Sajnálom, hogy így jártál!
Nekem a megfelelő digipack-os termékeket küldték, csak sérülten. Először engem is a visszaküldésre kértek, megkérdezték a csomag árát, majd amikor a magyar posta angol nyelvű vonatkozó információs adatlapjának linkjét megosztottam velük (amelyből látszott, hogy egy kisebb vagyon lenne a visszaküldés), zokszó nélkül küldtek újat mindegyikből.
Igaz, sajnos azok is sérültek voltak, de mivel nem akartam vesződni a visszaküldéssel, és nem vártam el tőlük sem, hogy újabb példányokat küldjenek (miután egy hosszas beszélgetés után kiderült, hogy 100%-ban nem tudják garantálni a sértetlenséget - amelyért egyébként külön részleg, a raktár és az ottani dolgozók felelnek-, csak hogy "mindent elkövetnek a sérülés elkerülése érdekében) arra az esetre pedig a termék árának egy részét visszatérítették.
(Más címekről van szó, nem a fent említett Indiana Jones pack-ról.)
Az a baj, hogy az ügyfélszolgálatuk teljesen külön részleg (és szerintem a webáruházért és az összes "alfunkcióért" is külün-külön osztályok felelnek), képzetlen, és/vagy ezt a munkát nem élete céljának tekintő emberekkel dolgozik, és az üzlet méreteiből adódóan szerintem elképesztő mennyiségű üzenetet, ill. levelet kapnak... Mindezeknek köszönhetően jellemzően "sticky" válaszokkal operálnak, és sajnos nagyon nagy "küzdelem", mire érdemi választ kap az ember.
Nekem a fentin kívül volt egy másik "csörtém" is velük, amely 2 hónap és 10+ üzenet váltását jelenti! A részletekbe nem megyek bele, de beszéltem nekik a minőségi Service Management-ről, és a "Client First" lényegéről, amelynek eredményeképpen végül egy magyar ügyfélszolgálatosuktól érdemi választ kaptam a kérdéseimre.
A lényeg viszont, hogy végig a maximális udvariassággal kommunikáltam velük. Ez nagyon fontos. Ők is emberek, ugyanolyan gondolatokkal, érzésekkel, és egyező elvárásokkal az emberi kommunikáció iránt. Az tehát a legkevesebb, hogy ennek megfelelően írja le az ember a panaszát.
A tapasztalatom az, hogy az udvariasság, az emberi hangnem nagyon sok "zártnak tűnő ajtót" megnyit.