Amúgy ez az egész molesztálós, metoo-s dolog, már kezd átcsapni kontraproduktívba. S ilyenkor lehet a zavarosban is halászni, korábbi, akár közös megegyezéses intimitásokat is erőszakosnak jelenteni. Senkit nem akarok se védeni, se elítélni, de csak a baráti körömben tudok három olyan esetről, ahol barát csaja kezdett kacérkodni a barát haverjával és amikor az betyárbecsületből nem ment bele a játékba, akkor bosszúból a nő tényként tálalta azt, amit fejben elképzelt ugyan, de a normálisabb másik miatt nem lett belőle semmi. Illetve mégis, nagy összeveszés, mert a féltékeny barát a csajnak hitt és nem a vétlen félnek.
No, ha csak minden ikszedik alkalom ilyen a mostani, hangosba bemondott esetek közül, akkor azt hiszem, akkor maradunk objektívak, ha nem minősítünk olyan eseteket, amelyeken mi nem voltunk ott. A másik dolog meg a molesztálás mikéntje. Ez is egy vékony jég tud lenni. Nekem például szokásom, vagy szokásom volt, hogy akit kedvelek, avval valamilyen fizikai kontaktust is teremtek időnként. Persze nem Spacey-módra, mivel nem abban a ligában játszom. Mittomén beszéd közben lánynak a tincsét kisimítom az arcából, vagy csak megigazítom a garbóját, játékosan megbököm a derekát, ami valakinek csiklandós, stb. Ez nálam szimplán a kommunikációhoz tartozó kedveskedés, de kaptam vissza olyan jelzést illetőnek pasijától, hogy márpedig ezt a molesztálást sürgősen hagyjam abba, mert balhé lesz. Lányok (akik barátnők) sosem ellenkeztek, teszem hozzá. No, talán ez a kis példa is árnyalja a képet, képzeljük el ugyanezt "nagyban", amikor egy híres ember teszi ugyanezt, akinek a színészi vénájából kifolyólag amúgy is van már nagy adag egó, plusz hírnév, gazdagság stb. Egy ilyen embernek van majdnem annyi irigye, mint rajongója, s ha még esetleg beképzelt, pökhendi, kihaénnem típusú is tud lenni (nem tudom, hogy Spacey ilyen-e az életben) akkor nyilván sokan utálhatják is a nagy számok törvénye alapján. Anthony Rapp egy meleg fiú volt már 14 évesen is (amennyiben igaz az, hogy ez nem elhatározás, hanem genetika kérdése), s azt is tegyük hozzá, hogy egy hollywoodi 14 éves, nem feltétlenül ugyanolyan gyerek, mint egy köztünk élő, lakótelepi átlagos család 14 évese. Elég, ha csak Drew Barrymore, Carrie Fisher, Macaulay Culkin ifjúkori tudatmódosító tevékenységeire gondolunk. Közülük is leginkább Drew-éra, aki már 9 éves korában ivott, cigizett, majd rögtön jött a narkó és 13 évesen elvonóra járt, amikor egy átlagos gyerek még szakkörökre, meg matekversenyre, stb. Szóval csak azt akarom ezzel szemléltetni, hogy egy "ottani" 14 éves nem minden esetben a világ legártatlanabb 14 évese, sem viselkedésben, sem öltözködésben, sem felfogásban, életvitelben, pláne, ha ráadásul a szintén szakmabeli szülei szarnak rá, már bocsánat. Egy biztos, kiskorúnak kiskorú, tehát ezt nem lehet kimagyarázni semmivel, de azért nem biztos, hogy minden csak fekete vagy fehér ezekben a dolgokban.
Részemről csak ennyit akartam hozzátenni, aztán felőlem mindenki úgy szidja Kevin Spacey-t, ahogyan jólesik. :)