Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2008. május 23., péntek 15:53
Ez igaz, hogy rengeteg klasszikus hiányzik itthonról, de az nem igaz, hogy lenne rá igány....mert nem lenne / nincs. Érted, most oké, hogy van egy nagyon szűk réteg, akik megveszik / megvennék a klassikusokat, Antonionit, Renoirt, Viscontit, stb...de ez sztem nagyon kevés eladott példány. Saját fülemmel hallottam pl. nemrég egy ilyet az egyik multiban, hogy egy férfi meg egy nő pár lépésre tőlem(valószínű házaspár:)) nézegette a dvd-ket, és HITCHCOCK PSYCHO-ját mutatta a nő a férfinek, mondván: Drágám, ezt vegyük meg, ez egy klasszikus, és csak 990 Ft. Mire a férfi: Ugyanmár minek? Megvan a Pistáéknak, majd tőlük átírjuk....

Most érted, ez csak egyetlen példa, de hogyha 990 Ft-ért nem veszik meg a Psychot, akkor kérdem én hány ember fog megvenni pl. egy De Sica filmet mondjuk 3000-ért, hm...? :) Sajnos ez van. Néhány lelkes gyűjtőre nem lehet építeni egy piacot, az a baj. Pedig igazad van, valamelyik éjjel KOMOLYAN!! azt álmodtam, hogy bemegyek egy boltba, és a polcok tömve vannak klasszikusokkal én meg csak órákig válogatok a több tucat Antonioni, Godard, Visconti, Kurosawa, Truffaut, De Sica filmek között...Szép álom volt :D :D
0
2008. május 23., péntek 15:12
Kedves Corner Film!

Véleményem szerint lenne igény Renoir, Rossellini és persze Visconti és de Sica klasszikusaira. Azt már megkérdőjelezném, hogy a Rossellini-kiadást a Paisá-val kellene-e kezdeni... Szerinetm inkább a Németország 0 év vagy az Itáliai utazás lenne jó kezdetnek. (Utóbbi természetesen erős Antonioni-stílusa miatt. Ja, és persze Antonioni-filmeket is ki kéne adni: Az éjszaka, Napfogyatkozás, Zabriskie Point...
Eszméletlen, hogy mennyi klasszikus film nem elérhető idehaza....
0
2008. május 23., péntek 13:56
Arrivederci amore, Ciao oldala: http://www.imdb.com/title/tt0325011/
Egyes vélemények szerint a film főgonoszát játszó Michele Placido olyan jól hozza a figurát, hogy még Nicholson is tanulhatna tőle.
0
2008. május 23., péntek 13:55
Dario Argento (Profondo Rosso, Suspiria, Inferno, Phenomena, Mother of tears, Tenebre, Opera), Michele Soavi (Dellamorte dellamore, Stage Fright, The Church, The Sect, Arrivederci amore, ciao)és Jacopetti (Addio zio Tom, Africa Addio)filmeket adjatok ki kérlek:)
0
2008. május 23., péntek 12:10
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. május 23., péntek 11:20
Kedves Buttgereit!

Renoirral, Rossellinivel szemezünk, de őszintén szólva, nem vagyunk biztosak abban, hogy van-e akkora felvevő erő ezen a piacon, amely ilyen filmeket is elbírna. Három Wilder-filmet fogunk kiadni a közeljövőben (Gyilkos vagy, Öt lépés Kairó felé, Külügyi szívügyek), de a Sunset Blvd jogai sajnos nem elérhetők (a Paramounthoz tartoznak). Ugyanez igaz az Aranypolgárra is, amely viszont a Universalnál van.

Üdv: Cornerék
0
2008. május 23., péntek 11:01
Jancsó csinálja a legjobb álművész filmeket :)
0
2008. május 23., péntek 11:00
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. május 23., péntek 11:00
Az átlagnéző úgyis a Tesco-s hiperkosarakban turkálja ki a Gyilkos bogarak 833. c. eposzt... ez az átlagnéző. Aki már eljut Tarantinoig, kishazánkban már félműveltnek számít.
0
2008. május 23., péntek 10:56
0
2008. május 23., péntek 10:25
Nem a múltról beszélek, hanem a jelenről. Az elmúlt 10 évről... A Henry Fool 1997-es film... azóta jópár újabb filmet is készített.
Én azokat a szerzői filmeseket soroltam fel, akiknek az összes filmje minden formátumban bejön hozzánk... Ezzel szemben sok sokkal jeletősebb alktó nevét sem igazán ismerheti az átlag közönség...
0
2008. május 22., csütörtök 22:52
Több Hal Hartley-filmet bemutattak nálunk moziban: HIHETETLEN IGAZSÁG, A SEMMI ÁGÁN, AMATŐR, EGYSZERŰ EMBEREK, FLÖRT, HENRY FOOL. Némelyiket a tévében is játszották. DVD-n valószínűleg nem éri meg kiadni őket.
0
2008. május 22., csütörtök 22:41
Kedves Cornerfilm!
Nem akarjátok véletlenül kiadni a következő filmek valamelyikét? szerintem mindre lenne vevö.
Jean Renoir: Állat az emberben
Vertov: Ember a felvevőgéppel
Eizenstein: Rettegett Iván
Eizenstein: Patyomkin páncélos
Korda Sándor: VIII. Henrik magánélete
Kuroszava: A vihar kapujában
Ozu: Tokiói történet
Orson Welles: Aranypolgár
Billy Wilder: Sunset Boulevard
Visconti: Megszállottság
Rossellini: Paisa
0
2008. május 22., csütörtök 22:40
Persze túlzás, de az úgynevezett szerzői film kategóriájában az amerikai filmet Tarantino (és persezz Woddy Allen képviseli idehaza)... Példának okáért egy Hal Hartley filmet már hiába keresnél...
0
2008. május 22., csütörtök 20:26
Köszönöm a javaslatot, de szombaton külföldre utazom, ezért nem tudom megtekinteni a filmet.
0
2008. május 22., csütörtök 20:09
Azért én ezzel nem értek egyet, pláne azzal nem, hogy az amerikai filmeket nálunk kizárólag Tarantino művei reprezentálnák. Tele vannak a mozik amerikai filmekkel, melyeket azért nem mind Tarantino rendezett! A Budapest Film pedig mindig is nyomta a francia művészeket, olykor ok nélkül is.

Almodóvar és Ozon filmjei nyilván azért jutnak el hozzánk, mert van irántuk érdeklődés,  mert ha nem lenne, nyilván a forgalmazók se hoztak volna be tőlük ennyi mindent. Ámbár DVD-n az ő életművük is elég foghíjas...

Sajnos a letöltögetések és másolgatások korát éljük, csak a tutit érdemes behozni, főleg moziba. Épeszű forgalmazó nem reszkíroz meg rétegfilmet még DVD-n se nagyon, pláne moziban...
0
2008. május 22., csütörtök 18:58
Sajnos a magyar filmforgalmazás a külföldi filmeket nagyon leredukálja:

francia film = Francois Ozon
spanyol film = Almadovar
amerika film = Tarantino

Ez azért enyhe túlzás...
0
2008. május 22., csütörtök 18:19
Kettő az még társaság, három az már tömeg :) Jeee :)
0
2008. május 22., csütörtök 18:17
Nem, van még vagy három ember. :)
most posts by TM
0
2008. május 22., csütörtök 18:02
Kifejezetten szimpatikus,hogy nem az éppen aktuális és gyorsan felejthető gagyival,hanem a régi filmekkel foglalkoznak.
Rajtuk kivül a Caesar(csak alacsonyabb szinten) és részben a BUFI csinálja mindezt.Meg még egy-két kisebb kiadó.
Bárcsak a "nagyok" követnék a példájukat!
0
2008. május 22., csütörtök 11:48
Még a Corner az egyik legszimpatikusabb kiadó a BuFi mellett... sikerre vannak ítélve a kiadásaik. Vagy lehet, hogy ezt csak én látom így?
0
2008. május 22., csütörtök 11:45
amerikai film = Tarantino, Fincher, Zemeckis, Boyle, Bay, Verbinski, Crowe, Zwick, Cameron, Wachowskik, Donner, Ridley és Tony Scott, Soderbergh, Burton, Trey Parker,  Howard, Farelly, Lucas, Spielberg, Helgeland, McTiernan, hogy csak párat említsek... szóval szerintem van választás, nem kell leragadni Tarantinonál :)
0
2008. május 22., csütörtök 11:42
gondolom, abban egyetértesz, hogy a cornerfilm azért megpróbál nyitni, s azt meg kell értened, hogy egy ilyen kaput nem lehet kapásból szélesre tárni. majd ha ezres példányszámban fogy a veronika. :)
0
2008. május 22., csütörtök 11:35
ez kiamaradt:

távolkeleti film = Kim Ki-duk
0
2008. május 22., csütörtök 11:31
Kedves Cornerék!

A nézők többsége csak azt tudja nézni, amit elétesznek (hogy ilyen nyersen fogalmazzak).

Sajnos a magyar filmforgalmazás a külföldi filmeket nagyon leredukálja:

francia film = Francois Ozon
spanyol film = Almadovar
amerika film = Tarantino

Az emberek többségének nincsen lehetősége az igazi választásra. Érdekes mgfigyelni azt, hogy azok a filmbarátok, akik jelenleg "rajonganak" Ozon és Almadovar filmjeiért, a magyar filmek közül általában Tarr Béla alkotásait választják, noha a fenti két rendező magyar megfelelője sokkal inkább Jancsó Miklós lenne. Ezzel csak azt szeretném megvilágítani, hogy sok esetben mást választanának a nézők, ha lenne miből választaniuk.

Persze tudom, hogy kis ország vagyunk, kevés potenciális érdeklődővel, de mégis pont az ilyen kiadóknak kellene ezekkel a filmekkel foglalkozniuk...

Üdvözlettel: Bolond Pierrot

P.S.: Christophe Honoré Szerelmesdalok filmje (vagy akár a korábbiak: Dans Paris, Anyámat!...) szerintem sokkal provokatívabb, mint Bertolucci-é volt....
0