A kérdésedre - szerintem - több megközelítésből adható válasz.
Ha az anyagi oldalát nézzük a dolognak, akkor azt mondanám, biztosan nem éri meg. És hogy miért? Induljunk ki a VHS-ből, a magnókazettából, a lemezekből (igen, utóbbira most újra rákaptak az emberek, nem vitatom). Szóval ezeket a formátumokat is vásárolták az emberek, aztán most vagy porosodnak valahol, vagy ki lettek dobva (persze vannak kivételek, de a többség inkább megvált tőlük, hogy ne foglalja feleslegesen a helyet). A családban is több száz VHS, lemez van, mi még a lakásban tároljuk :D
Azonban van egy másik oldala a dolognak, amit részben te is megemlítesz. Ez pedig az az öröm, amit a megvásárolt termék ad. És ehhez tenném hozzá a személyes gyűjtői szokásom, amely megmagyarázza az örömöt, illetve válasz a "ti hogy vagytok ezzel" kérdésre :)
Amikor elkezdtem gyűjteni a filmeket, akkor elég volt a vásárláshoz annyi, hogy láttam a filmet, mert akkor már kellett... Aztán elérkeztem ahhoz a ponthoz, amihez idővel mindenki eljut, kevés lett a hely és szelektálni kellett. Emellett volt még egy anyagi oldala is a dolognak, ha mindent megveszel, akkor a világ összes pénze sem elég. Így úgy döntöttem, hogy tényleg csak azok a filmek kerülnek a polcra, amiket többször is megnézek. És mivel szerintem mutatós a szobában egy szépen elrendezett gyűjtemény, nekem nem csak akkor szerez örömöt, ha éppen nézem a filmet, hanem akkor is, amikor magát a gyűjteményt nézem. Így - ha tehetem - megveszem azoknak a filmeknek a gyűjtői változatát, amit amúgy is megvennék.
Magyarul, hogy megéri-e, azt neked kell eldönteni, mert aki itt van és gyűjtögeti a filmeket, nyilván nem fogja azt mondani, hogy nem :) Persze ez a csoport is egyre csökken. Sokan anyagi okok miatt adnak fel ezzel a tevékenységgel (meg is lehet őket érteni), sokan pedig a csökkenő kínálat miatt választják a letöltés adta lehetőségeket...
Én még folytatni szeretném és fogom is, amíg a pénztárcám engedi, illetve amíg van itthon mit megvásárolni. Bár az angol kiadványokat is előszeretettel nézegetem, azokat a családdal nehézkes nézni, mert nem mindenki tud angolul (itt azokra a filmekre gondolok, amiken nincs semmilyen magyar vonatkozás).