)Cat: Bocs, ha úgy jött át, mintha fájna, hogy mennyit költötök a rendszerre. Nem erről van szó. Csupán irígykedtem. Annak ellenére, hogy én tökéletesen meg vagyok elégedve a rendszeremmel (a TV-t leszámítva). Igazából tőletek kértem volna tanácsot, hogy mennyire érdemes mélynyomóba beruháznom a már előzőekben leírtak tükrében, illetve hogy mi a véleményetek a kinézett TV-ről.
Az általatok leírtakból arra következtettem, hogy értenetek kell a témához.
Köszi.
0
2002. október 1., kedd 20:59
Íme az én rendszerem:

DVD: Pioneer DV444 (régiófüggetlen/Macrovision OFF):  kb. 80.000.-
TV: Samsung Tantus Flat (72cm, 4:3, 100Hz):  230.000.-
Erősítő: Yamaha DSP-A 595:  80.000.-
Hangfalak: Monaudio HCM szett (teljes 5.1 aktív szubbal, rear-nek is 2 centersugárzó használva):  140.000.- (gyártótól)
Söund Arts TV állvány:  25.000.- (gyártótól)

Tervbe van véve az erősítő cseréje, mert nem tudja a DTS-t :( Képben van: Yamaha RXV630, Marantz 5200-6200
Elég régóta hifizek, sokféle hangsugárzó megfordult nálam: Orion HS280, Preludium, Stand-Art, Mission, KEF, B&W, JMLab - nagyjából időrendben. Azt kell, hogy mondjam a -jelenlegi- Monaudio szett verhetetlen ezen - de még a 2x ilyen drága- árszinten is. Sajnálom a JMlab-okat, de meg kell, hogy váljak tőlük - egyértelműen alulmaradt a Monaudio frontjaival szemben.
0
2002. október 1., kedd 20:04
Aki Panasonic tv vásárlása előtt áll:
...annak ajánlom figyelmébe, hogy alaposan nézze meg a képet; ugyanis a Tau- nak van egy "hibája" amit én is csak a megvétel után vettem észre. Film nézéskor sötétebb jeleneteknél, elmosódott háttérnél  a pixelek megvastagodnak és "csíkokat" alkotnak. kb. úgy néz ki, mintha rossz kábelt használnál. A "valos" -módban a csikok képernyő tetejénél látszódnak...
32PK25 ,32PF10,  Ja és az EISA-díjas készüléknél is észrevettem.
És ha egyszer meglátod örökre látni fogod...
0
2002. szeptember 25., szerda 20:57
Ha már a B&W-ről van szó akkor én is annyit tennék hozzá, hogy most akarom az egész hangfalrendszert arra cserélni.
0
2002. szeptember 25., szerda 9:05
Én max. 100-ig bezárólag gondolkodtam frontokon, és így sikerült rátalálnom a B&W-ra. Előtte Tannoy, Mission, Quadral hangfalak voltak fókuszban, és miután ezeket meghallgattam, gondoltam kíváncsiságból megkukkantom a számomra elérhetetlent. De amikor az előző hanfalaktól kisebb - igaz árban drágább - 601-est meghallottam, felcsillant a remény. Tegnap is rendesen kiélveztem a Yello együttes hangorgiáját. Tényleg fantasztikusan szól.
Ha minden jól alakul, akkor december környékén a rendszer új tagja lehet egy Yamaha RX-V630 RDS erősítő. Ahogy elnézem - a satsystemes eladónak igaza volt - az Onkyo mellényúlt az új erősítőivel. A tavalyiak jobbak voltak. Saját fülekkel bizonyíthatom. :)
0
2002. szeptember 24., kedd 13:25
Nem tom skacok feltünt-e nektek is, hány emberkének van otthon B&W-e? Az igazat megvallva nekem is az volt annak idején (603 frontok, 601-es surroundokkal) valamint a barátnőmnek is ebből a márkából állt össze a rendszere. Talán nem véletlen...
0
2002. szeptember 24., kedd 12:52
Előljáróban annyit, hogy ez 3 év alatt alakult ki, mindent nagyon sokáig néztem/hallgattam, a hangfalakat először 4 éve hallgattam, persze még az előző szériát, és már akkor annyira megtetszett, hogy szinte el is dőlt. De megvenni csak egy éve tudtam, addig inkább a Creative szettjét használtam :-). Persze igaz, hogy mire sikerült megvenni, már nem biztos, hogy ezek voltak a legjobbak, sőt, mindennél van jobb, de alapvetően elégedett vagyok velük, és szerintem az a lényeg, hogy mindenki, amit néz/hallgat, elégedetten tudja megtenni, nyilván semmi sem tökéletes, de azért ...
Lejátszó : Onkyo 555
Erősítő   : Onkyo 595 + zenére csöves
Front      : B&W 604 S3
Center   : B&W LCR 600 S3
Háttér    : B&W 303 S3
Szub      : B&W 600 S3
TV         : Loewe Aconda 16:9 82cm
0
2002. szeptember 24., kedd 10:33
hiccusz!
Ezt még megfejelve, szombaton hatalmas örömömre (bár így megint zsíros kenyér a koszt) sikerült megvennem egy pár B&W 601 S3-at!!! Fantasztikus!!! Tegnap legjobb barátomat átrángattam, meglátta, aztán meghallotta, és csak lesett. Már három napja csak zenét hallgatok, élvezem. Felvágni nem akartam, de nagyon megörültem neki. Ráadásul most jött ki ez a széria cseresznyeszínben (a katalógusokban még nincs ilyen), és a bútoromhoz így tuti jól passzol.
Remélem nem lett az írásom túl szirupos, de most nehezen lehet engem felidegesíteni. Jíííííííhááááá!
0
2002. szeptember 22., vasárnap 16:34
Tomcat: ne mondj le arról az álmodról, hogy projektort szeretnél! Amig nem volt, nem nagyon éreztem a hiányát. Aztán szépen lassan azt kezdtem érezni, valami még hiányzik a rendszerből. Hidd el, egészen más élmény - a te példádnál maradva - a GYU-t  több mint 2,5 m-es képátlóval nézni. Csak arra ügyelj, hogy mielőtt beleugranál egy projektorba, próbáld meg magadat minél jobban beleásni a dologba, tudj meg mindent a különböző gépekről, szánj időt arra, hogy minél többet megnézz és vigyázz nagyon arra, milyen vászont veszel!!!! Ha elfogadod, szívesen segítek! Sokan (még a barátnőm is) őrültnek tartanak, hogy ennyit áldoztam rá, de hát istenem, ez van. Ez a hobbim. (...ma már azért ő is élvezi!)

Off: Sejtettem, hogy előbb-utóbb eljön majd valaki akinek szemet szúr az, kinek milyen rendszere van otthon, pláne ha azt is meglátja, mennyibe került. Mint e topic elindítója nem győzőm hangsúlyozni, nem ez volt a célom s most sem az. Maximálisan egyetértek Ex(Cat) hosszabb hozzászólásával, nagyon helyesen tapintott rá ennek a topicnak a lényegére miszerint megosztani másokkal, milyen a mi házimozink! Viszont örömmel olvastam azt is, hogy - önkritikát gyakorolva (ami az én szememben egy rendkívüli pozitívum!) - a dolgok rendeződni látszanak és minden visszaállhat az eredeti kerékvágásba.
0
2002. szeptember 22., vasárnap 16:06
... a plazma tv képes "megközelítőleg" tv minőséget produkálni? Az igaz, hogz nem minden márkájú plazma tv ad jó képet, de a Philips matchline azt hiszem jelenleg a világon a legjobb képet produkálja. Ez mellett még a HDTV-k sem rúghatnak labdába, nem szállok senkivel sem vitába, de ebben biztos vagyok ugyanis már sokszor leteszeteltem.
0
2002. szeptember 21., szombat 14:28
Azért van egy pár tényleg jó projektor... csak sajnos még a PlazmaTV-nél is drágább :-(
0
2002. szeptember 21., szombat 14:27
Ki mondta, hogy szar a rendszered? Az enyém sem így indult és nem is marad így. Egyszerűen csak azt akartam mondani, hogy ne keltsünk felesleges feszültséget azzal, hogy az árakat, hogy az árakat firtatjuk :-))
0
2002. szeptember 21., szombat 14:04
Én eddig még egy projektortól sem voltam elájulva. Szerintem egyedül a plazma tv képes megközelítőleg tv minőséget produkálni, kár hogy ilyen drága.
0
2002. szeptember 21., szombat 11:56
(ex)Cat igazad van. Fikázást abbahagytam. (Tegnap kicsit odébb voltam idegileg, lehet azért volt)
Viszont tévedsz, nekem nem felel meg tökéletesen ami van a szobámban. Egyszerűen még így is túlmentem a lehetőségeimen, ez van, én erre is büszke vagyok.
Evlis - Az hogy a rendszerem szar? Mihez képest?
0
2002. szeptember 21., szombat 10:47
Amig nem volt asztali lejátszóm, addig a H+ volt kirakva tv-re, és teljesen jó képe volt. Igaz, nem egy asztali lejátszó, de nem volt sokkal rosszabb.
0
2002. szeptember 21., szombat 2:46
A PC DVD-re való lejátszása monitoron csak addig RULA amíg meg nem látod egy asztali DVDplayer képét Sony vagy Pana 16/9-es TV-n semmi zaj semmi rendszerindítás fagyás stb,szemcsés kép(szoftveresen kb. olyan a kép mintha jobb Divixet néznék). A H+ csodáról inkább nem is szólnék semmit volt szerencsém hozzá. :(
0
2002. szeptember 21., szombat 2:32
Én 1 nagyon pici szobába alakítottam ki a rendszert kb 9m²-enl, de valószínüleg nemsokára elköltözünk (16m² lesz) és akkor majd talán eljön a rendszer hiányossága vagy szépsége.
Mindidáig megvagyok elégedve a stuffal'.
Monitor : Sony G500
DVD : LG 12x/40x
Erősítő : Sherwood RD6106-R
Front B&W 602 S2
Center : B&W LCR60 S3
Rear : B&W 600 S3
PC rula!
0
2002. szeptember 21., szombat 2:31
Én 1 nagyon pici szobába alakítottam ki a rendszert kb 9m²-enl, de valószínüleg nemsokára elköltözünk (16m² lesz) és akkor majd talán eljön a rendszer hiányossága vagy szépsége.
Front B&W 602 S2
PC rula!
0
2002. szeptember 21., szombat 2:28
Front B&W 602 S2
PC rula!
0
2002. szeptember 20., péntek 23:42
Ha projektorom lenne,talán még a jurapark 1-et is megvenném, mert úgy élvezhető.
0
2002. szeptember 20., péntek 22:14
Offtopic:

Egészen biztos voltam abban, hogy előbb - utóbb lesz aki így értékeli a dolgokat.

Rifcam, Yellow... mondjátok miért fáj az nektek, hogy ki mennyit költ a rendszerére? Én sosem néztem le azt se aki kevés pénzből szedte össze a cuccait és nem magasztaltam azokat sem, akik több milliót szántak rá. Nem teljesen mindegy neked, hogy én, vagy bárki más mennyit tud rászánni? Miért nem elégedsz meg azzal, hogy neked elég az a rendszer - sőt, hagy fejezzem ki magam inkább így: hogy neked tökéletesen megfelel - az a rendszer amit megvettél? Én nem mondom, hogy az enyém itthon sokkal jobb, azt sem, hogy annyival jobb, mint amennyivel többet költöttem rá. De nekem így tetszik, sőt talán így sem és majd változtatok rajta idővel, ha lesz rá pénzem. De ez az én örömöm, bánatom, akármim. És ne haragudjatok meg, de semmi szükség arra, hogy ellenségeskedést szítson bárki is azzal, hogy kinek - kinek az anyagi helyzetét kezdjük elemezgetni.

Szerintem az a jó, ha mindenki örömmel ül le a választott készülékek elé, ha elégedetten kapcsolja be és néz végig egy magj egyre több filmet. Ennyi kell és nem több. Főként nem az, hogy ki, mit és mennyiért vásárol.

Offtopic vége.

Rádöbbentem, hogy projektor nélkül nem élet az élet! :-)) - no ezért mod megint megköveztek? :-)) sebaj - És tudjátok mikor? Amikor sokadik alkalommal is végignéztem a Gyűrűkura filmet DVD-n, mindig hiányzott valami amit a moziban átéltem mind2 alkalommal. Rájöttem, hogy a kép, a megjelenítés az, ami nagyon sokat hozzá - tudna - tenni az élményhez. Egyszerűen döbbentes volt ez a film a moziban, itthon pedig hiába a jó hang, egy 72 cm-es TV nem adhatja vissza azt a vizuális élményt, amit a mozi. (Azon most ne kezdjünk már el vitázni, hogy egy panel lakásban nem érdemes, vagy nincs hely, mert azt hiszem, hogy ha bárkinek nekiadnának egy projektoprt ingyen, pusztán ezen elvek miatt nem dobná ki az ablakon. :-)) )

Szóval projektor kell!! Ehhez már mindösszesen csak a pénz hiányzik... sajnos. De remélem, hogy mire a Gyűrűkura 2. része megjelenik majd DVD-n (de legalább a moziban látnám már!) addigra sikerül vennem valamilyet, hiszen úgy tűnik, hogy lassanként ezekből is kijön egy elérhetőbb árú de jó minőségű széria. Persze még akkor is nagyon drága lesz... De kell kell kell KELL nekem! :-))
0