Keresés

vicc

2012. november 13., kedd 10:30
Kösz a lehetőséget! :)
most posts by TM
0
2012. november 13., kedd 10:27
Bocs, csak hogy érthető legyen, amit írtam: theát az a tévedés, hogy alaptalanok. Azaz: valójában nem (teljesen) alaptalanok.
Ezt akartam mondani az előbb, szóval nincs ellentmondás abban, amit írtam.
(Persze ettől függetlenül nem kell egyetérteni vele, csak tisztába akartam tenni.)
0
2012. november 13., kedd 0:05
Annyit tehetünk mindenképp, hogy felszólalunk ellene, nem pedig terjesztjük. :)
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 23:19
Valószínű, hogy neked több némettel volt dolgod, nekem meg több franciával. Az én francia ismerőseim is beszélnek angolul, némelyikük spanyolul is, és pl. Párizsban sok helyen megértettem magam a TM-angollal, ami egy sajátos kiejtésű és ragozású speciális nyelv. Ha már kivagyiságról beszélünk, egy angolul is beszélő francia a külföldihez előbb szól angolul, mintsem hogy azzal az idegennel a saját nyelvén kelljen beszélnie. Feleségem tökéletes kiejtéssel beszéli a franciát, és amikor egy Granville-beli vendéglőben franciául kérdezte a pincért, akkor az angolul felelt neki, s amikor az asszony némileg emeltebb hangon megkérdezte, hogy a pincér miért nem franciául reagált a francia szóra, akkor a pincér gúnyosan megkérdezte (még mindig angolul), hogy vajon tényleg franciául beszélt-e hozzá. Na, abban a vendéglőben például nem ittunk egy kávét se, de hát hülyék vannak mindenhol.
Számomra az sokkal rosszabb élmény volt, amikor külföldön futottunk bele magyar vendéglősbe...
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 20:50
Látod, pont erről beszélgettünk múltkor...

Néhány valóban jellemző negatív tulajdonságot tök könnyű ráhúzni az egész csoportra, s értelemszerűen hiába nem jellemző a csoport minden tagjára, mégis azokkal jellemeznek mindenkit. Ez ellen nem tehetünk semmit, ilyen az emberi természet. Gonosz, cikizős, önző...

Ugyanakkor nem elvitatható, hogy néhány nagyon találó tény is van elrejtve a sorokban. A németekben pl. nincs igazad, sokkal előbb fog megszólalni egy német angolul vagy bármi más nyelven, mint egy francia (ez saját tapasztalat).

Aki megfogalmazta, az meg szerintem szimplán hülyeségből tette. Némi rosszindulattal megspékelve. :)

Érdekes, hogy megint pont a vicc topik témája szolgál ismét ideológiai vita tárgyaként. Úgyhogy szerintem hanyagoljuk - az gész nem ér annyit.

Még összázat se...
0
2012. november 12., hétfő 18:47
Kiollózva két részletet a hozzászólásodból, "alaptalan hülyeségek" és "nem véletlenül jöttek létre", most nem győztél meg, de tulajdonképpen ezt sem gondolkodom túl, ahogy eggyel korábban is csupán a véleményemet írtam le. spontán, ahogy jött, ahogy szerintem van.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 18:16
Szerintem ezt túlgondolkodtad.
Szerintem meg az írások nagyrészt találóak: úgy az adott nemzetekre vonatkozóan, mint az adott nemzetekkel szembeni sztereotípiákra vonatkozóan (lám, máris két síkon értelmezhető az egész, és pontosan ahogy mondod: lehet a leírások tudatanságán is nevetni, nem kell feltétlenül találni egy angolt/németet/franciát stb-t hogy ujjal mutogatva röhöghesük ki őt magát). Szóval ez a kis szösszenet a nemzeti sztereotípiák karikatúrája, azaz nem csak az adott népeket, de egyben önmagát is parodizálja/minősíti. Nem kell tudatlan büdösbunkónak vagy rosszindulatú gyűlölködőnek lenni ahhoz, hogy szórakoztasson, mert magamat sem tartom egyiknek sem (bár persze lehet, hogy mindkettő vagyok). :)

Egyébként óvatosságra intenék mindenkit a nemzeti sztereotípiákkal kapcsolatban: a legnagyobb tévedés velük kapcsolatban ugyanis az, hogy alaptalan hülyeségek! Volt alkalmam kint dolgozni az olimpián, és találkozni a különféle nemzetek képviselőivel, és (legalábbis a felszínen) gyakorlatilag a legáltalánosabb sztereotípiákat láttam igazolódni. Baromi érdekes volt. Persze ennek sem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani, mint ahogy a lenti kis szösszenetnek sem.
De ezek a dolgok, vélekedések nem véletlenül jöttek létre, mint ahogy a legtöbb általánosítás sem (egy szociálpszichológus erről többet tudna mondani), csak persze egyéni példákra lebontva már nem működnek. Durván felskiccelt krétarajzok a nemzeti karakterisztikáról, de annak jól eltaláltak. Szerintem.
0
2012. november 12., hétfő 17:24
Ugyan ez csak egy viccnek számító felsorolás, de a magam részéről egyre kevésbé bírom a sztereotípiákat, és amit te "tényeknek" hívsz, azt még Artu is csak "helyenként találónak" értékeli. Na most, nekem pont ezzel a "helyenkénttel" van bajom, mert néha olyan butaságokat terjesztenek kész tényként, hogy abból maximum az jön le, hogy aki megfogalmazta, az talán csak rosszindulatból, vagy műveletlenségből fakadóan tette.
A múltkor erre valaki a "szőke nős" vicceket hozta fel hasonlatnak, s tényleg,  bizonyára azt is nehezményezi jó pár szőke nő, de hogy akkor mondjak valami építő jellegűt is, számomra igazából azok a jó viccek, ahol nem az alanyra van kihegyezve a poén, hanem maga a szituáció jelenti a humorforrást és a szereplői annyira csereszabatosak, hogy lényegtelen az, hogy éppen Móriczka vagy Orbán Viktor, vagy Kohn az alany, X és Y behelyettesítéssel is ugyanolyan hatást kiváltó a poén. Nyilván a humort időnként fegyverként alkalmazzák, és azokkal szemben "aktualizálják", akiket éppen nem szeretnek, és egyéb lehetőség híján így, egy viccen keresztül nevetnek azon, azokon, akikkel egyébként nincs túl vidám kapcsolat.
Visszatérve a felsorolásra, például nálunk eddig szinte csak trehány németet láttam, olyanokat, akik szanaszét szemetelték a házat, a Balaton partját, mindennek lehetett hívni őket, csak nem precíznek. Bunkók, nem hajlandóak más nyelven beszélni, csak németül (ez itt a franciákhoz van írva). Olaszországban természetesen nem minden öreg ember lesz kövér, mert a tésztát is lehet enni mértékkel, és nyilván mást is esznek. Több felmérés is igazolja, hogy a franciáknak van a legtöbb szexpartnerük, tehát ezt is lehetett volna más nemzethez írni. A "büdös, csigazabáló franciák" már olyan általánosítás, ami talán magyarázatot sem érdemel, de bízom benne, hogy az egyéni higiéniát senki sem képzeli el országonkénti egységes fokúnak. Gasztronómiai kutakodás során az is kiderülne, hogy mennyi minden mást esznek csiga HELYETT, az osztriga vagy a kagyló vagy a libamáj sokkal inkább jellemzőbb specialitás, és itt a "specialitás" a lényeges szó. A töltött csiga egy Provence-táji jellegzetesség, amit az ottaniak is körülbelül ugyanolyan vegyes érzelmekkel kezelnek, mint bárhol máshol, aki bevállalósabb, az megkóstolja, aki meg nem, az nem.
Ha még azt mondanák, hogy a franciák sok salátát esznek, vagy hogy feléjük sok croissant fogy, az megálná a helyét, csak ugyebár utóbbinak a nevét meg is kellene tanulni leírni meg kimondani.
A többit már nem is részletezem, annyira felesleges. A kínaiakról írt egy sor meg azt mutatja, hogy a "szerző" róluk még rosszat, elferdítettet sem képes mondani, annyira nincs képben.
Ezen a viccen maximum amiatt lehetne derülni, hogy mennyire felszínes, semmilyen ismerettel bírnak egyesek, de mivel középiskolainak jelzett az írás, ezért inkább borzalmasnak tartottam, tartom.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 16:23
Én ebbe nem tudtam belekötni. :) Zseniális summázása azoknak a tényeknek, amelyekkel mi is találkozunk az adott népek kapcsán (na jó, a kínais elég szellemtelen, de a többi ötös). Épp ezért lett volna igazán érdekes olvasni egy "magyarok" részt is.

"mindenki dagadt, aki meg nem, azt Hollywoodba viszik, és mutogatják a világnak" :)
0
2012. november 12., hétfő 11:42
Most mér  ?  Olyan aranyos és helyenként találó...

Minden cak összá forint... :))
0
2012. november 12., hétfő 11:13
Borzalmas.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 10:49
Jó!

A skandinávokat én nagyon megnézném, főleg a finneket.
,,Figyeltük, hallgattuk a beszédüket, próbáltuk keresni a hasonlóságot, de mint alulképzett meg kellett állapítanunk, hogy: nincs. Bár az igaz, hogy nagy ritkán, amikor nekifutnak egy-egy mondatnak, az néha-néha, messziről, a sötétben, szélben úgy hallatszik, mintha valaki magyarul hebegne - hulla részegen."

,,Mivel szerencsére a belvárosba koncentrálódik a szórakozó negyed, így éjjel más se látni, mint kiöltözött csajokat, sörökkel, üveg vodkákkal a kezükben és kiöltözött csávókat, sörökkel, üveg vodkákkal a kezükben, amint vagy egyik helyről a másikra tartanak, vagy türelmesen sorba állnak a klubok előtt, mert mint Londonban, az ott is divat.
Ez a városi népvándorlás egyébként késő éjjel a legszórakoztatóbb. Ugyanis amikor 3-4 felé bezárnak a klubok, semmi mást nem látni, mint hogy bekómált nők esnek ki liftből, atomrészeg emberek hullanak a járdára, vagy egymásba kapaszkodva botladoznak hazafelé.
Azok már olyan jelenetek, amik emlékeztetnek a finn nemzeti hős rendező, Aki Kaurismaki filmjeire."
Assziszem, hogy megnézném őket. Bár fázós vagyok meglehet még egy évre is kiköltöznék oda. Jó hely.
0
2012. november 11., vasárnap 23:14
Nemzetek bemutatása egy középiskolás szemszögéből:

*Németek* A németek olyanok, mint a vonalzó. Mindent kicentiznek,
élére állítanak,katonás fegyelemmel bírnak és még az otthonukban is
katonás rend van. Meg sör folyik a csapból is. Sokan
közülük az Alpokban élnek kis faházakban és kiválóan jódliznak. A
hajuk elöl praktikus, hátul szép. A világ összes strandján korán
reggel ők foglalják el a legjobb napágyakat. Égnek és nem barnulnak. A
zokni-szandál kombóról nem tudnak leszokni.
Hozzátenném, hogy egyes területeken a férfiak a pelenka elhagyásától
120 évesig gyopár mintás kantárral ellátott  rövidnadrágban
járnak, amitől teljesen infantilis benyomást keltenek.

*Olaszok* Az olaszok hangosak, alacsonyak és sokat  szexelnek,
rengeteg órán át. Folyton tésztát esznek, mindenkinek barna haja van
és a szeme is olyan, öregkorukra megnő a hasuk. Az olasz pasik macsók,
előszeretettel flörtölnek és néznek, mindenképpen jól öltözködnek.
Röviden: mindenkit megdugnának, és isteni kávékat isznak.
Családszeretőek, életük középpontja a családjuk, akikkel sok időt
töltenek, és imádják a gyerekeket, még a férfiak is nekiállnak
gügyögni az utcán. A nők katolikusok, a férfiak focisták, de
mindkettőjükön egy csomó kereszt lóg.

*Franciák* Ők az a nép, akik büdösek, nem fürdenek, borvirágos az
orruk és minden idegennel bunkók, azaz nem nézik jó szemmel, ha valaki nem beszél az ő nyelvükön.
Nem hajlandóak angolul beszélni és csigát zabálnak. Náluk
minden nagyon drága, és egyébként is folyton a drága kávéházakban
ülnek a drága és tökéletes (egy számmal kisebb) ruháikban.

*Angolok* Róluk több dolog is beugorhat egyszerre, az egyik, hogy
semmi mást nem esznek, mint húst, krumplit és zöldborsót, és hogy
egyáltalán nem tudnak főzni. Eleve rejtély, hogy hogyan maradnak
életben. Viszonylag nagy a fejük az angol gyerekeknek, mert egy
szigeten szaporodnak nagyon rég óta, és egyébként is rondák, fehér a
bőrük, vörös a hajuk, a nők pedig szét vannak esve. Vértelenek, rossz
szeretők, kimértek, udvariasak, távolságtartók, műmosolygók. Angol
humoruk van, amit rajtuk kívül senki nem ért - talán ők se, sört
isznak és foci huligánkodnak. Télen is szandált hordanak, mégsem
fáznak fel.

*Skandinávok* Nagyon nagyra nőnek, főleg a lányok. A nőknek nagy és
gömbölyű mellük van, tej szőkék és Ingridnek hívják őket. A pasik
Olafok, és mindegyiknek vikingőse van. Gyakorlatilag annyi sört tudnak
meginni, amennyit csak akarnak, és télen mindenki Thaiföldre megy. +5
fok felett szerintük minden víz meleg. Szaunában élnek. Európába csak
egy pólóban utaznak, az is elég nekik. Akiket nem Ingridnek vagy
Olafnak hívnak, azok érthetetlen névvel rendelkeznek.

*Oroszok:* Olcsó, vagy drága, de föltétlenül pacsuli kölniktől
bűzlenek. Bunkók, megisszák az ablakmosó folyadékot is, ha mástól épp
nem lehet berúgni, de többnyire van náluk pár kanna vodka, amit
uborkával isznak. Viselkedni egyáltalán nem tudnak, lökdösődnek,
tolakszanak, és a műanyag homárt is a tányérjukra rakják az all
inclusive szállodában. Ha turistáskodnak, nemcsak erről, de rettenetes
öltözködésükről és vérvörös rúzsukról is meg lehet ismerni őket,
ráadásul mindig seftelnek valamivel, és szerintük minden nő ribanc.

*Amcsik* Földünk legtöbb lakója  utálja őket.
Buták, sötétek, primitívek, azt sem tudják, hogy az Európa nevű
ország nem határos a Párizs nevű országgal, mindenhova utóval járnak,
van drive-in patikájuk, de még drive-in templomuk is. Csupa olyan
kaját esznek, amitől tízévesen is szívrohamot lehet kapni, mindenki
dagadt, aki meg nem, azt Hollywoodba viszik, és mutogatják a világnak.
Ülnek az olajukon, tartalékolják, másokat meg leigáznak miatta és
vígan pöfögnek tovább a piszkok.....

*Görögök* Minden görög csávó nősülni akar azonnal, és sok gyereket, de
rögvest! A mamaimádatuk tényleg túlzás, már-már beteges. Persze ők is
napbarnítottak, izmos testük van és csillogó bőrük. Karakteres, férfias
arcuk, a női álom netovábbjai. Tényleg azt gondolják, hogy minden
tőlük származik, az egész világegyetemet Görögországból eredeztetik.
Hangosak és lusták, későn kelnek, későn fekszenek. A nők halálra
dolgozzák magukat, míg a férfiak játszanak a sarki tavernában. A
csajok egy idő után nagy seggűek és szőrösek, fiatalnak gyönyörűek, de
hamar ráncosodnak és vénülnek. Jókedvűek és életvidámak, vallásosak és
nagyon babonások egyszerre. Minden szavuk és nevük -iszre végződik.

*Kínaiak* Mindenhol ott vannak. Kicik. Olcók. Szárgák. Minden cak összá forint.

*Japánok* Csak rizst, halat és olyan élő állatokat esznek, amik nyelés
közben bármikor megölhetnek. Agresszíven beszélnek egymással,
rengetegen seppukut követtek el közülük, a többiek földrengésben és
radioaktív sugárzásban halnak meg. Olvashatatlanul írnak, minden
nagyon drága, sokan vannak és icipici lakásokban élnek. Rengeteget
dolgoznak, öltönyben alszanak a metrón, külföldön meg olyanok, mint
egy óvodáscsoport. Ha nem lenne rajtuk hátizsák, orra buknának a
rengeteg fényképezőgéptől és kamerától, ráadásul minden tetszik nekik,
és mindent kibírnak.

0
2012. november 10., szombat 19:17
0
2012. november 9., péntek 15:19
"A pocak neve halál"

http://www.youtube.com/watch?v=wCpBA1EHUn0&feature=related
0
2012. november 9., péntek 9:02
A hsz-ekből kaptam némi támpontot.
most posts by TM
0
2012. november 9., péntek 8:08
A Wikin képre is lehet keresni:)? Nem is tudtam:)...
0
2012. november 8., csütörtök 22:57
Ő bizony Karl May eddig titkolt hőse, Kuszaszem :)
0
2012. november 8., csütörtök 22:20
Csak megnéztem a Wikipédián... nos a nevet már jobban ismerem, mint szeretném.
most posts by TM
0
2012. november 8., csütörtök 21:39
Egészen magas pozícióból irányítja a filmgyűjtési szokásainkat.
0
2012. november 8., csütörtök 21:36
Oké! :)
most posts by TM
0
2012. november 8., csütörtök 21:30
Ne bánd !
0
2012. november 8., csütörtök 21:25
Lehet, hogy vicc, de tényleg nem tudom, hogy ki a baloldali tag.
most posts by TM
0
2012. november 8., csütörtök 21:13
Pedig ugyanaz az ufo mindkettő, csak a bal oldalinak (nem bal oldalinak, .. hehehe vicceskedem) még jobb állapotban van az edgár öltönye, biztosan több cukros vizet ivott.:)
0
2012. november 8., csütörtök 20:52
Ezek közül csak a jobb oldalit ismerem.
most posts by TM
0