Keresés

vicc

2006. április 12., szerda 22:12
én is köszönöm neked, hogy ezt beírtad részben az én védelmemben - különösen annak tükrében, hogy voltak (és lehet, hogy lesznek is) vitáink. megnyugtató, hogy a szélsőséges ideológiai alapokon nyugvó vélemények (és nem azok stílusa!) nemcsak belőlem vált ki heves ellenérzést.
0
2006. április 12., szerda 22:03
Az egyetem bisztrtójában egy hallgató egy prof. mellé ül le, mire a prof. megszólal:
- Disznó a hattyú mellé nem ülhet!
mire a diák:
- Rendben akkor repülök tovább!

Erre a tanár halál pipa, elhatározza hogy meghúzza a diákot, de amikor a diák a tesztjét írja, szemmelláthatóan mindent tud, mire a prof. odaszól neki:
- Fiam, ez egy kultúrintézmény, itt nincs helye, hülyéknek!
Erre a diák elgondolkodik majd tiszteletteljesen válaszol a prof.-nak:
- Tanár úr, arra vár hogy ajtót nyissak?

A tanár agyát már kishíján abroncsozni kéne annyira ideges, végső elkesereredésében amikor javítja a diák dolgozatát, jegy helyett nagy betűkkel ráírja "FASZFEJ".

Másnap amikor kiosztja a teszteket, a diák megy reklamálni a tanárhoz:
- Elnézést tanár úr, a dolgozatomat aláírta, de nem írt rá jegyet!

:DDD
0
2006. április 12., szerda 20:10
Jaj, gyerekek, gyerekek, ne veszekedjetek! Mit indítottam el…

Szeretném megköszönni azoknak (Angel, Gabesz), akik megértették, miért a vicc topikba tettem az idézeteket. Nem Spielberget akartam védeni - bár nagyon szeretem -, egyszerűen a listában olvasható kommentárok hangnemét, a bennük fröcsögő gyűlöletet, a fundamentalista prédikátorok, hordószónokok hangütéséhez hasonlító dörgedelmes átkozódást, illetve egyértelmű ideológiai (vallási?) motiváltságot találtam viccesnek, groteszknek. (Mellesleg a „kártékony film” kifejezés szerintem inkább 1976-ba illene, mint 2006-ba.) Epés megjegyzéseimmel erre akartam felhívni a figyelmet, nem Spielberg-vitát akartam generálni. Mivel olvasom a fórumot, úgyis tudom, mi a véleménye a rendezőről Julietnek vagy Fieldnek.

„Mondjuk szerintem ez sem szép dolog, hogy kiragadják valakinek a véleményét, és azt a vicc topicban teszik közzé.” Nem ragadtam ki semmit. Minden hozzászólását teljes terjedelmében idéztem. Ha valaki közzéteszi a véleményét, vállalja, hogy vitába szállnak vele. Nyugodtan gúnyolódhatsz Te is rajtam, de ez a jog K-t is megilleti. Senkitől nem vitatom el a magánvélemény kifejezésének jogát – de magamtól sem.

Egyébként K-t időnként szívesen olvasom: ha olyasmiről ír, amit szeret (pl. a Shakespeare-feldolgozások), akkor érdekes hozzászólásokat is produkál. De amit nem szeret, azt féktelenül gyűlöli, és ez egyszerre vicces és ilyesztő.
0
2006. április 12., szerda 18:46
:-)) Ez jó!
Hívok egy ügy-védett! :-)
most posts by TM
0
2006. április 12., szerda 18:43
Mit teszel akkor, ha azt látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt?
0
2006. április 12., szerda 13:52
Biztosíthatlak, hogy nem mindig védem meg őt, sőt még vitatkozni is szoktunk egymással, hiszen mi sem vagyunk egyformák, még ha ez külsőre nem is rögtön fedezhető fel! :-)
Soadszor írom le, hogy az a kitétel, miszerint "én azért finomabban fogalmaztam volna" értelmezhető úgy is, hogy van benne igazság, még ha a csomagolás nem is a legszerencsésebb!
Politikai hasonlattal élve (anélkül, hogy ezzel lavinát kívánnék elindítani) lehetne példát hozni szélsőjobb oldalról, (nem írok konkrét nevet!) ahol ugyan sok igazság rejtőzik, ám a nagy többséget elriasztja a megfogalmazás mikéntje. Innentől fogva pedig már csak azon múlik minden, hogy ki melyik oldalról, és milyen szemüveggel nézi a történéseket. De ez csak egy magánvélemény, ám talán passzol K-esetére.
most posts by TM
0
2006. április 12., szerda 13:41
:-)))))))))))))))
0
2006. április 12., szerda 13:40

A Kínaiak világhódító hadjáratba kezdenek, és szépen

lassan eljutnak Székelyföldig. Felsorakozik a két hadsereg egymással szemben, majd a kínai vezér megbeszélésre hívja a székely vezért, Áront.

- Nem félsz? - kérdi a kínai.
- Há mér félnék? - kérdi hetykén Áron.
- Azért - válaszol a kínai -, mert mi 200 millióan vagyunk, ti meg csak 40ezren.

Elkerekedik Áron szeme, feltolja a kucsmáját, megvakarja a fejét majd hátrafordult a hadaihoz: - Emberek! Hova a faszomba fogunk eltemetni 200 millió kínait?

0
2006. április 12., szerda 13:38
ebből a hozzászólásból kiválóan látszik, mennyire figyelmesen olvastad el az általam beírtakat. az alapjogok emlegetése kizárólag k listája kapcsán, az abban foglaltakkal való összehasonlítás céljából történt, nem pedig a te kioktatásodra. az meg végképp mindegy ebben a történetben, hogy te mit tartasz gagyinak, de ezt már harmadszor írom le...
a továbbiakban a magam részéről befejeztem ezt a vitát, teljesen felesleges bármit is írnom, ha egyszer nem vagytok hajlandóak értelmezni
0
2006. április 12., szerda 13:36
Üres lesz ezután az életem, hiszen eddig is olyan jókat beszélgettünk.
0
2006. április 12., szerda 13:34
Na, ebben igazad van. :-) Csak ez már anniyra kiszámítható volt, hogy be fogják tenni ide.
0
2006. április 12., szerda 13:33
nem hiszem egyébként, hogy juliet átgondolta a fentieket, ezért is indítottam a hozászólást úgy, ahogy
Ez érdekes. Vajon hogy indítottad volna, ha hiszed, hogy átgondoltam? :-)
Na mindegy, van más dolgom is, mint veled vitatkozni. Elnézést.
0
2006. április 12., szerda 13:30
Mondjuk szerintem ez sem szép dolog, hogy kiragadják valakinek a véleményét, és azt a vicc topicban teszik közzé. Szerintem ez is minősít.

Az viszont már ZS szabad véleménynyilvánításhoz való joga, hogy viccesnek minősítse K listáját, akármennyire komolynak szánta a szerzője. Azzal a listával egyébként én nem értek egyet, de nincs kifogásom a létezése ellen. Ha szükségesnek tartom, legfeljebb megcsinálom a magam ellenlistáját.
0
2006. április 12., szerda 13:29
nem hinném, hogy visszatérően reflexből meg kéne védeni valakit csak azért, mert jóban vagy vele. ez eddig sem tetszett, ezután sem fog.
gondolkodj, légy szíves, hol írtam én olyat, hogy nem érthet egyet k-val? esetleg nem írhatja ezt le? tőlem... ha viszont egyetért vele mindazokban, amit lejjebb sérelmeztem a listájában, akkor a magam részéről nincs mit beszélnem vele, mint ahogy k-val sem állok szóba. ehhez meg nekem van jogom...
0
2006. április 12., szerda 13:26
Az alkotmányról meg csak annyit, hogy annak alapjogait manapság sajnos jónéhányan semmibe veszik, elég a médiára vagy a politikára gondolni. De befejeztem az offolást, bár ez a vitatkozás talán illik is a vicc topicba. :-)
0
2006. április 12., szerda 13:24
Mondjuk szerintem ez sem szép dolog, hogy kiragadják valakinek a véleményét, és azt a vicc topicban teszik közzé. Szerintem ez is minősít. K nyilván nem viccnek szánta. Az más kérdés, hogyan fogalmazott, de joga van a véleményéhez, az ő listája is van olyan, mint bármelyikünké. De ez a K-üldözés itt a fórumon már kezd nevetséges lenni. Ha valaki nem érte vele egyet, vagy idegesíti, ne reagáljon rá. Nem kötelező beszélgetni vele. De akkor is negatívan említik, amikor egy szót sem szólt.
0
2006. április 12., szerda 13:19
Nincs szükségem jogi kiselőadásra, ha érdekel az alkotmány, majd elolvasom, itt van a polcon.
Ha már a szólásszabadságot idézted, akkor hadd legyen meg mindenkinek a véleménye a filmekről, és egy filmekről szóló fórumon hadd ismertesse azt. Én nem szeretem Spielberget, ehhez fenntartom magamnak a jogot, nem érdekel, ki mekkora zseninek tartja. Ha a Párbaj, a Bíborszín vagy A nap birodalma benne lett volna a listában, már nem értettem volna vele egyet, de ezeket a filmjeit én nem tartom nagyra. És ahhoz is fenntartom magamnak a jogot, hogy eldöntsem, az én számomra mi gagyi, illetve mi manipulatív. Nyilván ezt te is eldöntöd, miután megnézel egy filmet.
0
2006. április 12., szerda 13:13
Nem hinném, hogy visszatérően buta libaként kellene kezelni valakit, és folyton-folyvást ki kellene oktatni különböző ideológiai témák kapcsán. Ez már tavaly nyáron sem tetszett, és azóta sem.
Tételezzük fel, hogy Juliet egyetért némileg az írás szerzőjével, erre ugyebár az általad citált alkotmányunk szerint még neki is joga van!
A stílus kérdésére pedig csak azt tudom ismételni, hogy ő sem értett vele teljesen egyet.
most posts by TM
0
2006. április 12., szerda 13:04
pontosan ezért nem k listájára reagáltam... és ez egyben válasz tm utolsó előtti félmondatára is
0
2006. április 12., szerda 13:01
nem értetted meg a lényeget, vagy nem akarod megérteni. még egyszer, rövidebben: az a bajom juliet hozzászólásával, hogy egy olyan alakot védett meg gyakorlatilag - azzal, hogy lényegileg egyetértett vele -, aki az Alkotmányunkban foglalt alapjogok közül jónéhányat semmibe vesz, és ennek a vitatott lista kommentárjaiban - mégha közvetve is - hangot ad, ráadásul a kommentárjainak többsége a nyilvánvaló ideológiai indíttatáson túl bődületes baromság. zs teljes joggal rakta be ide...
nem hiszem egyébként, hogy juliet átgondolta a fentieket, ezért is indítottam a hozászólást úgy, ahogy
0
2006. április 12., szerda 12:52
Szerintem nem kéne ennyire komolyan venni a különféle listákat, illetve mindenki saját tapasztalatai alapján eldöntheti, kinek a listájára érdemes odafigyelnie. Nyilván nem véletlen, hogy ZS is a vicctopikban idézte és kommentálta K egyik listáját. Én kedvelem Fellinit és Pasolinit, kevésbé kedvelem Spielberget (bár a JAWS szerintem az egyik legjobb filmje), ettől függetlenül úgy gondolom, nem csak nekem van jogom – akár negatív – véleményt mondani a filmekről és alkotókról. Ami a lista hangnemét illeti: "A stílus maga az ember".
0
2006. április 12., szerda 12:52
Woody Allen idézetek:

- Egy alapvetően hülye családból származom. Az apám színbolond volt.
Egy bankban dolgozott, de elkapták, ahogy A4-es papírokat lopott.

- Öregapám az Észak - Dél elleni háborúban Nyugat-ért harcolt.

- Amikor születtem az orvos kijött a váróterembe, és így szólt
apámhoz: "Amit tudtunk, mindent megtettünk, de mégis kinyomta magát."

- Az anyám nem akart még szoptatni sem engem. Azt mondta, hogy csak
mint barátot szeret.

- Amikor keresztelni vittek a templomba, a pap így szólt: "Most
keresztelni hozták, vagy feláldozni?"

- Amikor még kisebb gyerek voltam, le akartak fényképezni, és egy
reklámot csinálni fogamzásgátló tabletta propagálására. Úgyhogy volt
egypár élményem.

- Mondhatnám, hogy a szüleim nem szerettek. A kádban általában
hajszárítóval és rádióval játszottam.

- Egyszer emberrablók raboltak el, és elküldték apámnak az egyik
ujjamat. Azt üzente vissza nekik, hogy neki több bizonyíték kell!

- Gyerekként egy esetben elvesztem. Megláttam egy rendőrt, és
megkértem őt, hogy segítsen megkeresni a családomat. Ezt mondtam:
"Gondolja, biztos úr, hogy valaha is megtalálom őket?" Erre ő ezt
válaszolta: "Nem tudom, fiam. Van egy pár hely,ahova elbújhattak."

- Amikor farsang van, a szülők úgy próbálják beöltöztetni a
gyerekeiket, hogy úgy nézzenek ki, mint én. Tavaly az egyik gyerek
megpróbálta letépni a pofámat.

- Dolgoztam már állatkertben is. A vendégek azt kérdeztek, hogy
mennyit fogok még nőni.

- Amikor apám szeretkezni akart, anyám mindig megmutatta neki a fényképemet

:))))))))))
0
2006. április 12., szerda 12:48
Nahát én sem akarok belédkötni - tekintettel a jó viszonyunkra -, biztosíthatlak, hogy Juliet tisztában van a magyar jogokkal, (sőt mostanában az EU-jogokkal is, de ez privát infó), továbbá a hozzászólásában azt is megemlítette, hogy ő azért finomabban fogalmazna, végül pedig nem ő volt ennek a valaminek a forrása, indukálója, ezért így ebben a formában a fejcsóválást inkább másfelé kellene eszközölni, szerintem!
Egyáltalán nem akarok részrehajló lenni, hiszen most már mindkettőtöket ismerem, de ezt az egész vitát feleslegesnek érzem.
most posts by TM
0
2006. április 12., szerda 12:06
ja, és érdemes azon is elgondolkodni, szívesen élnénk-e abban az országban, amit k bajtárs és elvbarátai irányítanak...
0
2006. április 12., szerda 11:47
gratulálok. bár nyilván megint az lesz, hogy direkt kötök beléd, de nem érdekel:
belegondoltál abba, hogy ezt a listát mi is motiválta? hogy mi alapján kerültek bele a filmek, és hogyan is magyarázza ez az idióta a kártékonyságukat? ha igen, akkor nincs miről beszélnünk, ha nem, akkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez nem szimplán egy "általam leginkább utált filmek" lista, hanem annál azért több...

javasolnám továbbá - a teljesség igénye nélkül - az alábbi szöveg összevetését a listával, és - főleg - a kommentárokkal:

"60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.
(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.
70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.
(2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti."

ha valaki nem ismerné fel, az idézett szöveg a Magyar Köztársaság Alkotmányából való...

hozzátenném, hogy ennek a véleménynek semmi köze ahhoz, hogy jogász vagyok, továbbá én sem vagyok oda spielbergért - pontosabban néhány filmjének a mondanivalójáért. a felsorolt filmek egy részét egyébként én is szarnak tartom, csak éppen nem ideológiai alapon.

azt azért csodálom, hogy a schindler listája lemaradt...

0