Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2009. szeptember 1., kedd 18:02
Annyit írtak akkoriban,valaki más megvette az Aranypolgár jogait,de nem mondják meg kicsoda.
A korábban a Columbia klasszikusok sorozatban nálunk is megjelent Sanghaji asszony újrakiadása érdekes ötlet volt tőlük.:)
0
2009. szeptember 1., kedd 14:04
Ha így lenne, akkor nem elhallgatott volna a dologról, hanem nagydobra verte volna...
0
2009. augusztus 31., hétfő 10:07
Engedj be! - a regény már előrendelhető
0
2009. augusztus 30., vasárnap 22:08
A zenéjébe beleszerettem :) Néha előveszem a trombitám, és vörös fejjel fújom a trombitafanfárt :D
0
2009. augusztus 30., vasárnap 22:02
Vape kéréséhez én is csatlakoznék. :)
0
2009. augusztus 30., vasárnap 21:36
Szia CORNERFilm, szia Jama! :)

Nem tervezitek kiadni az Észak és Dél (North&South) című minisorozatot, amit a tv2-t is adott pár éve? Odakint Warner égisz alatt jelent meg...

Köszi.
0
2009. augusztus 30., vasárnap 14:24
nem feltétlenül a bufi szúrta el, hanem inkább a bufival szúrtak ki.
0
2009. augusztus 30., vasárnap 13:35
Ez jó kérdés. Az tény, hogy nem csak borítókép volt róla, meg rádióreklám, meg miegymás... utána meg, se-szó-se beszéd visszavonták a kiadást, a zseniális (ld. alább) díszdoboz sem jött ki, pedig írtó jól nézett ki. És maguk magyarázatot sem szolgáltattak, miért nem adták ki végül a világ legjobb filmjét... Egyes források szerint két magyar forgalmazónak is eladták a film jogait, és amikor a Budapest Film elkezdte reklámozni, hogy kiadja, nyilván akkor vette észre a másik, hogy most mi van... A történetben csak az sántít, hogy a Budapest Film semmi hivatalos indoklást nem tett közzé... sőt egy csomó ideig még megjelentként szerepelt a honlapján is!!! (A sanghaji asszonnyal együtt!)... és amikor a honlapomon úgy szerepeltettem, hogy indoklás nélkül visszavonták a kiadást, akkor jelezték, hogy ezt azonnal vegyem le onnan... Persze most már megszűnt a kiadó (szinte), így már érdektelen az egész...
Csak vicc az egész... Magyarország! Hogyan és miért kell egy ilyen nagy filmes cégnek csődbemenni!? ... Bár amilyen a vezetése, nem csodálkozom... Nagyon meg vannak magukkal elégedve... de ez kevés... amikor Aranypolgár helyett Psycho II-III-IV. a kínálatuk inkább...
0
2009. augusztus 28., péntek 18:44
Asszem pont a jogok miatt hiúsult meg a terv.

2006. november 13. módosítás: az Aranypolgár DVD november 21-re tervezett megjelenése csúszik, és vele együtt az Orson Welles díszdoboz is.   (forrás: Pc Dome)

Infók a tervezett DVD-kről:     (forrás:  Index.hu)

Aranypolgár DVD:
Megjelenés:
2006. 11. 21
Forgalmazó:
Budapest Film
Extrák:
Dokumentumfilm (2. lemez)- Az aranypolgárok csatája
Egyéb:
Lemezek száma: 2 (a díszdoboz 5 dvd-t tartalmaz)
Hang: mono (DD) magyar, angol
Felirat: magyar, angol
Képarány: 4:3

Shanghaji asszony DVD:
A DVD adatai
Megjelenés:
0000. 00. 00
Forgalmazó:
Budapest Film
Extrák:
Egyéb:
Lemezek száma: 1 (az Orson Welles díszdoboz 5 dvd-t tartalmaz)
Hang: mono (DD) magyar, angol
Felirat: magyar, angol
Képarány: 4:3
0
2009. augusztus 28., péntek 18:32
Aranypolgár,bocs...
0
2009. augusztus 28., péntek 18:32
ASanghaji asszony stúdiófilm(Columbia) korábban meg is jelent,az Atanypolgár jogai a Universalnál vannak.
Hogyan akarták kiadni?
0
2009. augusztus 28., péntek 15:54
Igen, tervben volt a Shanghaji asszonnyal együtt, illetve lett volna egy Orson Welles díszdoboz is, ami az Othello-t és a Gonosz érintését is tartalmazta volna.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:16
Mit takar az, hogy elszúrták az Aranypolgárt??? Gondolom tervben volt, mert az Othello-n szerepel az előzetese.
0
2009. augusztus 27., csütörtök 21:53
ha írtad akkor bocs, csak annyi sok minden eszembe jutott hogy nem néztem meg utána hogy írtad vagy nem. :)
a KÍGYÓTOJÁSNAK örülök, ismét igazolódik hogy az egyik, ha nem a legjobb kiadó mostanság a Fantasy Film. örülök hogy akad még ilyen kiadó.
az ARANYPOLGÁR-t azért sajnálom, jó lenne ha más kiadó bevállalná egy jó kis 2 lemezes kiadásban. :))
a MADE IN U. S. A.-nek köszönöm a cím javítását, valóban így a helyes. :)
a KÜLÖN BANDA című filmet én még feliratosan is bőven bevállalnám, de hát ez Magyarország...
A PÁRBAJ-t inkább megszerzem majd akkor Franciaországból :)
én nagyon szeretem Luchino Visconti filmjeit, a színes filmjeit is kedvelem, amiket sokan unalmasnak tartanak, de nekem bejönnek (a LUDWIG című művében például a kép, fényképezés is nagyon szép). és Tony Richardson legjobb filmjei pedig szerintem a KÖNNYŰLOVASSÁG TÁMADÁSA, EGY CSEPP MÉZ és a TOM JONES, ezek közül kettő is színes, szóval én a színes filmjeit is szeretem.

P S: elnézést ha néhol furcsán fogalmazok. :)
0
2009. augusztus 27., csütörtök 16:14
A férfigyűjtő és A jó házasságot én is írtam! :)
Az első az Erkölcsi példázatok, az utóbbi a Komédiák, közmondások ciklus egy-egy darabja. A Kígyótojás valóban jön a Fantasy Filmtől. Az Aranypolgár egyhamar nem jön, mert a Budapest Film jól elszúrta! :(
A Godard film címe helyesen: Made in U. S. A. - gondolom erre gondoltál a (Made in America címszóval)
A Külön banda a Best Hollywood-nál van, de nem akarja kiadni, mivel nincsen hozzá szinkron. Feliratosan meg - szerinte - nem lehet filmet kiadni idehaza... Nagy kár érte. Pedig jó reklámmal (Tarantino filmgyártó cége, stb.) igen szép számmal el lehetne adni. Nem csak a magunkfajat elvont filmbolondoknak...
A Rivette Párbaj (nőnemben) c. filmjét még csak Franciaországban adták ki eddig DVD-n, így arra vajmi kevés esély van itthon... Bár a listádból azt látnám a legszívesebben a polcomon...
(A legtöbb filmkéréseddel egyetértek, bár a Tony Richardson és Luchino Visconti színes, kosztümös filmjeit nem szeretem...)
0
2009. augusztus 27., csütörtök 14:15
Javítok egy kicsit.

+ Extralemezes változat. :)
0
2009. augusztus 27., csütörtök 14:14
Most olvastam a Birodalom megjelenését! Na gyerekek, az durva lesz! Az év egyik legjobb megjelenése, és az ára is baráti!!! Extralemez Előre is köszönet a Cornernek!!!
0
2009. augusztus 27., csütörtök 12:34
köszönöm a helyes javításokat. :)
0
2009. augusztus 27., csütörtök 10:05
Ha A LEOPÁRD Visconti IL GATTOPARDO című filmjét jelenti, akkor annak A PÁRDUC a hivatalos magyar címe. Az ERŐSZAK ÉS SZENVEDÉLY a MEGHITT CSALÁDI KÖR-rel azonos. Valamely oknál fogva ugyanis számos magyar weboldal nem tud arról, hogy ezt a filmet bemutatták a magyar mozik MEGHITT CSALÁDI KÖR címmel, ezért a német (Gewalt und Leidenschaft) vagy a francia (Violence et Passion) címét fordítják magyarra.

A KÍGYÓTOJÁS állítólag jön egy másik forgalmazótól (talán a Fantasy Filmtől?), Ken Russell WOMEN IN LOVE-ja pedig SZERELMES ASSZONYOK címmel futott a különböző hazai tévécsatornákon.
0
2009. augusztus 27., csütörtök 2:11
Kedves Cornerfilm!

A Libanoni keringőt nem akarjátok a szárnyaitok alá venni?
Tudom, hogy mindenki kérésekkel bombáz titeket, de ennek a filmnek a kiadásáról egészen egyszerűen semmilyen információ nincsen a birtokomban, viszont nagyon kéne már a film. Mert valami egészen elképesztően zseniális.
Ki tudja? Hátha... :)

Üdvözlettel,
Dandó
0
2009. augusztus 25., kedd 20:54
ezekkel a filmekkel egészíteném ki a listádat:

MEGSZÁLLOTTSÁG (Visconti)
A LEOPÁRD
LUDWIG
MEGHITT CSALÁDI KÖR
BOCCACIO  70
VIHAR ELŐTT
KÖZÖNY
BOSZORKÁNYOK
ERŐSZAK ÉS SZENVEDÉLY
AZ ÁRTATLAN
FEHÉR ÉJSZAKÁK
Beszélgetések a szerelemről
TEORÉMA
Medea
Oidipusz király
Bohócok
A NŐK VÁROSA
CALIGULA
Billy Wilder gyűjtemény
Az apáca
Párbaj (Rivette)
Made in America
Mentse aki tudja (az életét)
HÍMNEM-NŐNEM
EGY FÉRJES ASSZONY
KÜLÖN BANDA
RÓMA NYÍLT VÁROS
Kígyótojás
Férfigyűjtő
Jó házasság
BICIKLITOLVAJOK
ARANYPOLGÁR
Welles Shakespeare filmek
JOSEPH ANDREWS
WOMEN IN LOVE

most hirtelen csak ennyi :D
0
2009. augusztus 25., kedd 18:57
Én ezeket a filmeket várnám:

Jelenetek két házasságból (Simon Staho)
Prágai történet (Ole Christian Madsen)
Szerelem magyarázat nélkül (Ole Christian Madsen)
Szerelmesdalok (Honoré)
La Belle Personne (Honoré)
Szabályos szeretők (Garrel)
Játékszabály (Renoir)
A zöld szoba (Truffaut)
Disznóól (Pasolini)
Ártatlan varázslók (Wajda)
Egy szelíd asszony (Bresson)
Rocco és fivérei (Visconti)
Umberto D. (de Sica)
Németország 0 év (Rossellini)
Erkölcsi példázatok (Rohmer)
Komédiák, közmondások (Rohmer)
A négy évszak meséje (Rohmer)
Apaföld (Nagy Oszkár Viktor)
Tamara (Hajdu Szabolcs)
Amerikai anzix (Bódy)
A kutya éji dala (Bódy)
...
0
2009. augusztus 22., szombat 18:45
hú, de rusnya. :)

(insider infó: a borító változni fog.)
0
2009. augusztus 22., szombat 17:48
itt egy nagyméretű változat:
http://www.impawards.com/1983/posters/lets_spend_the_night_together_xlg.jpg
0
2009. augusztus 22., szombat 17:30
Íme a Let s Spend The Night Together plakátja, amit szívesen látnánk a DVD borítóján is:

most posts by TM
0