Keresés

KÉRDÉSEK

2015. március 9., hétfő 11:44
Birka burka!  :)
most posts by TM
0
2015. március 9., hétfő 11:33
No, ez szuper!
0
2015. március 9., hétfő 11:31
Köszi Dömi. Nem túl jó hír.
0
2015. március 9., hétfő 11:20
ProVideo válaszolt nekem a Hobbit trilógiával kapcsolatos kérdésemre. Azt kérdeztem Bilbó naplós kiadás lesz e nálunk, válasz:
Kedves János, igen tervezzük ennek a verziónak a magyarországi megjelentetését is. Üdv, PVF
0
2015. március 9., hétfő 10:55
sajnos Universal ezért a Selejthez tartozik ők pedig hát.....

no comment....
0
2015. március 9., hétfő 9:45
Sziasztok!
A hetedik fiú (Seventh Son) megjelenése várható-e nálunk bluray-en?
Lehet-e már tudni róla valamit?
0
2015. március 8., vasárnap 18:15
Ez tetszik.
0
2015. március 6., péntek 20:56
:D :D
0
2015. március 6., péntek 20:48
Bántjátok őket, pedig csak végzik a dolguk. Szelektálnak. Idén még nem találtak megjelentetésre alkalmas filmet :D
0
2015. március 6., péntek 20:41
Se1ect, VHS-en. :)
0
2015. március 6., péntek 19:59
Hmm...
Amúgy még van itt valaki az illetékesek közül (bármely hazai kiadó, Xpress)? :)

Vagy ez már az unortodox filmforgalmazás új dimenziója?
0
2015. március 6., péntek 19:42
Tudja valaki hogy a Sírok között c.filmet ki fogja kiadni és milyen formában?
0
2015. március 6., péntek 19:07
1. Olyan sokkal drágább nem lehet a BD, mert kinn 1-2 Euro eltérés van csak az új megjelenések árai között - valahol annyi is lehet a gyártási különbség (bár kétségkívül ilyenor marketing céljai is vannak az árképzésnek)is.

2. Nálunk lesz hamarosan a legkiegyenlítettebb árképzés, minden különbség el fog tűnni: a SEMMI megjelenéseknél ilyen probléma nincs.

3. Fű alatt ismét eltelt egy hét anélkül, hogy egy cég, ami állítólag a piacból él, bármi tájékoztatást felböfögjön arról, hajlandó-e vagy tudja-e egyáltalán folyatni működését. No nem mintha annyira létkérdés lenne bármelyik elmaradt megjelenésük (ráadásul mindegyik film elérhető máshonnan is), csak úgy kíváncsiságból...
0
2015. március 6., péntek 18:18
valahol régebben azt olvastam hogy a BD-k előállítása már olcsóbb mint a DVD-ké
0
2015. március 6., péntek 18:17
ez így van!
0
2015. március 6., péntek 16:40
Na jó, indokolni bármit meg lehet, de gondolom nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a nálunk tapasztalható DVD-BD árkülönbség sokkal inkább a hazai "piac" sajátosságainak köszönhető.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. március 6., péntek 15:07
Nekem egy kicsi olyan ez a kérdés, mint ha az kérdezted volna, hogy van-e különbség egy Opel és egy Audi előállítási költsége között :) .

Ezt a rövid elemzést találtam, ami szerint négy tényező befolyásolja a DVD és a BD közti árkülönbséget:
- A sokszorosító berendezések ára közti különbség, amit tovább növel, hogy a BD-nél a Sonynak kvázi monopolhelyzete van, a verseny hiánya meg többnyire árnövelő hatású;
- A BD precízebb kiadás, ezért kisebbek a tűréshatárok is, így több a selejt;
- BD-ből általában kevesebbet állítanak elő, mint DVD-ből, így a fix költségek kevésbé oszlanak el (a cikk 2012-es, azóta ez gondolom változott valamennyit/jócskán);
- Az authoring költségek eltérése, azaz hogy a BD-re szánt kép és hang nagyobb energiabefektetést igényel, mint a DVD-kép és jó esetben az 5.1 hang, és ide lehet venni a BD-specifikus extrák előállítási költségét is.

A +1 meg az, hogy a magasabb minőségű terméken a gyártó is nagyobb profitot kar realizálni.

http://www.quora.com/Does-a-Blu-Ray-disc-cost-more-than-a-DVD-to-make-or-are-we-being-stiffed

Hogy ebből összesen forint-fillérre mennyi jön ki, ahhoz tényleg bennfentes kell, de hogy van különbség, az azért indokolható.
0
2015. március 6., péntek 14:48
Hát, ha a tokot és a vonót is hozzászámítjuk, akkor lehet, hogy valóban kijön az a néhány ezer forint. Ha nem, nos, akkor matematikai hasonlattal élve arra tippelnék, hogy limes tart a 0-hoz...

De majd jönnek a nálam okosabb bennfentesek, és pontosan megmondják neked:)
0
2015. március 6., péntek 11:06
Egy hozzáértőhöz lenne egy kérdésem.
Szerintetek tokkal-vonóval mennyi a különbség a dvd, és a blu-ray előállításának a költsége között?
0
2015. március 5., csütörtök 21:13
Mivel jó sok a karcos, meg összefogdosott kiadványuk , így többet nem is nagyon érnek (a BD tokjaik minőségét meg inkább nem is ecsetelem). Még vagy 500-al túl is fizetted őket. Sebaj, hadd szórják el a tőzsdén. :)
0
2015. március 5., csütörtök 20:04
Ha nincs bent senki a SeIectnél, akkor biztos mind elmentek tőzsdézni...
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/osszeszedte_magat_a_forint.210997.html

De rendes voltam velük, ma megvettem egy BD-jüket 2,5k-ért, hogy legyen egy jó napjuk:)
0
2015. március 5., csütörtök 16:46
Simán! :D
0
2015. március 5., csütörtök 16:44
En csak ossze vissza nyokottam amit ertem :)
0
2015. március 5., csütörtök 16:18
Ne is haragudj, nem vagy következetes. A karakterek behelyettesítése a másik szóba nem működik. Pl. a @ egyszerre s(z), r és k betű is lehet.

Te se kellettél volna Turing kódfejtő csapatába. :)

0
2015. március 5., csütörtök 16:00
Jöhetne SUPER8-on is...
0