sejtem, ezért igyekszem bepotolni őket netről "guberált" formában, de ez nem könnyű egy két ritkább alkotásnál:( Takeshi Kitano Hanabi-ját máig nem találom semerre... :(
0
2002. szeptember 24., kedd 1:48
417
sejtem, ezért igyekszem bepotolni őket netről "guberált" formában, de ez nem könnyű egy két ritkább alkotásnál:( Takeshi Kitano Hanbi-ját máig nem találom semerre... :(
0
2002. szeptember 24., kedd 1:26
634
ha tudnád, hogy miket nem adnak nálunk mozikba...
0
2002. szeptember 24., kedd 0:59
17243
vedd meg innen:
0
2002. szeptember 23., hétfő 21:21
417
"kivégeztem" a Battle Royale-t az előbb, és egy ilyet nem adnak a mozikban nálunk? Szégyen..
0
2002. szeptember 23., hétfő 20:09
17243
engem sokkal jobban izgat az a kérdés, hogy miért nem jelennek meg ázsiai filmek kis hazánkban? angliában pl. sorban jönnek ki a jobbnál jobb, kultikus japán és koreai remekművek. nem igaz, hogy nem lehet rádobni egy feliratot. egy miyazakiból, egy kar-waiból vagy egy kitanoból itthon is elmenne vagy 5oo darab. :]
0
2002. szeptember 23., hétfő 16:18
4201
A japán kiadású DVD-k csak Japánban kerülnek forgalomba. Ennek egyik oka az, hogy náluk más a televízió szabvány, nevezetesen náluk NTSC lemezek vannak, míg nálunk PAL lemezek. Gyakorlatilag semmilyen logikus magyarázat nincs arra, hogy miért kerültünk egy régióba japánnal, valószínű a hollywoodi stúdiók arra gondoltak, hogy a távolság, a más TV szabvány és a jelentős árkülönbség miatt nem kell tartani a két terület közötti jelentős DVD forgalomtól. Ausztrália(PAL) és Dél-Amerika(NTSC) is egy régióba tartozik (4), és ott is ugyanez a helyzet. Egyébként annak idején amikor nálunk megjelentek az első lejátszók, és még nem voltak hozzá filmek, akkor egy csomó japán lemezt lehetett kapni. Néhány helyen még most is felbukkannak.
A Final Fantasy mozifilm eredeti nyelve az angol. A japánok saját piacukra persze leszinkronizálták, de ez egyenértékű a többi ország szinkronjával. Ennyi erővel azt is lehetne kérdezni, hogy miért nincs a lemezen román alámondás.
0
2002. szeptember 23., hétfő 13:58
3
Már régóta izgat a kérdés, hogy bár Japán is a 2. DVD régióban van, miért nincsen japán nyelvű vagy feliratú DVD a magyar piacon? A Final Fantasyról is lehagyták a japán szöveget. Miért?