Keresés

KÉRDÉSEK

2017. április 17., hétfő 21:53
Kedves Dömi!Azért remélem, tudod, hogy ez a helyzet nekünk sem túl jó. Sőt! Hidd el, mindent elkövetünk, hogy megoldjuk a problémát, de úgy, hogy az mindenkinek a lehető legjobb legyen. Az ügy részleteiről nem írhatunk, csak abban bízhatunk, hogy a fentieket azért elhiszitek nekünk. Ha másért nem, hát azért, mert a cég tulajdonosi struktúrája csak annyiban változott, hogy a Robinak megnőtt benne a részesedése :)
0
2017. április 17., hétfő 15:10
Le se szarjak a vasarloikat.
Mar reg nem olyan az oldal es a tulaj mint anno a Robi idejeben volt.
0
2017. április 17., hétfő 14:21
Picit megörültem, mikor megláttam a hozzászóló nevét a listában, azt hittem, ennyi felvetés és találgatás után bármi újabb érdemleges információt kapunk a kialakult helyzetről... de hiába. :(

Vagy ez olyan, mint a vicc?

"A székely bácsi és felesége kinn ülnek a teraszon. Egyszer csak anyuka érdeklődik:
- Te szeretsz engem?
- Persze.
- Csak mert sosem mondod.
- Egyszer mondtam, majd ha változik szólok."
0
2017. április 17., hétfő 9:08
Véletlenül :) Köszi, hogy szóltál!
0
2017. április 16., vasárnap 17:40
A Sith-ek bosszúja fémdobi, hogy került be az akciós steelbook-ok közé ha külön nem kapható?
0
2017. április 16., vasárnap 16:50
De ha meg a multi diktálna (ami eddig azért teljesen életszeű volt hazánkban), akkor egy forráshiányos a kiadó (de írhatok beszállítót is, igény szerint) hogy tudna egyáltalán működni? Meg azt sem tudjuk, mondjuk az Alexandra csődje kinek mekkora kárt okozott a piacon...

Az biztos, hogy az sem normális, hogy mindig, mindent a (multi)kereskedő szab meg, nem normális a 90 napos fizetés, a polcpénz meg a többi sem.

Xpress esete szerintem kicsit más, de ez is lehet egyk összetevője.
0
2017. április 16., vasárnap 15:50
Valahogy nem találok logikát benne hogy ha alig megy a piac akkor mitől az eladó diktál... Ráadásul ok, nem megy a piac, amire ellenpélda a Bonton aki azért kiad ezt azt...  Ettől még simán lehet igazad de én valahogy mindig arra gondoltam hogy egy hűtőn több a haszon mint 15 BD-n és mivel a piac amúgy se pörög úgy ezért a MM jó érzékkel váltott 😂😂 de végül is mindegy az ittlévők nagyja még vesz annyit, hogy ne rajta múljon a dolog mást meg nem tud tenni...

Stanley dehogy vagyok csabai, az asszony az azért járok arra sokat, megyünk a családhoz😊
0
2017. április 15., szombat 23:09
Inkább teljesíthetetlen feltételeket szabnak nekik is...

Valahol logikus. Megjelentetik a filmeket, de miután úgy összezsugorodott a piac, hogy nincs mennyiség, ergo nincs megfelelő bevétel, ezért az egyre kevesebb kiadvány egyre kisebb árréséből kellene megélni - illetve megjelentetni a következő adagot. Na most, tőke híján, az első intézkedés a kiadott filmekért rögtön bevételt realizálni, így szép lassan megszűnik az a rendszer, hogy kihelyezik bizományba a filmeket, aztán ha eladják a boltok, megkapják az árát. Régebben pl a MM rendszeresen küldte vssza az eladhatatlanak ítélt lemezeket a kiadóknak, kb egy év után - tehát nem csak hogy nem kapott a kiadó évek múltán sem pénzt, inkább visszakapott egy adag filmet.

Szóval, valahol érthető ez a helyzet is, és ahogy tovább zsugorodik a piac, csak rosszabb lesz. Egy megoldás lehetne, ha a kiadók saját maguk hoznának létre webáruházakat, ahonnan viszonylag kis kockázattal tudnak árusítani - igaz, így meg elesnek az egyszeri, csomagokban eladott filmek bevételétől. Mert azt sem szbad elfelejteni, hogy általában egy húzócím mellé több B kategóriás filmet is igyekeznek rásózni a kereskedőre...

Megoldás csak a fogyasztás növekedése lenne - no, erre van a legkisebb esély.
0
2017. április 15., szombat 22:37
Már én sem érzem a gyűjtés örömét. Persze még elő elő szokott jönni a késztetés.
A végéhez pedig. Nem nincs.
0
2017. április 15., szombat 22:30
Te csabai vagy???
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. április 15., szombat 21:56
Komám én nem tudlak meggyőzni egyetértek veled, igaz engem a mostani filmek minősége riaszt el a vásárlástól . Szörnyű egyébként látni hogy a MM üzleteiben mi zajlik , a békéscsabaiban szerintem kevesebb film van mint nekem otthon, pedig az is elfér két 110 centis IKEA-s lebegőpolcon 😊😊

Nem is értem, hogy a kiadók (PV affér) miért nem kapaszkodnak minden elérhető kiskereskedőbe...
0
2017. április 15., szombat 21:02
Csak annyival szólok hozzá a témához, hogy én évről évre egyre jobban elvesztem a filmgyűjtői kedvemet. Egyre kevesebb fimet veszek, már nem érzem a gyűjtés örömét. Arra sem kedvem, sem türelmem, hogy a külföldi oldalakat bújjam a magyar nyelvű megjelenések után, az pedig, hogy itthon egy halom film nem jelenik meg, egyszerűen elveszi a kedvem ettől a hobbitól. A Paramount-ügy eleve bosszantó, az meg, hogy az itthon kis forgalmazók által moziba küldött filmek kb. 90 %-a egyáltalán nem jön ki semmilyen formában, végképp dühítő, főként mert az én kedvenceim zömében ezek közül kerülnek ki.

Az elmúlt nagyjából egy évből kb. 20-25 olyan filmet láttam, amit szeretnék a gyűjteményemben tudni, de egyik sem jelent meg. És mivel a gyűjteményem minden darabján valamilyen magyar vonatkozás van, most már nem akarok nekiállni hazai vonatkozás nélküli filmeket beszerezni külföldről.

Az meg csak hab a tortán, hogy azok, akik nem adnak pénzt a filmekért, csak letöltenek, már jóval korábban hozzáférnek mindenhez, gyakran tökéletesen jó minőségben.

Szóval, győzetek meg, hogy van még értelme (és jövője) ennek a (költséges) hobbinak! :(
0
2017. április 15., szombat 19:42
Tudtam, csak az már nem hozza az általam elvárt esztétikai képet.
0
2017. április 15., szombat 16:31
Tudtad, hogy a borítót meg lehet igazítani? :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. április 15., szombat 14:48
Erre kiváló példa a Mélytengeri pokol című film BD-kiadása, Xpress ugye ezt már nam kapta meg, de offline sincs belőle egetverő mennyiség, az egyik MM-ben konkrétan hiánycikk volt, a másikban meg 5-ből 5-ben ferde volt a papír, így nem került megvételre eddig.
0
2017. április 15., szombat 14:46
Ja, gondoltam, ezért írtam, hogy könnyebb. :)
0
2017. április 15., szombat 14:45
Haver abból a szempontból csinálja jól, hogy a kereslet függvényében vásárol, na persze nem az itthoni dolgokat. Leginkább a hazai hiányt pótolja ki. Van mit...
0
2017. április 15., szombat 14:38
Pont ez a lényeg itt is: ha sokáig húzódik ez a cicaharc Xpress és a PV között, a végén már nem lesz mit árusítaniuk, mert minden elfogy. Az a 200 darab BD nem olyan sok egy-egy címből...
0
2017. április 15., szombat 14:22
Még a fénykorban csináltunk egy DVD boltot közösen egy haverommal - pontosabban én csak háttérember voltam - de az sem volt leányálom. A kicsiknek már akkor is készpénzben kellett árut rendelni (nem volt bizományosi értékesítés, aminek megszümtetése most az akut probléma)és az idióta, kiszámíthatatlan akciózások miatt rengetegszer beragadt a készlet. Ez még a klasszik Bomba áras korszakban volt... Árrés meg tényleg 10-15% volt rajt, úgyhogy vagy eladtuk ár alatt, vagy megvártuk, míg visszamegy az ára máshol is. Csak addig nem forgott a készlet.

Ma már más, egy részből könnyebb, de miután a kínálat jelentősen beszűkült, nincs is min keresni. Én most biztos nem vágnék bele... különösen nem vidéken. Pesten, talán...
0
2017. április 15., szombat 14:22
Kérdés, hogy meddig lesz egyáltalán Paramount stúdió.
Kevés kivételtől eltekintve a filmjeik hatalmasat buknak a jegypénztáraknál...
0
2017. április 15., szombat 13:59
Ugyanezt mondom én is, hogy manapság már nem lehet kivárásra játszani, ha valami megjelenik és kell az adott embernek a film, azonnali vásárlás az egyetlen opció, mivel a forgalmazott darabszámok meglehetősen alacsonyak, akcióig nem sok minden jut el.

Paramount szerintem ebben az országban már soha az életben nem lesz többet. De ők legalább rápakolnak minket a kelet-európai kiadványaikra, az xXx harmadik részén is ott vagyunk, mint a 3D, mind a sima verzión.
0
2017. április 15., szombat 13:46
Igen, itt a példa a Szövetségesek 2016 a románoknál, lengyeleknél és a cseheknél. Szóval megint lehet külföldről rendelni amit itthon megvettem volna. Érdekes ,hogy a 3 említett országban nincs baszakodás csak nálunk.
0
2017. április 15., szombat 13:38
Előbb-utóbb tényleg ez lesz a szitu. A Paramount kilőve, a Disney megcsonkítva. R2-D2-nek igaza van, ha valaki nem vár ki tudfja meddig egy adtt kiadvánnyal, ha szeretné a gyűjteményében tudni. Néha félő, ha az ember sokáig vár vagy habozik egyes darabok teljesen eltűnnek.
0
2017. április 15., szombat 12:59
Bele kellene vágni a bizniszbe. Jobban örülnék egy ilyen munkának meg saját magam főnökének lenni. Vagy társpartner. Vlki esetleg?
0
2017. április 15., szombat 12:58
Akkor a végére nem lesznek hazai kiadású filmek és sokak lábáról lehullik a lánc.
0