Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2009. szeptember 24., csütörtök 17:55
arra van szankció? úgy értem: ha 3 nem átvétel esetén nem vásárolhat? gondolom az öngyilkosság, de még mindig jobb, mint ha olyan helyett áll, aki elvinné...
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:49
Még jó, hogy akkor nem vagy ott, amikor az át nem vett csomagokat pakoljuk vissza a polcra :(
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:45
nem tudom, én akárhogyszor az xpressbe megyek, halomban állnak az átvételre váró zacsik. és láthatólag nem csak 1-1 db-osak.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:29
ez úgy átlag minden cégre igaz (autógyártástól kezdve a kisboltokig).
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:20
xarok a filmek. azért a potter biztos nem volt fiaskó? nem értek ezekhez a dolgokhoz, de uncsi, hogy csak a panasz megy itt is.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:17
tényleg? azt hallani, hogy jól állnak a mozik? kik mondják ezt? hisz még a moziünnep látogatottsága is 300e-re csökkent a tavalyi 400e-ről.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:16
A Cinetel őszre jósolta a Doc Martint. Remélem nem marad el :)
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:14
én sose bántanám a Cornert, hisz tudod :o)))
a többi adatai meg....egyik oldalról azt hallani, hogy a mozik jól állnak, sok a néző, másik oldal, hogy nincs fogyasztó. kit akarnak összezavarni?
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:13
A Cinetel viszont töretlenül, az Ultrafilm pedig újult erővel nyomja a horrort. :)

Na jó, ez természetesen elég siralmas, de a vicc az, hogy ha közösen, még korábban felismerik, hogy ami exkluzív, az tényleg legyen és maradjon is az, akkor azért ennyire nem lenne apokaliptikus a hangulat. Illetve nem, ez sem vicces.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:11
nyilván a Wienerberger is azért csökkent a harmadára, mert kalózok hamisítják a téglát :)
0
2009. szeptember 24., csütörtök 17:00
mit ne? olyan nehéz ezt elképzelni? az intercom a felére csökkentette az irodáját, az spi befejezte a filmforgalmazást, a fórum elbukta a forgalma nagyobbik felét és a bufitól elküldtek 25 embert (maradt vagy öt), a caesar, a mokép, az ff film hallgat, a navigátor, a leon és a dotkom szintúgy. és közben meg kiosztják a cornert, hogy kellene csinálni. ez valahol vicces. :)
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:56
Az a név, hogy Odeon mond neked valamit?
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:49
"Most azonban a túlélésért küzd mindegyik külön-külön"
ha sokáig tolnak egy hazugságot, a végén mindenki elhiszi. a kiadók az éhhalál küszöbén? na ne.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:47
"A válság meghozza a változást"
(The Day the Earth Stood Still ´08)

Az utolsó bekezdésedet különösen fontosnak tartom magam is, noha szerencsére eddig sem volt divat egymásra köpködni, de egy józan és higgadt, vásárlóközpontú és hosszútávú szellemű tárgyalás ebben az ügyben nagyon nem lenne hátrány. Vannak még gyűjtők, vannak még a minőségért pénzt szívesen áldozó vásárlók, csak éppen el lettek zavarva a helyes útról, és most a bokrok alól kaparják össze a leesett termést, azt gondolván, hogy jól is laknak vele.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:40
esetleg lehetne egy jó kis kartell ügy belőle :)
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:34
Mindenben igazad van, de én már 4 éve házalok a kiadóknál azzal az ötlettel, hogy készítsenek egy csak szinkronos, menü nélküli, extra nélküli, kartonzacskós, beteszem és elindul-változatot a 990-es piacra minden jelentősebb filmből, és egy fullos változatot mondjuk 2490-3490-es áron.
A kartonzacsis változat mehet a Tescoba, hátlapján 2 soros tartalommal és féloldalas reklámmal, ami arról szól, hogy mennyivel többet nyújt a teljes változat, amit megvehetsz a jobb üzletekben.
Nincs többé akció-kényszer, visszatérhetnek a normális kiadványok normális áron, és velük talán a normális kiadványra áldozni hajlandó filmbarátok (nem hinném, hogy mindegyikük elhagyta ezt az országot, hiszen néhány éve még voltak néhány ezren, akik nem sajnáltak egy jó kiadványért 4-5000 forintot kiadni).
Persze ez az ötlet ott bukik meg, hogy a kis kiadók néhány kiadvánnyal nem tudnak hatást elérni a piacon (minek adják ki két változatban azt a filmet, amit egy változatban sem vesz át tőlük a multi), a nagy stúdiók képviseleteinek pedig kötve van a kezük, hiszen csak külföldről kapott kész terméket árusíthatnak, nem állhat neki az InterCom kiadni szinkronosan a Star Wars-t, vagy a Fórum nem gyárthat Sony-filmeket idehaza.
Szerintem egy közös nagy összefogással (és a külföldi cégek meggyőzésével) még most sem lenne késő, csak egy nagy levegőt kellene venni a kiadóknak, és végre leülni egy asztalhoz, kidolgozni egy közös stratégiát. Most azonban a túlélésért küzd mindegyik külön-külön, és ennek tudjuk mi lesz a vége...
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:23
Az még a gond, hogy hazánkban a vásárlás jellemzően, legyen szó akármilyen termékről, egyszerűen öntudatlan és zombiszerű.

A vásárlók zöme el sem gondolkodik azon, hogy pénzével kit és mit támogat, az egyetlen szempont az, hogy minél ócsóbb legyen. Amikor pedig a vásárlói felelősségre próbálok célozni, akkor hirtelen mindenki vérig sértődött, levegőt kapkodó, kioktató, ocsmány stílusú pökhendi faszkalappá válik (persze azt is érdekes megfigyelni, miféle emberek idegesednek be látszólag a semmin), és természetesen én leszek a végére a sznob köcsög, aki csak vásároljon drágán mindent, mert biztos van miből. Eddig tart a tudomány. Nem kéne büszkélkedni vele.

Továbbra is hangsúlyozom, hogy minden kiadónak fel kellett volna már ismernie azt, hogy abból nem lesz nagybiznisz, ha ugyanazt, ugyanúgy féláron, majd negyedáron adják. Említetted a Tescóba bekerülni képes és önmagukat évek óta ott is képviselő "nagyobb" kiadókat. Mivel jelen helyzet számukra sem túl megfelelő, miért nem léptek? Miért nem lépnek már évek óta?
Vagyis, mit keres a Legenda vagyokon a kartontok és az extralemez 1990.-ért? Hogy fordulhat elő, hogy a Hancock 1990.-ért még mindig kartontokos? Mit keres az o-ring az AVP2-n féláron? És még sorolhatnám, ezernyi címmel és példával.

Kérlek, ne gyertek nekem az újrafóliázás és egyebek költségeivel, mert való igaz, sokba kerül, de közlöm, a kiárusítás is sokba kerül. Nevezetesen sokkal többe.

Én megvettem pl. a He7ediket, mert betojtam, hogy elfogy a kartontok a duplalemezes változatról, pedig elhiheted nekem, van még bőven mit néznem akár fél évig is, ami jobban érdekel, mint ez az egyébként remek film sokadszorra. De persze nem fog elfogyni, és kétezerért nemsokára ott virít majd ránk a polcról, kartontokostól, mintha mi sem történt volna, csak éppen az ára feleződött meg, én meg a fejem verem ismét a falba.

Nem a Corneren akarom ezt az egészet leverni, dehogy, viszont változatlanul állítom, hogy egy egyértelmű, átlátható, tiszta és kiszámítható tendencia (mely arról szól, hogy féláron és negyedáron NINCS extra csomagolás, NINCS booklet, NINCS extra lemez) működött volna, működne, és korántsem lenne ekkora a kiárusítások készleteinek mértéke, vagyis a kiadók sokkal jobban a pénzüknél lennének, a választék pedig a válság ellenére sokkal szélesebb lenne.

(Pénz ugyanis van, a kiárusításoknál érdekes módon kinyilnak a bukszák, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a te dvd gyűjteményed topicban elhelyezett fotók a gyakorlatilag toronyszámra hazahordott kiárusítás-készletből.)
0
2009. szeptember 24., csütörtök 16:11
A baj csak az, hogy a magyar "piacon" a multik térnyerése miatt minden olyan üzlet beadta a kulcsot, ahol lenne mód alternatív terjesztésre. Amíg a Tesco állami adómentességeket, támogatásokat, kedvezményeket kap és senki nem lép a tökükre, amikor a beszállítóikkal szemben visszaélnek a kvázi monopolhelyzetükkel (nagyban köszönhető nekik többek közt a DVD-piac jelenlegi helyzete is), addig minden kiadói próbálkozás hiábavaló - és ez független a kiadók "nagyságától".
0
2009. szeptember 24., csütörtök 15:46
Szerintem az ilyen filmeket nem is a Tesco-ban keresik... úgyhogy nem is lenne baj, ha ott nem is lennének sohasem...
0
2009. szeptember 24., csütörtök 15:41
Mejegyzem, hogy engem nem az árak, hanem a filmek mozgatnak. Egy nekem érdekes filmet megveszek, akár 200Ft, akár 3.000Ft. Viszont, ha valami nem érdekel, azt 200Ft-ért sem veszem meg! :P
Persze vannak átmenetek, amik mondjuk nem olyan fontos filmek, azokért nyilván nem ad ki az ember 3.000Ft-ot. De mondjuk van 200-300 film, amiért tuti biztos kiadna...
0
2009. szeptember 24., csütörtök 15:40
A helyzetnek én sem örülök, viszont sajnos meg tudom érteni a Corner lépését. Csak remélni tudom, hogy igazad van, és a Tarkovszkij, meg a Wajda kiadványok valóban elfogynak majd egyszer, de az tény, hogy az Áldozathozatalból is gond nélkül tudott még szállítani a kiadó, annak ellenére, hogy egy éve jelent meg, és az is tény, hogy a limitált Polanski dobozból tagnap nekünk még az egy évvel ezelőtt érkezett első (és azóta egyetlen) szállítmányból volt szabad készletünk.
Tegyük ehhez hozzá, hogy egy kis kiadónak esélye sincs bekerülni a nagy üzlethálózatokba, mert míg mi igyekszünk a lehetőségeinkhez képest a lehető legtöbb támogatást nyújtani a független kiadóknak, a rétegfilmeknek minden kiadói ellenszolgáltatás, vagy kérés nélkül, addig egy Tesco polcaira csak milliók kifizetése után juthat el egy kiadó, már ha eljut odáig. A független kiadók nagy részének ugyanis esélye sincs arra, hogy a nagy forgalmú üzletekbe eljuttassa a portékáját.
A rögvalóság az, hogy néhány online bolton és néhány lelkes, filmbarát kereskedőn kívül (Kultúrbarlang, Odeon, stb.) egy Polanski-dobozt, vagy Tarkovszkij filmeket sehol nem lehet ebben az országban találni, vagy eladni. Polanski esetében közel egy éve volt minden filmbarátnak arra, hogy 3x1990 Ft-tal szavazzon egy lelkes, tisztességes, hozzáértő és filmszerető kiadó fennmaradására és további hasonló kiadványaira például nálunk. Egy év alatt nem fogyott el az a minimális mennyiség, ami ahhoz kellett volna, hogy jöhessenek a további filmek. Nem több ezres mennyiségről beszélünk, hanem annyi filmbarátról, amennyi egy moziteremben elfér. Most már látható, hogy féláron van még annyi filmrajongó, amennyi elég ahhoz, hogy elfogyjon a maradék, de ők minden bizonnyal csak erre a trilógiára vágytak, mert még 3000 forintot nem ért meg nekik egy ilyen kiadó jövője.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 15:20
Tényleg , a Wilder-dobozt (ill. annak filmjeit) is kukába dobtátok?

Amúgy melyik filmekről is lett volna szó..? (az extráról ugye el lett távolítva ez a bejegyzés, így nem tudtam utánakukkantani, h mikre is vethetek keresztet)
0
Tisztelt Corner Film!

Lehet tiltakozni, de véleményem szerint, ha a leárazás nem következett volna be, akkor is elkelt volna (ld. Tarkovszkij: Áldozathozatal)... de mivel elkezdtétek leárazni, így már a lefelé haladó spirál miatt egyértelmű volt minden következmény... sőt már korábban, amikor szinte rögtön bejelentettétek nem lesz folytatása a sarokpáholy-nak... És a következő film már 990Ft-ért jelent meg, akkor mindenki tudhatta a korábbiak is annyiért lesznek kaphatóak (előbb-utóbb)...

Én ennek ellenére bízom még Bennetek, hiszen Ti vagytok az egyik legjobb kiadó... csak úgy érzem kicsit elszúrtátok ezt a pozíciótokat... :(

Üdvözlettel: Bolond Pierrot
0
Amit leírtam, természetesen nem Corner-jelenségként kívántam feltüntetni, ez az egy fecske esete, vagyis ennek már tendenciává kellett volna válnia ahhoz, hogy kézzelfogható eredmény legyen, olyan tendenciává, melyet az összes működő kiadó követ.

Egyébként ha már kérdezted, állítom, néha a hamu eltakarítása a módszer arra, hogy tűzállóvá váljon a terep.
Vagyis, ha az emberek megszokják, hogy "jéé, megkapom én a filmet 990.-ért, de már csak kartontok, booklet, és extra lemez (!) nélkül", akkor talán legközelebb azt gondolja, megveszem még most teljes áron a korongot, amíg tehetem, mert a csodás körítés később egyszerűen elveszik, és igen, hamuvá lesz.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 15:16
Pontosan így van. És nem lesznek új filmek, vagy ha lesznek nem ilyen minőségűek (sem tartalmilag, sem fizikailag)... És ezért nagyon nagy kár... Hiszen milyen jó lett volna egy Billy Wilder-díszdoboz vagy egy Kieslowski...

De akit csak a darabszám érdekel, az persze, hogy minél olcsóbban akar vásárolni... és annak mindegy, hogy az egy Kislowski vagy egy James Bond... (És a Kieslowski-t max. azért veszi meg, mert jó néz ki a borítója...)

De vannak azért még kiadók (ld. Kultúrbarlang), akik nem veszik le az árat, és egy több mint 1 éves megjelenés is lehet teljesáron listavezető itt az Xpress-en (Tarkovszkij: Áldozathozatal)...
0