nem valósznű, hogy itthon megjelenik az x atkák.. én ausztráliából szerzem be őket
0
2002. november 15., péntek 11:17
421
Most erre félig viccesen mondjam azt, hogy ha egyszer megjelenik itthon DVD lemezen mind a 6 évad akkor a kinti (nem szinkronos) lemezek ára és a magyar lemezek ára közti különbségből bármikor? Nem rossz órabér lenne.
0
2002. november 15., péntek 1:45
13
Király !
Az X-Aktákat mikor teccik megcsinálni szinkronba - term. mind a 6 megjelent évadot ? :))
0
2002. november 14., csütörtök 11:05
421
Természetesen üzleti haszonról szó sincs!!!
Megveszik kint a filmeket és maguknak megcsinálják. Sokszor én csinálom meg nekik a feliratot és a szinkront. Pusztán arról van szó, hogy azt a rengeteg filmet amely itthon még nem jelent meg, korrektül meg lehet csinálni. Ilyen például a Rat Race, a Friends, az Austin Powers, A Vakáció sorozat stb. Sőt ha zavar, hogy a Csupasz pisztoly első két részén nincs szinkron akkor rá lehet tenni. Ettől függetlenül törvényellenes. Hiába rendelkezel az eredeti lemezzel. A szinkront általában a TV-ből vagy VHS-ről készíted, a feliratot pedig általában a szinkron alapján. Ezek mind jogvédett dolgok. Sőt magát a DVD lemezt sem szabad másolni még saját célra sem. De mondom valahol el tudom fogadni ha valaki nem kis munkával megcsinálja magának. Hangsúlyozom ezek a másolatok kép- és hangminőségben teljesen megegyeznek az eredetivel csak lehet plusz magyar feliratot vagy szinkront választani.
0
2002. november 14., csütörtök 9:58
109
Erkölcsi véleményed formálásához egy kis segítség:
Valószínűleg az ismerőseid nem saját szórakozásukra csinálják meg a szinkront, illetve a feliratot, hanem kőkemény üzleti okból. Fogalmam sincs, ez mennyibe kerül nekik, de gondolom jól jövedelmezhet, mert egyébként valószínűleg nem csinálnák. Számomra erkölcsileg sem túl jó srácok, ha ezzel kereskednek. Ha tényleg maguknak csinálják, akkor minden előző dolog visszavonva, álláspontom szerint saját tulajdonommal mindent szabad, az én aurámba a jogászok csak ne próbáljanak beférkőzni...
0
2002. november 14., csütörtök 1:05
421
Gondolom természtesen nem jogvédett lemezről van szó. Ebben az esetben az első problémád ott kezdődik, hogy a DVD lemezek általában 2 rétegűek azaz 9,4Gb-osak. Az írható DVD lemezek viszont csak egyrétegűek azaz 4,7Gb-osak. Ebből adódóan 3 lehetőséged van: 1. Újratömöríted a filmet amely rosszabb minőségben ugyan, de felfér a kisebb helyre. 2. Kettévágod a filmet és két lemezre másolod. 3. Csak olyan filmet másolsz amelyik ráfér egy egyrétegű lemezre (ált. 100 percnél rövidebbek).
Persze sok mindent lehet még tenni. Egy DVD Authoring programmal újraszerkesztheted a lemezt. Kiveszed belőle a nem kívánt extrákat és szinkronhangokat ezzel is csökkentheted a méretet.
Amúgy valóban nem támogatott dolog a jogvédett DVD lemezek másolása, de nekem több ismerősöm is van akik a DVD forgalmazók tehetetlensége miatt megveszik kint az itthon soha meg nem jelenő filmeket angolul, majd itthon ráteszik a magyar szinkront és a magyar feliratot. Jogilag elitélhetőek (még akkor is ha megveszik kemény pénzért az eredetit) erkölcsileg azonban még nem alakítottam ki az álláspontomat.
0
2002. november 14., csütörtök 1:00
4201
Válasz: egyszerűen nem, némi macerával igen.
Bonyodalmak: 1. A lemez az un. CSS-eljárással van kódolva, tehát nem tudod egszerűen lemásolni róla a fileokat. Erre vannak programok.
2. A lemezek nagy része kétrétegű, íróval viszont csak egyrétegű lemezt lehet írni, ezért nagy az esélye, hogy nem fér rá. Ennek orvoslására néhány eléggé munkaigényes módszer:
- Néhány hangsáv lehagyása. - Az extrák lehagyása. - A film újratömörítése MPEG2-vel.
0
2002. november 13., szerda 23:48
87
Hát barátom ezt a legjobb helyen kérdezed. Miért nem írsz inkább mélt valamelyik kiadónak?
0
2002. november 13., szerda 23:23
37
hello
azt szeretném megtudni hogy egy DVD iroval simán ál lehet irni a filmet vagy van rajtuk valamilyan védelem!???