A szinkronnal nem csak az a baj, hogy rosszabbul szól (már amikor). Kétségtelen, hogy nagyon zavaró a vízesés melleti stúdióhangú dialógus. De a legfontosabb az, hogy nem eredeti tőle a film. Mel Gibson ha Oscar díjat kap akkor azt a színészi alakításáért kapja amelybe az elmondott mondatok is beletartoznak. Ha Dörner György beszél helyette akkor az nem az igazi. Egyszer írtam valahová, hogy olyan, mint a Supra Hits lemezek. Világslágerek magyarul. Ennél jobban nem tudom érzékeltetni amit gondolok. A szinkronos filmek főleg a "lustábbak"-nak tetszenek. Meg tudom érteni, sok közepes filmnél (HBO délelőtt) én is jobban szeretem ha szinkronizált. De egy nagy movie-nál egyenesen kiábrándító. Ma néztem meg (nem is mondom már kivel) a Majmok bolygóját és kiábrándító volt, hogy szinkronizált.
0
2001. szeptember 30., vasárnap 1:36
Moderátor
7449
Sajnos gyakorlatilag 100%, hogy a Star Wars - Baljós árnyak jelenlegi DVD-kiadásán csak felirattal leszünk jelen. Engedjétek meg, hogy a "jobb az eredeti hang, vagy sem" vitához hozzátegyek annyit, hogy az új filmek (Jég és föld között, A hatodik napon, stb.) esetében elméletileg csak szubjektív különbség-észlelésről lehet szó a nemzetközi hangsáv (zörejek, zene, háttérzaj) esetében, ugyanis megadott paraméterek szerint, ugyanazt a hangsávot használva keverik az angol és a magyar (illetve a többi nyelv) szinkronsávját. Ami miatt az eredeti hang sokak számára "hitelesebbnek", "jobbnak" tűnik, az valószínűleg azért lehet, mert az angol változat dialógusai többnyire - a hollywoodi szokásoknak megfelelően - a valódi helyszínen, a tényleges felvétel során rögzített anyagból "készülnek", míg a szinkronok szükségszerűen steril stúdiókörülmények között. Cáfoljatok meg, ha Ti nem így látjátok (halljátok).
0
2001. szeptember 30., vasárnap 0:40
471
Hát én nem tom! Nekem meg van a Star Wars Episode I. videón feliratos és szinkronos verzióban is! És már azon észre vettem hogy sokkal jobb az eredeti nyelv! Ja és felirat sokban különbözik a magyar szinkrontól de attól még szerintem ugyanlyon jól élvezhető a film, sőt talán még jobban is! Én még nem hallottam olyan filmről aminek jobb lett volna a magyar szinkronja mint az eredeti hangja! Persze ez csak DVD-n igaz (szerintem)! Bár ha unokának veszi az ember akkor az kicsit más! Bár én ha unokának vennék filmet akkor nem ezt venném, de azt tegyük hozzá hogy én csak 15 vagyok! :-) De a döntő többségben én már jobban szeretem bizonyos filmeknél a feliratot! El nem tudnám képzelni mondjuk a Gladiátort szinkronnal (hál Isten)! Sokkalta jobb az original hangzás! Ki ért velem egyett! Vagyis, ha az Episode I. DVD feliratos lesz akkor minden képpen bővíteni fogja a gyűjteményemet! Ti mit gondoltok erről az egészről??
0
2001. szeptember 29., szombat 23:09
1
Ha DD5.1 szinkronnal lesz megrendelem. Egyébként semmi értelme, ha olvasni kell, a TV-ben a filmek előbb utóbb megjelennek szinkronizálva, a mozikban szintén szinkronizáltak és így az unokáim is értékelik. Megvettem a DÍNO-t DVD-én gondoltam milyen nagyot növök az unokáim szemében. A gyerek közölte, hogy már látta a moziban, és már előre tudta, hogy mi történik. Így már nem is volt neki olyan nagy élmény. Ha külföldre utazunk elvárják tőlünk, hogy beszéljük a nyelvüket. Én elvárom, hogy a filmek, ha nekem elakarják adni szinkronizált legyen, legalább DD5.1-ben. Az egész házimozi rendszernek csak így látom értelmét.
0
2001. szeptember 27., csütörtök 21:15
66
nana, szerintem az e1 szinkronja kiválóan sikerült, a hangok szinte teljesen hasonlítanak az eredetire, mindazonáltal természetesen az eredeti hang így is sokkal jobb.
0
2001. szeptember 27., csütörtök 8:52
17243
volt zerencsém a szinkronos változathoz... bár ne lett volna. obi van kenobi mint nyálas kis utánfutó kb.
0
2001. szeptember 26., szerda 21:46
Moderátor
7449
Sajnos mi is úgy tudjuk, hogy csak felirat lesz a DVD-n. Nagyon szeretnénk, ha tévednénk, de valószínűbb, hogy nekünk lesz igazunk. Sajnos.
0
2001. szeptember 26., szerda 21:43
151
Az én haverom azt mondta, hogy valakitől hallotta akinek egy Intercomos faszi mondta (a nevére nem emlékszik), hogy sajnos az Episode I.-en akárcsak a többi Fox filmen nem lesz magyar szinkron. Sem ilyen, sem olyan.
0
2001. szeptember 26., szerda 21:29
471
Figyuzzatok skacok! Most olvasta egy haverom egy újságba aminek a címét nem tudom, hogy a Star Wars DVD-n lesz szinkron! Azt nem tudom hogy Surround vagy 5.1, de állítólag már meg van a szerződés erre a filmre! Ti erről mit tudtok? Ja és ha megtudom az újság nevét akkor rögtön beírom! Remélem nem csak vicc ez a szinkron dolog!