gratulálok. bár nyilván megint az lesz, hogy direkt kötök beléd, de nem érdekel:
belegondoltál abba, hogy ezt a listát mi is motiválta? hogy mi alapján kerültek bele a filmek, és hogyan is magyarázza ez az idióta a kártékonyságukat? ha igen, akkor nincs miről beszélnünk, ha nem, akkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez nem szimplán egy "általam leginkább utált filmek" lista, hanem annál azért több...
javasolnám továbbá - a teljesség igénye nélkül - az alábbi szöveg összevetését a listával, és - főleg - a kommentárokkal:
"60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.
(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.
70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.
(2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti."
ha valaki nem ismerné fel, az idézett szöveg a Magyar Köztársaság Alkotmányából való...
hozzátenném, hogy ennek a véleménynek semmi köze ahhoz, hogy jogász vagyok, továbbá én sem vagyok oda spielbergért - pontosabban néhány filmjének a mondanivalójáért. a felsorolt filmek egy részét egyébként én is szarnak tartom, csak éppen nem ideológiai alapon.
azt azért csodálom, hogy a schindler listája lemaradt...