Keresés

KÉRDÉSEK

2016. október 20., csütörtök 9:33
Tisztelt Xpress!

A Tökéletlen talajfogás című film várható BD-n? Ebből a filmből is létezik ugyanis szinkronos BD kiadás.
Nagyon örülnék neki!

Köszi a választ, előre is!
0
2016. október 20., csütörtök 1:16
Kedves mester-jani! Úgy tudom, holnap felkerülnek a novemberi megjelenések.
0
2016. október 18., kedd 15:13
már megvan:)
0
2016. október 18., kedd 15:08
Már biztos a megjelenése?
0
2016. október 18., kedd 10:44
Kedves Xpress!
Nálatok mikor lehet előrendelni a Középfölde gyűjteményeket? Már pakolásznám őket a kosárba. :)
0
2016. október 17., hétfő 23:01
Ehhez a DVD gyűjtési témához én is hozzászólnék. Csak mert mostanság én is azon kaptam magam, hogy többnyire sok filmet veszek, gyűjtök, vadászok. Persze nem ész nélkül. Van egy listám. Szerintem mindenki gyűjti őket valamilyen rendszer szerint: műfaj, rendező, színész/színésznő, alapmű, regény/képregény feldolgozás, stb. No meg persze ott a nosztalgia is, mikor az ember meglát egy anno TV-ben, VHS-en rongyosra nézett kedvencet. Annak muszáj akár teljes áron is a gyűjteménybe kerülnie!
Én cirka 15 éve gyűjtök filmeket DVD-n és 3 év BD-n. De az első években tényleg az akciós és olcsóvbb és tényleg favorit filmeket gyűjtötem. Mostanság persze egyre több az akció és a sok régebbi, régen megjelent filmek egy-két ezerért beszerezhetők. Anno is én hajtottam a CE, DC, steelbook és egyéb kiadványokra. De azon kaptam magam az extrákat nem mindig vesézem ki, nem éri meg a többlet árat a fém, valamint nagyon sokszor sok pont azon filmeket nem tudok így megszerezni, amit tényleg szeretnék.

De hogy rövidre zárjam a témát és a személyes gyűjtési... szertartásom részleteit. Manapság többnyire DVD-ket gyűjtök, ami olyan film persze BD-n. Ha klasszikus, ha épp a film vizuálitása megköveteli a HD-t. Rengeteg film kapható pofátlanul olcsó áron és mostansanság rákaptam hogy sok filmet lehetőleg a szinkronos kiadását gyűjtsem be. Nosztalgia kedvéért, vagy mert tényleg jó az adott film szinkronja, no meg hogy mással is élvezhessem a filmet, egy családtag vagy barát/barátnő. Szerintem aléyneg, hogy bárki aki filmgyűjtésre adja a fejét legyen egy szisztémája és aszerint gyűjtse őket. Ne vakon, mert ez új, ez szép kiadás vagy mert épp hype-olt cím. Mert egy gyakrane gy régi filmecske DVD-n a maga monó szinkornjával nagyon örömöt okoz, mint a legutóbbi blockbuster full HD-ben Dolby Atmos hanggal és csak mert limitált fémtokos kiadású.
0
2016. október 17., hétfő 21:04
Kedves Xpress!

Elliott, a sárkány esetében is lehet reménykedni?
0
2016. október 17., hétfő 20:51
Köszönöm a gyors reakciót :)
Nagyon rendesek vagytok.
0
2016. október 17., hétfő 17:15
Köszi, ez szuper hír. :)
0
2016. október 17., hétfő 17:08
Éppenhogy semmi. Nekem viszont nincs szívem megvállni egyiktől se. Pedig egy szett felnit vehetnék belőlük.
0
2016. október 17., hétfő 16:51
Arról is csúnyán lemaradt. :D
most posts by TM
0
2016. október 17., hétfő 16:45
Szerintem mester-jani kérdése elég egyértelmű :D
0
2016. október 17., hétfő 16:37
Juhú! Csúnyán lemaradtam róla tavasszal. S nálatok is vagy megint csak MM-ben? Remélem itt is lesz :)
0
2016. október 17., hétfő 15:23
Kedves mester-jani!
Igen, lesz.
0
2016. október 17., hétfő 15:23
Kedves Metal_moo!
A FAQ-ban a 17. kérdésnél van erre pontos válasz: http://www.xpress.hu/xp/help.asp?HTPK=6
0
2016. október 17., hétfő 15:09
Hogy én is elmindjam e magamét a témáról:
Savanyához hosonlóan, úgy 2 éve nekem is megfordultak a fejemben ezek a gondolatok a dvd gyűjteménnyemmel kapcsolatban. Nos, én -miután az úgymond "feleslegesnek" ítélt filmeket kiszortíroztam kicsiny filmgyűjteményemből (mivel számuk nem éri el a 900 darabot 11 év után sem)- a keveset nézett és a megvételüket időközben megbánt korongokat továbbadtam (pl. Partyzóna, Grindhouse: Halálbiztos, Nincs határ, Férfit látok álmaidban, Ki a Télapó?, A dili-diák, Apáca Show 1-2...stb) vagy -mivel senkinek sem sikerült elpasszolnom ezeket, papírnehezékem meg van elég- egyenesen a kukába hajítottam (ehhez remélem nem kell címeket írnom példának...)! A lényeg: azokat a mozikat kell csupán beszerezni, amik VALÓBAN tetszenek és megfelelnek szinte minden igényüknek, amit elvárnak a mozifilmektől, annak második, harmadik -sokadik!- megtekintesekor is egyaránt! A "maradékot" pedik inkább csak kölcsönözzék ki egy tékából.
0
2016. október 17., hétfő 14:42
Ennyi ezt kell tenni.. Meglátod, eljön az idő mikor azt érzed, hogy semmiről nem maradtál le ha csak 3-4 filmet nézel/veszel meg évente....
0
2016. október 17., hétfő 14:37
Tisztelt Xpress!

A nevem mellett van +1% kedvezmény amit a vásárlásomból levonnak. Ez a kedvezmény meddig érvényes? És a további vásárlásokkal lehet növelni ezt a kedvezményt?
0
2016. október 17., hétfő 13:13
Szerintem én is behatárolom évi 3-4 filmre a vásárlásaimat mostantól kezdve, mert vettem annyi felesleges filmet igy rá nézve a polcra ,van olyan filmem ami már egy éve megvan de még csak lejátszóban sem volt.Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
0
2016. október 17., hétfő 12:20
Nekem is eléggé visszaestek a vásárlásaim. Egyrészt majdnem megvan minden amit akartam, másrészt tényleg hígulnak moziban a filmek. Idén 2-3 olyan film van amit a polcra tennék többszöri megtekintés miatt.
Mostanában inkább nyúlok vissza a régi klasszikusokért ha jó filmélményre vágyom.
0
2016. október 17., hétfő 10:18
Jól látod, ha tényleg így vagy vele, akkor ne vegyél semmit. Én is pont ezt csinálom, idén a Bourne fémeket kívül 1-2 filmet ha vettem szerintem... Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt 1-2 évben igen csak moslék a felhozatal, komolyan mondom otthon egyszerűen alig bírok végignézni egy filmet annyira nem köt le... Ha ezt érzed akkor hagyd a  nyugodtan, felszabadító lesz meglátod. Én a gyűjteményem 50-60%-át eladtam és egyszerűen nem hiányzik egyik se, azt se tudom már mit adtam el :)
0
2016. október 17., hétfő 9:51
A kérdésedre - szerintem - több megközelítésből adható válasz.

Ha az anyagi oldalát nézzük a dolognak, akkor azt mondanám, biztosan nem éri meg. És hogy miért? Induljunk ki a VHS-ből, a magnókazettából, a lemezekből (igen, utóbbira most újra rákaptak az emberek, nem vitatom). Szóval ezeket a formátumokat is vásárolták az emberek, aztán most vagy porosodnak valahol, vagy ki lettek dobva (persze vannak kivételek, de a többség inkább megvált tőlük, hogy ne foglalja feleslegesen a helyet). A családban is több száz VHS, lemez van, mi még a lakásban tároljuk :D

Azonban van egy másik oldala a dolognak, amit részben te is megemlítesz. Ez pedig az az öröm, amit a megvásárolt termék ad. És ehhez tenném hozzá a személyes gyűjtői szokásom, amely megmagyarázza az örömöt, illetve válasz a "ti hogy vagytok ezzel" kérdésre :)

Amikor elkezdtem gyűjteni a filmeket, akkor elég volt a vásárláshoz annyi, hogy láttam a filmet, mert akkor már kellett... Aztán elérkeztem ahhoz a ponthoz, amihez idővel mindenki eljut, kevés lett a hely és szelektálni kellett. Emellett volt még egy anyagi oldala is a dolognak, ha mindent megveszel, akkor a világ összes pénze sem elég. Így úgy döntöttem, hogy tényleg csak azok a filmek kerülnek a polcra, amiket többször is megnézek. És mivel szerintem mutatós a szobában egy szépen elrendezett gyűjtemény, nekem nem csak akkor szerez örömöt, ha éppen nézem a filmet, hanem akkor is, amikor magát a gyűjteményt nézem. Így - ha tehetem - megveszem azoknak a filmeknek a gyűjtői változatát, amit amúgy is megvennék.

Magyarul, hogy megéri-e, azt neked kell eldönteni, mert aki itt van és gyűjtögeti a filmeket, nyilván nem fogja azt mondani, hogy nem :) Persze ez a csoport is egyre csökken. Sokan anyagi okok miatt adnak fel ezzel a tevékenységgel (meg is lehet őket érteni), sokan pedig a csökkenő kínálat miatt választják a letöltés adta lehetőségeket...

Én még folytatni szeretném és fogom is, amíg a pénztárcám engedi, illetve amíg van itthon mit megvásárolni. Bár az angol kiadványokat is előszeretettel nézegetem, azokat a családdal nehézkes nézni, mert nem mindenki tud angolul (itt azokra a filmekre gondolok, amiken nincs semmilyen magyar vonatkozás).
0
2016. október 17., hétfő 9:49
Ezt rossz helyen kérdezed. Itt mindenki gyűjti a filmeket.
0
2016. október 17., hétfő 8:51
Sziasztok lenne egy kérdésem, szerintetek van értelme ennek a filmgyűjtésnek már vagy két hónapja felmerült bennem a kétely hogy minek veszem és költök havi szinten 20-30 ezer forintot olyan dolgokra amit egyszer kétszer megnézzek és utána ott állnak porosodnak a polcon , és mikkor megveszem a filmeket abban a percben örömet okoznak de utána már nem nagyon foglalkozom velük,ti hogy vagytok ezzel?
0
2016. október 15., szombat 8:19
Kedves Xpress!
Novembertöl nálatok is kapható lesz a Star Wars VII BD-n?
0