Az még a gond, hogy hazánkban a vásárlás jellemzően, legyen szó akármilyen termékről, egyszerűen öntudatlan és zombiszerű.
A vásárlók zöme el sem gondolkodik azon, hogy pénzével kit és mit támogat, az egyetlen szempont az, hogy minél ócsóbb legyen. Amikor pedig a vásárlói felelősségre próbálok célozni, akkor hirtelen mindenki vérig sértődött, levegőt kapkodó, kioktató, ocsmány stílusú pökhendi faszkalappá válik (persze azt is érdekes megfigyelni, miféle emberek idegesednek be látszólag a semmin), és természetesen én leszek a végére a sznob köcsög, aki csak vásároljon drágán mindent, mert biztos van miből. Eddig tart a tudomány. Nem kéne büszkélkedni vele.
Továbbra is hangsúlyozom, hogy minden kiadónak fel kellett volna már ismernie azt, hogy abból nem lesz nagybiznisz, ha ugyanazt, ugyanúgy féláron, majd negyedáron adják. Említetted a Tescóba bekerülni képes és önmagukat évek óta ott is képviselő "nagyobb" kiadókat. Mivel jelen helyzet számukra sem túl megfelelő, miért nem léptek? Miért nem lépnek már évek óta?
Vagyis, mit keres a Legenda vagyokon a kartontok és az extralemez 1990.-ért? Hogy fordulhat elő, hogy a Hancock 1990.-ért még mindig kartontokos? Mit keres az o-ring az AVP2-n féláron? És még sorolhatnám, ezernyi címmel és példával.
Kérlek, ne gyertek nekem az újrafóliázás és egyebek költségeivel, mert való igaz, sokba kerül, de közlöm, a kiárusítás is sokba kerül. Nevezetesen sokkal többe.
Én megvettem pl. a He7ediket, mert betojtam, hogy elfogy a kartontok a duplalemezes változatról, pedig elhiheted nekem, van még bőven mit néznem akár fél évig is, ami jobban érdekel, mint ez az egyébként remek film sokadszorra. De persze nem fog elfogyni, és kétezerért nemsokára ott virít majd ránk a polcról, kartontokostól, mintha mi sem történt volna, csak éppen az ára feleződött meg, én meg a fejem verem ismét a falba.
Nem a Corneren akarom ezt az egészet leverni, dehogy, viszont változatlanul állítom, hogy egy egyértelmű, átlátható, tiszta és kiszámítható tendencia (mely arról szól, hogy féláron és negyedáron NINCS extra csomagolás, NINCS booklet, NINCS extra lemez) működött volna, működne, és korántsem lenne ekkora a kiárusítások készleteinek mértéke, vagyis a kiadók sokkal jobban a pénzüknél lennének, a választék pedig a válság ellenére sokkal szélesebb lenne.
(Pénz ugyanis van, a kiárusításoknál érdekes módon kinyilnak a bukszák, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a te dvd gyűjteményed topicban elhelyezett fotók a gyakorlatilag toronyszámra hazahordott kiárusítás-készletből.)