Keresés

2007 - A 10 legjobb film

2008. december 13., szombat 10:35
Nem, dehogy. Csak ha IDÉN itthon bemutatott filmeket lehetne csak a listára tenni, akkor egy halom film kiesne, amit nem mutattak még be, de már DVD-n kintől elérhetők és sokan látták őket. Nekem 2 ilyen lenne a listán, illetve lesz is, max nem fognak számítani. Ha egyszer azokat tartom a legjobbak egyikének, igenis szereplni fognak.
0
2008. december 13., szombat 10:33
A legegyszerübb mondjuk az volna ha valaki megint írna listát azokról a filmekről amikre szavazni lehet.
0
2008. december 13., szombat 10:13
kb.
0
2008. december 13., szombat 10:13
Hozzánk majdnem minden fáziskéséssel érkezik.
Ezért 2008 TÍZ LEGJOBB FILMJE AZ XPRESS FÓRUMOZÓI SZERINT,
6db 2008-as film és 4db 2007-es film.
0
2008. december 13., szombat 10:04
Oké, de pl. a Once 2006-os film, mégis 2008-ban kapott Oscart, és itthon is idén mutatták be. Szerintem a 2 évnél nem öregebb, Magyarországon IDÉN bemutatott filmek játszanak. Csak pár film, ami papíron 2007-es, de nálunk 2008-ban játszották: American Gangster, No Country for Old Men, There Will Be Blood, Sweeney Todd. Ezeket mind kizárnátok?
0
2008. december 13., szombat 10:00
Semmiképpen se az legyen a szempont, hogy idén, nálunk bemutatott filmek szerepelhessenek csak a listán, mert az nagyon leszűkítené a kört, emlékszem, tavaly is simán mehettek olyan filmek, amik nem kerültek itthon bemutatásra, mégis nem kevés szavazatot kaptak, és nem a torrentezőknek köszönhetően, hanem mert kint megjelentek DVD-n és sokan megvették őket. Nekem két ilyen filmem is lenne, ami benne lenne a listában, idei (vagy 2007 végi) filmek és itthon nem kerültek (még) bemutatásra, viszont már elérhetőek DVD-n külhonból.
Egyszerűen legyen csak 2008-as filmek és kész. Akár bemutatott, akár be nem mutatott filmek, akár csak DVD-n megjelentek, akár mozisak.
0
2008. december 13., szombat 9:34
2007 TÍZ LEGJOBB FILMJE AZ XPRESS FÓRUMOZÓI SZERINT:

1.) A tökéletes trükk - /The Prestige/ (255 pont)   2006
2.) A Faun labirintusa - /El Laberinto del Fauno/ (217 pont)   2006
3.) Transformers - /Transformers/ (134 pont)    2007
4.) A Bourne-ultimátum - /The Bourne Ultimatum/ (124 pont) 2007
5.) 300 - /300/ (118 pont)   2006
6.) Vaskabátok - /Hot Fuzz/ (106 pont)  2007
7.) L ecsó - /Ratatouille/ (103 pont)  2007
8.) Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - /Live Free or Die Hard/ (103 pont)  2007
9.) Csillagpor - /Stardust/  (89 pont)  2007
10.) A mások élete - /Das Leben der Anderen/ (88 pont)  2006

Ez alapján hülyeséget írtam és gondoltam.
Hisz 2007 legjobb filmje (dobpergés) 2006-os!!
0
2008. december 13., szombat 9:29
Szerintem a csak Dvdn bejöt filmek is nyugodtan szerepelhetnének egy ilyen listán. Elvégre a legjobb filmek a cime és nem a legjobb mozi filmek.
Viszont azzal nem értek egyet hogy 2000-2006 készült most bemutatott filmek is rajta lehessenek. Épp amiatt ami miatt a dvdfilmek igen.
0
2008. december 13., szombat 9:14
A 2008 legjobb filmje lista szempontjából lényeges részek:
"2008-as évjáratú filmek szerepelhetnek csak"
"2008-as évjáratú (ezzel kapcsolatban az imdb adatai a mérvadóak) filmek"
"aztán olyan filmek amik világpremiere idén megvolt"

"Ezzel az a gond, hogy nem mindenkinek van lehetősége a magyar mozipremier előtt látni az összes filmet, így nem lenne igazán "sportszerű" vagy "reprezentatív"..."
Ez meg hülyeség!
Ez nem verseny, tudtommal nem adják ki minden évben könyvben az itt kialakult végeredményt.
Nem számít, ez csak játék.
Az a lényeg, hogy minden évben legyen!
0
2008. december 12., péntek 22:57
Karácsony körül gondoltam megnyitni a topicot. Még hátravan egy-két bemutató, aztán most is január végén zárnám a szavazást. Ha most megnyitnám, néhány lelkes szavazó már biztos írná is a listáját, aztán utána meg módosítani akarná, mert közben megnézett egy újabb filmet stb...

Addigis ide jöhetnének javaslatok hogy mi legyen a szabály azzal kapcsolatban hogy milyen filmek vegyenek részt a játékban:

- Csak az idén magyar moziban bemutatott filmek: Ebből kimaradna egy csomó dolog, pl.: moziforgalmazást elkerült, csak DVD-n kiadott filmek, mert ezek között is jó akadt, aztán olyan filmek amik világpremiere idén megvolt, de hozzán csak később befutó filmek. Ezzel az a gond, hogy nem mindenkinek van lehetősége a magyar mozipremier előtt látni az összes filmet, így nem lenne igazán "sportszerű" vagy "reprezentatív"... Esetleg csináljuk azt hogy 2007-es vagy 2008-as évjáratú filmek szerepelhetnek csak a listán? És ezzel mindent le is fedtünk... Ezzel meg csak az lehetne a gond, hogy szokott lenni olyan magyar mozipermier is, ami esetleg 2-3 évett késett itthon, tehát pl.: 2006-osak.

Tehát lehetne akkor az a szabály hogy 2007-es és 2008-as évjáratú (ezzel kapcsolatban az imdb adatai a mérvadóak) filmek + 2000-2006-os korábbi filmek, amiknek idén volt a magyar mozipremierje. Ezzel ki tudnánk zárni olyan esetleges filmeket, mint egyik évben pl.: ment a mozikban az Akira (1988) Ami bár hivatalos magyar bemutató volt, mégsem lenne mérvadó, mert azért az már klasszikusnak számít...

Vélemények?
0
2008. december 12., péntek 9:49
Srácok, nekem aztán mindegy, csak legyen! :)
0
2008. december 11., csütörtök 23:40
a régi kedvenc topicom az xpressről :)
0
2008. december 11., csütörtök 22:42
Dylan, ez így nem ér. :D
Asszem nem védted le jogilag az ötletet... :))))))
Szóval.. :D
0
2008. december 11., csütörtök 21:12
Stipi Stopi! :))) Majd megcsinálom én! :)))

2005 december 27-én az én fejemből pattant ki az ötlet, hogy csináljunk xpress díjat, és csináltam 2006-ban is! Az előbb vissza is pillantottam a korábbi topikokra. 2007-ben egy kicsit elbizonytalanodtam hogy van értelme megint csinálni. Petender átvette tőlem a kezdeményezést, és miután láttam hogy mindenki fellelkesült, örömmel vettem át az irányítást!

Szóval az original copyright az enyém! :)) Csak pöttyet még korainak tartottam topicot nyitni, előttünk áll még 2-3 hét! Meg fogom nyitni időben, és levezénylem! A szábolyokat részletesen ismertetem majd!
0
2008. december 11., csütörtök 20:21
Emlegetett .... fórumtárs.:))) Az alább írtakat fontold majd meg, légyszi.
0
2008. december 11., csütörtök 20:20
Nah itt vagyok.Majd még ma megnyitom a topikot és belevágok a dolgokba, csak most mennem kell fodrászhoz.Amint onnan visszatértem megművelek egy új topikot.
Addig is kitartás! :))))
0
2008. december 11., csütörtök 20:15
Igen, néztem én is. Ha leszűkítjük a kört és csak a Magyarországon bemutatort filmeket lehet a listákra tenni, akkor nagy segítség, de én javallanám a globálisabb szemléletet, ugyanis az én listámban minimum egy, nem-nem, máris kettő idehaza még be nem mutatott film is lenne.
0
2008. december 11., csütörtök 20:11
Azt  látom csak utána kétszáznál is több filmcímet szúrtak be segítségképpen.

The Hungarian
"Magyarországi filmbemutatók 2007"
0
2008. december 11., csütörtök 20:07
Ha visszanézed ennek a topiknak az első hozzászólását, akkor láthatod, tavaly 2007-ben készült filmek játszottak csak, bár lehet, ez később módosult. De majd Petender megcsinálja a szabályok listját, ma délután azt írta itt, hogy szívesen levezetné idén a "játékot".
0
2008. december 11., csütörtök 20:05
Remélem valaki belevág, mert ha idén mozibakerült filmek is játszanak akkor teljesen át kell variálnom a 10-es listámat.
0
2008. december 11., csütörtök 20:02
Ha Petender visszatér, talán idén is belevág a dolgoba, visszanéztem, tavaly ő kezdte a topikot és írta le a szabályokat.
0
2008. december 11., csütörtök 19:43
Ezt nem így akartam de mind1.
0
2008. december 11., csütörtök 19:42
Arra nem vállalkozom, hogy topicot nyissak neki.
Mindenesetre itt van egy kis segítség.

007 A Quantum csendje
21 Las Vegas ostroma
27 idegen igen
9 és 1/2 randi
A boldogító talán
A csíkos pizsamás fiú
A harc mestere 2.
A házinyuszi
A hihetetlen Hulk
A holtak napja
A Hullám
A klónok háborúja
A másik Boleyn lány
A meztelen dobos
A Múmia A Sárkánycsászár sírja
A nyomozó
A Skorpiókirály 2.
A sötét lovag
A spanom csaja
A Spiderwick krónikák
Szem
A szerelem határai
A Tiltott királyság
A törvény erejével
A trükk
A Vasember
A zsaruk becsülete
Alien vs. Predator 2.
Alkonyat
Állati szerelmek
Alvajárók
Amikor megállt a Föld
Anakonda 3.
Ananász expressz
Anna bekattanva
Apáról fiúra
Árnykép
Asterix az Olimpián
Ausztrália
Az elítélt
Az esemény
Az ígéret szép szó
Az utca királyai
Az utolsó óra
Bakkermann
Banki meló
Bolondok aranya
Bőrfejek
Casting minden
CJ7
Cloverfield
Csak a testeden át
Csillagközi invázió 3.
Csillogás
Dante 01
Dead Space
Delta
Égető bizonyíték
Egy másik bolygó
Éjjel a parton
Elégia
Erőszakik
Értelem és érzelem
Érzékeny pont
Eszter hagyatéka
Film Noir
Fövenyóra
Fúrófej Taylor
Galapagos 3D
Gyilkosság online
Halálfutam
Halálos közellenség
Hancock
Határtalan indulat
Hazugságok hálója
Hellboy II
HSM3
Hipervándor
Hivatlanok
Hol az ördögben van Oszama Bin Laden?
Horton
I.e. 10000
Immigrants
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Jack Jack
Jelenetek két házasságból
Jó üzlet a háború
John Rambo
Kaméleon
Katasztrófafilm
Kegyenc fegyenc
Kickboxer 2
Kislány, nagylány
Kishalak... Nagyhalak
Kis Vuk
Kung Fu Panda
Lepattintva
Lorna csendje
Madagaszkár 2.
Majdnem szűz
Mamma Mia!
Max Payne
Mázli
Míg a jackpot el nem választ
Mindenképpen talán
Miss Pettigrew nagy napja
MR73
Narnia krónikái Caspian herceg
Ne szórakozz Zohannal
Nem fogadott hívás
Nim szigete
Nők
Nyolc tanú
Nyugalom
Pánik
Para
Paris
Pihenő a pokolban
Rocktábor
Rövid, de kemény...életem
Sasszem
Shine a Light
Spárta 3
Speed Racer
Superhero
Step Up 2.
Szex és New York
Szex telefonhívásra
Tabló
Tekerd vissza, haver!
Törvénytelen
Trópusi vihar
Tükrök
Út a vadonba
Utazás a Föld középpontja felé
Vicky Cristina Barcelona
WALL-E
Wanted
X-Akták Hinni akarok
Zsenikén

0
2008. december 11., csütörtök 18:28
nem feltétlen az agyonanimált menü a legszebb... láttam a DK menüjét. és a filmet is.
0
2008. december 11., csütörtök 18:11
Akkor gondolom a Dark Knight sem tetszett, mivel annak állóképes a menüje, habár van hozzá Batpod, az meg körítésnek megteszi! :-)
Ja, és van film is a lemezeken! Szuperhősös! (szerintem:-))
0