Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2008. szeptember 11., csütörtök 1:41
Nem mondom, hogy nem jelentős költség a szinkron, de nem is vízválasztó. Az filmek túlnyomó többségénél nem a szinkron költségén múlik, hogy megjelenhet-e, vagy sem. Egy DVD-s szinkront ma már (sajnos vagy szerencsére) relative olcsón meg lehet csináltatni, másrészt szinkron nélkül jóval kevesebben vesznek meg egy kiadványt, így anyagilag is mindenképpen megéri.
0
2008. szeptember 10., szerda 22:45
Na ez jó, eddig süllyedt a mai fiatalság? Nagyon szomorú... :(((

Én lassan már ott tartok, hogy teljesen leszokok a szinkronról, csak azt nézem meg magyar hanggal, amit moziban nem lehetséges máshogy, pl. legutóbb a Hellboy II-t. Hát, olyan is a szinkronja...

Manapság csak a vígjátékoknak tudnak hellyel-közzel jó szinkront összehozni. :S
0
2008. szeptember 10., szerda 21:12
ma a filmek, állítani helyesen
0
2008. szeptember 10., szerda 21:10
A szívemből beszélsz. Két fiatal beszélgetett a villamoson: Fú b..meg, de jó, hogy szinkronosak ma afilmek, meg kellene másodpercenként állítíni ha olvasnunk kellene...
0
2008. szeptember 10., szerda 18:11
El ne felejtsem a szokott vesszőparipámat:Ha nem ragaszkodnánk Európában gyakorlatilag egyedülállóan a szinkronhoz és olvasnánk,sokkal több film jelenhetne meg még a mostani körülmények között is.
Saját magunk alatt vágjuk a fát az "analfabétizmusunkal".És sokan még büszkék is rá...
0
2008. szeptember 10., szerda 18:06
És már az is milyen kevés volt a 70-es 80-as évek nagy rendezői és színész sorozataihoz képest.
A kereslet összefügg a kínálattal.Ha az átlag néző semmi mást nem lát csak valami új gagyit és a kiadók is ebbe az irányba mennek el,persze nem kell senkinek egy régi film,hiszen a többség már nem is ismeri.
Mind a kiadók,mind a filmes ízlést lebutító tévéadók felelősek.És persze a sóherság,ami sok embernél csak a DVD-re vonatkozik.Új kocsit pár millióért persze évente...A DVD meg drága.
Nincsen nálunk a nívós filmnek értéke.Valamikor még volt...
0
2008. szeptember 10., szerda 15:53
Kedves Creeper!

Jogdíjtól, gyártástól függő, de egy 990 Ft-os kiadványból is el kell adni 4-5000 példányt ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhessünk nyereségről beszélni.

Üdvözlettel: Cornerék
0
2008. szeptember 10., szerda 15:16
Talán az is segítene a helyzet megoldásában, ha megint lenne egy olyan sorozat a tv-ben, mint a Száz éves a mozi volt, Szabó Istvánnal.
0
2008. szeptember 10., szerda 15:10
Úgy tudom a Jacopetti filmekre is óriási jogdíj van:((
PEdig mit meg nem adnék egy Africa Addioért , de főleg egy Addio Zio Tom-ért (Goodbye Uncle Tom)
0
2008. szeptember 10., szerda 14:16
viszont ha tudnád, hogy milyen magas az európai művészfilmek jogdíja...
0
2008. szeptember 10., szerda 12:54
Szerintem meg bele kellene nyúlni 1-2 olyan filmcímbe, amit igényes kiadásban is elkapkodnak. Pld. Ghost in the Shell. Vagy, ha jól veszem le, akkor Az idő urai-val sem volt gond. Nem könnyű, az biztos.
0
2008. szeptember 10., szerda 12:34
Én sosem vitatkozom szívesen ebben a témában, mert inkább azt szeretném, ha a másiknak lenne igaza (azaz nem nekem), de a fakoporsó megjelenése feltétele (kikövetkeztetve szerintem nagyjából) 500 példány, melyből a bolti, teljes áron a legjobb esetben elkel még 100-150 példány. 600-650 példány egy ilyen kiadványból, hááát, nem egy óriási mennyiség.

Ha 990.-ért, 1990.-ért kínálnak egy-egy rétegfilmet (melyekre tökéletes példa néhány cím, amit említettél), az azért gyorsabban eljut a vásárlókhoz. Persze félreértés ne essék, véletlenül sem amellett kampányolok, hogy akkor ez az árkategória (és a hozzá óhatatlanul tartozó csökkentett színvonal) a nyerő megoldás, de sajnos a legtöbb esetben a kiadvány ára a mérvadó.

Én lennék (lettem volna) a legboldogabb, ha Argento Non ho sonno (Sleepless) c. filmjét nem egy holtegyszerű kiadásban 990.-ért jelentette volna meg a Cinetel, hanem mondjuk a külföldi kiadáshoz hasonlóan egy interjúkkal és más érdekességekkel felturbózott extra lemezt kaptunk volna, jobb minőségú tokkal, akár még egy plusz kartontokkal, 3990.-ért. Szerintem viszont borítékolható, hogy utóbbi esetben nem negyedannyi, hanem még kevesebb vásárlóhoz jutott volna el a kiadvány, így inkább örülök, hogy egyáltalán kapható.
0
2008. szeptember 10., szerda 12:16
Kedves Bolond Pierrot!

A Szerelmesdalok megjelentetése egyelőre nem szerepel terveink között.

Üdvözlettel: Cornerék
0
2008. szeptember 10., szerda 12:05
Kedves Corner Film!

Sokkal rosszabbra számítottam. Bár a Bresson: Zsebtolvaj kimaradását nem tudom elfelejteni!!! :(

A kérdésem az lenne, hogy a Francia Filmhónap egyik legnagyobb sikerének a Louis Garrel főszereplésével készült Christophe Honoré rendezte "Szerelmesdalok" c. film megjelentetését nem tervezitek-e? Véleményem szerint az utóbbi évek egyik legjelentősebb francia filmalkotása, aminek musical jellege nagyobb vásárlóréteget is megmozgathatna...

Köszönettel: Bolond Pierrot
0
2008. szeptember 10., szerda 11:53
Borzasztóan sajnálom a Sarok Páholy sorozatot. Ritka nemes hozzáállású és igényes sorozat lett volna. Annak külön örülök, hogy ennek ellenére is lesz extra a Bársonyos bőrön. Kitartást és sok sikert kívánok a további munkához.
0
2008. szeptember 10., szerda 11:39
akkor mostantól nem fogjuk azt hallani tőled, hogy ez és ez az obsukurs film hány meg hány ezer embert érdekelne? :)
0
2008. szeptember 10., szerda 11:36
most mondtál 7-8 címet. ez édeskevés. hetente jöhetne ennyi, ha mondjuk a nagy kiadók is foglalkoznának a terjedelmes katalógusokkal, de nagyon jól tudják, hogy csak a friss filmekre van kereslet, s azokra is csak 2-3 hétig, aztán minen megy a süllyesztőbe, amely egyr emélyebb, egyre olcsóbb és igénytelenebb.
0
2008. szeptember 10., szerda 11:02
"... 3 új Bergman film..."

A 3 Bergman filmből a Jelenetek egy házasságból már korábban is megjelent és most is a rövid verzió jelenik meg. A másik kettő ugyan nem jelent még meg, de nem a legjelentősebb filmjei közül valóak. Amik igazán hiányoznak: Fűrészpor és ragyogás, Farkasok órája, Szenvedély, Szégyen, ...
A Nosferatu pedig véleményem szerint anyg valószínűséggel nem fog megjelenni, hiszen 2 nap alatt nem hiszem, hogy még 100 előrendelés érkezne rá... :(

És olyan klasszikus filmek kerültek a süllyesztőbe, mint:
Orson Welles: Aranypolgár
Robert Bresson: Zsebtolvaj
Radványi Géza: Zárt tárgyalás
stb.

És mennyi klasszikus van még, aminek a megjelenése szóba sem került!? Egyetlen Andrzej Wajda, Roberto Rossellini vagy Jacques Rivette film sem jelent meg még például...

Úgyhogy a kilátások szerintem koránt sem kecsegtetőek...
0
2008. szeptember 10., szerda 10:56
Teljesen egyetértek veled. A legfőbb probléma ma Magyarországon az, hogy nincsen filmesztétika oktatás. Amit néhol általános és középiskolákban film és médiaismeret címszóval oktatnak az egyszerűen botrány! Elő kellene venni a  60-as években megjelent Bölcs István által szerkeszett "Filmesztétika" tankönyveket. Habár sok szempontból elavultak ugyan, de mégis sokkal hatásosabb lenne azokból (azok szerint!) tanítani ezt a tantárgyat, mint a jelenelegi "filmesztétika" tankönyvekből...
A többi ennek a következménye. És, ami a legsajnálatosabb ebben az az, hogy véleményem szerint ez tudatosan megszervezett dolog! :(

(Egyetlen dolog, amivel nem értek egyet veled az az, hogy szerintem pl. Jean Vigo nevére mindigis csak a megszállottak kapták fel a fejüket...
0
2008. szeptember 10., szerda 10:54
"mai magyar, 120-szal a végzete felé száguldó dvd-piacon"

Lehet én vagyok a naív, de pont, hogy nem érzem. Itt a Nosferatu fakoporsóban, az Arrivederci Amore, Ciao, 3 új Bergman film, jön a Riget, két korai Cronenberg stb.
Ezek unikumnak számító filmek még is kijönnek.Ha annyira végzet küszöbén állna a piac csak nem jelennének meg.
0
2008. szeptember 10., szerda 10:06
Sajnos én sem csodálkozom a kiadvány sikertelenségén, melynek szerintem csak részben oka az ár, illetve a másolási-letöltési szokások.

Szerintem probléma az is, hogy az emberek többsége – részben a bulvármédiának köszönhetően – az aktualitásokra, a készülő filmekre, és főleg Hollywoodra koncentrál. Elég csak az xpresszes topikokat megnézni, hogy az általános topikokban hányszor kerül szóba régebbi film és európai film, és milyen részletességgel taglalják viszont a fórumozók a különféle agyonreklámozott, csillogóan üres, l art pour l art látványfilmeket, felejthető horrorokat, gagyi vígjátékokat. Mindezek mögött pedig sajnos az évtizedek óta húzódó probléma található, az, hogy Magyarországon, Balázs Béla hazájában nincsen filmesztétikai oktatás, az emberek többsége egy nem is túlságosan bonyolult filmmel sem tud mit kezdeni, mert fogalma sincs arról, hogy mire érdemes figyelni, s mivel a szemnek szóló látványfilmek leszoktatták a gondolkodásról, eszébe se jut, hogy a film szimbólumainak megfejtésével foglalkozzon.

Mindezek mellé társul még, hogy a magyar néző filmes szemlélete – szintén főleg a bulvármédiának köszönhetően – sokkal inkább sztár-, semmint rendezőcentrikus. Az agyonajnározott sztárrendezők (Tarantino, Cameron, Spielberg, Lynch, Cronenberg stb.) úgy-ahogy képben vannak, de borítékolható, hogy haláluk után majd éppúgy eltűnnek majd a köztudatból, mint ahogyan ma már csak a megszállottak kapják fel a fejüket olyan nevekre, mint Jean Vigo, René Clair, William Wyler, Juan Antonio Bardem, Andrzej Munk, Roberto Rossellini stb. stb. Ráadásul filmes szakirodalom se nagyon van nálunk, akárcsak a mozikban, úgy a könyvesboltokban is főleg a mainstream kínálat van jelen, ami csak egy kicsit is periférikus, azt jó esetben csak valami „kulabula kiadó” (copyright by Rosszkutyusz) jelenteti meg, esetenként a műhöz méltatlan színvonalon.
0
2008. szeptember 10., szerda 9:55
gerbence: szerintem ez a kiadvány nem akart versenyezni sem a beowulffal, sem az i am legenddel. a kvázi művészfilm-rajongók magyarországon nem tudnak venni igényes kiszerelésű és tartalmú termékeket, illetve csak nagyon elvétve. ezzel együtt a kiadó tisztában volt azzal, hogy ez egy lassúbb lefutású termék lesz, de még őket is meglepte, hogy ennyire lassú ez a lefutás, amely a mai magyar, 120-szal a végzete felé száguldó dvd-piacon nem elfogadható. a veronika idővel el fog fogyni, de mellé nem indítanak el további ehhez hasonló kiszerelésű termékeket, amelyek "majd egyszer elfogynak".
0
2008. szeptember 10., szerda 2:00
Kedves Lacka!

Mi is nagyon szeretjük a Veronikát, ezért is voltunk nagyon szomorúak, hogy kevesen fedezték fel (újra). A tok miatt is mérgelődtünk, de utólag már nem tudtunk változtatni rajta.

Üdv: Cornerék
0
2008. szeptember 10., szerda 2:00
Köszi!

Kis segítség: http://www.imdb.com/title/tt0426931/

Nekem már volt hozzá szerencsém, percekig nem tudtam megszólalni sem, mikor vége lett... :)))
0
2008. szeptember 10., szerda 1:57
Kedves Mikey-Soft!

Még nem láttuk ezt a filmet, de utánézünk.

Üdv: Cornerék
0