Keresés

CSAPNIVALÓ FOLYTATÁSOK

2007. december 23., vasárnap 15:31
na az nem más mint 5 kg celluloid szemét.
0
2007. december 23., vasárnap 15:31
Hegylakó 5????
NEm csak 4 van?
0
2007. december 23., vasárnap 14:27
A hollónak inkább a harmadik része egy kalap szar. Bár való igaz,hogy a négy sem lett valami nagy szám. Nem ártana elgondolkodni,hogy megéri-e folytatást csinálna. És ha úgy vagyunk vele,hogy igen...akkor vagy teljes erőbedobással csináljuk vagy sehogy! Örök példa a terminator 3.rendezője Mr. Mostow, aki elmodása szerint nagy terminator rajongó csak épp azt nem tudja miért érkeznek a terminatorok meztelenül. Dehát mivel az első két részben így volt hát ő is így csinálta....
0
2007. december 23., vasárnap 14:21
A tv-ben látott előzetes alapján jelenleg a Reszkessetek betörők 4!!!-re voksolok.
0
2007. december 23., vasárnap 13:56
Ha csapnivaló folytatásokról van szó 2 film jut rögtön az eszembe. Az egyik a Holló 4. Ami valami borzasztó lett, leginkább a klasszikus kigúnyolása. A másik a Hegylakó 5. Már a korábbi folytatásokat is be lehetne sorolni, de az ötödik rész mindent alúlmúl.
0
2007. december 23., vasárnap 13:40
Úgy van ez mint a Fűrésznél. Szerintem annak sem terveztek konkrét folytatást. De látva,hogy eszi a nagyérdemű...már a negyedik résznél tartunk. Kíváncsian várom a kilencedik részt. Huhhh de izgi.
De én nem értem miért nem lehet egy fasza trilógiát csinálni egyes filmekből. Mert a közönségnek bejön és reggeteg cash folyt be a kasszáknál? Ezt le kellene zárni annyival,hogy: Jól van everybody. Letettünk egy sikeres trilógiát az asztalra ami legendává vált. Ennyi. Nem pedig nekikezdeni a hegyedik,ötödöik ill. hatodik résznek...(ami álltalában bukta) Jó példa erre a Terminator. Ha jól tudom most egy új trilógiát forgatnak belőle. Mi a tökömnek kell ennyire szétszedni egy sikerfilmet?....
A fenti érvelésemre ott van példának a Titanic. Nagyon nagy sikere volt és sok pénzt hozott a konyára. Ilyen alapon annak is csinálhattak volna folytatás. A forgatókönyvírók előtt nincs lehetetlen!
0
2007. december 23., vasárnap 12:40
Nem terveztek folytatást. Legfeljebb Bruckheimer, mert miért is ne.:) A werkfilmekből tényleg ez derül ki: a forgatókönyvírók ráadásul egyszerre írták a kettes és hármas részt, darabokban, úgy hogy az elsőt gyakorlatilag lezárták, semmilyen szálat nem hagytak nyitva a folytatás kedvéért.
Emlékszem az egyik kisfilmre a második film extrái közül, ahol Penny Rose, a jelmeztervező meséli, hogyan szövettek Törökországban és csempésztek ki egy másik olyan piros-fehér szőttes övet, amilyet Jack viselt az első részben, teljesen egyedi darabot, mert az eredeti jelmezéből már semmi sem volt meg, mire kiderült, hogy lesz második rész, és Jack öv nélkül nem Jack.:)
0
2007. december 23., vasárnap 12:32
A Karib-tenger kalózai témájához azt tenném hozzá, hogy szerintem ne Gore Verbinskit hibáztassuk. Ő és a színészek csináltak azt az első részből, ami.
De rossz forgatókönyvből nem lehet jó filmet rendezni. A folytatások színvonalcsökkenésért inkább az írópárost tartom hibásnak.:)
Lendületben, ötletben, tempóváltásokban a két folytatás méltó követője az első filmnek. De a történet tökéletesen túlbonyolítottá, aránytalanná, következetlenné és ostobává válik, főleg a harmadik részre. Az első részben a groteszk humor váltakozott a romantikus drámával és az őrült látványokkat eredményező írói ötletekkel. Épp késélen táncolva nevetségessé váló pátosz és gyerekessé váló abszurditás közt, minden tökéletesen a helyén volt. Ráadásul rengeteg volt a szöveges humor (pl. Jack hosszú beszélgetése a két katonával a Gyöngyről, mint egy Monty Python-szövegrész).
A folytatásokban a fárasztó rajzfilmjelenetek váltakoznak a legkönnyfakasztóbb drámával. Sok a hazugság, sok az alakoskodás, de ha ki lehetne merevíteni a képet és megkérdezni egyik vagy másik szereplőtől, most épp mi is a célja a "kavarással", fogadok, ő se tudná. Még a két film végén sem. Teljes a zűrzavar.
Jó az, hogy egy filmben szerepel Will Turner megkorbácsolása (régi jó, "szenvedős" Errol Flynn-módra) és Jack röhejes futkosása a kannibálok elől (mint egy Tom és Jerry-jelenet)? Jó az, hogy miközben mindenki visítva menekül a Star Wars-klón történetektől, ők azért csak előállítottak egy balsors sújtotta apát Willnek (milyen jó, hogy az első részben még nem szerepel...)? Jó az, hogy érezvén, hogy a harmadik részre van hét és fél kapitányuk/vezetőjük, gyorsan elintéztek közülük néhányat? Az utolsó részben, nem ám előbb, hogy legalább kicsit arányosabb legyen a leosztás: hadd hulljon a férgese még az utolsó percekben is, akkor sír a nézőtér... A befejezés nagy ötletével kapcsolatban meg mindig eszembe jut a Gladiátor egyik extrafilmje, ahol a forgatókönyv alakulásairól beszélnek és elmesélik, hogy egy alkalommal a stáb nagyrészt megegyezett abban, hogy Lucilla jóval a befejezés előtt öngyilkos lesz. Igen ám, de másvalaki ekkor közbeszólt, mondván: "Szerintetek normális az, hogy elvesztettük az egyetlen női főszereplőnket?" És - nem lépték meg ezt a lépést.
Szerintetek normális az, hogy a Karib-tenger kalózaiban elvesztettük az egyetlen normális hősszerelmesünket, az egyetlen normális szerelmespárunk happy endjét és egyetlen szálat sem zártak le, mert hátha lesz negyedik rész?
Hát ezért hibáztatnám inkább a forgatókönyvírókat.:)
0
2007. december 23., vasárnap 12:29
A werkfilmekből egyértelmüen kiderül, hogy nem terveztek három részt. Pont azt magyarázzák a második résznél, hogy óriási kihivás volt ugy megirni a folytatásokat, hogy ugy tünjön mintha mindig is trilógiának készült volna. Pedig nem.
0
2007. december 23., vasárnap 12:19
Csapnivaló folytatások? Macskafogó 2-t ki ne hagyjátok...
0
2007. december 23., vasárnap 10:15
100%-ig biztos vagyok. Nézz utána Te is és akkor megtudod!
0
2007. december 23., vasárnap 10:01
Egy mozis magazinban azt olvastam, hogy az első részhez az alcímet (A Fekete gyöngy átka), az utolsó pillnatban tűzték a filmhez, készülve ezzel (jó fogadtatás esetén) az esetleges folytatásra. Ilyen értelemben tehát tervezték, bár abban biztos vagyok, hogy ha az első bukta a másik kettőt nem csinálják meg.
0
2007. december 23., vasárnap 9:47
Biztos vagy benne ?Nem hiszem, hogy a producerek már egyből 3 részt terveztek,egy olyan műfajban ami már 10 éve halott volt.
0
2007. december 23., vasárnap 8:47
Az álltalad emlitett film eleve 3 részre készült már a kezdetekkor. Már az első rész forgatókönyve úgy készült!
0
2007. december 23., vasárnap 2:22
Halihó nagyérdemű! A "Csapnivaló folytatások" topic elindítva. Várom a kritikákat minden félresikeredett, elsietett és értelmetlen folytatásról. hehe:-)

Én most a Karib tenger kalózai 2. illetve 3.részével kezdeném:

Csalódva jöttem ki a 2. illetve 3 részről is. Már nem hozza egyik sem azt a színvonalat mint az első. A rendező szerintem elszállt az első sikerétől. Átesett a ló másik oldalára. Nem akart megelégedni két egyszerű folytatással. Na és mi lett az eredmény? Majd én leírom:

2. rész: Fellelhető benne egy kis töredék a remek első részből. Ahogy elkezdtem nézni a moziban meg sem fordult a fejemben,hogy esetleg elkúrták. Az elején még nevettem is. Aztán a közepe felé már az órát bámultam,hogy mikor lesz vége. Csalódottan jöttem ki a filmről. Valahogy olyan..semmilyen volt. A remek kaland-vígjátékból átmegy bugyuta és megkavart akciófilmbe. A poénok már nem olyan erősek. A szereplők unszimpatikusak. Félre értés ne essen: Depp bácsi nagyon nagyot alakít. Jack Sparrow már kevésbé. Dehát egyik sem tehet róla. Így van megírva. Szóval erős közepesnek tudtam be. Gondoltam majd talán a három...

3.rész: Itt is a "remek kaland-vígjátékból átmegy bugyuta és megkavart akciófilmbe" dolog érvényesül. Csak itt halmozottabban. Történet sehol. Mindenki mindeki ellen,felesleges jelenetek, a szimpatikus szereplők itt is unszimpatikusak. Pl: Jack Sparrow apjának a szerepeltetése tök felesleges. Legalább is ilyen módon. Csak úgy ott van a filmben. Jack(Depp) karaktere sem tetszik. Igazi "geci" lett belőle az első rész óta. A poénjai meg...ilyeneket szoktam látni a minimaxon amikor az uncsim nézi. Keira Knightley pedig nagyon túljátsza a szerepét. Annyira feszít a filmben,hogy a néző attól fél a végén szétreped. Részt vesz egy kis kalóz akcióban és a 2. ill 3. részben már igazi harcos amazon...ugyan már.
Orlando Bloom pedig...mást sem csinál csak a csaj körül sompolyog. ("Szeret-Nem szeret?") Mondjuk azt sem értem,hogy minek kellett ennyire szétbarmolni a kapcsolatukat. Mindent összevetve: 1-es alá.

Hogy mit kellett volna csinál kedves Gore Verbinski? Két KÜLÖNÁLLÓ részt. Hozni az első színvonalát. Két külön történet. Könnyen emszéthető de azért mégsem túl egyszerű történet az első rész színvonalas poénjaival feltöltve. Minek kellett ezt szétvágni...
Na mind1! Kíváncsian várom a hetedik részt...

0