Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2009. június 3., szerda 0:47
Tudom, ismerem az érzést, mert Te sem a populárist dicséred úgy, hogy "jó vót, fasza vót", hanem valószínűleg, ha röviden is, de szereted megosztani a másikkal, miért érdemes a rétegműfajra, az adott rétegfilmre rákacsintani, ez a film miért értékes, miért lehet fontos neki, és miért volt fontos Neked.

A kedvenc pillanatom ezzel a témával kapcsolatban az, amikor egy barátommal egy tömött kocsmácskában ülünk, szombat este van, körülöttünk tizenévesek dorbézolnak, Lady Gaga mindenkit táncra invitál, mi pedig erősen spiccesen Cronenberg biohorrorjairól, azokon belül is a felvonultatott testnedvekről beszélgetünk. :)
0
2009. június 3., szerda 0:47
meggőztél. egy raklappal előrendelek. ezek szerint a fél ország ott volt a titanicon, csak én nem. pech.
0
2009. június 3., szerda 0:42
Itt annyira nem is maga a történet, hanem annak vezetése volt rám hatással, és az, hogy ami már rendkívül szívmelengető lehetne, az nem lesz, mert annyira hideg van, hogy majd´ megfagyok, rideg a táj, hűvös a hangulat, meg aztán, nem az a jellemző egyik karakterre sem, hogy olyan hajjdehepi lenne az élet.

Az operatőri munkával egyetértek, és megemlíteném hozzá a kísérőzenét, annak erősségét, vagy épp visszafogottságát.

Emlékezetes, idézhető párbeszédek, gondolatok ("ha elmegyek, túlélem...", "visíts...") tarkítanak, ezt a filmet vagy ezért, vagy azért, de nehezen fogja elfelejteni a néző.
0
2009. június 3., szerda 0:39
:o)))) na ja. néha sajnos tényleg az van, hogy egy nap 16x mondom el ugyanazt a véleményt egy filmről. és bazze csak nem viszik ki és mondom tovább. eztán csodálkozol, hogy a faxom is kivan? bezzeg a kritikus: egyszer odahányja egy újság hasábjára, felnyalja a lóvét és következő szám. egy film, egy kritika. néha a színpadi színészeket sem irigylem: minden este 2 óra duma, mielőtt leszúrják. nehéz dolog a művészet.
0
2009. június 3., szerda 0:35
az az igazság, hogy kurvára unom a filmeket. szeretem, veszem néha-néha, meg minden, de a bevett plánozások, a szokásos dramaturgia, meg a sok egydimenziós papírmasé figura már a fülemen jön ki."

Ebből a dumából csináltathatnál egy pólót, és mehetnél benne dolgozni a tékába. :)
0
2009. június 2., kedd 23:02
nem láttam a filmet. nem kell meggyőzni, ha olyan lesz, megnézem.
nem kell komolyan venni.
olyan filmre vágyom, ami:
- amire moziba bármi pénzt megadnék
- amit 20 tagból 15-nek ki tudok ajánlani.
nos. ez a film olyan?  nem hiszem, már a téma miatt se.
na jó. emelek 250re és tartom :o)
0
2009. június 2., kedd 22:22
szerencsére azok vannak kisebbségben, s leginkább felszínes butaságokban merülnek ki.
0
2009. június 2., kedd 22:19
Azért erről a filmről kevésbé jó hozzászólások is születtek... :) Megosztja ez is az embereket.

0
2009. június 2., kedd 22:16
150.000 forintból még csak filmkópiát sem lehet venni, nem hogy filmjogot. :(
0
2009. június 2., kedd 22:15
téged elég nehéz komolyan venni.

egyébként épp ennek a filmnek a kapcsán írta vki a napokban a portra a következőket:

"Beengedtem. S meg kell jegyeznem, nem mindennap lát ilyesmit az ember. Színtiszta felüdülés volt, hogy végre elém került egy ilyen film, amelyben nincsenek ezredjére megjátszott pillanatok és helyzetek, hanem tényleg valami újszerűt és maradandót sikerült szemrevételeznem.
S hogy pont egy svéd csapatnak köszönhetem mindezt, az egészen elképesztő :)
Az "Engedj be!" története első hallásra elég bizarrnak tekinthető, ám második hallásra.....is :) S most nyilván nem a fizikailag 12 éves vámpír (Eli) és az azonos életkorú fiú (Oskar) közötti kapcsolatra gondolok, mint groteszk életképre. Nem, mert itt egészen más adja az esemény pikantériáját, amit nem igazán szeretnék felfedni. (Legalábbis a SPOILER szóig biztos hogy nem :)
De, hogy más vizekre evezzek: az operatőri munka valami lenyűgözően profi!! Azok a csodálatos felvételek szinte túlzás nélkül belerajzolódnak az ember retinájába!!"
0
2009. június 2., kedd 22:06
ezzel pl mi van:

http://www.impawards.com/2008/wackness.html

mivel nem töltök le, kritikákat meg nem olvasok, így csak plakát alapján, érzésre szoktam dönteni. ami megbizseregtet, azért mindent vagy semmit, de ez olyan elbaszottul jónak tűnik, hogy látatlanba vetetnék a tékába belőle. anime... tudom, hogy van erre szubkultúr, meg minimál piac, ami jó is, kell is, de csak ezen molyolni... hát ti tudjátok.

a másik:
Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson

de most komolyan: egy ilyet pergetett kópián nézni maga lehet az extázis.
ha vki azt mondaná, 150 rongy hiányzik, hogy forgalmazza, hát eskü megdobnám annyival, csakhogy végre lássam. de ezt szőnyeg alá seperni....borzasztó.
persze azért kikötés, hogy egy kopi azért nálam landolna :o)
0
2009. június 2., kedd 21:43
de ez anime!!!! :o(((((((((( brühühühühüüüü. ilyet nem nézünk, nézetünk, veszünk.

engedj be! - az az igazság, hogy kurvára unom a filmeket. szeretem, veszem néha-néha, meg minden, de a bevett plánozások, a szokásos dramaturgia, meg a sok egydimenziós papírmasé figura már a fülemen jön ki. lehet, hogy megnézem - ha meghívtok a sajtóvetítésre :o).
na mindegy. marad PUNISHER és SEAGAL atomháborúja a nomád kommunisták ellen.
0
2009. június 2., kedd 17:07
Kedves Gonzo!

Egyelőre a Wonderful Daysszel küzdünk, amely kezd titáni méreteket ölteni, ugyanakkor cégünk első önálló mozibemutatójára készülünk az Engedj be! személyében. Feltétlenül nézd meg! :)

Üdv: Cornerék
0
2009. június 2., kedd 14:24
Cornerfilm:

lenne egy kérdésem: a nyáron nálatok is uborkaszezon lesz, vagy folyamatosan fogtok kiadni filmeket? ha igen, lehet tudni miket? elnézve nagyágyúékat, elég pocsék nyár lesz szüret szempontjából (kivéve BP Film Cyborgját), és izgatna, lesz-e valami igényes nézőcsalogató opus, vagy berendeljük Seagal legutóbbi klasszikusait?
0
2009. június 2., kedd 12:57
igen, a CLOVERFIELD rendezőjétől.

de az még odébb van, addig íme egy másik, szintén elég erős előzetes az eredetiből:

0
2009. június 2., kedd 0:45
Jól látom, hogy a 2010-re tervezett megjelenésű Let Me In az amerikai változat lesz?

[blááá]
0
2009. június 1., hétfő 12:34
a szó szoros értelmében. :)
0
2009. június 1., hétfő 12:16
nem tudom. de nagyon idegesítő volt. a kiscsaj viszont haláli volt.
0
2009. június 1., hétfő 12:12
csak nem azért, mert semmi művi nem volt a frusztráltságában?
0
2009. június 1., hétfő 11:57
A Szerzőkről mégcsak találgatás sem volt eddig, de az Esküvő utánt - más dán filmekkel együtt- többször emlegettük Cornernek, konkrét válasz sosem volt.
0
2009. június 1., hétfő 11:53
a film, a szőke srác nagyon idegesített :)
0
2009. június 1., hétfő 11:33
mi nem tetszett? a film vagy a felirata?
0
2009. június 1., hétfő 10:43
én is láttam közben a filmet, megvettem az r1-es változatot. kár volt.
0
2009. június 1., hétfő 10:35
:))) Egészen jó eredmény.
0
2009. június 1., hétfő 3:00
Kedves mindenki,
meg tudja mondani valaki, hogy ki lesznek -e itthon valaha adva a Reprise (szerzők) és az Efter Bryllupet (Esküvő után) című filmek dvdn? Érdemes reménykedni, vagy ne is tegyek ilyet?
0