Sajnos az a hajó már rég elment, hogy egy ilyen kis kiadó, mint a miénk bármennyit is meg tudna óvni a piacból. A vásárlók nem kiadókhoz hűek, őket nem érdekli sem a címke, sem a copyright, egyes egyedül az ár mozgatja őket, és jelenleg a DVD-k ára hónapok alatt csökken töredékére. Mi itt nyugodtan tartogathatnánk az árainkat, melyek szerintünk alapból sem voltak magasak, a többséget ez úgysem hatná meg. Szóval ezek a leárazásokat sajnos a jelenlegi trend és a puszta túlélés követeli, és sem a múltunkra, sem pedig a jövőnkre nem lesz befolyásoló hatással.
Nem érezzük úgy, hogy kibabráltunk volna a gyűjtőkkel, mivel a Veronika közel másfél éve a piacon van és egy jó darabig tartott is az árát, de aztán felére árazva sem kellett a kutyának sem. Most kicsomagoltuk a slipcase-ből és úgy tettük át a budget-kínálatba. Talán égessük el azt az értéket, amiben több millió forintunk van? Ugyanez igaz a Polanski-dobozra is.
Üdvözlettel: Cornerék
0
2009. szeptember 24., csütörtök 14:58
13392
Ez esetben a bomba, és a lehurrogás valamilyen szinten érthető pl. a Kieslowski-rajongóktól, hiszen ha a kiadó tervez egy bevételt, melyhez az kell, hogy minél többen vegyék meg a terméket az általuk kalkulált 3990.- Ft-ért, ehhez képest viszont a legtöbben csak 1990.- vagy 990.- Ft-ot hajlandók érte adni, akkor a kiadó sokkal kevesebb pénzt lát ebből a megjelenésből, ami azt eredményezi, hogy egyszerűen nem lesz miből még egy Kieslowki-filmet ilyen kiadásban megjelentetni.
Magyarul, lehet négyezer forintos terméket 990.-ért vásárolni, de egyrészt nem szabad azt gondolni, hogy ezzel most érdemben hozzátettem a kiadó további működéséhez, másrészt inkább ne hangoztassuk ezen tényt olyan Kieslowski-tisztelők körében, akik nem csak egy filmet szeretnének látni a művésztől e piacon.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 14:51
21
Megint igazam lett,… Nem is olyan régen, talán félve lehetett, amikor a kiadó és neves hírmondója és még sokan mások… lehurrogtak, mert kimertem „írni” azt, hogy „majd nemsokára megveszem, ha 1000.- Ft lesz” Na ekkor robbant a bomba, hogy mit képzelek és, hogy…
Na mind1 ez van, Creeper- k meg teljesen igaza van, ezután már tényleg csak az 1000.-ft és az alatta levő árfekvés marad… Így lehet elveszteni azt a kevés, de létező felvevő körét eme kis piacnak hazánkban. / A DVD- vásárlókra gondolok. / Erre majd lehet bármit írogatni, de ez van ez tény!
- Valószínű, hogy azért erre gondolt a kiadó is, ha nem akkor nagy a baj… -
De ez már nem a mi gondunk, mi lelkes DVD- gyűjtők, türelmesen várunk és kivárunk.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 14:45
13392
És a legfontosabbat, az utolsó láncszemet kihagytam: a több teljes áron vásárlás több megjelenést, szélesebb választékot, elégedettebb vásárlókört vonna maga után.
Ezt persze nehéz megmagyarázni a legtöbbeknek, akik azt hiszik, nyertek azzal, ha egy négyezer forintos lemezt ezerért bezsákolnak.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 13:53
13392
Abban is egyetértünk, amit Te mondasz - én sem bántam meg egy fillért sem, mindenesetre pont arra kívánok kilyukadni, hogy ha egy szűk év múlva egy változatlan formájú és tartalmú limitált és exkluzív termékhez szinte féláron hozzá lehet jutni, akkor a következő ilyen "besorolású" kiadványnál még kevesebb lesz a teljes áron vásárló, és még több az akciós áron bezsákoló emberke, ami azt eredményezi, hogy a kiadó egyre kevesebbet keres az ilyen terméken, ez pedig ahhoz vezet, hogy megszűnik az olyan gyűjtemények, kiadványok köre, melynél beszélhetünk arról, megbántuk-e vagy sem, mert nem lesz.
Ennek kivédésére látom azt a megoldást - ha már a lemezben tartalomban nem csorbítható, vagyis pl. az extrákra nem lehet egy törlést nyomni, legalább a változatlan forma ne legyen elérhető, azaz a töredékáron vásárló búcsúzzon el a kartontoktól és booklettől. Ha ez tendencia lenne, megemelkednének a teljes áron történő eladások. No de nem is ez az első alkalom, amikor ezt jelzem.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 13:31
489
Sok mindenben igazad van, de a én a Polanski-gyűjtemény egyetlen forintját se bántam meg, pedig én is rögtön megjelenéskor megvettem. Van egy remek dobozom, és a tudat hogy támogathattam a kiadót a teljes áron. Persze szomorú hogy ilyen nagyszerű kiadványhoz most bagóért hozzájuthat mindenki, és hogy majd még többen lesznek azok a csalódott emberek, akik inkább megvárják a kiárusításokat...Kár, pedig ezért az 5000 forint is barátságos ár volt.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 12:14
13392
Mivel a Veronika kettős élete című kiadvány 999.- Ft-os kiárusítása hírére e címből olyannyira megugrottak a rendelések, hogy gyakorlatilag jelenleg a toplista első helyén áll, megállapítom, hogy a kiadvány nem a film milyensége és a közönség érdeklődése közötti hiányosságok miatt bukott meg, hanem azért, mert négyszámjegyű ára volt.
Ha ez tényleg rétegfilm volna, mely nem tudja az embereket megszólítani, nem érdekelne senkit akkor sem, ha kétszáz forint lenne.
Sajnálom, hogy a Polanski-gyűjtemény, mint limitált exkluzív kiadvány ára is a felére esett, én a helyetekben a kiárusítás előtt letépkedtem volna az összes gyűjtő-kartontokot, és csak a bennük lévő filmeket szórtam volna ki 999.- Ft-ért. Ja, lehetőség szerint a bookleteket is kidobáltam volna.
Ennek hiányában sajnos a következő limitált gyűjtőkiadvány (ha lesz ilyen...) még ennyire sem lesz sikeres, jelen esetből kiindulva is, a jelenleginél még többen lesznek azok, akik inkább várnak háromnegyedévet azért, hogy féláron vegyék gyakorlatilag ugyanazt.
0
2009. szeptember 24., csütörtök 10:58
1256
aham, persze, javaslom járj el hasonlóképpen!
0
2009. szeptember 23., szerda 21:35
4842
MI LEHET HOGY JÖN AZ ÁRNYÉKHADSEREG?! Az de jó is lenne :P
0
2009. szeptember 23., szerda 21:20
411
Kedves zupadns!
Sajnos még bizonytalan a film sorsa.
Üdv: Cornerék
0
2009. szeptember 23., szerda 18:49
344
Kedves Korner! Az Árnyékhadsereg ügyében még bizakodhatok?
0
2009. szeptember 23., szerda 17:43
16458
a hozzászólásod bebizonyította, hogy szövegértelmezési nehézségekkel küszködsz. fuss neki még egyszer.
0
2009. szeptember 23., szerda 17:37
1256
a hozzászólásod első fele abszolút bebizonyította, hogy mennyit értesz a filmekhez, és ez nem szubjektív vélemény a részemről, hanem TÉNY...Alkonyat? még viccnek is rossz
0
2009. szeptember 22., kedd 18:02
1059
az, hogy rossz és kész. nem tudom szavakba önteni.
0
2009. szeptember 22., kedd 17:52
13392
Mert mi a gond vele?
0
2009. szeptember 22., kedd 17:15
1059
(igazából rossz ennek a két mozinak a karmája. nagyon rossz. és gonosz. és nem jó ott lennem.)
0
2009. szeptember 22., kedd 16:57
13392
Nem az a lényeg, ki milyen kifejezést használ erre, a lényeg az, hogy idegesítő, de te ezt persze leszarod, mert szerinted meg nem az.
0
2009. szeptember 22., kedd 16:52
16458
kidobott idő és pénz volt ez.
0
2009. szeptember 22., kedd 16:50
1059
;o)))
0
2009. szeptember 22., kedd 16:48
9489
Ez a két szó egy hozzászólásban ...biazrr...
0
2009. szeptember 22., kedd 16:47
16458
a folyamatosan az enyhén szólva csúsztatás.
0
2009. szeptember 22., kedd 16:47
16458
na a brüno is megérne egy misét...
0
2009. szeptember 22., kedd 16:44
1059
he!? :o) én lenni álművész? na neeemm
0
2009. szeptember 22., kedd 16:44
1059
(be kell vallamon: a brünót ott néztem,de az szerintem a hely szelleme miatt ott volt tökéletes :o) )