Azok a 100 vagy 200 éves jóslások gyártói jóslások.
Van erről egy tanulmány, én mértékadónak venném, mivel objektíven ír róla és nem gyártó:
http://www.itl.nist.gov/iad/894.05/docs/disccare.htmlKÜLSŐ LINK
"Few, if any, life expectancy reports for these discs have been published
by independent laboratories. An accelerated aging study at
NIST estimated the life expectancy of one type of DVD-R for authoring
disc to be 30 years if stored at 25°C (77°F) and 50% relative humidity.
This testing for R discs is in the preliminary stages, and much
more needs to be done."
És persze ritkán tároljuk 4-20 között, nálunk pl. gyerekek vannak, eleve 22-23 fok van, az 50%-os páratartalmat sem tudom biztosítani, négyszer költöztem, ahol dobozokban utaztak, néha hidegben, néha melegben, néha dobta a költöztető, volt ahol nem tudtam kipakolni, ezért zárt dobozban laktak.
Azt gondolom, nem egyedi amit írok, mással is előfordul.
Fontos, hogy valószínűleg nem egyszerre fog mind elromlani, valszeg 1-2 gyengébben írt, vagy rossz lejátszóba került, vagy hanyagul ledobott termékkel kezdődik majd. De én ezeket sem szeretném elbukni, mivel megvenni újra egy olyan dvd-t sem szeretnék, amiért már fizettem, de megőrizni viszont szeretném.
És! Nem csak magamnak, hanem a gyerekeimnek is, hátha ők is akarnak filmeket nézni, filmtörténelmet :) Sőt, mi van, ha az ő gyerekei is megnéznék őket, persze ez már álomkategória :)
A LÉNYEG: nem biztos hogy igazam van, de van értelme komoly gyűjtőkkel róla beszélni szerintem. Ezért jó lenne róla egy téma. És ami biztos, én lementem őket, csak még nem biztos a HOGYAN, mert nekem már vannak ROSSZ lemezeim, pedig próbáltam vigyázni rájuk.
Ezért akarok erről fórumot, mert érdekes téma.