Nem, dehogy. Csak ha IDÉN itthon bemutatott filmeket lehetne csak a listára tenni, akkor egy halom film kiesne, amit nem mutattak még be, de már DVD-n kintől elérhetők és sokan látták őket. Nekem 2 ilyen lenne a listán, illetve lesz is, max nem fognak számítani. Ha egyszer azokat tartom a legjobbak egyikének, igenis szereplni fognak.
0
2008. december 13., szombat 10:33
553
A legegyszerübb mondjuk az volna ha valaki megint írna listát azokról a filmekről amikre szavazni lehet.
0
2008. december 13., szombat 10:13
7721
kb.
0
2008. december 13., szombat 10:13
7721
Hozzánk majdnem minden fáziskéséssel érkezik. Ezért 2008 TÍZ LEGJOBB FILMJE AZ XPRESS FÓRUMOZÓI SZERINT, 6db 2008-as film és 4db 2007-es film.
0
2008. december 13., szombat 10:04
1847
Oké, de pl. a Once 2006-os film, mégis 2008-ban kapott Oscart, és itthon is idén mutatták be. Szerintem a 2 évnél nem öregebb, Magyarországon IDÉN bemutatott filmek játszanak. Csak pár film, ami papíron 2007-es, de nálunk 2008-ban játszották: American Gangster, No Country for Old Men, There Will Be Blood, Sweeney Todd. Ezeket mind kizárnátok?
0
2008. december 13., szombat 10:00
9489
Semmiképpen se az legyen a szempont, hogy idén, nálunk bemutatott filmek szerepelhessenek csak a listán, mert az nagyon leszűkítené a kört, emlékszem, tavaly is simán mehettek olyan filmek, amik nem kerültek itthon bemutatásra, mégis nem kevés szavazatot kaptak, és nem a torrentezőknek köszönhetően, hanem mert kint megjelentek DVD-n és sokan megvették őket. Nekem két ilyen filmem is lenne, ami benne lenne a listában, idei (vagy 2007 végi) filmek és itthon nem kerültek (még) bemutatásra, viszont már elérhetőek DVD-n külhonból. Egyszerűen legyen csak 2008-as filmek és kész. Akár bemutatott, akár be nem mutatott filmek, akár csak DVD-n megjelentek, akár mozisak.
0
2008. december 13., szombat 9:34
7721
2007 TÍZ LEGJOBB FILMJE AZ XPRESS FÓRUMOZÓI SZERINT:
1.) A tökéletes trükk - /The Prestige/ (255 pont) 2006 2.) A Faun labirintusa - /El Laberinto del Fauno/ (217 pont) 2006 3.) Transformers - /Transformers/ (134 pont) 2007 4.) A Bourne-ultimátum - /The Bourne Ultimatum/ (124 pont) 2007 5.) 300 - /300/ (118 pont) 2006 6.) Vaskabátok - /Hot Fuzz/ (106 pont) 2007 7.) L ecsó - /Ratatouille/ (103 pont) 2007 8.) Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - /Live Free or Die Hard/ (103 pont) 2007 9.) Csillagpor - /Stardust/ (89 pont) 2007 10.) A mások élete - /Das Leben der Anderen/ (88 pont) 2006
Ez alapján hülyeséget írtam és gondoltam. Hisz 2007 legjobb filmje (dobpergés) 2006-os!!
0
2008. december 13., szombat 9:29
553
Szerintem a csak Dvdn bejöt filmek is nyugodtan szerepelhetnének egy ilyen listán. Elvégre a legjobb filmek a cime és nem a legjobb mozi filmek. Viszont azzal nem értek egyet hogy 2000-2006 készült most bemutatott filmek is rajta lehessenek. Épp amiatt ami miatt a dvdfilmek igen.
0
2008. december 13., szombat 9:14
7721
A 2008 legjobb filmje lista szempontjából lényeges részek: "2008-as évjáratú filmek szerepelhetnek csak" "2008-as évjáratú (ezzel kapcsolatban az imdb adatai a mérvadóak) filmek" "aztán olyan filmek amik világpremiere idén megvolt"
"Ezzel az a gond, hogy nem mindenkinek van lehetősége a magyar mozipremier előtt látni az összes filmet, így nem lenne igazán "sportszerű" vagy "reprezentatív"..." Ez meg hülyeség! Ez nem verseny, tudtommal nem adják ki minden évben könyvben az itt kialakult végeredményt. Nem számít, ez csak játék. Az a lényeg, hogy minden évben legyen!
0
2008. december 12., péntek 22:57
5042
Karácsony körül gondoltam megnyitni a topicot. Még hátravan egy-két bemutató, aztán most is január végén zárnám a szavazást. Ha most megnyitnám, néhány lelkes szavazó már biztos írná is a listáját, aztán utána meg módosítani akarná, mert közben megnézett egy újabb filmet stb...
Addigis ide jöhetnének javaslatok hogy mi legyen a szabály azzal kapcsolatban hogy milyen filmek vegyenek részt a játékban:
- Csak az idén magyar moziban bemutatott filmek: Ebből kimaradna egy csomó dolog, pl.: moziforgalmazást elkerült, csak DVD-n kiadott filmek, mert ezek között is jó akadt, aztán olyan filmek amik világpremiere idén megvolt, de hozzán csak később befutó filmek. Ezzel az a gond, hogy nem mindenkinek van lehetősége a magyar mozipremier előtt látni az összes filmet, így nem lenne igazán "sportszerű" vagy "reprezentatív"... Esetleg csináljuk azt hogy 2007-es vagy 2008-as évjáratú filmek szerepelhetnek csak a listán? És ezzel mindent le is fedtünk... Ezzel meg csak az lehetne a gond, hogy szokott lenni olyan magyar mozipermier is, ami esetleg 2-3 évett késett itthon, tehát pl.: 2006-osak.
Tehát lehetne akkor az a szabály hogy 2007-es és 2008-as évjáratú (ezzel kapcsolatban az imdb adatai a mérvadóak) filmek + 2000-2006-os korábbi filmek, amiknek idén volt a magyar mozipremierje. Ezzel ki tudnánk zárni olyan esetleges filmeket, mint egyik évben pl.: ment a mozikban az Akira (1988) Ami bár hivatalos magyar bemutató volt, mégsem lenne mérvadó, mert azért az már klasszikusnak számít...
Vélemények?
0
2008. december 12., péntek 9:49
9489
Srácok, nekem aztán mindegy, csak legyen! :)
0
2008. december 11., csütörtök 23:40
481
a régi kedvenc topicom az xpressről :)
0
2008. december 11., csütörtök 22:42
190
Dylan, ez így nem ér. :D Asszem nem védted le jogilag az ötletet... :)))))) Szóval.. :D
0
2008. december 11., csütörtök 21:12
5042
Stipi Stopi! :))) Majd megcsinálom én! :)))
2005 december 27-én az én fejemből pattant ki az ötlet, hogy csináljunk xpress díjat, és csináltam 2006-ban is! Az előbb vissza is pillantottam a korábbi topikokra. 2007-ben egy kicsit elbizonytalanodtam hogy van értelme megint csinálni. Petender átvette tőlem a kezdeményezést, és miután láttam hogy mindenki fellelkesült, örömmel vettem át az irányítást!
Szóval az original copyright az enyém! :)) Csak pöttyet még korainak tartottam topicot nyitni, előttünk áll még 2-3 hét! Meg fogom nyitni időben, és levezénylem! A szábolyokat részletesen ismertetem majd!
0
2008. december 11., csütörtök 20:21
9489
Emlegetett .... fórumtárs.:))) Az alább írtakat fontold majd meg, légyszi.
0
2008. december 11., csütörtök 20:20
190
Nah itt vagyok.Majd még ma megnyitom a topikot és belevágok a dolgokba, csak most mennem kell fodrászhoz.Amint onnan visszatértem megművelek egy új topikot. Addig is kitartás! :))))
0
2008. december 11., csütörtök 20:15
9489
Igen, néztem én is. Ha leszűkítjük a kört és csak a Magyarországon bemutatort filmeket lehet a listákra tenni, akkor nagy segítség, de én javallanám a globálisabb szemléletet, ugyanis az én listámban minimum egy, nem-nem, máris kettő idehaza még be nem mutatott film is lenne.
0
2008. december 11., csütörtök 20:11
7721
Azt látom csak utána kétszáznál is több filmcímet szúrtak be segítségképpen.
The Hungarian "Magyarországi filmbemutatók 2007"
0
2008. december 11., csütörtök 20:07
9489
Ha visszanézed ennek a topiknak az első hozzászólását, akkor láthatod, tavaly 2007-ben készült filmek játszottak csak, bár lehet, ez később módosult. De majd Petender megcsinálja a szabályok listját, ma délután azt írta itt, hogy szívesen levezetné idén a "játékot".
0
2008. december 11., csütörtök 20:05
7721
Remélem valaki belevág, mert ha idén mozibakerült filmek is játszanak akkor teljesen át kell variálnom a 10-es listámat.
0
2008. december 11., csütörtök 20:02
9489
Ha Petender visszatér, talán idén is belevág a dolgoba, visszanéztem, tavaly ő kezdte a topikot és írta le a szabályokat.
0
2008. december 11., csütörtök 19:43
7721
Ezt nem így akartam de mind1.
0
2008. december 11., csütörtök 19:42
7721
Arra nem vállalkozom, hogy topicot nyissak neki. Mindenesetre itt van egy kis segítség.
007 A Quantum csendje 21 Las Vegas ostroma 27 idegen igen 9 és 1/2 randi A boldogító talán A csíkos pizsamás fiú A harc mestere 2. A házinyuszi A hihetetlen Hulk A holtak napja A Hullám A klónok háborúja A másik Boleyn lány A meztelen dobos A Múmia A Sárkánycsászár sírja A nyomozó A Skorpiókirály 2. A sötét lovag A spanom csaja A Spiderwick krónikák Szem A szerelem határai A Tiltott királyság A törvény erejével A trükk A Vasember A zsaruk becsülete Alien vs. Predator 2. Alkonyat Állati szerelmek Alvajárók Amikor megállt a Föld Anakonda 3. Ananász expressz Anna bekattanva Apáról fiúra Árnykép Asterix az Olimpián Ausztrália Az elítélt Az esemény Az ígéret szép szó Az utca királyai Az utolsó óra Bakkermann Banki meló Bolondok aranya Bőrfejek Casting minden CJ7 Cloverfield Csak a testeden át Csillagközi invázió 3. Csillogás Dante 01 Dead Space Delta Égető bizonyíték Egy másik bolygó Éjjel a parton Elégia Erőszakik Értelem és érzelem Érzékeny pont Eszter hagyatéka Film Noir Fövenyóra Fúrófej Taylor Galapagos 3D Good Gyilkosság online Halálfutam Halálos közellenség Hancock Határtalan indulat Hazugságok hálója Hellboy II HSM3 Hipervándor Hivatlanok Hol az ördögben van Oszama Bin Laden? Horton I.e. 10000 Immigrants Indiana Jones és a kristálykoponya királysága Jack Jack Jelenetek két házasságból Jó üzlet a háború John Rambo Kaméleon Katasztrófafilm Kegyenc fegyenc Kickboxer 2 Kislány, nagylány Kishalak... Nagyhalak Kis Vuk Kung Fu Panda Lepattintva Lorna csendje Madagaszkár 2. Majdnem szűz Mamma Mia! Max Payne Mázli Míg a jackpot el nem választ Mindenképpen talán Miss Pettigrew nagy napja MR73 Narnia krónikái Caspian herceg Ne szórakozz Zohannal Nem fogadott hívás Nim szigete Nők Nyolc tanú Nyugalom Pánik Para Paris Pihenő a pokolban Rocktábor Rövid, de kemény...életem Sasszem Shine a Light Spárta 3 Speed Racer Superhero Step Up 2. Szex és New York Szex telefonhívásra Tabló Tekerd vissza, haver! Törvénytelen Trópusi vihar Tükrök Út a vadonba Utazás a Föld középpontja felé Vicky Cristina Barcelona WALL-E Wanted X-Akták Hinni akarok Zsenikén
0
2008. december 11., csütörtök 18:28
16458
nem feltétlen az agyonanimált menü a legszebb... láttam a DK menüjét. és a filmet is.
0
2008. december 11., csütörtök 18:11
826
Akkor gondolom a Dark Knight sem tetszett, mivel annak állóképes a menüje, habár van hozzá Batpod, az meg körítésnek megteszi! :-) Ja, és van film is a lemezeken! Szuperhősös! (szerintem:-))