A márciusi kívánságom már akkor teljesült, már kapható a Gyula vitéz télen-nyáron. Nagyon jó, hogy a MaNDA egyre több olyan filmet kiad, amelyek eddig hiányoztak a piacról.
Most olvastam a honlapjukon, hogy Sára Sándor 80. születésnapja alkalmából jön a 80 huszár novemberben. A feldobott kő után ezt is kiadják az idén.
0
2013. március 20., szerda 17:13
6925
Remélem lesz. Sok filmet terveznek.Vannak közöttük "újak" és újra,jobb minőségben kiadott régiek. Ahogy olvasom,a Pogány Madonna már jön is.
0
2013. március 19., kedd 21:26
2444
Végre, jó hírek! Csak legyen belőlük valami!
0
2013. március 19., kedd 20:55
143
Nekem is a kívánságlistámon első helyen szerepel az Emberek a havason, meg akkor jöhetne az Ének a búzamezőkről is a " komolyabb" filmek közül, a könnyedebb alkotások közül pedig a Gyula vitéz télen-nyáront várom, de lehet ez nem is a MANDA, hanem MTVA.
0
2013. március 19., kedd 19:05
4078
Eltűnt az "l" betűm: Redl
0
2013. március 19., kedd 19:03
4078
Köszi. Remek hírek :)A Red ezredesben Szabó elképesztően hitelesen dolgozta fel a besúgás, beszervezés, elárulás témakörét.
0
2013. március 19., kedd 17:59
52685
De jó! Azt hittem ma csak rossz híreket olvashatok a hazai piaccal kapcsolatban. Köszi!!
most posts by TM
0
2013. március 19., kedd 17:07
6925
Erre az évre tervbe véve a kiadótól:
Redl ezredes Hanussen
0
2013. március 19., kedd 10:48
4078
Na igen. A 80 huszár az egyik kedvenc magyar filmem nekem is. Ráadásul ez ugye nem jelent meg DVD-n még egyáltalán. Pedig úgy megnézném, milyen ez a film eredeti képaránnyal, egy szép transzferrel... Ja és a film egy magyar remekmű. Ritka az, amikor egy felnőttes, komoly téma, komoly megvalósítással egyben rendkívül élvezetes is.
Én ezekre a magyar filmekre várok leginkább DVD-n (az első három áll nálam leginkább kiemelt helyen):
80 huszár Tízezer nap Hideg napok
Magyarok Fábián Bálint találkozása Istennel Húsz óra (nehéz Fábri film, de etalonnak számít a magyar filmgyártásban) A torinói ló (Tarr Béla világvége filmje, és egyben a második legjobb filmje)
Emberek a havason (ezt még nem láttam, azért is veszem külön, de mindenhol alapműnek tartják)
0
2013. március 19., kedd 10:24
52685
Simon Menyhért születése...
most posts by TM
0
2013. március 19., kedd 9:48
2444
Nyilván örülök újabb MaNDA kiadványoknak, de március 15. alkalmából kihozhattak volna valami kapcsolódó filmet. Gondolok itt például a Föltámadott a tengerre, vagy a 80 huszárra...
0
2013. március 18., hétfő 22:34
14599
Amit meg is tettek, tévében már látható volt pár alkalommal a felújítása, amit maga a film operatőre, Hildebrand István felügyelt és jóváhagyott. Igaz, hogy a főcímek picit koszosak (ez majdnem minden régi filmnél jelen van az egymásra exponált rétegek miatt), de amit lehetett, kihozták az eredeti negatívból, maga a film totálisan hibamentes...
0
2013. március 18., hétfő 22:21
1084
Ha már BD-n nem jönnek a magyar klasszikusok, ez is valami. Nem mindig vagyok elájulva a felújított változatoktól, de A pogány Madonna képén bőven van mit felújítani.
0
2013. március 18., hétfő 21:54
14599
A Pogány Madonna, na végre!
A többi is jöhet, felújítva. A Csak semmi pánik... már létezik rendes képpel, az Elvarázsolt dollár meg a Hamis a baba még nem került felújításra sajnos...
0
2013. március 18., hétfő 20:43
143
Egy könyvesbolt már felrakta az új MANDA DVD-ket:
Új külsővel, megváltozott dizájnnal folytatódik a Magyar Filmtörténeti sorozat, a március végi várható megjelenéssel:
A tanú A Pogány Madonna A kis Valentino
0
2012. december 20., csütörtök 9:47
2444
Remek hír! Lehetne neki nagyobb hírverés, talán többen vennék meg. Remélem sikeres (anyagilag is) az eddigi missziójuk és továbbra is lesznek megjelenések. Van mit kiadni...
0
2012. december 19., szerda 21:27
143
A MaNDA kiadta végre, Sára Sándor filmjét, a Feldobott kő végre beszerezhető. hang: 2.0 nyelvek: magyar felirat: angol képarány: 16:9 extrák: Cigányok (1962) BBS, 18 perc Egyedül (1963), Budapest FS, 22 perc Vízkereszt (1966) BBS, 13 perc Kamera és teodolit. Sára Sándor – Varga Balázs beszélgetése. (2012) MaNDA, 28 perc
Kár, hogy a MaNDA Szőts Istán évforduló kapcsán nem adott ki a rendezőtől semmit, pedig Várkonyi Zoltán évfordulóra legalább a Kőszívű ember fiai megjelent, de hátha egyszer sok más magyar klasszikussal együtt kiadják az Ének a búzamezőkrőlt is.
0
2012. július 10., kedd 16:09
1604
Újabb magyar filmek akkor nem lesznek kiadva DVD-n soha már, soha már!? :(
Tarr Béla: A londoni férfi Tarr Béla: A torinói ló Tarr Béla. Szabadgyalog Tarr Béla: Őszi almanach Tarr Béla: Panelkapcsolat Tarr Béla: Az utolsó hajó Fliegauf Benedek: Womb / Anyaméh Fliegauf Benedek: Csak a szél / Szállnak a varjak Mundruczó Kornél: Szelíd teremtés - Frankenstein-terv Mundruczó Kornél: Nincsen nekem vágyam semmi Kocsis Ágnes: Pál Adrienn Hajdu Szabolcs: Tamara Hajdu Szabolcs: Macerás ügyek ... ... ... Szőts István: Emberek a havason Szőts István: Ének a búzamezőkről Szőts István: Melyiket a 9 közül? Radványi Géza: Európa nem válaszol Radványi Géza: Egy asszony visszanéz Huszárik Zoltán: Csontváry Bódy Gábor: A kutya éji dala Bódy Gábor: Amerikai anzix Gaál István: Keresztelő Gaál István: Cserepek Gaál István: Zöldár Gaál István: Magasiskola Gaál István: Holt vidék Makk Károly: Megszállottak Makk Károly: Elveszett paradicsom Makk Károly: Az utolsó előtti ember Zolnay Pál: Próféta voltál, szívem! Zolnay Pál: Arc Zolnay Pál: Sámán Mészáros Márta: Örökbefogadás Fehér György: Szürkület Fehér György: Szenvedély ... ... ... Fehér György: A nők iskolája Fehér György: Volpone Fehér György: A bosszú Edelényi János: Shakespeare: II. Richárd Edelényi János: Méz a kés hegyén ... ... ...
Pedig ezekből nem is egyről konkrétan is szó volt már (A londoni férfi, Ének a búzamezőkről, Megszállottak, Egy asszony visszanéz, ...)
0
2012. január 27., péntek 9:54
1604
MOKÉP leállt. Kia dja ki a magyar filmeket?
Fliegauf Benedek: Womb / Anyaméh Kocsis Ágnes: Pál Adrienn Mundruczó Kornél: Szelíd teremtés - Frankenstein-terv Tarr Béla: A londoni férfi Tarr Béla: A torinói ló stb.
0
2012. január 5., csütörtök 17:15
1604
A torinói lovat szerintem a Cirko hozza majd DVD-n (ha megjelenik egyáltalán), hiszen ők forgalmazzák a mozikban és DVD-kiadásba kezdtek...
0
2011. október 24., hétfő 20:04
52685
Már ezek sem egyenborítósok, mert a MNFA időközben MaNDA lett. :)
most posts by TM
0
2011. október 24., hétfő 19:58
52685
Decemberben.
most posts by TM
0
2011. október 21., péntek 20:18
1084
Mephisto állítólag lesz hamarosan.
0
2011. október 21., péntek 20:12
4078
Lehet már volt korábban szó róla, de az MNF kiadja valamikor a Mephistot, Redl Ezredest meg a Hanussent? Érdekelne még a Torinói ló, Tízezer nap, Hideg napok és a Szürkület. Köszi, ha valaki tud ezekről valamit.