Én nem gyártok teóriákat arra, hogy mit miért veszek meg, általában megengedő vagyok olyan gyengébb filmmel is, mint például legutóbb a Dunkirk, amit a digibook után fémdobozban is megvettem. Hasonlóan jártam el a Logan, a Wonder Woman vagy az Alien: Covenant esetében is, hogy most csak friss példákat hozzak. Harmadik típusú találkozásokból meg a gyűjteményem egyik éke, a világítós-zenélős UHD BD mellé megvettem a fémdobozos kiszerelést is, pedig a filmből megvan a 2011-es dupla BD-s verzió is, valamint annak csodaeredetije a külföldi digibook. Ezzel együtt nincs olyan kényszerem, hogy egy kedvencből minden kiadást megvegyek, bár ez olykor kényszer nélkül is sikerül. Például a Vissza a jövőbe-, vagy a Jurassic-filmek is többféle formában vannak meg, de a mezei műanyagtokosokat hanyagoltam. Helyettük viszont van a gépemen eredeti szinkronnal IS ellátott nagy felbontású változat, akárcsak az Indiana Jones, A Gyűrűk Ura, A keresztapa és hasonló klasszikusokból. Merthogy eredeti szinkron-gyűjtő is vagyok, és ebben nem akadályoz meg semmiféle kiadói problémázás.
Egyébként a speciálisabb kiszerelésben megjelenő filmekkel úgy vagyok, hogy igyekszem értékelni őket, mivel ezekből ma már elvétve érkezik egy-egy hozzánk. De ezekből se vásároltam meg mindent, például az adamantium-karmos X-Men kollekcióról tudtam lemondani, mert gagyinak tartottam.
Ha másik irányba nézelődöm, akkor meg van itt Alfred Hitchcock néma- és hangosfilm-összes, Charlie Chaplin-, Woody Allen-, Andrej Tarkovszkij-, Federico Fellini-, Stanley Kubrick-, Szabó István- vagy David Attenborough összes, Ingmar Bergman (majdnem)összes, Pier Paolo Pasolini(majdnem)összes, Jioí Menzel-sorozat, számos François Truffaut-, Jim Jarmusch-, John Cassavetes-, Emir Kusturica-, Pedro Almodóvar-, Akira Kuroszava-, Werner Herzog-, Sam Peckinpah-, George Stevens-, Hayao Miyazaki-, Jancsó Miklós-, Makk Károly-, Fábri Zoltán-, Keleti Márton-, Bacsó Péter-, Zsurzs Éva-, Gothár Péter-, Humphrey Bogart-, Greta Garbo-, Cary Grant-, James Dean-, Alain Delon-, Louis de Funes-, Jean-Paul Belmondo film, ezeken kívül a magyar animációs filmek, -sorozatok, tévésorozatok színe-java, és még egy csomó más, ami most hirtelen nem jut az eszembe és filmlista híján végig kéne túrni mindent, hogy feljegyezhessem.
Szóval nekem is lehet mondani, hogy fémgyűjtő, meg kiadványmániás, mert igen, az is vagyok, de van másik oldalam is, mert ahogy Poirot mondotta volt, fontos, hogy mindig legyen bálánsz! :)