teljesen igazad van xpress. a nagy többség a magyar nyelvet prefereálja, és tényleg nagy dolog, hogy egy ilyen szinkron felkerült egy magyar lemezre. főleg ha azt is számításba vesszük, hogy valszeg nagyon kevés háztartásban van dts-es erősítő itthon.
0
2002. október 5., szombat 0:15
4201
Kiga: igen, van eredetei 6 csatornás angol hang, de azt nem mondanám, hogy lehagyták a lemezről. Mind a kétlemezes, mind a négylemezes kiadáson az angol hang DD EX-es, ami talán nem hűde-csontra-diszkrét, de attól még igenis 6 csatornás (és az EX előbb volt, mint az ES), tehát a hangmérnökök eredetileg 6 csatornára keverték a hangot, amit aztán DD EX-be kódoltak.
0
2002. október 5., szombat 0:02
4201
Nem akarok kötözködni, sem panaszkodni. Én jobban örültem volna az angol DTS-nek, de egye fene elég lesz a DD EX is. Mondom ezt arra alapozva, hogy a legjobb hangú lemezeim mind csak DD-sek (+ Moulin Rouge DTS) és köztük van a kétlemezes kiadás is. Lehet, hogy tévedek, de szerintem azok a "vájtfülűek" (mint én), akik a leginkább értékelnek egy DTS-ES hangsávot, szerintem ugyanúgy az eredeti hangot preferálják a szinkronnal szemben. De mondom, lehet, hogy tévedek. Tény hogy, ha valakinek kell az angol DTS, hát ott az angol vagy az amerikai kiadás, de a magyar DTS nyilván semmilyen más kiadásra nem kerülhett vona fel, csak erre. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a szinkron - szerintem - az utóbbi évek egyik legjobban sikerült adaptációja, és megérdemli a DTS kódolást. Persze az lett volna tökéletes, ha mindkét DTS hangsáv felkerül a lemezekre, de az már talán egy picit sok let volna így még pluszba a 4 kommentár mellé (az amerikai kiadáson egyébként van még "csak zene 5.1" és "csak hangeffekt 5.1" hangsáv is, amiknek én személy szerint sok értelmét nem látom).
Mindenesetre le a kalappal a Warner előtt, nagyszerű munkát végeznek. Csak így tovább! Gondoljatok bele, ha a Paramount csak fele ennyire igyekezne...
0
2002. október 4., péntek 23:27
421
Nem panaszkodom. Csak egy dolog zavar benne. Ha a magyar hang 6 csatornás és az angol 5, ez két dolgot jelenthet: 1. mi magyarok kevertük a hatodik csatornát. Minden tiszteletem a magyar szinronstábé, de szeretném az amerikai hangmérnökök munkáját hallani. 2. van eredeti angol 6 csatornás hang akkor viszont azt lehagyták a lemezről.
Megvan a 2 lemezes verzió és eddig csak angol hanggal néztem meg (nem is egyszer). Nem szeretem a szinkronokat (pedig ennek a filmnek egész tűrhető szinkronja van) ezért jobban örültem volna ha 6 csatornában hallgathattam volna a filmet. Így marad az 5.
Ettől függetlenül, köszönet a kiadónak az első magyar 6 csatornás hangú DVD kiadványért. Személy szerint remélem, hogy a jövőben kisebb küzdelmek árán még több ilyen film jelenik meg. Személy szerint javasolnám, kezdjék azokkal amelyek kint már ilyen formában megjelentek (Hetedik, Austin Powers stb.).
0
2002. október 4., péntek 21:28
Moderátor
7449
Azért azt borítékolni tudtam volna, hogy az első hozzászólások között valaki panaszkodni fog, amiért nem az angol a DTS :) Mi lenne, ha néha dicsérnénk is a kiadókat - még a végén elmegy a kedvük a lobbyzástól?! Komolyan: a magyar DTS ES felkerülése a lemezre szó szerint komoly küzdelmek árán jöhetett létre. Az alternatíva nem az angol DTS lett volna, hanem semmi. Ez a magyar piac. Úgyhogy szerinte az a korrekt, ha a magyar szinkron, magyar felirat dominál. A többség számára bizonyára ez a fontos. Egy ilyen mindenben tökéletes kiadványnak szerintem örülni kellene.
0
2002. október 4., péntek 21:27
1
Ez nemzetközi tendencia. A német piacra készülő DVD-ken is a német a DTS, és nem az angol. Mindenesetre a Gyűrűk Urának remek a szinkronja, én személy szerint örülök, hogy végre lesz egy magyar dts-es-es lemezem.
0
2002. október 4., péntek 20:37
2774
jaj, ne legyünk má telhetetlenek.. nekünk semmi sem jó?
mondjuk inkább az angolnak kellett volna, dts-es-nek lennie, magyarba meg elég egy dd :)))
0
2002. október 4., péntek 19:59
421
Oké megtaláltam, diszkrét lesz. Csak kár, hogy az angol nem az.
0
2002. október 4., péntek 19:41
421
Diszkrét vagy mátrix? Csak a magyar hangsáv lesz ES?
0
2002. október 4., péntek 18:11
Moderátor
7449
Mintha csak olvasták volna a fórumot. A Warner ma jelentette be, hogy A Gyűrűk Ura novemberben megjelenő bővített változatán MAGYAR DTS ES hangsáv is lesz!!!
0
2002. október 1., kedd 1:31
421
Ha már a szabványoknál tartunk a D-Theater sem felel meg a HDTV szabványnak. Ilyen világot élünk.
0
2002. október 1., kedd 0:58
4201
Szép álom, de még nem tartunk ott. Az oké, hogy itthon is vehetsz HDTV eszközöket, ami persze erős túlzás, mert a plazmákon és néhány projektoron kívül semmi nem tudja a HDTV-t (azok is csak azért, mert ugyanaz a típus kerül az óceán mindkét partjára), míg mondjuk amerikában vannak képcsöves és rearprojektoros HDTV-k is, nem is beszélve a progresszív DVD lejátszókról. Ellenben az amerikai HDTV megjelenítők nagy része sem képes PAL-t fogadni. Másrészt a HDTV nem csak arról szól, hogy vannak semmire nem használható HDTV eszközök, hanem hogy a szabványt a televíziózásban és az otthoni videóforgalmazásban is bevezetik. Ez pedig már olyan téma amibe a kormányoknak is van beleszólásuk, hiszen műsorszórási és frekvencia kiosztási jogszabályokat érint, a videóforgalmazás pedig teljesen a filmstúdiókon múlik. És ezen a területen még sehol sem tartunk. Harmadrészt naív dolog azt hinni, hogy az európai HDTV meg fog egyezni az amerikaival. Mivel a HTDV valamilyen szinten lefelé kompatibilis az NTSCvel (ha más nem a 60hz és a 480p miatt), Európában muszáj lesz valahol a PAL-t is belepaszírozni ebbe a szabványba. Lásd Ausztrália, ahol a HDTV adók nagy része a legegyszerűbb megoldással élve 576p (progresszív PAL) jelet sugároz, ami ugyebár nem része az eredeti HDTV szabványnak. Persze én örülnék a legjobban, ha sikerülne egyetlen szabványt kitalálni az egész világra.
0
2002. szeptember 30., hétfő 21:22
4
Kemeny ez a Tropic szerintem sokan meg ezt sem ertik...(En Ertem de az emberek tobsege nem))el tudom kepzelni akkik most ezeket olvassak azok most a fejuket vakarjak mirol is beszelnek ezek...de sebaj ennek is el kellet jonnie..az emberek igeny egyre nagyobb!!!!!!!!!!
0
2002. szeptember 30., hétfő 20:17
421
És pont az benne a poén, hogy végre nincs Japán és nincs Amerika. Nincs PAL, nincs NTSC hanem egységes DTV, illetve HDTV van.
0
2002. szeptember 30., hétfő 20:15
421
Akkor fogalmazzuk úgy, hogy 576 vagy 640kbps bitrátájú Dolby Digital hangot kaphatunk a D-VHS-en. Ez jóval magasabb a DVD specifikációjánál (384/448). A D-VHS-nél természetesen a D-Theater kompatibilis lejátszókra és filmekre gondoltam. A HDTV a világon mindenhol szabvány, így Európában illetve Magyarországon is. Bármikor lemehetsz a boltba és vehetsz HDTV megjelenítésére alkalmas eszközöket. Persze -mint ahogy kint is- elég drága mulatság.
0
2002. szeptember 30., hétfő 19:03
4201
Mi az az "eredeti Dolby Digital" hang? A moziban a Dolby Digital 320kbit-es.
Egyébként van nálunk is D-VHS, csak HDTV-kompatibilis D-Theater lejátszó/kazetta nincsen (amerikában is csak egyetlenegy tipus). Először valami HDTV-t kellene itt is bevezetni. Remélhetőleg a HD-DVD specifikációjának elkészítésekor nem csak Amerikát és Japánt veszik számításba.
0
2002. szeptember 30., hétfő 16:16
421
Mint tudod: igények és pofonok. Én is írhatnám, hogy tessék mondani miért nem lehet kapni D-VHS kazettát Magyarországon? Mert én nem a DVD gagyi 525 soros felbontásásban akarom nézni a filmeket hanem a D-VHS 1080 soros felbontásában. És az eredeti Dolby Digital hanggal akarom hallgatni a filmeket nem a DVD lebutított 448kbps Dolby Digital hangjával. Egy csomó filmet lehet már amerikában kapni nálunk miért nem? És erre is valószínűleg azt válaszolnák, hogy nincsen rá igény. Két ember az még nem igény.
0
2002. szeptember 30., hétfő 16:00
4
Latod ez a szomoru mert..akinek ilten rendszere van jo az enyem meg egy kicsit fel van huzva....(Hatul meg egy szub meg meg egy center)Az tenyleg azt varja el egy hangtol,hogy igazan elvezze!!!!!!!
0
2002. szeptember 30., hétfő 15:56
421
Tévedsz. A Gladiator DTS matrix 6.1 ES hangrendszerben jelent meg nálunk. Csak lefelejtették a borítóról. Az való igaz, hogy DTS discrete 6.1 ES még nem jelent meg nálunk sajnos.
0
2002. szeptember 30., hétfő 15:51
4
Nem mert Dts-es meg magyarorszagon nem jott ki!!!'
0
2002. szeptember 30., hétfő 10:02
213
Én már annak is örülnék, ha DD5.1 jönne. Magyarul. Bár erre már van példa. De talán mintha DTS ES lemez is jelent volna már meg...
0
2002. szeptember 30., hétfő 4:46
4
Sziasztok nem tudom ti hogy vagytok vele de en a kiadoktol mar igazan elvarnam,hogy a mi kis hazankban megjelenitsenek Dts es filmeket is ,hogy most mar ne csak kulfoldon hanem itthon is elvezni tudjuk!!!!