Keresés

KÉRDÉSEK

2016. november 17., csütörtök 16:05
Kedves téglagyári megálló! Hidd el nem erőltetem, sőt igazából én be is fejezem ezzel a bejegyzéssel, csak nem szeretem, ha ok nélkül szidunk forgalmazót, ennek érdekében néhány olyan részletet is leírok, ami nem feltétlenül tartozik a vásárlókra.Tények: A Bontonfilm már nem partnere az xpressnek. Amíg partnere volt (3-4 hónap), addig kaptunk pár exkluzív terméket (egyet vagy kettőt, de ezeket jelöltük is megfelelően, tipikusan olyanokat, amikből olyan kevés volt, hogy az xpressnek is kevésnek bizonyultak). Amióta nem partner, nem voltak exkluzív termékeink sem tőlük, sem mástól. Ha bármi más csak nálunk vagy nálunk előbb volt kapható (nem tudok amúgy ilyenekről), az csak annak köszönhető, hogy mi időben rendeltünk és/vagy jobban készleteztünk, esetleg a puszta véletlen. A cégünk tudatos segítése nincs mögötte.Még tény: Konkrétan a Star Wars fémdobozok esetében, annak ellenére, hogy limitált kiadásnak volt kiajánlva a partnereknek, csak az xpress jelzett vissza igényt a kiadónak. Az xpress igénye ráadásul megegyezett a teljes berendelt mennyiséggel. A kiadó ennek ellenére szerette volna a többi partnerét is kielégíteni, ezért az xpress mennyiségeit jócskán megvágta. És kapott is mindenki. De valóban senki sem annyit, amennyit szeretett volna. Majd amikor a Lucasfilm/Fox mégis úgy döntött, hogy gyárt extra mennyiségeket az egész világra, akkor a kiadó végigkérdezte a partnereket, hogy mennyit kérnek. A kiadó azt is jelezte, hogy várhatóan karácsony után fog beérkezni az utángyártás. És amikor valóban karácsony után jött be, annyira gáláns volt, hogy felajánlotta a partnereinek, hogy ha akarják, ne vigyék el a vállalt mennyiségeket.
0
2016. november 17., csütörtök 15:38
Ha nálunk is működne az evolúció, azt mondanám, előbb-utóbb kiszelektálódnak...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. november 17., csütörtök 15:36
Pozitívan látod a cég jövőjét. :)
most posts by TM
0
2016. november 17., csütörtök 15:35
Még meg is tenném, amennyiben lehetne egy olyan akciót szervezni, hogy sokadmagunkkal felvárásoljuk az összes példányt, és a PV, az MM vagy akármilyen illetékes előtt darabokra szedjük és elégetjük őket. (Ha megnyerném a lottóötöst, akár egyedül is megtenném + talán még a szinkront is elintézném.) Így nem sírhatna a szájuk az elmaradt bevétel miatt, ugyanakkor elég világos üzenet volna a GYU- és filmrajongók részéről. Mindez már csak azért is stílusos lenne, mert manapság úgyis az a trend, hogy pl. a termelők is a hipermarketek előtt öntik ki a tejüket és törik össze a dinnyéjüket demonstrációképpen.

Amíg pedig nem lesz elérhető mindhárom film magyar szinkronnal és bővített változatban, addig beteszem újra a DVD-ket a lejátszóba, és igyekszem elhitetni magammal, hogy az SD-ből felskálázott kép valójában nagyfelbontású...
0
2016. november 17., csütörtök 15:34
Ha ennyire erőlteted, felőlem folytathatjuk. Mondjuk azzal, hogy van-e a Bontonfilm és az Xpress tulajdonosi körében átfedés és hogy ha igen, akkor ez jelentett-e az eddigi működésben bármilyen előnyt az online boltnak a piac többi résztvevőjével szemben vagy sem. Előfordult-e az, hogy valami csak itt volt kapható, vagy itt volt hamarabb, mint máshol és ha igen, akkor ebben sohasem volt semmi koncepció, kizárólag a fránya logisztika okozta.
Ez végül is kérdés a kérdés nevű topicban. :)
most posts by TM
0
2016. november 17., csütörtök 15:26
Meg lennék lepve, ha két év múlva ezek tényleg megjelennének szinkronnal. Szerintem ezek már soha nem fognak.
0
2016. november 17., csütörtök 15:22
Sőt, kérdezd meg tőlük, hogy most miért nem került rá a hangsáv. Kíváncsi lennék az ő verziójuk is?
0
2016. november 17., csütörtök 15:20
A japók bezzeg ráfértek, örülhet az itthon élő közösség. Viszont tényleg fura, mert mintha két különböző helyeről jönnének a lemezek.
0
2016. november 17., csütörtök 15:18
...aztán kifizeted. :)
0
2016. november 17., csütörtök 15:18
Berendelve a trilógia. 2 év múlva minden nap kapnak tőlem levelet amíg be nem tartják amit ígértek.
0
2016. november 17., csütörtök 15:17
Kedves téglagyári megálló! Akár hiszed, akár nem, nem ez történt/nem így történt.
0
2016. november 17., csütörtök 15:16
Én mindenesetre a kezembe veszem majd mindhárom filmet, amint lehet, és alaposan megnézem a hátlapjukat. Ha tényleg igaz, hogy csak az egyiken van szinkron, akkor azt visszateszem a polcra, a másik kettőt meg egyszerűen a földbe taposom.
0
2016. november 17., csütörtök 15:16
Ebből csak a szárnynövesztési eljárás valósítható meg két éven belül. A másikat kipróbálom már év elején... a moziváltozatokból összetákolt légdeszkán. :)
0
2016. november 17., csütörtök 15:10
Most már inkább nem hiszek el semmit senkitől. Megvárom a két évet.
0
2016. november 17., csütörtök 15:07
Ha két éven belül kiadják őket szinkronosan, akkor ennek a mostani megjelenésnek kb semmi értelme. 😂
0
2016. november 17., csütörtök 15:06
Te elhiszed, hogy a stúdiót érdekli, hogy még 1 plusz hangsáv rajta lesz a lemezen vagy nem? Én ezekben a dolgokban mindig a hazai töketlenkedést, mellébeszélést, másik hibáztatását látom. Ebben a hivatalos hírben is azért lett ez így beleírva, hogy leszálljanak róluk.
0
2016. november 17., csütörtök 15:04
Vérzik a szívem érte, de így nem kell.
0
2016. november 17., csütörtök 15:03
Közben rendelhető lett itt is, ha még érdekel valakit.
0
2016. november 17., csütörtök 15:03
Várhatóan két éven belül szárnyaid nőnek és körberepülöd velük a Földet.
most posts by TM
0
2016. november 17., csütörtök 15:02
Nagyon köszi h megosztottad velünk a választ. A stúdió is tehet egy szívességet. Csak azt nem tudom hogy két év múlva miért fog megváltozni a helyzet?
0
2016. november 17., csütörtök 15:01
Ugyanakkor ez részben jó hír is: 2 év múlva már akár én is meg tudom majd venni. :O
0
2016. november 17., csütörtök 14:59
Csak éppen olyan lassan lett a többi helyre "odatolva", hogy azoknak ne legyen túl jó. Persze ők a hibásak, miért nem tudták eladni januárban, amikor egyébként dübörög a vásárlási láz. Megértek én minden mesét. :)
most posts by TM
0
2016. november 17., csütörtök 14:58
Nem tartom valószínűnek, hogy egy már meglévő szinkron olyan drága lenne. Ez csak olcsójánoskodás. Amit spóroltak azon, hogy csak feliratos lesz, sokkal többet buknak azon, ahányan nem veszik meg emiatt.

Szinkronnemzet vagyunk, miért nem lehet ezt megérteni. Egy-egy kisebb filmnél még oké a feliratos kiadás, de pont egy megacímnél? Eszem megáll.
0
2016. november 17., csütörtök 14:55
Hivatalos válasz:
Kedves János! Igen, igaz a hír, csak A gyűrű szövetsége bővített Blu-ray-en lesz magyar szinkron, a további két részen csak magyar felirat lesz. A stúdió ennek a két kiadványnak a konfigurációját nem bontotta meg, így sajnos nem tudtunk rákerülni magyar szinkronnal. Várhatóan két éven belül lehetőségünk lesz magyar szinkronnal is kihozni a két terméket, most azonban csak magyar felirattal tudjuk biztosítani a megjelenést. Üdv, PVF
0
2016. november 17., csütörtök 14:53
Na ja, de ezen a "piacon" állandóan csak gubanc adódik...
0