Mese habbal. Erre a piacra ilyen filmből, ilyen rövid intervallumban kétféle kiadás?
Eleve rétegmegjelenés, nem Star Wars, amit hetente el lehet adni.
Kiadják direkt lebutítva mi? Utána meg közlik, hogy ez csak a turkálóba gyártottuk és ne vegye meg senki, aki igényes? Na de igénytelenek amúgy sem vesznek ilyen filmeket, viszont nem törvényszerű az sem, hogy kőgazdagok, és mindent duplán kívánnak megvenni.
Ahol én vettem, ott szó sincs visszavonásról, vígan állnak a polcon a filmek. Majd megnézem én azt, hogy mikor lesz itt visszavonás, meg új megjelenés.
Szerintem az egész porhintés, amivel vagy a viszonteladókat akarja megetetni a kiadó, vagy a viszonteladó a vevőket, de hogy ráció nincs benne az tuti.
Ki az a hülye, aki például azért kiad egy Bridget Jonest sztereóban, hogy két hét múlva kiadhassa 5.1-ben. Ha megteheti az utóbbit, minek adja ki előbb a szarabbat? Miért kínlódna a kétféle áru nyilvántartásával? Egyébként is mindig fordítva történik az árképzés, előbb van a teljes ár, utána a lecsupaszítottabb verzió ócsóért. Ki hiszi el azt, hogy amit bevezetek a piacra ezerért, azt később eladhatom a duplájáért? De ha ilyen hülyeséget csinálok, akkor meg én nem reklámozom ezt, hiszen akkor a vevők kivárnak, és a nyakamon marad a cucc. Ja? Hogy ezért vonom vissza egyből az üzletekből? Hű, de rafinált vagyok!
Na ne! Tessék már egy kicsit gondolkodni!