Nem általánosítanám ezt a megállapítást, hogy vicc az egész egyetem. Nem tudom mennyire vagy ismerős ilyen körökben, de ismerek néhány "műszakist", több "orvosist" és rengeteg "természettudományist" és néhány "szocost"... utóbbi szak bachelor képzését kis hajtással 1 év alatt meg lehetne tanulni :) De azt mondanám, hogyha szerinted vicc, próbáld ki a többi közül bármelyiket, mert szoktam hallani, hogy hol mennyit kell hajtani egy jobb jegyért, nem beszélve az előfeltételes rendszerről és tárgyfelvételről, amiről gondolom lövésed sincs vagy arról, hogy rengeteg olyan tárgy van, amiből nem elérhető épkézláb jegyzet vagy egyéb valóban hasznos szakirodalom, amiből vizsgán kérdeznek... de könnyű mondani, hogy ez a baj az országban, amikor nem tudod milyen egy "zh hét" vagy a vizsgaidőszak, amikor nem 2-3 könnyű kis vizsgád van, hanem 8-9 nehéz vagy amikor menned kell vizsgaidőszak alatt aláírást szerezni az indexedbe vagy amikor a TO-s néni b*szakszik veled akármi miatt és még sorolhatnám a "nehezítéseket"...
Ha a büfés nénit megkérdezném, hogy milyen módszerrel izolálna fehérjéket töltés szerint, nem hiszem, hogy tudná rá a választ. Ahogy a Boltzmann-eloszlást sem tudná felírni, ahogy deriválni sem tudna egy egyszerű x^4 dx függvényt vagy fogalma sem lenne arról, hogy hogyan kell kiszámolni egy titrálási görbe pontjait.
"Jobbnál jobb helyeken teszik a semmit." - kutatnak, cikkeznek, tesztelnek, építenek, terveznek, kiszámolnak... soroljam? Nem az oly divatos manager és közgazdász képzésre gondolok, mert rájuk nincs szükség, mivel túlképzés van. Múltkor a sörözőnkben találkoztunk három végzett nemzetközi tanulmányos csajjal... el tudtak helyezkedni a végzettségükkel? Nem... nagy szükség van rájuk, mint ahogy történészekre, régészekre, szabad bölcsészekre is... mondjuk megdöbbentő, hogy az emberek alapműveltségi kérdésekre SEM tudnak válaszolni... számomra meglepő.
Persze, sok a büfészak. A négyes metro azért nem halad a Corvinus Egyetem alatt, mert megütné a szintet. Azért Tomcatéknek sem a kreténeket kéne végigkérdezniük...
Erről a vicc az egész egyetemről pedig órákat lehetne még beszélgetni... múltkor már kielemeztük a barátaimmal a rendszer gyengeségeit - a régi osztatlan rendszer jobb volt.