Leadják a legújabb Magyar Népmeséket karácsonykor, Cigány népmesékkel folytatják
0
2010. december 14., kedd 12:40
6403
A táblázat elúszott a net tengerén, így újra berakom, hátha tovább marad
0
2009. december 23., szerda 21:51
6403
Új moképes kiadvány, kicsit lehúzás szagú. Sosem lesz egy egységes magyar rajzfilmsorozat sem már?!!:(
Magyar népmesék: Válogatás - Az elátkozott kastély
film műfaja: Játékfilm, Ifjúsági és gyermekfilmek, Rajz- és animációs film Filmrendező(k): Horváth Mária, Jankovics Marcell, Kricskovics Zsuzsanna, Nagy Lajos, Tóth Pál Film adathordozó: DVD Film nemzetisége: magyar Forgalmazó: MOKÉP-PANNÓNIA Megjelenés dátuma: 2009 Régiókód: PAL Hang típus: Stereo 2.0 Időtartam: 87 perc Korhatár: Korhatárra való tekintet nélkül Extrák: Ajánlók: Dörmögőék kalandjai–sorozat, Frakk–sorozat, Kék egér I. – Végzetes festék, Kék egér II. – Tolakodó tündérek, Magyar népmesék-sorozat Feliratok: angol KORÁBBAN megjelent epizódok: Az aranyszőrű bárány A csillagszemű juhász A kékfestőinas A királykisasszony cipője A mindent járó malmocska Fából faragott Péter Kacor király
A LEGÚJABB, 2009-ben készült epizódok: Az elátkozott kastély Az aranybornyú Köcsögkirály Marci és az elátkozott királylány
0
2008. március 31., hétfő 15:00
2444
Szia!
Ennek nagyon örülnék! Kérlek dobj már egy mail-t!
0
2008. március 31., hétfő 13:03
6403
Nekem nem jelent túl sokat, ha gondolod kicserélhetjük. Amit alul látsz a belső oldalról képet, azt én az enyémről szkenneltem be.
0
2008. március 27., csütörtök 15:35
2444
Egyébként a Magyar népmesék 1-4. is megjelent kétoldalas borítóval.
Ime:
0
2008. március 27., csütörtök 15:27
2444
Örülök én is a topicnak. Én csak a MOKÉP-es kiadványokat gyűjtöttem be. Végre bebizonyosodott, hogy a Kékfestőinasból is van kétoldalas borítóval rendelkező. Nem hiába keresem! tchabee! Nem akarod eladni véletlenül? :)
0
2008. március 26., szerda 13:21
1449
Engem maga a Bubó-sorozat "minőségtelensége" háborított fel. Fércmunka, ócska VHS-digi, az is a legrosszabb fajtából. Abszolút életlen kép, színek sincsenek rendben, a piros iszonyatosan túlteng, ha jól emlékszem, Csőrmester néhol már "transzvesztitásan" (bocs, az értintettektől, ez ugrott be) lilás-rózsaszínes. Szörnyű az egész. Egyszerre vettem meg az akkor létező 4 DVD-t (ugye, jött 5. is?), és csak az ára miatt nem vágtam fölhöz a csomagot. Hála Istennek, sikerült másra el/becserélnem mindet. Olvastam (talán adatlapon) olyan véleményt, hogy így is micsoda "fílingje" van, kár lett volna felújítani őket. Maradjunk annyiban, hogy súlyosan nem értek egyet ezzel. Ami sz@r az sz@r! Pedig micsoda csúcs sorozat, csak ámulni lehet Romhányi József sziporkáin, ahogy az egyes állatok sajátosságait beleszőtte a mondanivalójukba vagy a rájuk tett célzásokba. A nézése közben külön élvezet ezekre figyelni, kiszúrni az összefüggéseket. Röviden: mélyen fájlalom, de emiatt nincs meg nekem ez a sorozat. Pedig szintén "nemzeti kincs", dobni kellene állami pénzt a teljes felújítására! Hogy telhetetlen ne legyenek: díszdobozás kidásban! ;-)
0
2008. március 26., szerda 13:12
899
Én úgy tudom, ez is népmese (nem túl régen olvastam valamilyen népmesegyűjteményben), max. csak a rajzfilmes körítés és az aktuális korba való helyezés az ami esetleg zavarhat...
0
2008. március 26., szerda 13:11
6403
Hihetetlenül elbarmolták a régi magyar rajzfilmek, mesék kiadását.Pl.: A Pom-Pomról hiányzik az egyik legfontosabb rész, az A bátor tintanyúl.Rajtan a Dr. Bubó sorozat 3. lemezén , mint extra.Felhábotító!!
0
2008. március 26., szerda 13:05
6403
Értem mit mondasz, de ez nem való a sorozatba, ez nem népmese. Ez oktató jellegű példamese, mint szinte minden kikényszerített alkotásban ebben is felfedezhető a lázadás, pl. Rákosira "hajaz" az állomásfőnök elvtárs. A nosztalgiát meg nem keverném az egyetemes nemzeti népmesei kincseim közé.
0
2008. március 26., szerda 13:02
899
VII. sorozat (2007)
0
2008. március 26., szerda 13:00
899
Szerintem ez is baromi jó! Megvan az a sajátos bája, ami a letűnt időket idézi és ha olyan szemmel nézed, láthatod benne a finom iróniát és az akkori rendszer visszásságai is vissza-visszaköszönnek... (a falugyűlés, a nagyhatalmú vasutas stb.) Egyébként én is a MOKÉP-es filmeket gyűjtöttem be. A kiadások sorrendjét, a válogatást én nem igazán értettem, talán célszerű lett volna időrendben kiadni őket: I. sorozat (1977)
A só A szállást kérő róka A kismalac és a farkasok Kacor király A kis gömböc Eb, aki a kanalát meg nem eszi Róka koma Macskacicó A kicsi dió Zöld Péter Méhek a vonaton Az égig érő paszuly A szegény csizmadia és a szélkirály
II. sorozat (1979)
Egyszemű, kétszemű, háromszemű A két koma Király Kis Miklós Az égigérő fa A királykisasszony jegyei A bíró okos leánya A rókaszemű menyecske Hamupipőke királyfi A két aranyhajú fiú A csillagszemű juhász A pulikutya A csóka leányok A rátóti csikótojás
III. sorozat (1984)
Ábelesz-kóbelesz A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó Diódénes Előbb a tánc, aztán a lakoma Holló Jankó A sündisznó A szegényember szőlője A székely asszony és az ördög A talléros kalap A tű, a kutya, a rák… A szorgalmas és a rest lány A mindent járó malmocska Pinkó
IV. sorozat (1989)
A hét kecskegida A mezei nyúl és a sündisznó A gazdag ember három fia Pirosmalac Az állatok beszéde A király kenyere Kecskekatonaság A szegény ember kilenc tyúkja s kakasa A bugyuta ember A kolbász, a béka és az egér A hólyag, a szalmaszál és a tüzes üszök A medve és a macska A pelikánmadár
V. sorozat (1995)
Péter és Pál A királykisasszony cipője Hamupipőke Tréfás farkas A király, aki nem akarja férjhez adni leányát A katona szerencséje Koplaló Mátyás A banya Prücsök Kőleves A halhatatlanságra vágyó király A pityke és a kökény Tancika Marcika
VI. sorozat (2002)
A szegény ember hegedűje A kékfestőinas Hetet egy csapásra A kerek kő A kővé vált királyfi Szegény ember meg a lova A kiskakas és a sövény A papucsszaggató királykisasszonyok Angyalbárányok Szusza Cerceruska Az aranyszőrű bárány A bűbájos lakat
VII. sorozat (2002)
A háromágú tölgyfa tündére Gyöngyvirág Palkó A víz tündére Fából faragott Péter Hogyan telt a gyermekkorom Kiskondás Nyúlpásztor
0
2008. március 26., szerda 12:40
6403
Ezt a részt máig nem értem, hogyan került a korongra. Az oké, hogy annakidején kellett ilyet is, de legalább rejtett extraként rakták volna fel. Nem győzöm tovább ugráltatni lejátszáskor, nehogy a gyerek meglássa.:) Nincs valakinek esetleg valamilyen riport Jankoviccsal, hogy ez mi és miért?
0
2008. március 26., szerda 11:10
1449
Na igen! Ha anno létezett volna itt ez a jó kis összehasonlító táblázatod, szép kis kutatómunkától szabadultam volna meg! ;-) Vagy éppen ez volt benne öröm? Mármint a kihívás.
0
2008. március 26., szerda 11:06
560
Én is belegabalyodtam kissé.Jó ötlet volt ez a topik!!!
0
2008. március 26., szerda 10:49
1449
A vásárlásuk előtt én is bele voltam gabalyodva a választékba, de akkor készítettem egy hasonló listát, azon összevetettem a címeket, és úgy döntöttem, hogy kizárólag a Mokép sorozatát veszem meg. Ez azért is volt jó lehetőség számomra, mert azt megelőzően nem szaladtam bele a DVD AUDIO ilyen kiadványaiba. Őszintén szólva engem már a logójuk is taszított, ami ráadásul agyonvágta a borító elejét. Nekem a sorozat minden része fekete tokban van, így értelemszerűen kétoldalas borítóm sincs köztük. Azt én is sajnálom, hogy még a Mokép által kiadottak között is van olyan borító, aminek az alapszíne merőben eltér a többiétől. Úgy látszik, teljesen tisztában mégsem voltam eddig a sorozattal, mert az általad elsőként megjelentnek mondott "A kékfesőinas/Az aranyszőrű bárány"-t én őszinte naivitással beraktam 5.-ként a sorba, hiszen 1-es sorszámúm már van. ;-)
0
2008. március 26., szerda 10:43
6403
Hibáztam a fotóknál, ez kimaradt ( más kép van helyette kétszer):
0
2008. március 26., szerda 10:26
6403
Kissé zavart okoz, hogy két cég is kiadott részeket a sorozatból.A DVD Video és Audio KFT 3 lemezt adott ki.A MOKÉP eddig 6 lemezt, amiből 2 tartalmazza a fent említett 3 lemez tartalmát.Tehát valamivel helytakarékosabb (1 lemezzel azaz 1,5 cm. a polcon).igazából a MOKÉP sorozatról sem mondhatjuk el, hogy egységes lenne, mert kettő kiadványukon nincs sorszám és ezek átlátszó tokban jöttek ki, sőt a az első moképes kiadvány a Kékfestőinas kétoldalas borítóval. Ezen nincs sorszám és a következő A mindent járó malmocska az egyes sorszámú.Van itt is kavarás rendesen, de legalább egyfelé állnak a feliratok a gerincen azonos kiadónál, mert a két kiadó eltérő.Eddig 85 mese jelent meg!!Nemzeti kincsünk! Egy lista:Képek: