Keresés

a te bd gyűjteményed

2018. február 8., csütörtök 16:21
Én csak egy sima excel táblázatba irkálom. Így tudom hogy hol tartok. A táblázat meg így fest: Cím, rendező, szereplő(k), műfaj, hossza, gyártási év. Bár sokkal kevesebb filmem van mint itt sokaknak. 508 DVD, 39 BD
0
2018. február 8., csütörtök 16:04
Nekem egy - Gyulusénál jóval egyszerűbb - táblázatom van a gyűjteményemről, aminek az utolsó oszlopa azt jelzi, az adott filmet hol, milyen formátumban keressem.
0
2018. február 8., csütörtök 15:55
Egyelőre valami lefűzőre gondoltam, már csak azt kell kitalálni, hogy milyen szisztéma alapján válasszam ki azt, ami oda kerül, hogy később tudjam, hogy ott van. :)
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 15:45
Előbbieket a kék, utóbbiakat a sárga fedelű kukába dobd! :)
0
2018. február 8., csütörtök 15:37
Még nem pakoltam bele. Már megvan  vagy 5-6 éve. Eredetileg az volt a terv, hogy a korábban feltornyosult, ilyen-olyan okokból készült, kapott másolt lemezeket teszem bele, de aztán azoknak majdnem a teljes halmazát kidobtam a kukába, így a koffer megmaradt és most a DVD-ket várja. Belefér kb. 600 darab, már csak azt kell kitalálni, hogy mit tegyek a borítókkal és a tokokkal.
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 15:12
Hogy vált be?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. február 8., csütörtök 14:24
Ja és nekem már van kofferem...
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 14:23
Nekem is rossz tapasztalataim vannak. Pár száz forintos lemezekkel elvárnák a leeendő vevők, hogy vidd nekik házhoz, de lehetőleg még gyalog fel a negyedikre is.
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 14:21
Ja. Ha lesz időm, leveszem ezt az oldalt, mert úgyse ér semmit. Képtelenség ma már így megválni a DVD-ktől. Ehelyett lenne a koffer.
0
2018. február 8., csütörtök 14:18
Szerencsés vagy, hogy ilyen olcsón vetted őket! :)
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 14:14
Nekem van listám.

http://dvdlist.fenti.hu

Most már sajnos ott tartok, hogy helyszűkében vagyok. Muszáj lenne lejjebb faragnom a kollekciót, ugyanakkor a legnagyobb kedvenceket simán megveszem több kiadásban is. Már ott tartok, lehet, veszek egy koffert, és pár száz DVD-t így pucolok le a polcról.
0
2018. február 8., csütörtök 13:14
jav.2

magyar és külföldi animációs filmek, -sorozatok, magyar és külföldi tévésorozatok

(csak hogy menőbb legyen az összkép)

:)
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 12:55
jav: a 2011-es Harmadik típusú BD szimpla

Előtte kutakodtam a 40 éves kiadás duplája után ez maradhatott meg a fejemben. :)
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 12:52
Én nem gyártok teóriákat arra, hogy mit miért veszek meg, általában megengedő vagyok olyan gyengébb filmmel is, mint például legutóbb a Dunkirk, amit a digibook után fémdobozban is megvettem. Hasonlóan jártam el a Logan, a Wonder Woman vagy az Alien: Covenant esetében is, hogy most csak friss példákat hozzak. Harmadik típusú találkozásokból meg a gyűjteményem egyik éke, a világítós-zenélős UHD BD mellé megvettem a fémdobozos kiszerelést is, pedig a filmből megvan a 2011-es dupla BD-s verzió is, valamint annak csodaeredetije a külföldi digibook. Ezzel együtt nincs olyan kényszerem, hogy egy kedvencből minden kiadást megvegyek, bár ez olykor kényszer nélkül is sikerül. Például a Vissza a jövőbe-, vagy a Jurassic-filmek is többféle formában vannak meg, de a mezei műanyagtokosokat hanyagoltam. Helyettük viszont van a gépemen eredeti szinkronnal IS ellátott nagy felbontású változat, akárcsak az Indiana Jones, A Gyűrűk Ura, A keresztapa és hasonló klasszikusokból. Merthogy eredeti szinkron-gyűjtő is vagyok, és ebben nem akadályoz meg semmiféle kiadói problémázás.

Egyébként a speciálisabb kiszerelésben megjelenő filmekkel úgy vagyok, hogy igyekszem értékelni őket, mivel ezekből ma már elvétve érkezik egy-egy hozzánk. De ezekből se vásároltam meg mindent, például az adamantium-karmos X-Men kollekcióról tudtam lemondani, mert gagyinak tartottam.

Ha másik irányba nézelődöm, akkor meg van itt Alfred Hitchcock néma- és hangosfilm-összes, Charlie Chaplin-, Woody Allen-, Andrej Tarkovszkij-, Federico Fellini-, Stanley Kubrick-, Szabó István- vagy David Attenborough összes, Ingmar Bergman (majdnem)összes, Pier Paolo Pasolini(majdnem)összes, Jioí Menzel-sorozat, számos François Truffaut-, Jim Jarmusch-, John Cassavetes-, Emir Kusturica-, Pedro Almodóvar-, Akira Kuroszava-, Werner Herzog-, Sam Peckinpah-, George Stevens-, Hayao Miyazaki-, Jancsó Miklós-, Makk Károly-, Fábri Zoltán-, Keleti Márton-, Bacsó Péter-, Zsurzs Éva-, Gothár Péter-, Humphrey Bogart-, Greta Garbo-, Cary Grant-, James Dean-, Alain Delon-, Louis de Funes-, Jean-Paul Belmondo film, ezeken kívül a magyar animációs filmek, -sorozatok, tévésorozatok színe-java, és még egy csomó más, ami most hirtelen nem jut az eszembe és filmlista híján végig kéne túrni mindent, hogy feljegyezhessem.

Szóval nekem is lehet mondani, hogy fémgyűjtő, meg kiadványmániás, mert igen, az is vagyok, de van másik oldalam is, mert ahogy Poirot mondotta volt, fontos, hogy mindig legyen bálánsz! :)
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 11:22
Minőségileg vagy ízlésileg vállalhatatlanok? Tudsz példát is mondani?
0
2018. február 8., csütörtök 11:08
Szerintem a legtöbbünk így gyűjt filmet, legalábbis én igen. Nálam annyi a különbség, hogy Veled ellentétben nem vagyok fémgyűjtő, bár az utóbbi időben vettem jópárat, elsősorban azért, mert egy-két kiadás műanyag borítója vállalhatatlan.
0
2018. február 7., szerda 19:41
Sok ilyen FILM van, csak meg akartam spórolni a szóismétlést.
0
2018. február 7., szerda 17:10
Nálam háromféle eset van.

1.

Amit nagyon szerettem vagy imádok az kell minél előbb lehetőleg fémbe (kivéve ha nem tetszik a design vagy egy sorozat újabb része és a korábbi részek mind műanyag tokban vannak), teljes áron is.

2.

Aztán vannak a kevésbé tetsző filmek, de mondjuk egy szép steelbook-ba vagy sok extrával, ráadásul már olcsóbb is az ára, akkor ezeket is megveszem. Utólag sem szoktam megbánni ezeket a vételeket.

3.

Az  ingyen  se kéne kategória. Lehet akár milyen szuper, extrás kiadás, nem kell, mert nem érdekel az adott film.
0
2018. február 7., szerda 16:28
Köszönöm szépen! Én is főként csak azokat a filmeket szerzem be, amik érdekelnek is, de azért akad egy-kettő amit csak az ára vagy az igényes kiadás miatt vettem meg.
0
2018. február 7., szerda 16:28
A Zöld darázs fémdoboz vagy a Charlie Angyalai például ilyen volt.
0
2018. február 7., szerda 16:26
Nálam van olyan,hogy nem kell valami megjelenéskor,mert tetszett ugyan de nem nnyira.Ezeket lehet,hogy később akciósan megveszem de lehet,hogy sosem.
0
2018. február 7., szerda 16:13
Jól mutatnak így együtt! Szépek! Nagy gratula!
0
2018. február 7., szerda 15:34
Na igen, néhány film megvételén még én is erősen gondolkodom:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. február 7., szerda 15:32
Film vagy gyűjtő?:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. február 7., szerda 15:32
Én is így vagyok ezzel. Még annyit tennék hozzá, hogy ami nem tetszik, nem fogom azért megvenni, mert "annyit megért", "nem tudtam otthagyni" stb. Nekem nem kell szar film a gyűjteményembe, csak azért, mert olcsó.
0