Keresés

L´ecsó (DVD)

2007. december 17., hétfő 19:10
Hogy jönnek ide az ősapáink?
0
2007. december 17., hétfő 19:04
Just a question: Te itt élsz Magyarországon?
0
2007. december 17., hétfő 18:59

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de lentebb többször is megütközött szemem az "ilyen ország Magyarország"-on és hasonlókon.

Szerintem ősapáinknak vajmi kevés köze van a jelenlegi állapotokhoz, úgyhogy mellőzzük a hasonló elszólásokat, konklúziókat. Nyilván való, NEM CSAK Magyarország az "ilyen" ország, pl. az USA-ban a Wal-Mart is rendesen leintézte a HD DVD-lejátszó árakat a közelmúltban, úgyhogy sok helyütt akad példa egy-egy multinacionális cég egyedi húzásaira, ami mások üzletét és a kínálati színvonalat ronthatja.

Sok mindent, mindenkit lehet káromolni a hazai, nem túl rózsás DVD-piac még úgy általában az egész fogyasztói piac helyzete miatt, de a nemzetünket ne bélyegezzük már meg ilyen formában.
That s all.
0
2007. december 17., hétfő 18:31
Egyre inkább az a véleményem, hogy az országot jellemzi ez a húzás is.
Fair play.
Na persze.

Mari nénit megbasszák január 1-től, ha ki mer állni a piacra tíz tojással, és nem tud nyugtát adni, fent pedig a saját villáikat építik a nagyokosok feketemunkásokkal.

Fair play. Nem ott fent kéne kezdeni?

És hogy essen szó a multikról is, nos, ők szépen visszaigényelhetik az ÁFÁT, hisz őket támogatni kell.
0
2007. december 17., hétfő 18:26
chat topikban válaszolok :)
0
2007. december 17., hétfő 18:20
A film topikja csak azért nincs szét offolva, mert multi patkányokról beszélgetünk? :-)
0
2007. december 17., hétfő 18:19
off
Iszonyat rossz az 5. évad, már-már nézhetetlen, szerintem. Nem akarom temetni a sorozatot, de ha nem történik valami pozitív, akkor elmeszelik (de előtte én, mint a Prison Break-et).
on
0
2007. december 17., hétfő 18:17
Na meg akiket még észrevettem a részben többek közt: Oliver Platt és Daphne Zuniga (ő az?) :)
Állítólag Nicole Kidman is vállalt valami epizódszerepet a sorozatban :))) egyik kedvenc színésznő az egyik kedvenc sorozatban?:) tökéletes párosítás :)))
0
2007. december 17., hétfő 18:15
Egy tökéletes példa a nip/tuck season 5 episode 1-ben van egy fazon, akinek hatalma van. És mire vágyik? Megaláztatásra.

Meg is kapja a gyönyörű Tia Carrere-től ;)
0
2007. december 17., hétfő 18:14
Tudod Xpress, sokminden van, amit én se értek, de felesleges is keresni rájuk a választ. Ők úgy gondolják, hogy így jó, de azt senki nem látja be, hogy egyszer minden rendszer megbukik. Úgy a kommunista, mint a demokrata. Így fog megbukni a DVD piac is, a kapitalista multik is meg fognak bukni. Nem most, majd idővel, amikor már kinövünk belőle. Most még újdonságnak számítanak ezek a dolgok úgy, mint régen a plázákba járkálás, mikor megnyílt a Westend. A kommunizmusnak jó 70 év kellett hogy megbukjon. A multik is erre számolhatnak, hacsak be nem üt egy gazdasági crach. Mert semmi nem tart örökké, a világ egyfolytában körforgásban van, ahogy az eszmék is. Szép álom az, hogy csak minőségi termék legyen a piacon, de "cui bono"? Mellesleg akkor se lenne jó, csak ez az álmunk. Mindig arra vágyunk, amit nem kaphatunk meg. Egy tökéletes példa a nip/tuck season 5 episode 1-ben van egy fazon, akinek hatalma van. És mire vágyik? Megaláztatásra. Ami másnak meg bőven kijut és hatalomra vágyik helyette. Ez a jin és jang :)
Itt sose lesz semmi se jó, így azzal elégedjünk meg, ami van. Ettől függetlenül a remény hal meg utoljára.
0
2007. december 17., hétfő 18:01
Én csak azt nem értem, hogy miért nem fontosabb, vagy legalább egyenrangú fontosságú a fogyasztóvédelmi szempontok között a fogyasztó minőséghez való joga. Mert pillanatnyilag az az alapelv, hogy a vevőnek az a jó, ha minél olcsóbb valami.
Miért nem lehet egy termék megalkotójának, gyártójának joga megszabni a minimum-árat? Senki nem a pénze ellensége, úgyhogy a legtöbb gyártó a legtöbb termék esetében úgyis versenyképes ár megállapítására törekszik. Viszont míg a megszabott minimális ár garantál egy bizonyos bevételi szintet és kiszámíthatóságot, tehát hosszú távon a minőséget és a fejlődést, addig a multik tetszőleges, ad-hoc akciói egész piacokat tehetnek tönkre.
A GVH most büntetett meg irdatlan milliókra néhány céget, akik navigációs rendszerek árait próbálták megszabni. Ez valószínűleg nem tetszett néhány multinak, mert nem lehetett egy hétig két forintért adni a navigációs rendszert. Az senkit nem érdekel, hogy a rendszert gyártó cég esetleg évek óta dolgozik a rendszeren, hosszú távú tervei vannak, magasak a fejlesztési költségei és biztosabbnak látták a cégük és termékük jövője miatt a hosszú távon kiszámítható árat, mint azt, hogy egy hét alatt adjanak el százszoros mennyiséget olcsóbban, aztán évekig ne tudjanak több készüléket eladni az egyszer már meglépett akciós ár felett, ami viszont esetleg nem elég arra, hogy továbbra is hasonló minőségben fejlődjön a termék.
A DVD-nél már visszafordíthatatlan a folyamat. A nagy kiadók kivonultak, a kicsik pedig többnyire a turkálóknak termelnek, mert azt lehet csak eladni. A minőségi termékre vágyó filmbarátoknak meg nincs más lehetőségük, mint növelni az angol és amerikai GDP-t.
0
2007. december 17., hétfő 17:47
Erre csak azt tudom mondani: Nem lehet mindenki DVD gyűjtő. Van, aki szalvétát gyűjt, van, aki bélyeget (természetesen LSD-set), van aki autóra költi a pénzének nagy részét, én például nem adnék ki pénzt egy kipufogó dobért, ami jobban szólna, de vannak akik azt gyűjtik.
Apropó LSD... ez lesz a legújabb, 2012-ben debütáló formátum Laser Surface Disc.

Egy kis cikk a témáról, kellemes olvasgatást:

LSD Format Announced

Posted December 17, 2007 by Marwin

Laser Surface Disc Founders Nine leading companies today announced that they have jointly established the basic specifications for a next generation large capacity optical disc video recording format called "Laser Surface Disc". The Laser Surface Disc enables the recording, rewriting and play back of up to 81 gigabytes (GB) of data on a single sided single layer 12cm CD/DVD size disc using a 205nm ultraviolet laser. The companies that established the basic specifications for the Laser Surface Disc are: Hitashi Ltd., LG Electroniccs Inc., Matushita Electric Industrial Co., Ltd., Pioner Corporation, Royal Phillips Electronics, SanYosung Electronics Co. Ltd., Sharper Corporation, Sanyi Corporation, and Thompson Multimedia.

Forrás: falsereport.gov.us.org
0
2007. december 17., hétfő 17:34
Teljesen összezavarják az emberek fejét az árletörésekkel, s ha valami nem ezer alatti, azután már alig nyúlnak a vevők. Persze mindenki örül, ha kevesebbért szerez be valamit, de hosszútávon senkinek sem jó. Ezt elmondtuk tavaly meg tavalyelőtt is, ennek ellenére ugyanígy alakultak a dolgok tavaly meg tavalyelőtt is.
Minap egy boltban jól szituált idősebb házaspár nézegette a lemezeket. A feleség felcsillanó szemekkel leemelt egy általában ritkán kapható Zeffirelli-filmet az állványról, nézegette, látszott, hogy nagyon megörült neki. Meglátta, hogy feliratos, s még ekkor sem esett ki a kezéből, továbbra is boldog volt, mondván, hogy eredeti hanggal szereti. Tisztára futurisztikus volt a jelenet, még Csabaga is eszembe jutott, hogy milyen jó lenne, ha látná, vannak még szinkronfüggetlen rajongók is. :) Viszont a sci-fi hamar végetért, a nő meglátta, hogy 1990 Ft-ba kerül a dvd, s visszarakta azzal a megjegyzéssel, hogy ilyen drágán nem kell.
Na, ezért haragszom a multikra, mert ilyen zombikká változtatta az emberek nagyrészét az agymosásos árcsökkentésekkel.
most posts by TM
0
2007. december 17., hétfő 17:29
Valóban. Nagy mértékben nekik köszönhetjük, hogy sorra lemaradunk a jobb kiadványokról, és a HD-filmek terén sem igazán szeretne egyik nagy stúdió sem "betörni" erre a "piacra".
Egyébként pont most az év vége felé szerettünk volna egy mesefilmmel jótékonysági akciót indítani. (Gyakorlatilag felajánlottuk volna az egyik siker-rajzfilm teljes árréstartalmát jótékony célra - elsősorban beteg gyerekeknek.) Vagy a Shrek, vagy a Lecsó lett volna a kiválasztott, és szerettük volna, ha a kiadó is beszáll - mondjuk egy kicsivel nagyobb árrést ad, és így több adomány gyűlt volna össze. Az ötletet támogatta az InterCom, de megkértek, hogy máskor, más filmeknél legyen ez az akció, mert mind a DreamWorks, mind pedig a Disney kiemelt címként kezeli ezeket a filmeket, és szeretnének vigyázni arra, hogy értékhozzáadott akción kívül (plussz egy film + egy patkány, stb.) ne legyen más akció, plussz, ha azt írom, hogy a kiadó is hozzájárult az akcióhoz, a multik azonnal az InterCom fejét veszik, hogy miért ad nekünk nagyobb kedvezményt - még ha jótékony célra is. Na ezért döntöttünk úgy, hogy a filmhez kötődő jótékonykodás helyett most Unicef-es akciót csinálunk.
Mondjuk el tudtam volna képzelni, hogy ha a kedvenc multim árengedmény helyett jótékonykodást hirdetett volna meg - és minden eladott Lecsó után 1990 forintot átutalt volna jótékony célra (ennyi egyébként a mi és a kiadó árrését összerakva sem lett volna soha a mi általunk lemezenként felajánlható összeg) - lehet, hogy nem dübörgött volna náluk annyira az üzlet, és nem is reklámoznák őket a mi oldalainkon a látogatóink, mint ahogy valószínűleg a Tescoban sem suttogják most egymást közt a vevők, hogy ha az Xpressnél vásárolsz, a Unicefet is támogatod. Szóval úgy néz ki, hogy Magyarországon a Tesco-modell működik a legjobban.
0
2007. december 17., hétfő 17:25
Magyarul az én véleményem szerint a tesco elmehet a jó büd.s k.rva anyjába az ilyen húzásaival, eddig utáltam ezeket a szarokat (tesco, auchan...), de ezután mégjobban fogom őket. Nem mintha olyan sokszor járnék oda.
0
2007. december 17., hétfő 17:13
Na akkor ezek miatt a s*ggfejek miatt nem lesz idehaza Blade Runner leges-legextrább kiadás, gratulálok...

Mindegy, nálam marad előrendelésben a L ecsó, a plüss-patkány kell a polcra... :))) Csak éppen sajnos nem mindenki gondolkodik így. :S
0
2007. december 17., hétfő 17:08
Pontosan. A Lecsó akciónak a kiadó örül a legkevésbé, mert egy jól menő, eladható termékük értékét - mellesleg pedig egy újabb kis lépcsőként a teljes magyar DVD-piacot - züllesztette le a multi. Természetesen én sem rendelek már annyit a filmből, amennyit rendelhettem volna még hónapokig, más nagy kereskedők sem vesznek többet, és egy későbbi esetleges akció sem üt majd akkorát 2490-ért mondjuk.
A multiknak köszönheti az egész magyar DVD-piac a jelenlegi kínálati és minőségi "színvonalat", pont az ilyen "akciók" miatt.
Itt van tehát egy multi, amelyik szerintem:

Visszaél az erőfölényével
Tisztességtelen előnyhöz jut a konkurenciával szemben
Tönkreteszi egy kiadó üzletét
Zülleszt egy teljes piacot, így hosszú távon megkárosítja a tisztességes kiadványokra vágyó fogyasztókat
ehhez képest nincs olyan törvény, amelyik ebben a Tesco gazdaságos országban helyretenné a valagát. Igen, volt már hasonló példa, amikor pont ez a kiadó (InterCom) pont ugyanilyen slágertermék (Titanic VHS-kazetta) megjelenésekor próbálta megvédeni az érdekeit, amikor az egyik multi magát ünnepelve jóval a beszerzési ár alatt adta megjelenéskor a filmet. Amikor a kiadó próbált ellene lépni (mondjuk nem szállította ki a második adag rendelést a cégnek), a multi beperelte az InterComot és a Gazdasági Versenyhivatal a kiadót büntette meg sokmillióra.
Na ez egy ilyen ország.
0
2007. december 17., hétfő 16:55
Karácsony előtt teljesen"érthető" hogy ilyen húzással operál egy nagy áruházlánc, hiszen Disney-mesével be lehet csalogatni a vevőket a boltba, ők meg örömmel rohannak. Sajnos Robiék (szinte) csak filmet árulnak, így nem tudják reklámozni, hogy a teljes áru film mellé most 3 forintért adnak zsemlét. Nem véletlen a példa, a helyi multiban ezzel is hosszú, kígyózó sorokat sikerült generálni, s majdnem meglincseltek, amiért a szokásos két darabos mennyiségemért nem voltam hajlandó beállni ötvenvalahányadiknak az oszlop végére. Bevásárlókocsikat púpoztak tele a meleg pékáruval, hogy majd otthon lefagyasztják, s hogy az majd milyen jó lesz, mert mennyit megspórolnak vele. Közben valószínű, hogy a vajat, meg a felvágottat leheletnyivel drágábbra lőtték be, na de mit érdekli az már a tuti vétellel elkábított ostobákat... Ugyanez van most lecsóilag is.
most posts by TM
0
2007. december 17., hétfő 16:46
Az biztos. Még pár ilyen húzás és visszaüt az egész a kiadókra, - mégha most nem is ők a ludasok -  mert eladhatatlanok lesznek a teljesárú filmek.
0
2007. december 17., hétfő 16:44
Ez így van, azt tudtuk hogy fél év és minden ára lemegy mert akciós, de az hogy most megjelent terméknél ez legyen, az nem más mint tudatos szétverése az amúgy is romokban lévő piacnak, így nem vesz meg senki semmit még akkor sem ha bevállalom hogy most kifizetem a teljes árat bár tudom később olcsób lesz.
0
2007. december 17., hétfő 16:44
Tudom én és értelek is, de valahogy a haragom mégis a kiadóra terjed ki. Megszabhatta volna, hogy X ideig nem árazható le a terméke például. Vagy erre nincs lehetősége?
Példátlan, hogy nem egész egy héttel a megjelenés után ennyivel olcsóbb egy film.
Nem tudok efelett napirendre térni.
0
2007. december 17., hétfő 16:41
Viszont ha a kiadó ugyanannyiért adta neki, mint másik kereskedőnek, akkor onnantól, hogy megkötötték a bizniszt, már nem írhatja elő, hogy mennyiért teszi ki a polcra, ugyanis csak "ajánlott fogyasztói ár" van, nem pedig "előírt". S egyébként sincs szó általános leárazásról, hiszen itt a példa, az Xpress, most is ugyanannyiba kerül a film, s ha jól láttam, más multiban sem lett olcsóbb.
most posts by TM
0
2007. december 17., hétfő 16:35
Tudod, mit mondok? Nekem mindegy, kinek a sara, nyilván a kiadó is benne van, mégha nem is főként az ő sara. Mert abban igazad van, itt a multik azt csinálnak, amit akarnak.
Engem csak a rám gyakorolt utóhatás érdekel, és a 2500 (!!!!!!!!) forintos árkülönbség, amivel ráfizettem és amin már egy másik filmet is vehettem volna már.
0
2007. december 17., hétfő 16:31
Nem biztos, hogy a kiadó sara. MM-ben láttam annak idején olyan NOX-koncertet, ami olcsóbb volt, mint a beszerzési ár. Megtehetik, hogy olcsóbban adják, szabadár van, s multiként ezzel úgy tudnak manipulálni, ahogy akarnak, összezavarva ezzel a már egyébként is káoszban lévő piacot.
most posts by TM
0
2007. december 17., hétfő 16:30
Nem hiszem, hogy bármit is érne az már. Csak a jövőre nézve lett az ügynek nem is kis tanulsága: Disney - Pixar filmet NE vegyetek megjelenéskor!
0