Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. június 22., péntek 22:23
szia "kolléga"!

köszönöm :-))
0
2007. június 22., péntek 22:19

Már nem olyan vészes ez a blu-ray dolog sztem. Sony lejátszót lehet rendelni 80ért. A filmek meg kint olcsobbak mint itthon.
0
2007. június 22., péntek 22:19
figyi:

Építsünk HTPC-t! - I. rész

Építsünk HTPC-t! - II. rész

Médiacenter a nappaliban 1.

rengeteg infó van erről.
0
2007. június 22., péntek 22:17
hú, a ház jól néz ki:)

apropó, hh nem x2900? az ati új szériájába hardveres hd gyorsítás került, bár egyenlőre nem igazán vannak teszteredmények, hogy mit is tud (és némi netes búvárkodás alapján a coreavc codec gépen kb mindent lever). mondjuk még nincs középkategóriás verziója, és nemkicsit drága...

gondolom a hangkártyáról digitális vonalon küldöd ki a jelet... van digit kimenet, vagy jack digit átalakítót használsz? nekem x-fi fatal1ty prom van, emiatt a kérdés (nem találtam kábelhez átalakítót).

zúgás para, gondolkozom, hogy a következő gépem (február körül akarom cserélni majd) kap egy zajmentes házat, vízhűtéssel (alapból levett oldallal is relatíve nagyon halk a mezőnyben, de hosszú terheléssel elég durva hangja van... hdnél ez ugye nem jó). igen, a hűtés kérdés erre vonatkozott:)

ez az iMon mennyire hasznos?
0
2007. június 22., péntek 22:16
(ja, és írtam levelet.)
0
2007. június 22., péntek 22:16
szép masina: mennyibe fájt? milyen kábellel van rákötve a kijelzőre?
0
2007. június 22., péntek 22:12
Szia!

Nekem is van asztal igépem, de ez tulajdonképpen micsoda?

Mert én még íílyet életemben nem láttam!

:-)
0
2007. június 22., péntek 22:03
Találtam egy pofás fekete-ezüst házat (normál fekvő), ami kicsit még passzol is a TV kávájához :)

A konfig: Alaplap: ASUS P5B Deluxe; proci: Intel Core 2 Duo 6600 @ 2,4GHz; VGA: MSI NVidia7900GTO 512MB Ram; RAM: 2GB DCh; hang: SB Audigy 7.1 24/96; Vinyó: 250 és 320GB Samsung; távvezérlés: iMon VFD; hűtés: Zalman a procin, meg egy 12 centis ló a tápon, de hangjuk az nincs, szóval "no zúgás" :)

Van itt róla egy kép: http://diablo69.atw.hu/index6.htm
0
2007. június 22., péntek 21:55
Teljesen egyetértek. Ha látom a jobb minőséget egy új technikában (és itt, ebben az esetben elsősorban a videózásra gondolok), egyszerűen nem bírok neki ellenállni. Tény, hogy sok pénzbe kerül, de ahogy egyre több és több filmet látok HD minőségben, annál jobban taszít a DVD minősége. Eleinte még azt mondogattam magamban, nem rossz a DVD, van még ebben lehetőség. De hidjétek el, pár HD minőségű felvétel után ti is húzni fogjátok a szátokat, akárcsak én. Most már ott tartok, hogy teljesen leálltam a DVD vásárlással, már a díszdobozok sem érdekelnek, mert hiába a gyönyörű külső, ha belül csak 720x480 van.
0
2007. június 22., péntek 21:54
Talán karácsony táján én is beszerzek egy lejátszót, főleg Jamamurának köszönhetően, nekem az is biztató, hogy nem kell kidobni a dvd gyűjteményemet, és lehet válogatni, mit vegyek meg Blu-Ray-re. De szerintem közel sincs akkora minőségbeli különbség a BD és a DVD közt, hiába a jobb kép és a hang, a dvd hozott egy gyakorlatilag "überelhetetlen" előnyt a vhs-sel szemben, mégpedig, hogy nem megy tönkre az évek során, és megőrzi a minőségét elvileg örökre (vagy ameddig van ami lejátsza:)).
0
2007. június 22., péntek 21:25
én nem vagyok az a kivárós fajta. ha jön egy technológiai újítás, ami szimpatikus, és épp megengedhetem magamnak, hogy beruházzak rá, akkor nem fogok éveket várni arra, hogy jöjjön egy kiforrottabb - lemez vagy lejátszó vagy bármi. dvd-vel is 1999 óta foglalkozom, akkoriban még jártuk az országot, hogy elcserélgessük egymással azt 3-4 lemezt, amink volt, s újra meg újra rácsodálkoztunk, hogy mindez mennyire jól néz ki és jól szól. most ugyanez a helyzet a BD-vel. lehet, hogy évek múlva már ez is tömegtermék lesz tescós turival, újságmelléklettel, stb., de most még hátborzongató élmény kézbe venni egy kiadványt, aztán a lejátszóba helyezve rácsodálkozni, hogy ez mennyire jól néz ki, s mennyire jól szól. :) sztem ez az élmény sok-sok pénzt megér.
0
2007. június 22., péntek 20:27
HTPCt hogy építetted fel? gondolok itt specifikációkra (proci, vinyó, ram, video és hangvezérlő), valamint gépház méretére, hűtési megoldásokra...
0
2007. június 22., péntek 19:30
bocs, Blu-ray.

0
2007. június 22., péntek 19:29
hasonlóan gondolkodom én is a Blu-rayről, mint Dylan, egyrészt sajnálok 8e Ft-ot kiadni egy erősen fapados lemezre - és fapad alatt nem a magyar szinkron hiányát értem, sok helyen kell, de egyetlen egy kedvencem sem jött még ki Blue-rayen -, másrészt még van hová fejleszteni, fejlődni. majd 5 év múlva... :)
0
2007. június 22., péntek 18:00
Bizniszelhetünk, én mindenre nyitott vagyok :)
0
2007. június 22., péntek 16:32
nem rossz, nem rossz. a the descenttel én is szemeztem, akár bizniszelhetnénk is (mint anno 99-ben, a dvd hajnalán :).
0
2007. június 22., péntek 15:05
Ez lenne jelen pillanatban az én BD gyűjteményem:

0
2007. június 22., péntek 14:54
nem mondhatnám, hogy szignifikánsabb lenne :) A helyzet az, hogy visszavettem a tempóból, ami a vásárlásokat illeti. Beruháztam egy HTPC-re, így 720p-ben, 1080p-ben nézhetek olyan HD cuccokat felirattal, amikre egyelőre itthon (de tulajdonképpen külföldről sem) esély sincs. Csak példaképp, most nézem 720p felbontásban a Róma teljes 2. évadját felirattal :)
0
2007. június 21., csütörtök 14:54
Lézerlemezek már a nyolcvanas években, jóval a dvd elterjedése előtt is voltak, így nem mondanám, hogy a dvd számára konkurencia lett volna, hiszen az egyik régi, a másik pedig új szabvány volt.
most posts by TM
0
2007. június 21., csütörtök 14:41
Azért ne feledkezzünk el a lézer lemezről vagy miről, ami elvileg konkurencia volt, de aztán nem lett az.:)
0
2007. június 21., csütörtök 13:28
Nagyon köszönöm.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. június 21., csütörtök 13:11
nem, ugyanakkora. itt találsz egy táblázatot a három médium összehasonlításáról.
0
2007. június 21., csütörtök 13:05
Köszi. A HD-nek ennél kisebb felbontása van, ugye?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. június 21., csütörtök 12:38
blu-ray, nem kell bele "e", viszont velem ellentétben nyugodtan írhatjátok nagy kezdőbetűvel. :) (kb. így: "Blu-ray".)

kérdésre a válasz: playstation 3-at vettem. ronda, de finom.
0
2007. június 21., csütörtök 12:35
Szép kollekció. És milyen blue-ray lejátszód van, zalus?
0