Nyálcsorgatva olvasom a leírásokat. Alapvető kérdésem: Ti melyen kéróban lakhattok? Mert én szerintem az átlagnál jobb jövedelemből is csak panelban lakom. Egy jó darabig nem is szándékozom továbbálni, ide meg szerintem fölösleges nagyobb teljesítményű berendezés.
Na jó, a TV-m nagyon gagyi, de egy 16 m2-es szobába talán már egy 72 cm-es TV is nagy lenne, nem gondoljátok? (pláne hogy a TV mögötti fal és a vele szemben lévő fal közti távolság 3,30 m) Ennek ellenére tervezem a TV cserét. A legnagyobb dilemmám a 4:3 vagy 16:9 kérdés. Inkább a 4:3 felé hajlok, hiszen főleg TV-t néz az ember, az adások 99%-a pedig 4:3 arányú. Egy 72-es tévén pedig ilyen távolságból (a 3,30 méterből vond le a tévé 50 cm-es mélységét) talán még a "szélesvásznú" filmek is jól átjönnek.
Hang: Szeretem, ha a dolgok szépen szólnak, de megint csak a szoba méreteiből adódóan próbáltam egy olcsóbb kompromisszumot találni. Mivel házasság után nulláról indultam, nem hoztam otthonról semmit, így inkább komplett rendszerben gondolkodtam. Választásom a Technics SC-HT750 mini hifire esett, és nem csalódtam. Ebben egy H+ osztályú 6 csatornás erősítő van. Ez a vásárláskor (1999) nem volt jellemző a mini hifikre, de én már akkor hosszú távra szántam ezt a tornyot, és úgy gondoltam, hogy 3-4 éven belül majd csak veszek egy dekóderes DVD playert. A hifihez 5 hangsugárzó tartozik. Haverok közül sokan kérdezték, hogy miért nincs mélynyomóm. Minek? Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem kettő is van a frontokban. A front sugárzók 3 utasok, melyeken a 17 cm-es mélyet külön erősítő hajtja meg. Szerintem ekkora szobába ezek mellé fölösleges mélynyomó, ez is tud olyan basszust adni, hogy ihaj!
Kép: A tévém alapján feltételezhetitek, hogy a képminőségre nagyon igénytelen lehetek. Pont ellenkezőleg. Erre jó példa a videóm, ami a vételekor talán a legdrágább VHS volt. A gagyi TV-m vásárlásakor pedig a Keravillban fellelhető összes dobozt felbontattam, hogy kiválasszam a raktáron lévők közül a legjobb geometriájú darabot.
A koronát 2001 karácsonyában a DVD vásárlása tette fel. Mindenképpen jó minőségű, beépített többcsatornás dekóderes gépet kerestem, de ekkorra már nagyon elfogult voltam a Panasonic/Technicsszel szemben - más lejátszó szinte szóba se jöhetett nálam.
Tehát végül a cucc leírása:
TV: Sony 55 cm -es Super Tinitron hengerpalást képcső, mono hang (98-ban kb. 78.000,-) tervezett csere Panasonic TX29 AS10P 4:3 100 Hz
Hang: Technics SC-HT 750 mini hifi rendszer (99-ben kb. 165.000,-)
Video: Panasonik HD 680 Hifi VHS (98-ban kb. 140.000,- !!!)
DVD: Panasonic DVD RV60, beépített DTS és DD 5.1 dekóder, 54 MHz 4x mintavételű kép (2001 decemberben kifutó modell 120.000,-)
Hát ez az én regényem.