Keresés

KÉRDÉSEK

2015. február 19., csütörtök 12:15
Jó a hasonlat. :)

Egyébként addig nincs - vagy nem lenne - gond, amíg ezekben az emberekben tudatosul, hogy ha letöltenek,másolnak az is LOPÁS és egy szellemi tulajdon tudatos és sajnos társadalmilag elfogadott rongálása. Persze mikor már az ingyen odatolt és feltöltött anyagok (zene,játék,film) rommá szekálása (a szokásos miért nem 8.1-es dts hd hangú, miért nem 4k?)megy a nagyobb hazai megosztó oldalakon, amin aztán tényleg senkinek semmi anyagi haszna(maximum a végfelhasználóknak), ott már gondok vannak az emberek értékrendjével.

Én már annak is örülnék ha csak azoknak a tizede megvenne egy az általuk "év filmjének" titulált Gone Girl-t mondjuk, mint ahányan eddig letöltögették innen-onnan. Nem itt tartanánk. Pár év múlva meg majd megy a rinyálás, hogy miért gagyi TV-s 2.0-ás szinkronos ripek lesznek csak. Ezért...
0
2015. február 19., csütörtök 12:13
Hol dolgozol te, hogy Armani a szóbeszéd tárgya? :D Amúgy ha tele lennék én is inkább Armani ruhákat vennék mint filmeket... Idén vettem vagy kettőt, abból is az egyik egy Blade Runner digi :) Moslék itt már minden film, nincs szívem pénzt kiadni rájuk... Te is inkább a Farkas fém árából elmentél volna pihenni egy hétvégére valahova... A picsám nem törölném ki azzal a filmmel...

:)
0
2015. február 19., csütörtök 11:54
Ne is mondd, tegnap először kértem a csomagot a munkahelyemre. Még most azt mondom nem is költöttem sokat "csak" 26 ezres filmcsomag volt pár akciós BD lemezzel Gyűrűk ura 1-3, Eredet, Farkas fém, 12 év rabszolgaság stb... és egy friss megjelenésű Útvesztővel.
Húúh amit a csomag kibontásakor kaptam, na az nem volt semmi! 100 oldalról jött egyszerre a kérdés, hogy "Miért nem töltötted le?" Úgy éreztem magam mint valami csodabogár. Csak azt bírom mintha azt hinnék, hogy csak azért veszem meg a filmeket mert nem tudom, hogy le is lehet azokat tölteni.
Mondom nekik, töltsél le a netről egy fémdobozos Frakast ha tudsz. Ezt soha nem fogja megérteni az akit hidegen hagy a dolog. De ha Armani farmert vennék 70 ezerért akkor fasza csávó lennék.
0
2015. február 19., csütörtök 10:48
Végre sikerült végigolvasni a téma utolsó pár hozzászólásait, főleg az eredeti-másolt lemezek vonatkozásában.
Sajnos én is azt tapasztalom, amit a többség leírt. Furán néznek arra az emberre, aki gyűjti/megveszi az eredeti filmeket. Én a filmeket gyűjtöm (DVD-BD), de a családban is van hasonló hobby (LP-CD-DVD-BD, inkább zenei vonatkozásban). Az ismerettsgéi körben is inkább utóbbi az elterjedtebb, de ők is megkapják a "Miért nem töltöd le?!" kérdést.

Az eredeti tartalmak vásárlásával kapcsolatban is vannak tapasztalataim. Volt ismerős, aki nem kicsit keresett jól, volt plazma TV, projektor, házimozi a lakásban, mégis letöltötte, másoltatta a filmjeit. És ilyen figurákból többet is ismerek. Szó esett arról, hogy cigire/piára, stb. van pénz, filmre nincs. Szerintem ez csak azt jelenti, hogy itthon az embereknek nem az eredeti filmekre van igényük. Ennyi, ez a valóság. Letöltjük, valaki csinál hozzá feliratot, örülünk. Az, hogy mozis a verzió, vagy hiányzik a kép fele, vagy dobozhangja van, senkit nem érdekel, mert "Láttam a filmet.", akár megjelenés előtt is.

Abban is van ráció, hogy a 100.000 Ft-os fizetés mellett nem biztos, hogy 6-7.000 Ft-os kiadványok nagyon kelendőek lesznek. Itt is kéne változtatni, de egy ideje úgy érzem, hogy már késő.

Épp a napokban gondolkoztam azon, amit korábban is írtam: idén még nem vásároltam filmet (se online, se offline helyen). És már lassan március van... Sőt, a kosaramban is csak 2 termék van, amik lehet meg sem fognak jelenni... A korábbi években ez nagyon nem így volt.

Tényleg történhetne már valami...
0
2015. február 19., csütörtök 10:19
Ami meg kimaradt, ha egy mezei BD csak mondjunk egy 1000-sel lenne dragabb, mint a DVD, siman elmenne min 500 darab is belole. Kb annyiba is kerulne, mint most legyartatni azt az 100-200 darabot, amit most allitolag kiadnak. De inkabb min 1000 darabnak kellene lennie a cel darabszamnak.
0
2015. február 19., csütörtök 10:15
Ez is csak hozzaallas kerdese. Ahhoz, hogy teljeszkedjen a piac, meg az Xpress-nek is ujitani kellene. Evek ota mondom a kartyas fizetes lehetosegenek bevezeteset online, kulfoldre torteno szallitast, eBay-en/Vatera-n torteno megjelenest, stb. Es most mar latom, a fizetes nelkuli felreteteli lehetoseg is rontja az uzletet. Tegyek felre, az rendben van, de a megrendeleskor kelljen online kifizetni a termeket.

Tovabba ha osszehasonlitod az Xpress cseh megfelelojet (ami min 10x akkora forgalmat bonyolit - elsosorban a hozzaallasuk miatt), ok riportokat keszitenek a kiadok marketing fejeseivel egy-egy csodaszep megjelenes kapcsan, utana jarnak, ha csuszassal felmerulo kerdes van (olvasom az ottani  forumot), sajtotajekoztatot szerveznek, gyujtoi klubot szerveznek, stb, stb. Mig nekem az az erzesem, es ezt most nem bantasnak mondom, de en igy latom, Magyarorszagon mindenki leszar mindent es mindenkit, a profiton kivul senkit nem erdekel semmi. Es az elhibazott arazas es butitott kiadasok miatt meg egyre inkabb csokken a vasarlok szama.

Pelda: a cseheknel megjelenik vmi 2D+3D-ben, ugyanaz Magyaroszagon csak 3D-ben, 2x aron. Megertem en, hogy kell a zse, de aze bizony tenni is kellene valamit. Nem csak, nesze, orulj, hogy megjelenik valami nalunk.
0
2015. február 18., szerda 23:51
Eleg siralmas ez. Erdekes, hogy a cseheknel fent van az osszes nagyagyu, a legjobbje elo is rendelheto. Ez csak hozzaallas kerdese, miert ne lehetne ugyanezt Magyarorszagon is megcsinalni?

A kiadok ezzel a kiszamithatatlansaggal sajat maguk alatt vagjak a fat. Inkabb exkluziv, erosen limitalt  es nem butitott kiadasokat kellene piacra dobniuk, amit 5 perc alatt szetszednenek a nemcsak magyar megrendelok. Persze realis aron. Mukodne. Csak ki kellene egyszer probalni.
0
2015. február 18., szerda 22:38
Van rá példa, volt is - csak aztán nem jelennek majd meg. Ld. Nebraska.

Szerintem pont azért nem csinálják, mert fingjuk nincs a kiadóknak, mit tudnak megjelentetni és mit nem. Miből tudnak eladni 200-300 darabot és miből nem.
0
2015. február 18., szerda 22:23
De miert nem lehet legalabb 3 honapra elore tudni a megjeleneseket??? Mar regen kinalatban kellene lennie a most moziban levo filmeknek elorendelesi opcioval.
0
2015. február 18., szerda 22:20
Van olyan kiadó (emlékszem rá), aki adott hónap elején (mondjuk 5.-én) küldte a megjelenési listát. Mivel még csak február közepe van (hol van még a március), ráadásul téli szezon, ezért nem is csoda, hogy nem sietnek.
0
2015. február 18., szerda 22:14
A marciusi megjelenesekrol van valami hir? Vagy mindegyik kiado lehuzta a rolot?
0
2015. február 18., szerda 17:57
DR.Moreau"
0
2015. február 18., szerda 17:56
Én kertészetben dolgozom és a munkatársaim néznek hülyének a filmgyűjtés miatt.

Mondtam nekik,hogy a növényeinket is megveszik évről évre,pedig sokkal kevésbé tartósak.Én megfizetem más munkáját és az enyémet is elvárom,hogy megfizessék.
Ha például anyák napjára azt mondanák az emberek,hogy nem fizetnek a virágért,mert ott van ingyen az orgona a bokrokon akkor persze mindenki felháborodna,hogy nem ezért dolgoztak annyit.

Ha nem akarnak költeni ilyesmire az se jó kifogás,mert mondjuk mást sem lopnék el csak azért,mert nincs rá pénzem.
0
2015. február 18., szerda 17:48
A dr. Moerau szigete kimaradt.
Rém unalmas,pedig az alapsztori nagyon jó.
Poltergeistet meg egy csomó filmet remake-elnek ezt meg nem.
Pedig ráférne és a motion capture technológiával ma már egy tisztességes blockbuster kerekedhetne ki belőle.
0
2015. február 18., szerda 17:26
Nagy siker a film, de ha nem lehetne letölteni, akkor ennél sokkal nagyobb siker lehetne. Más országokban is pénzt húznak ki ezzel a filmkészítők zsebéből, csak ott fényévekkel nagyobb a legális kereslet.
most posts by TM
0
2015. február 18., szerda 17:07
Ez azért van így, mármint hogy ilyennel szembesülünk, mert mint mondtam, a hétköznapi ember számára ez a film téma nem érték. Nekm csak kb 500 eredeti filmem van, az is java részt DVD, de engem is megmosolyognak, ha beszélek a filmgyűjtésről. Én erre mindig csak azt mondom, hogy ha dohányoznék, akkor ennél többet elszórnák egy hónapban, a téma lezárva.

A másik: Az hogy ezek az emberek letöltik a filmeket nem azt jelenti, hogy ha nem nem tölthetnének, akkor mennének a boltba és megvennék a filmet. Szinte biztos hogy nem.

Most volt a mozikban az "Amerikai mesterlövész" az USA premier előtt 3 héttel kikerült a screen a netre, ennek ellenére is nagy siker a film. Szóval aki ltölt az úgy sem nézné meg fizetősen.
0
2015. február 18., szerda 16:56
De fordított esetet is megéltem már. Egy ismerős házaspárnál jártunk látogatóban (egy helyen voltunk velük nászúton), és látom, hogy egész korrekt, 1-200,db-os DVD gyűjtemény sorakozik egy polcon katonás rendben. Már majdnem megdicsértem őket, amikor közelebb lépve megláttam, hogy mindegyiknek házilag nyomtatták a borítóját.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. február 18., szerda 16:11
Én eddig csak azzal a kérdéssel szembesültem, hogy: "Ezekből mennyi az eredeti?" Persze utána megint csak a megdöbbenés, hogy: "Mind????"
Mondjuk szerencsére engem még nem hülyéztek le, bár lehet, hogy magukban igen, csak mindezt nem hozták a tudomásomra. :)
0
2015. február 18., szerda 16:06
Ilyen történetem nekem is van. Húgom barátja mikor először jött be a szobámba. Elkezdte egyenként szó nélkül leszedni a filmeket és olvasni a hátoldalt. Kicsit mérges is lettem, valakihez bemegyek azért megkérdem, hogy hozzányúlhatok e. Mikor vagy az ötödiket nézte hátrafordul rám néz: Te! Te mindegyikhez nyomtattál borítót.
Húgom is itt volt, hangos nevetés, nézünk rá. Kérdőn odafordul, most miért nevettek. Azért barátom, mert ez mind eredeti. Nem ám az volt a reakció, hogy ejha, hanem: jé te ennyi pénzt kidobtál az ablakon?
Mikor meglátta a Gyűrűk Ura szekciómat akkor már teljesen őrültnek nézett. :D
0
2015. február 18., szerda 15:40
Abszolút ilyen tapasztalataim vannak nekem is. Az itteni gárdán kívül alig ismerek olyan embert, aki legálisan vesz filmet.

Tavaly andrew1975-tel forgattunk egy filmet. Az egyik szereplőnek gondot okozott megnézni a DVD-t, mert nincs asztali lejátszójuk. Egy kollégám is kért egy példányt a DVD-ből, de amikor jött érte, felvetette, hogy nem kaphatná-e meg pendrive-on, mert a lemezzel nem tud mit kezdeni, ugyanis csak letöltött filmeket néz. És lényegében nem is ismerek más gondolkodású embereket a környezetemben. Mindenki letölt, senki sem vásárol. Az se, akit felvet a pénz. Volt olyan ismerősöm, aki a gyűjteményem láttán megkérdezte: "Úristen! Mindhez nyomtattál borítót?" Fel se merült benne, hogy eredeti lemezekről van szó. Elképedt, amikor közöltem vele.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. február 18., szerda 13:39
Mert sóherek, ennyi. Mert ami megvan ingyen, azért miért fizessenek. A tehetős nem egyenlő a filmgyűjtővel vannak tehetősebb és szegényebb filmgyűjtők, illetve tehetősebb és szegényebb letöltögetők. A szegényebb gyűjtőknek valszeg nem telik nagyképernyős smart tévére sem, amiket azért elég szépen adogatnak el. Sok ismerősöm van, akik 25 giga alatt nem is húznak le filmet a netről, mert az szarul látszik a tévéjükön. Eredeti filmet viszont nem vesznek, mert minek. S a magyarázat sem érdekli őket, nekik nem éri meg, nem pálya, van más lehetőség is és ennyi. De ez már nem mai téma, kérdezz meg nyugodtan itt bárkit, hogy hány olyan embert ismernek, akik vehetnének filmeket, ha akarnának. S ez még csak egy szűk fórumozói kör. A "szeretne többet venni, de nem tud"-halmazt most ne keverjük bele, ők témán kívüliek.
most posts by TM
0
2015. február 18., szerda 11:58
Értem,...de azt honnan veszed ,hogy a tehetősek többsége letölt és nem vesz filmet? A tv és házimozi biznisz eladásokból? Mert ,sorry de ez nekem nem kapcsolódik.
Sokkal inkább hihető az előttem hozzászólók véleménye ,hogy kicsi az a réteg aki megengedheti mert van rá zsé , és sokan vannak akik küzdenek a kis pénzből
0
2015. február 18., szerda 11:46
Kevés embert ismersz. :)
Statisztika. Meg kell nézni, hogy mennyi fullos tévét és/vagy házimozi rendszert vettek meg az emberek az elmúlt években és ehhez a számhoz kell hozzárendelni azt a pöcs BD mennyiséget, amennyivel kínlódnak manapság a hazai forgalmazók. Nekem is van innen az Xpressről legalább két tucat filmgyűjtő ismerősöm, ez nem mérvadó adat, plána nem úgy, hogy ezen kívül ismerek legalább ötször ennyi másokat, akik életükben nem vettek gyári lemezt. Nem kell itt a rengeteg gyenge színvonalú hazai kiadással érvelni, amikor már szinte semmi se jelenik meg és még egy Tini Nindzsa Teknőcök kiadása is bizonytalan.
most posts by TM
0
2015. február 18., szerda 11:33
Jah , és hazai vásárlások főleg xpress
0
2015. február 18., szerda 11:32
Már megbocsáss-, de te ezt honnan tudod ?
Az én kornyezetemben aki letölt és tehetős, nem vesz meg minden xart amit a stúdió lenyom az emberek torkán,de azt igen amit megkedvelt, mert pont megengedheti.....legalább 10 emberkének van 3-400 as BD kollekciója akiket ismerek... sokkal többet is persze ,de nekik kevesebb .....
0