"Az EpIV Jabbája aligha felesleges a sztori szempontjából, hiszen a könyvben is benne van és köztudott, hogy már '77-ben leforgatták, csak az ismert okok miatt nem került bele a filmbe."
Ez most komoly? Itt most a filmről beszélünk, nem a könyvről. A Greedo-s jelenetből megtudhatjuk, hogy Han tartozik vkinek, és a fuvarból meglesz a pénz. És most 5 perccel később az egészet végigszenvedhetjük újra, egy szörnyen gagyi Jabbával. Minek? Eleget tudunk már a dologról, ez már csak szájbarágás. Olyan mint a dél-amerikai szappansorozatok, ahol vki beszélget vkivel, aztán ez a vki elmondja egy másik vkinek, mit beszélt az előző vkivel stb stb. Vagy a Baljósban. Mennek a víz alatt, hal támad, menekülés, nagy hal megeszi kis halat. Áramszünet. Aztán hal támad, menekülés, nagy hal megeszi kis halat. Frankón majdnem elaludtam ezen a moziban. Ez a Luca$ filmrendezőnek egy rakás szar, ezt a legújabb rész is megmutatta.
Mit akartok már megint az effektek minőségével? Ez egy 77-es film, nem lehet elvárni tőle CG űrcsatákat. Ettől szarabb a film? Az "effektek minőségének globálisan egy szintre hozásá"-ról meg csak annyit, hogy boldog lennék, ha az új filmek csak az effektek minősége miatt ütnének el a régiektől. De az új filmek nyálasak, unalmasak, gyerekesek. És még McCallum fikázta a Titanicot. Na neeee.
De ha Luca$nak tényleg az a célja, hogy kijavítja a trükköket, akkor nem értem, hogy miért adtak ki először egy digitálisan újrakevert változatot, majd jött ez a SE borzalom, és még hátra van az UE. Miért nem javította ki teljesen az SE-ban? Vagy ha akkor nem lehetett , akkor miért adta ki az SE-t? Válasz: lenyúlni a népet, még az új epizódok előtt.
De mindenkinek szíve joga azt venni, amit akar. Ha valakinek ezek a blue-boxban forgatott, CG filmek tetszenek, akkor lelke rajta. (Most nem a blue-box-szal és nem a CG-val van bajom, csak annyi, hogy ennél több nincs a filmekben).
A "gagyi trükkök a Csillagok háborújában"-hoz csak annyit, hogy az új filmekben annyi a szar trükk, hogy betegre röhögöm magam rajtuk. És valóban "ordítóan láma" az Csillagok háborúja fénykard párbaja, de szerintem sokkal szarabb a Yoda-Darth Tyrannosaurus Rex párbaj. Pláne, hogy ez 2002-es.
És ha még nem mondtam volna: ne nyúljanak a Frigyládához. Az úgy tökéletes, ahogy van.