Keresés

KÉRDÉSEK

2017. július 26., szerda 14:48
Valóban durva, de szerintem kizárt, hogy MP3-ból alakították vissza, mert nem szól rosszul, meghallom a CD és a tömörített között a különbséget, valószínű csak így akarták csökkenteni a gyártási költséget, mivel régi kiadás utánnyomásáról van szó.
0
2017. július 26., szerda 14:47
Annál a filmnél, az 5000 Ft inkább jelzésértékű figyelmeztetés. :)
0
2017. július 26., szerda 14:18
Koltay Gábor cége is így árulta a filmjeit. 5000 Ft volt egy írott Honfoglalás DVD.
most posts by TM
0
2017. július 26., szerda 12:54
Ebből kiindulva délután már rohanok is a Media Markt-ba, a gyári lemezek által leváltott írott DVD-filmjeimmel. Napi árfolyamon milyen lehet a piaci értékük, hm... :D
0
2017. július 26., szerda 12:20
Na az már tényleg durva. Főleg ha egy MP3-ból írták fel lemezre - hisz manapság a digitális kiadás népszerű, mint a lemezes. Az az útifilmes a kiadó nevét nézve még érthető.
0
2017. július 26., szerda 11:35
Néhány hónapja rendes zenei CD-nél szaladtam bele írott korongba, ami ráadásul nem is szerzői / egyéb kiadás, hanem Universal katalóguscím. Ehhez képest egy útifilm kismiska.
0
2017. július 26., szerda 11:09
Én már több írott lemezzel is találkoztam. Legutóbb a Media Marktban futottam bele ebbe:
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=6982

Gondolom, itt is ugyanazt árulják.

Szerintem hivatalos forgalmazásban azok a filmek kerülnek írott lemezre, melyeket a példányszám miatt így gazdaságos legyártani. A saját filmjeinket mi is DVD-R korongra írtuk.

KÜLSŐ LINK
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. július 26., szerda 1:02
45410. Beteszed PC DVD/BD íróba, ha "segédprogram" nélkül "megnyílik" a lemez, akkor a vedelem mar el van távolítva, tehát nem eredeti.
0
2017. július 25., kedd 23:17
Mégha a tok spéci is, hisz Amaray tokot nem nehéz beszerezni, szép borítót is lehet nyomtatni, bár az újfent drága. A lemezre lehet grafikát készíteni, de a másik oldalt tuti nyoma marad annak, hogy az egy DVD-R vagy BD-R lemez.
De amiről én megtudom mondani, hogy egy írható lemezre van-e már írva vagy nincs! A lemez felülete ahol írva van, hisz pl. egy 8.5 GB DL DVD-re mondjuk csak cirka 6,9 GB van írva. Ott a sáv sötétebb és szemmel láthatóan elválik. Azonfelül hogy a lemezen ott van-e a sok logó, intró, figyelmeztetős jelzés és korrekt DVD menü és egyéb feliratok, hangsávok.

De a digitális másolának az a lényege, ha 1:1 készül nincs romlás, elvileg semmivel nem kapsz kevesebbet. Max az érzés, hogy nem eredeti az adott DVD/BD-d.
Érdekesség: egy külföldi és jól ismert online boltnál árulnak filmeket vagy régi rajzfilmsorozatokat DVD-R lemezen! Ezt szépen jelzik is. Hogy mi ennek a konkrét oka, nem tudom.
0
2017. július 25., kedd 21:37
Elnézegettem a gyűjteményemet, és mivel sok kiadványt szereztem be másodkézből, időnként elgondolkozok: vajon honnan tudhatom, hogy nem vertek át? Miről lehet felismerni egy hamisított DVD-t? Tudom, hogy amatőr a kérdés, de valaki leírna pár szempontot?
0
2017. július 22., szombat 19:11
Több filmet is megjelentettek, vagy leadtak openmatte verzióban, de nekem a legálisan is beszerezhetők közül a Titanic rémlik, ahol a 3d-s verzió volt ilyen. Aztán még elvileg Én, a robot, meg a Felhőatlasz...
0
2017. július 22., szombat 15:29
Érdekes. A Törésnél ott a fekete csík, miszerint 2.35:1 szélesvásznú, míg a második kép 1,85:1 és nincs a fekete csík és veszteség és torzulás nélkül még több képi információt tartalmaz. A Wathcmen esete más. Ott simán le van vágva a kép aljából és tetejéből.
Az igazat megvallva nem tudom a TV csatornák mennyire foglakoznak ezzel. Szerintem csak a 16:9-re váltás óta azt csinálják, hogy kitöltsék a képet és fekete csík nélkül - kerüljön bármibe is. Csak hogy a nézők ne mondják hiába lett szélesvásznú ígyis fekete csíkot kell néznünk.
A T3-at láttam DVD-n és TV-ben, de sehol nem látszanak Loken mellei, úgy rémlik vagy le van vágva a képből vagy a haja egyébként is takarja. :)
0
2017. július 22., szombat 14:46
Igen ezeket tudom.
De pl ezeknél nincs bele nagyítva:
Watchmen:
https://p1.picsto.re/eay6N.png

KÜLSŐ LINK

Törés: (itt észrevehető egy pici belenagítás)
KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK

(nem tudom megnyitható-e a kép)

De közben találtam egy ilyet is:
KÜLSŐ LINK
alapján:
A modern technikának hála létezik egy hibrid megoldás is, amelynek neve o pen matte: ebben az esetben maga a felvételkészítés 4:3-as képaránnyal készül úgy, hogy a rögzítés során a rendező a szélesvásznon megjelenő képet látja egy keretben. A filmfelvétel alapvetően úgy történik, hogy a szélesvásznú képre optimalizál a rendező, mégis, ez esetben a 4:3-as kópia az összes fontos infót tartalmazza, sőt, annál még többet is; így eshetett meg például az, hogy akik moziban látták a Terminator 3-at, azok lemaradtak Kristanna Loken melleiről, akik viszont a tévében nézték meg a filmet, azok nem.
SuperHeRo
0
2017. július 22., szombat 14:40
Ár érték arányban ez a legjobb 5.1 analógos (THX minősítés):

Panasonic DMP-BDT700
0
2017. július 22., szombat 12:44
Jah, sok vagy szinte minden 2,35:1 arányú filmet lecsonkítanak. Dettó a 4:3-as időkben is ez volt. Hogy ne legyen alul-felü lfekeze csík 1,85:1 még elment, de olyan filmeknél, mint a Ben-Hur kegyetlen volt. Hogy a két oldalt álló színészekből egyik sem látszik.
A 2,35:1-ből 1,85:1-re csonkítani, még nem olyan durva. De úgyfest mindegy milyen a standard TV-s képarány a filmeket mindig lecsonkítják TV-ben.

Az IMAX verzió vagy film melyben IMAX-es jeéenetek vannak megint mást tészta, mert pl. Dark Knight, TRON: Legacy változó a képaránya.
0
2017. július 22., szombat 9:46
A Batman és Harley Quinn magyarországi megjelenéséről lehet valamit tudni? Lesz egyáltalán?
0
2017. július 22., szombat 8:12
A tvben benagyítják, nehogy a fekete csíkok láttán azt higgye a nép, elromlott a vadiúj szép lapos tévéje, merthogy az előbb még teljes képpel ment a barátokközt. A kölcsönzősbe meg valószínű belemókolt a készítő (vagy imax verzió jelent meg belőle)
0
2017. július 22., szombat 0:38
Szerintetek az, hogy van, hogy olyan filmek, amik pl a moziban 2.35:1 képaránnyal mentek, azok a tv-ben leadják 1.85:1-es képpel.

Mert a "kölcsönzőkben" most megjelent pár ilyen verzió.

Mert azt tudom, hogy pl az Én a robot 3D-s verziónál ugye bele nagyítottak a képbe és így a széle lemaradt a képnek, itt viszont nem láttam ilyet a mintaképeken.

Köszönöm.
SuperHeRo
0
2017. július 19., szerda 15:34
A DVD Audiot és az sacdt már viszik hdmi is. Amit te mondasz az régen volt.
0
2017. július 19., szerda 15:12
A tv-n nincs optikai kimenet? mert akkor mehetne a lejátszóból a hdmi-n a hang, majd onnan vissza az erősítőbe. persze így csak dd és dts fog menni a veszteségmentes hangok nem...

általában analóg 6-8 csatornás kimenet azokon va készülékeken van ami esetleg tud dvd-a/sacd-t is lejátszani mert oda kell...
0
2017. július 19., szerda 14:54
Ez 5 éves lejátszó. Az újakon tényleg kevésen van. HDMI-n lejön, de a kolléga az RCA kábeleit szeretné megtartani. Esetleg, ha olcsóbb kell talán Philipsen még lehet.
0
2017. július 19., szerda 14:16
Elvileg a HDMI-n is lejön az 5.1 analóg hang... legalábbis nekem ezt mondták, miután az újakori erősítőkön már nincs 5.1 analóg bemenet.

Mindenesetre ezt találtam neked:

http://www.plazmadiszkont.hu/termekek.php?megnyit=dvd&fajta=&gyarto=1111&id=5601

0
2017. július 19., szerda 13:17
Cambridge Audio, Oppo, Primare
0
2017. július 19., szerda 13:01
Hello,
tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topik -de talán az egyik leglátogatottabb-

Tudtok olyan DVD vagy Blu-ray lejátszót ajánlani a mi rendelkezik 5.1-es analóg kimennettel?

(Tönkrement a lejátszóm, és nem cserélném le a 5.1-es analóg szettemet, minden maradna így, a TV-t és a lejátszót pedig HDMI-vel kötném össze)

Köszi a segítséget!
0
2017. július 16., vasárnap 0:21
Köszi pedig jó lett volna egy megjelenés belőle.
0