Keresés

a te bd gyűjteményed

2024. május 3., péntek 21:18
Az utóbbi napok UHD és BD szerzeményei:

Egyik szemem sír, a másik pedig nevet.  Végre, szinte el sem hiszem, hogy a polcra tehetem a Mélység titka 4K-s UHD kiadását, amiről már-már szinte lemondtam, hogy még egyáltalán megjelenik bármilyen modern fizikai adathordozón. Ideje is volt már a huszonpár éve kiadott letterboxos DVD-t lecserélni. A szomorú a dologban, hogy ha ez még pár évvel korábban történik, talán még a hazai filmgyűjtők is a polcukra tehették volna szinkronos vagy feliratos formában.
0
2024. március 27., szerda 9:02
Mr.Sterling450 írta:
Második Rarewaves rendelésem. Már lassan lemondtam róla, lévén vagy egy hónapja vártam, erre ma meghozták.

Never say never! :)

De viccen kívül, ha hosszú ideig nem érkezik meg, írj nekik, küldenek újat. Van olyan, hogy elveszik a csomag, de olyan még sosem történt velem, hogy előbb vagy utóbb ne érkezett volna meg a csomag, pedig már négy éve tőlük vásárolok.

Ami a filmet illeti, gyakorlatilag tökéletes kiadvány, már csak a magyar hiányzik róla :)

Már megtörtént pár napja leveleztem velük. Csak még nem tudom, mit kezdek majd a másodikkal, mert küldenek egy cserét. :)
0
2024. március 26., kedd 18:45
Argento írta:
Második Rarewaves rendelésem. Már lassan lemondtam róla, lévén vagy egy hónapja vártam, erre ma meghozták.

Never say never! :)

De viccen kívül, ha hosszú ideig nem érkezik meg, írj nekik, küldenek újat. Van olyan, hogy elveszik a csomag, de olyan még sosem történt velem, hogy előbb vagy utóbb ne érkezett volna meg a csomag, pedig már négy éve tőlük vásárolok.

Ami a filmet illeti, gyakorlatilag tökéletes kiadvány, már csak a magyar hiányzik róla :)
0
2024. március 26., kedd 18:39

A Testrablók támadása UHD:

Újabb szuper igényes kiadvány az Arrow műhelyéből, nem mellesleg az abszolút kedvencem Donald Sutherlandtől a Tű a szénakazalban mellett. Ezek után már nagyon várom a Crimson Peak UHD kiadását, hamarosan azt is kiadja az Arrow video. :)
1
2024. március 24., vasárnap 14:52
A héten ezekkel a filmekkel gazdagodtam:

0
2024. március 21., csütörtök 8:32
Mr.Sterling450 írta:
A Schindler listája egy ideig mintha úgy lett volna, itthon is megjelenik UHD formátumban, de végül nem így történt. Mondjuk ilyen fémdoboz biztosan nem volt beharangozva (ezen legalább minden felirat angol :) ).

A Meg 2 a másik mellé megy, természetesen magyar vonatkozás nélkül, de simán érthetőek a párbeszédek.

Az Avatar-ból van már egy 4K kiadásom, de azon nincsenek rajta a bővített verziók. Ennél a filmnél sajnálom a szinkron (illetve egyéb magyar vonatkozás) hiányát, de arra legfeljebb ott van a BD.

Úgy rémlik, mintha a Schindlerből lett volna itthon is UHD, bár bevallom, nekem is csak nemrég sikerült megszerezni az olasz sima tokos példányt - azon legalább van magyar hang. Az Avatar tokja milyen? Tervezem beszerezni, de ahogy láttam, az amerikai kiadás "papírfeknis", ami kifejezetten jót tesz a lemezeknek, ugye...

A Schindler Listája meg is jelent itthon még a Cinemix jóvoltából, bár elég hamar el is fogyott, és egy ennél szerintem sokkal szebb Steelbook-ban, magyar szinkronnal/felirattal. Online nem nagyon láttam sehol, az MM-ben lehetett kapni.
0
2024. március 19., kedd 19:26
P1eTr0 írta:
A Schindler listája egy ideig mintha úgy lett volna, itthon is megjelenik UHD formátumban, de végül nem így történt. Mondjuk ilyen fémdoboz biztosan nem volt beharangozva (ezen legalább minden felirat angol :) ).

A Meg 2 a másik mellé megy, természetesen magyar vonatkozás nélkül, de simán érthetőek a párbeszédek.

Az Avatar-ból van már egy 4K kiadásom, de azon nincsenek rajta a bővített verziók. Ennél a filmnél sajnálom a szinkron (illetve egyéb magyar vonatkozás) hiányát, de arra legfeljebb ott van a BD.

Úgy rémlik, mintha a Schindlerből lett volna itthon is UHD, bár bevallom, nekem is csak nemrég sikerült megszerezni az olasz sima tokos példányt - azon legalább van magyar hang. Az Avatar tokja milyen? Tervezem beszerezni, de ahogy láttam, az amerikai kiadás "papírfeknis", ami kifejezetten jót tesz a lemezeknek, ugye...
0
2024. március 12., kedd 20:59
A 2024-es évem eddig nem volt valami erős... Eddig ezekkel a filmekkel gazdagodtam:

0
2024. március 9., szombat 19:49
Grat a beszerzésekhez! És köszi, hogy életben tartod a topicot, meg kb a fórumot 😅
0
2024. március 9., szombat 19:49
Grat a beszerzésekhez! És köszi, hogy életben tartod a topicot, meg kb a fórumot 😅
0
2024. március 9., szombat 17:33
Ezek érkeztek meg ebben a hónapban:

Még egy Arrow kiadványt várok, remélem a napokban befut az is.
0
2024. február 17., szombat 10:44
Februári szerzemények:

1
2024. január 25., csütörtök 18:39
Na még egy pár. :)

Még egy kisebb rendelést várok, remélem hamarosan az is befut.
1
2024. január 17., szerda 18:18
funtom (resigned) írta:
Grat! Gondolkozok  a Nolan 4K-s UK dobozon... Elvileg van rajtuk magyar... Bár aztán majd lesz 4K-s lejátszóm és lehet rájövök, hogy nincs is akkora értelme BD-ről UHD-re váltani szóval nem tom :-D

De biztos vagy benne, hogy a VHS-ről a UHD-re ugrás valóban megéri? :-D Most viccet félretéve, egy ilyen film nem hangulatosabb VHS-ről?

A Nolan filmekre került hazai vonatkozás, igaz valamire csak felirat (Tenet, interstellar).

Amúgy a statisztikák szerint az utóbbi években egyedül az UHD piac tudott számottevő növekedést felmutatni, míg a DVD és a BD eladások drasztikusan csökkennek.

Szerencsére a filmstúdiók is észrevették ezt így még jobban rá fognak kapcsolni a régebbi és új filmek 4k-s megjelentetésre. Nolan, Del Toro és egy jópár másik filmes nem véletlen kampányol a fizikai formában való gyűjtés mellett, sokuk gyomra nem veszi be a mostani streaming politikát.

Az Oppenheimer UHD kiadása számottevő eladást produkált már megjelenéskor ebből is látható, hogy igenis van igény még mindig a normális filmekre.

Vissza kanyarodva szvsz időtállóbb megoldás a Nolan filmek beszerzése UHD formátumon, ha más nem már csak a hazai vonatkozás megléte miatt is.
0
2024. január 17., szerda 16:41
Grat! Gondolkozok  a Nolan 4K-s UK dobozon... Elvileg van rajtuk magyar... Bár aztán majd lesz 4K-s lejátszóm és lehet rájövök, hogy nincs is akkora értelme BD-ről UHD-re váltani szóval nem tom :-D

De biztos vagy benne, hogy a VHS-ről a UHD-re ugrás valóban megéri? :-D Most viccet félretéve, egy ilyen film nem hangulatosabb VHS-ről?

Argento írta:
A mai és a tegnapi nap termése:

A Temetőre épült ház utoljára alámondásos VHS-en pörgött még a videotékás őskorban kéz alól, szóval itt minőségben viszonylag nagy ugrásra számítok az UHD javára. :)
0
2024. január 16., kedd 18:37
A mai és a tegnapi nap termése:

A Temetőre épült ház utoljára alámondásos VHS-en pörgött még a videotékás őskorban kéz alól, szóval itt minőségben viszonylag nagy ugrásra számítok az UHD javára. :)
1
2024. január 11., csütörtök 17:02
Argento írta:
Csakhogy tettek is legyen, ne csak szöveg :-D

[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=516IMG_1760.jpg][/URL]

Gratula hozzájuk.

Külön öröm a kedvenc Tim Burton filmem ott középen. :)

Köszi! Nekem is ez a kedvencem, mondjuk holtversenyben van a Batman Returns-el :-) Minden benne van amit szeretek a moziban..
0
2024. január 11., csütörtök 5:56
funtom (resigned) írta:

Gratula hozzájuk.

Külön öröm a kedvenc Tim Burton filmem ott középen. :)
0
2024. január 9., kedd 18:40
KTM írta:
"Amúgy meg már Sony filmek sincsenek nálunk, mert a GHE azt is elbaszta, mint minden mást is...."

Akkor ez azt jelenti hogy  pl men in black  bd elfogy és ugy jár mint a pl a múmia filmek hogy nem lehet kapni? Vagy csak új megjelenésekre vonatkozik?

Mindenre vonatkozik!
Ha el fognak fogyni a raktári készletek akkor ITTHON azokból többet nem lesz a boltokban kaphatóak.
0
2024. január 9., kedd 17:15

0
2024. január 9., kedd 12:34
funtom (resigned) írta:
Az angliában kapható 5 filmet tartalmazó Kubrick 4K + blu-ray szett az milyen szinten van magyar vonatkozással felszerelve?

Felemás. Nincs magyar a Spartacus és a Full Metal Jacket UHDn, viszont a másik három UHDn van.
0
2024. január 9., kedd 11:09
Az angliában kapható 5 filmet tartalmazó Kubrick 4K + blu-ray szett az milyen szinten van magyar vonatkozással felszerelve?
0
2024. január 9., kedd 8:37
KTM írta:
Ha már ennyire aktív lett a topic, gondoltam én is hozzászólok :D

Tavaly volt 10 éve, hogy elkezdtem filmeket gyűjteni, eleinte BD-n, csak és kizárólag magyar kiadásúakat, aztán szépen lassan nyitottam az UHD, illetve a külföldi lemezek felé. Ennek az lett a vége, hogy most már közel 1200 filmet számlál a gyűjtemény. Jól mutatja a hazai állapotokat, hogy bár 168 filmet beszereztem tavaly, azok közül csak 12 volt magyar kiadás.

Egy barátom vezetett be ebbe az egész filmgyűjtésbe (szintén fórumtárs), akivel gyakorlatilag hetente megvitatjuk, hogy mi az amire nem kerültünk rá, pedig de jó lett volna. Ő még kitart a "csak magyar vonatkozású lemezeket veszek" álláspontja mellett, én már rég nem. Pesszimista vagyok-e a hazai állapotok kapcsán? Teljes mértékben - közben pedig külföldön olyan tökéletes kiadások jelennek meg, amik pár évvel ezelőtt elképzelhetetlenek voltak (e.g. az Arrow Bruce Lee UHD doboza, az Indicator Jean Rollin UHD gyűjteménye, vagy épp a Radiance kiadó tavalyi egész éves termése).

Én első saját pénzből vett  filmem dvdn a holtak hajnala vagy a simpson család mozifilm, mai napig megvannak,igaz azota a holtak hajnala csak polcon van, ha meg akarom nézni akkor 4k filmet nézem  letöltve, mert sajnos azt se lehet itthon legalább bdn megvenni.
Amugy külföldön sok magyar vonatkozásu filemet találok, legutobb a régi majmok bolygoja 5 lemezes kiadvány ,igaz csak elsön van szinkron , de nekem igy is megért 9 ezret,és angol boritos.

Én a régi Majmok bolygójából a spanyol digipackos BD díszdobozt vettem meg. Ott mind az öt filmen van magyar szinkron
1
2024. január 9., kedd 5:43
Mr.Sterling450 írta:
Ha már ennyire aktív lett a topic, gondoltam én is hozzászólok :D

Tavaly volt 10 éve, hogy elkezdtem filmeket gyűjteni, eleinte BD-n, csak és kizárólag magyar kiadásúakat, aztán szépen lassan nyitottam az UHD, illetve a külföldi lemezek felé. Ennek az lett a vége, hogy most már közel 1200 filmet számlál a gyűjtemény. Jól mutatja a hazai állapotokat, hogy bár 168 filmet beszereztem tavaly, azok közül csak 12 volt magyar kiadás.

Egy barátom vezetett be ebbe az egész filmgyűjtésbe (szintén fórumtárs), akivel gyakorlatilag hetente megvitatjuk, hogy mi az amire nem kerültünk rá, pedig de jó lett volna. Ő még kitart a "csak magyar vonatkozású lemezeket veszek" álláspontja mellett, én már rég nem. Pesszimista vagyok-e a hazai állapotok kapcsán? Teljes mértékben - közben pedig külföldön olyan tökéletes kiadások jelennek meg, amik pár évvel ezelőtt elképzelhetetlenek voltak (e.g. az Arrow Bruce Lee UHD doboza, az Indicator Jean Rollin UHD gyűjteménye, vagy épp a Radiance kiadó tavalyi egész éves termése).

Én első saját pénzből vett  filmem dvdn a holtak hajnala vagy a simpson család mozifilm, mai napig megvannak,igaz azota a holtak hajnala csak polcon van, ha meg akarom nézni akkor 4k filmet nézem  letöltve, mert sajnos azt se lehet itthon legalább bdn megvenni.
Amugy külföldön sok magyar vonatkozásu filemet találok, legutobb a régi majmok bolygoja 5 lemezes kiadvány ,igaz csak elsön van szinkron , de nekem igy is megért 9 ezret,és angol boritos.
0
2024. január 9., kedd 5:39
"Amúgy meg már Sony filmek sincsenek nálunk, mert a GHE azt is elbaszta, mint minden mást is....[/quote]"

Akkor ez azt jelenti hogy  pl men in black  bd elfogy és ugy jár mint a pl a múmia filmek hogy nem lehet kapni? Vagy csak új megjelenésekre vonatkozik?
0