Keresés

Vígjátékok: komédia a világ minden tájáról

2009. augusztus 12., szerda 19:32
Stallone: OSCAR

Vajon mikor adják már ki itthon is?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. augusztus 11., kedd 14:31
A francia-olasz vonulatból hogy bírtam kihagyni az ŐRÜLT NŐK KETRECE című filmet!? Persze szigorúan csak az eredeti szinkronnal, nem ezzel az új MGM-gyötrelemmel!
0
2009. augusztus 11., kedd 14:24
Valamelyiket láttam, talán a PLAYTIME-ot, de valahogy nem fogott meg.
0
2009. augusztus 11., kedd 10:30
Impozáns és igényes ízlésre utaló lista. Épp ezért a becsúszott Airplane és Csupasz pisztoly filmeket csodálattal fogadtam....  Tati filmeket nem szereted, vagy a félálomban kimaradtak? :)
0
2009. augusztus 11., kedd 9:46
Jómagam inkább a klasszikus amerikai, francia és olasz vígjátékokat szeretem, bár néha a frissebbek között is akad olyan, amelyik megtetszik. Nagyon fárasztanak viszont a fingós-böfögős-kamatyolós tinivígjátékok, az eltúlzott grimaszokra épülő ökörködések (De Funes, Jim Carrey meg hasonlók), de az örökösen jópofizó, dumagép négerek sem az én világom. (Eddie Murphy és társai: a BEVERLY HILLS-I ZSARU-t például már új korában sem szerettem, és azóta se barátkoztam meg vele.)

A teljesség igénye nélkül néhány kedvenc:
LENNI VAGY NEM LENNI (természetesen inkább az eredeti, de a remake se rossz)
ÉNEK AZ ESŐBEN (ezt ugyan musicalként tartják számon, de vígjátéknak sem utolsó)
VAN, AKI FORRÓN SZERETI (ezt nem lehet megunni)
MEZÍTLÁB A PARKBAN (Ez gyerekkorom egyik nagy kedvence, mindig elszórakoztat. Két kedvenc poénom: az egyik jelenetben a Jane Fonda édesanyját alakító Mildred Natwick – tüneményes színésznő volt – meglátogatja frissen házasodott lányát a fiatal pár otthonában, egy bérház ötödik emeletén. Lift persze nincs. Miután megérkezik, és végre újra levegőt tud venni, ezt mondja a lányának: „Gyerekkorodban mindig a Holdon szerettél volna lakni. Akkor azt hittem, csak viccelsz.” A másik jelenetben egy átmulatott éjszaka után a mama sem emlékszik arra, hogyan is került a korosodó nőcsábász lakására, és miért van rajta a férfi pongyolája. Megkérdezi a Don Juant, hogy hol vannak a saját ruhái, mire a gavallér szó nélkül előhúz a zsebéből egy cetlit. A mama viccelődve megjegyzi: „Ennél azért több volt rajtam.” – A cetli egyébként a ruhatisztító nyugtája.)
FURCSA PÁR (Zseniális film, mint általában a Neil Simon-művekből készült filmek nagy része. Kedvenc poénom, amikor Walter Matthau kimegy a konyhába, és magára hagyja lelki beteg barátját, Jack Lemmont a két csinos szomszédnővel. Pillanatokon belül visszatér ugyan, de addigra a hölgyek már együtt zokognak a depressziós, de egyébként igen házias Lemmonnal. Erre a konyhai dolgokban teljesen járatlan Matthau ingerülten valami ilyesmit mond a barátjának: „Ha sírni akarsz, akkor inkább menj ki a konyhába, és nézd meg a sült csirkédet!”)
A KAKTUSZ VIRÁGA (Egy másik Matthau-örökzöld Ingrid Bergmannal és Goldie Hawnnal.)
MEGHÍVÁS EGY GYILKOS VACSORÁRA (Aki ismeri, az tudja, miről van szó. „Ez csak egyet jelenthet. Csak azt nem tudom, hogy mit.”)
SZÁGULDÁS GYILKOSSÁGOKKAL (A többséggel ellentétben a Gene Wilder-Richard Pryor kettőstől én ezt a filmet szeretem a legjobban, nem a VAKLÁRMÁ-t és társait.)
ÓVAKODJ A TÖRPÉTŐL! (Kamaszkorom egyik kedvenc vígjátéka, de az első szinkronja az igazán zseniális.)
KIRÁLYI JÁTSZMA (Richard Lester szellemes kalandfilmjét már a szereposztás miatt is érdemes megnézni: Malcolm McDowell, Britt Ekland, Oliver Reed, Alan Bates, Florinda Bolkan.)
BRIAN ÉLETE (Szétröhögtem az agyam, amikor először láttam. Érdekes, hogy a GYALOG-GALOPP nem tetszett különösebben, AZ ÉLET ÉRTELMÉ-t meg végig se tudtam nézni.)
AIRPLANE! (A magyar tévének köszönhetően rögtön egy Airport-sorozat után került adásba. Frenetikus élmény volt, akkor fedeztem fel Leslie Nielsent. Kár, hogy végül ő is több filmet csinált, mint amennyit humorral győzött.)
CSUPASZ PISZTOLY (Tulajdonképpen az egész trilógia tetszett, de az első volt a legjobb.)

A francia filmvígjátékokhoz elengedhetetlen a jó társaság, hogy együtt idézzük fel a poénokat. Pierre Richard engem mindig megnevettet, de jó volt a VÁGYRAJÁRÓK is (innen a négerbuli kifejezés, állandó szókészletem egyik kedvenc darabja), illetve a BRONZBARNÁK vagy a ZSAROLÓ ZSARUK első két része. A Charlotok vígjátékait gyerekkoromban imádtam, de felnőttként újranézve őket, többségük némi csalódást okozott.

Az olasz vígjátékok! A CICABABÁK-ról szép emlékeim vannak, melyeket remélhetően egy újranézés sem rontana el. Aztán említhetném még a BRANCALEONE ÁRMÁDIÁJA vagy a BELFEGOR A POKOLBÓL című filmeket is. Aztán a 70-es évek örökzöldjeit, mint például az OLCSÓ REGÉNY (Ugo Tognazzi, Ornella Muti és Michele Placido), a FEHÉR TELEFONOK (Agostina Belli, Vittorio Gassman és Tognazzi), a FÉRFIAK PÓRÁZ NÉLKÜL vagy az elnyűhetetlen CSÚFAK ÉS GONOSZAK. No és persze Monica Vitti bájosan blőd vígjátékai, mint például az ÉJFÉLKOR INDUL ÚTJÁRA A GYÖNYÖR vagy a NARANCSOS KACSASÜLT!

A frissebb termésből szép emlékeim vannak a LESZ EZ MÉG ÍGY SE! vagy az ISTEN HOZOTT AZ ISTEN HÁTA MÖGÖTT! című filmekről is. Nem maradhat említetlen a megöregedett Matthau-Lemmon páros komédiái sem, a borzalmas magyar címmel ellátott A SZOMSZÉD NŐJE MINDIG ZÖLDEBB és folytatása. Amik most félig bágyadtan és álmosan nem jutottak eszembe, azokról majd legközelebb.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 22:59
Nem tudom, valahogy nem jött át nekem az a tipikus Joey Tribbiani hangulat... De nem volt rossz azért :) Brent Spiner cameoja mindent vitt nálam :)
0
2009. augusztus 6., csütörtök 20:01
A Jóbarátok mellett a Joey sem rossz.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 0:38
Ja, igen a Rém rendes család nekem is az egyik kedvencem :)
0
2009. augusztus 6., csütörtök 0:35
A Scrubs-t sajna nem ismerem, az Így jártam anyáddal nekem is tetszik, bár csak egy-két részt láttam belőle.
Nekem inkább a brit vígj.sorozatok tetszenek (Halló, halló, Monty Python, Waczak szálló, Csengetett, Mylord?, Mr. Bean, stb... :) )
0
2009. augusztus 6., csütörtök 0:32
Én ezeket feltétel nélkül :)

Rém rendes család
Jóbarátok
Két pasi meg egy kicsi
Futottak még...
Waczak szálló
Fekete vipera
0
2009. augusztus 6., csütörtök 0:24
How I met your mother?
Scrubs

nálam ez a kettő játszik ebben a műfajban..
0
2009. augusztus 6., csütörtök 0:24
Sorozatok közül ki mit szeret?
0
2009. augusztus 5., szerda 23:54
Én és én, meg az Irén:

A jól megtermett néger tesók egyike panaszkodik, valami ilyesmit:
A picsába, még a végén ötös alát kapok kvantumfizikából.
Apuci (Carrey): "Kapsz egy maflást!" :D
0
2009. augusztus 5., szerda 23:33
A Truman Show-ban az a legnagyobb(legviccesebb) mikor körbe-körbe mennek a kocsival és valami olyasmit beszól Carrey hogy:

"Mindjárt hányok" :D :D

Mindenhatóból amikor Eastwood-ot utánozza a visszapillantóból :D

Ace Ventura:
úgy az egész film! de ha ki kell emelni jelenetet akkor:

Hurokformáció lassított felvételben XD
+ amikor  Carrey kimegy a mosdóba a pártin és Hópihe után kutat a villában a Mission Impossible zenéjére! ( A barom megkerüli a korlátot fölöslegesen, és még azt is eljátsza mintha megcsúszna XD)
+ a motorcsónak beindítása a mini ventillátorral, megy kb 20 cm-t XD
0
2009. augusztus 5., szerda 23:24
Chris Farley és John Candy filmjei! :-)

pl a Beverly Hill-i nindzsa-ból az a rész mikor Chris Tucker megjegyzi:

" Nekem is van valamilyen övem...narancs vagy mandarin. " :D :D

Bud Spencer és Terrence Hill filmek!

" Ne felejtsd ki a pisztáciát! " :D :D

Minden Chaplin film :-)

Édes Vízi Élet-ből azon jelenet ahogy Bill Murray elpöcköli a kis gyíkot a kezéről, a csapatkiáltás a liftben, és Jeff Goldblum karakterének a kiszabadítása!

" Megmentesz Steve?..... akkor passz! " (és mellbe lövik) :D :D
" Hogy hívják a kutyádat? - Cody-nak. -Nyughass Cody!! " :D
0
2009. augusztus 5., szerda 23:21
Jajj, a Jim Carrey-filmeket ki is hagytam:

Ace Ventura - Állati Nyomozoo
Ace Ventura - Hív a természet
Damb és Damber - Dilibogyók
Én és én, meg az Irén
Hanta Boy
Az igenember
A kábelbarát
A Minden6ó
Truman Show
0
2009. augusztus 5., szerda 23:15
Furcsa Pár
Austin Powers 1-2-3
Az Aranygyermek

és habár nem vígjáték, de a Gran Torino-ban is vannak elég jó poénok, én speciel sokat nevettem rajta.
0
2009. augusztus 5., szerda 23:10
Folytatnám :) :

Van, aki forrón szereti
A hal neve Wanda
Fészkes fenevadak
Vaklárma
Dutyidili
Csupasz pisztoly
Még zöldebb a szomszéd nője
A rózsaszín párduc (A régi is és az új is)
Damb és Damber
Hantaboy
0
2009. augusztus 5., szerda 23:02
Hátha sikerül életet lehelni ebbe a témába...

Azon vettem észre magam, hogy mostanság leginkább a jó vígjátékok szórakoztatnak el. Persze jó vígjátékot talán nem is olyan könnyű találni. Segíthetnénk egymásnak.

A saját gyűjteményemből pár garantált szórakozást ígérő gyöngyszemet azért felsorolnék:

Az 50 első randi
Apádra ütök
Állj, vagy jövök!
Cool Túra
Evan, a minden6ó
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
Hóbortos hétvége
Idétlen időkig
Jég veled!
Keresd a nőt!
Ki nevel a végén?
Lesz ez még így se!
Macska-jaj
Még zöldebb a szomszéd nője
Mr. Bean - Az igazi katasztrófafilm
Mr. Bean nyaral
A nagyon nagy Ő
Ne szórakozz Zohannal!
Nekem 8
Nemzetbiztonság BT
Superbad - avagy miért ciki a szex?
A szomszéd nője mindig zöldebb
Szórd a pénzt és fuss!
Távkapcs
Trópusi vihar
Vejedre ütök

Ezeken mindig remekül szórakozom, talán nektek is bejönnek.

De mi mindent felejtettem le?

Talán olyat is ajánlotok, ami annyira elkerülte a figyelmemet, hogy még a polcomról is lemaradt. ;-)
0
2007. december 10., hétfő 19:25
Sziasztok!

Azért merészeltem újra egy topikot nyitni, mert sehol nem találtam a vígjátékokra vonatkozólag már létező topikot.
Akinek működik a rekeszizma, az ossza meg, melyek a kedvenc vígjátékai, kedvenc idézetekkel, jelenetekkel, hogy egy kis vidámságot hozzunk a fórum mindennapjaiba :)

Személyes kedvenceim:
Nekem 8
Detroit Rock City
Dumb és Dumber
Ace Ventura filmek

Van két kedvenc jelenetem is:

Egyik:

"Orrszarvú mama mindjárt szülni fog." :)))))

Másik:

"- Hol a p*csában vagyunk?
- A zsírleszívó telepen." :)))

Utóbbi nem vígjátékból van, de nagy beszólás :)
0