Keresés

KÉRDÉSEK

2015. február 4., szerda 19:32
Kösz.

Kb. november-december magasságában már jönnie kellett volna. Amit írtál, az alapján nem sok esélyt látok a megjelenésre.

0
2015. február 4., szerda 14:20
Szia, az A Company által forlamazott filmeket az ADS Service szokta megjelentetni adathordozón. Az ADS-nél jelenleg még nem tudnak róla, hogy mikor lesz.
0
2015. február 4., szerda 14:05
Sziasztok!

Van valami infó a "Hosszú út lefelé" c. filmről? Mikor várható DVD-n?
Már múlt év végén ki kellett volna jönnie.
A mozikban az A Company Hungary Kft forgalmazta.

Megköszönném, hogyha valaki adna némi tájékoztatást.

Üdv.

0
2015. február 4., szerda 9:00
Tisztelt Xpress!

Tegnap jelent meg Terry Pratchett: Éjjeli őrjárat című könyve. Ráadásul kétféle borítós változatban is megjelent. Kérlek, hogy minél előbb töltsétek fel az adatbázisotokba ezt a könyvet, hogy minél előbb megrendelhessem. A következő csomagomba ezt is bele akarom rakatni.
0
2015. február 3., kedd 16:07
Ha bizonytalan a státuszuk, akkor sajnos a legtöbb esetben nemcsak mi, de a kiadó sem tudja. Kivétel ez alól A hős alakulat, ami még a hónap vége előtt érkezik, a többiről nem tudunk semmi biztosat, de szerintem érdemes tartani a rendeléseket, mert akármi is történhet.
0
2015. február 3., kedd 14:11
Tisztelt Xpress!
Érdeklödni szeretnék hogy korábban megrendeltem az Alien1-2 ,az Alien vs predator , A bűn árfolyama és aThe pacific a hős alakulat dvdket esetleg tudnak ezekröl valamit hogy mikortól lesznek szállithatóak?
A válaszukat köszönöm.
0
2015. február 2., hétfő 19:32
Sajnos nem jelent meg a sorozat itthon DVD-n.
0
2015. február 2., hétfő 15:01
A hétvégén belefutottam egy sorozatba amin sírva röhögtem, nagyon bejött.

A semmi közepén (Családom és egyéb emberfajták)

Jól látom, hogy semmilyen hordozón nem jelent meg belőle semmi, pedig már a 6. évadnál tart?
0
2015. január 29., csütörtök 18:37
Tisztelt Xpress.hu!

A világért sem akarlak megbántani titeket, ezért már előre kérem, hogy ha nem ingetek, semmiképpen se vegyétek magatokra, de most már tényleg TELE A HÓCIPŐM!

Ma vettem át a csomagomat. A rendelés feldolgozásához fűzött üzenetemben kértem, hogy figyeljetek oda a kiadványok esztétikai állapotára, kellő gondossággal csomagoljátok a filmeket, és ha a JFK fémdobozból nem lenne hibátlan, inkább hagyjátok ki a csomagomból! A küldhető limitet ennek megfelelően eggyel alacsonyabbra is vettem, mint ahány film küldésre várt.

Amikor a Pick Pack Ponton átvettem a csomagot, azt alaposan szemrevételeztem, külsérelmi nyom szerencsére nem volt rajta. Itthon aztán kibontottam, és boldog voltam, mert láttam, hogy figyelembe vettétek azt, amit kértem: a dobozon belül légbuborékos borítékban voltak a filmek. Szám szerint 5 BD és 2 DVD volt a csomagban. Kiveszem az első darabot, ami a Sammy nagy kalandja 2. BD3D volt, és azt hittem, megáll a szívem, ugyanis egy ilyen tokban kaptam meg a filmet:

Ha eleve úgy nézett ki, mint ahogy én megláttam, csak akkor kerülhette el a figyelmeteket, ha valaki vakon tette a csomagba. Bár olyan durván be volt süppedve a törés középpontjánál, hogy tapintással még egy vak is rögtön kiszúrta volna. De nem feltételezem, hogy így került a csomagba, viszont azt kizártnak tartom, hogy a dupla csomagolásban (ami teljesen ép) sérült volna így meg. Ezért csak az a variáció maradt, hogy a mocsok kiadó eleve így csomagolta be, ti nem láttátok a borítótól, útközben meg valahogy kicsit megnyomódott, a csomagolás csodával határos módon - merthogy épp ez az oldal feküdt neki a légbubis zacsinak - ép maradt, a borító meg belesüppedt a törött tokba. Benyeltem, tokcserével megoldottam a problémát, bár a borító sajnos nem 100%-os, egy fél centis csíkban festékhiányos lett:

Ez van, az online vásárlás kockázata.

De amikor kinyitottam a JFK fémdobozt, és felhajtottam a hátlapját, eldurrant az agyam, mert ez fogadott:

Na, erre viszont nem tartok igényt ebben a formában. Sőt, egyelőre arra hajlok, hogy annyira tele a hócipőm már azzal, hogy minden selejt fémet megkapok, hogy lehet, inkább végképp leteszek róla, és kérem vissza az árát.

Szóval várom a visszajelzést, hogyan tovább? Küldjem vele a számlát is annak érdekében, hogy vissza tudjátok utalni a pénzt? Persze lehet, hogy alszok rá egyet, és inkább cserét kérnék, de ennek egyelőre kisebb valószínűségét látom.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. január 29., csütörtök 11:53
Utánanézünk "A modern horror mesterei: Lucio Fulci & George A. Romero" c. könyvnek. Reméljük, hogy hamarosan rendelhető lesz nálunk is.
0
2015. január 28., szerda 15:33
A HDD-s mentés egyik fontos tulajdonsága, hogy az adatmennyiséghez viszonyított költsége olcsó. Egy 3 TB-s hdd nem túl drága, ha nagyon biztosra akarsz menni, veszel sokat (lehetőleg különböző időpontokban, hogy ne ugyanaz a gyártási széria legyen), és különböző helyeken tárolod őket. Így is lehet adatot veszteni, de véleményem szerint igen jó biztonság érhető el vele. (Az extra fontos dolgokat meg a felhőbe is érdemes tenni).
0
2015. január 28., szerda 10:21
Hm, ez engem is érdekelne, úgyhogy vagyunk már vagy ketten:)

Amúgy ez egy sorozat? A címe alapján lehetne...
0
2015. január 27., kedd 22:54
Hello!

Ez a könyv lesz-e itt is?

http://book.kontraszt.hu/webshop/irodalom/a-modern-horror-mesterei-detail
0
2015. január 27., kedd 13:19
80gb tarhely 24 dollar 1 evre.
ugye erre meg rajonn a gmail-es 20-22gb ingyenes tarhely igy van tobb mint 100gb-om
Filmekre nem jo de csaladi kepekre es kisebb home videokra (felre nem erteni :)  )  tokeletes.
Mar evek ota meg van. Nekem ennyit meger.
0
2015. január 27., kedd 13:11
Nem tűnik rossznak, ismerem.

Sajnos biztos, hogy a megoldás házon kívül van (mármint mindenkinek a saját házán kívül) :)
0
2015. január 27., kedd 12:20
En a fenykepeket a Picassan is tarolom
0
2015. január 27., kedd 11:44
Kérdést tennék csak hozzá, mind az őskori HDD mentéshez, mind a nem mentéshez, stb.:

- BIZTOS VAGY BENNE, HOGY SOSEM ROMLIK EL?

Ha igen, akkor neked nincs szükséged egyéb alternatívára.

De... informatikában is akkor kapkodnak mentés után, amikor már elveszett az anyag. Az ADATVESZTÉS sajátossága azonban az, hogy akkor már hiába kapkodunk, ami elveszett, azt nem tudjuk lementeni.
0
2015. január 27., kedd 11:20
Megkerestem a számlát, 2003-as, csak 12 éves.
Bocsánat!
:)
0
2015. január 27., kedd 11:00
Egyetértek, megfelelne ott is.
0
2015. január 27., kedd 10:50
Szerintem az adattárolás nem közvetlenül filmes üzlet profiljába vágó téma, de végül is a hardver részben elfér egy ilyen topic.
most posts by TM
0
2015. január 27., kedd 9:41
Igen, örülnék egy külön topicnak :)

A HDD-k meghibásodása kevesebb volt régen, mint a maiaknál.

De kicsit szkeptikus vagyok a 80 gigás vinyóddal, mivel 15 éve itthon nem volt forgalomban ilyen. Talán 2002 körül jöhetett ki itthon az első 80-as Maxtor. Ráadásul az IDE-s vinyóról visszaolvasni az adatot, nem túl ideális tempójú :)
0
2015. január 27., kedd 9:34
Tényleg át kellene pakolni máshova ezeket a beszélgetéseket.

Nekem nincs nagy merítésem a témában, első pc-m 1998-ban készült.
Az abban levő 40 gigás vinyót nem használom, de valahol meg van még, viszont a 15 éves 80 gigás megy még a mai napig is, az általam használt kb. 15 vinyó közül eggyel sem volt hiba, pedig nem a legdrágábbakat vettem.
Na jó egy 2,5-ös hordozható samsung kiesett a zsebemből az aszfaltra amikor kiszálltam a kocsiból és reggelig kinn fagyoskodott -5 fokban, de gariban :) kicserélték. (Ott is csak pár szektor sérült, alig pár adat tűnt el.)
0
2015. január 27., kedd 9:15
Úgy van ahogy Arzo írja!

Sőt, szerintem a 8-10 év a mai vinyóknál kimondottan jónak számít, nálunk többszáz HDD megy keresztül, örüljünk az 5-7 évnek inkább. Ami rosszabb, hogy vannak olyan szériák, amik sorozatban finganak ki, most pl. egy Business kategóriás laptopban (tehát drágább eszközben) egy éven belül harmadszor hal meg a vinyó, másik két hasonló eszközben pedig 1-1-szer.
Az amerikai NAS szerverünkben 3 év után 3 HDD halt meg! A HDD nem alternatíva.

Az SSD-n tárolás drágább, tehát nem éri meg. A szerverpark szintén.

HDD-n tárolni ráadásul mindenféle tükrözés, RAID nélkül óriási kockázattal jár, pont a korábban leírtak miatt, a HDD egyszerűen nem alternatíva.
0
2015. január 27., kedd 0:09
Mert a HDD-k élettartama sem végtelen, sőt. Nyilván ki lehet fogni jobbat és rosszabbat is e téren, de átlagban 8-10 évnél többel nem érdemes számolni. Arra is van konkrét példa, hogy valaki csak adattárolásra használt HDD-t 5 évig, ezáltal igen kevés használati idővel, mégis az évek során egyszer csak olvasási problémák merültek fel. Az sem figyelmen kívül hagyható, hogy ahol forgó alkatrész van ott hamar jelentkezhet probléma. Most már vannak az SSD tárolók, így a mozgó alkatrészek kilőve, de egyfelől ezek hosszabb távú élettartamáról még nincs sok tapasztalat, másrészt az áruk nagyobb tárolókapacitás esetén elég magas. Léteznek azért olyan szervergépek amik alapból tükrözve készítenek másolatot, alapból van rá esetleg 10 év garancia is, de az sem végtelen idő. Mondjuk egy gyémántba belekódolni az összes információt az már időtálló valami lenne :)
0
2015. január 26., hétfő 22:11
Miert nem jo HDD-re menteni?
0