Keresés

KÉRDÉSEK

2016. március 20., vasárnap 11:43
Kedves Mola Ram (aka ZS)!
Mindenkinek minden kérdésére válaszoltunk ebben a témában a megfelelő fórumokon eddig is és ezután is megtesszük. A megfelelő kérdésekre megfelelően válaszolunk. Nem azért fűztük a bejegyzéshez, hogy nem mi vagyunk a kiadó, hogy a felelősséget elhárítsuk magunkról, hanem, hogy érzékeltessük, számunkra nem kínos a kérdésre válaszolni, és ezzel is egyértelműbbé tegyük, hogy nem a törlésre került kérdés tartalmával, hanem a hagnemével volt a problémánk. Akkor fogunk tájékoztatást küldeni a vásárlóknak, ha már tudunk miről. És a korábbi bejegyzéseinket továbbra is fenntartjuk.
0
2016. március 20., vasárnap 11:29
"Folyamatosan kapcsolatban állunk a kiadóval, de valahogy erre nem született válasz, talán azért, mert a magyar nyelv nem az erősségük vagy csak nagyon lefoglalja őket a rengeteg kiadvány elkészítése :)"Nincs jogod így beszélni bárkiről! Felháborító, hol itt az ADMINISZTRÁTOR?! :D
0
2016. március 20., vasárnap 11:23
Kedves Xpress!
Köszönöm a radikálisan megváltoztatott hangnemű választ, örülök, hogy valaki azért észrevette, hogy egy cég képviseletében a fórumon sem nem írunk olyat a vevőnek, hogy „Sajnálom, ha ez számodra számodra szokatlan” meg „amúgy”, még akkor sem, ha az ügyfél szerintünk megengedhetetlen hangnemet használ. Ennyit a „kulturális keretek”-ről. Megjegyzem, hogy a bejegyzésem egyáltalán nem volt udvariatlan, csak pikírt megjegyzést tettem a kiadó munkatársaira, akik egy kiemelt áron árusított, és mind egy szálig eladott termék ügyét a négy hónap után sem zárták még le. Ez több mint jogos.
„A tárgyra térve:”
Senki nem gondolta (nem is írtam ilyesmit), hogy az Xpress forgalmazza vagy gyártja a terméket, de mivel azt az Xpresstől vettem, a reklamáció intézése és a vevők tájékoztatása az ő feladatuk.
Vevőként én az Xpressszel állok kapcsolatban, nem a fórumozókkal, így válasz helyett nem ildomos engem a fórum olvasására felszólítani. A fórumot ettől függetlenül elolvastam, a legutóbbi Xpress-bejegyzés januári, az iménti összefoglalóban szereplő lévő „hírmorzsák” egy része ott nem található meg, ez bizony nem „kellő tájékoztatás”, és nem teszi nyilvánvalóvá a „folyamatos egyeztetés” meglétét. A bejegyzésemet követő újabb kérdések is erre utalnak.
Meggyőződésem, hogy a hiba nyilvánvalóvá válásakor a terméket forgalmazó cégnek (tehát nektek) a termék adatlapján (nem a fórumán, ahol a hibára egy fórumozó hívta fel a figyelmet) jól láthatóan (vastag betűkkel) tájékoztatnia kellett volna a vevőket arról, hogy a termék nem felel meg a leírásnak, erről a vásárlóknak és az előrendelőknek e-mailt kellett volna küldeni, az eltelt idő alatt pedig fent kellett volna tartani a folyamatos információátadást. Az alternatív megoldásokról (azonnali visszavétel, anyagi kompenzáció, stb.) is szó eshetett volna, hiszen egyáltalán nem természetes, hogy a vevő hónapokig várakozik a javításra. Ezt tekintettem volna hivatalos információnak, és tapasztalatom szerint ez az általános gyakorlat hasonló esetekben. Lehet megsértődni, hogy ezt számon kérem, de szakmai érvet aligha lehet felhozni ellene. (Ha mégis, szívesen olvasnám.)
Megjegyzem, hogy az elmúlt évek során az Xpress számos alkalommal járt el már ennek megfelelően – jóval kisebb értékű áru esetén is.
A cserelemezekkel kapcsolatos hírt köszönöm, reménykedve várom a következő hetet.
0
2016. március 20., vasárnap 11:15
Köszönöm! Ide írom őket, ha nem gond!

Az 1000 halott háza (2003)
Az 1000 halott háza 2. - A sátán bosszúja (2005)
Az élőholtak visszatérnek 2. (1988)
Evil dead - Gonosz halott 2. (1987)
Dr. Halál (1996)
Dr. Halál 2: A rémület folytatódik (1998)
Robotzsaru (1987)
Robotzsaru 2. (1990)
Robotzsaru 3. (1993)
A félelem országútján (1997)
Kéjutazás (2001)
PÉNTEK 13 - 2.RÉSZ
PÉNTEK 13 - 3.RÉSZ
PÉNTEK 13 - 4.RÉSZ
PÉNTEK 13 - 5.RÉSZ
PÉNTEK 13 - 6.RÉSZ
Poltergeist - Kopogó szellem (1982)
Kopogó szellem 2. (1986)
B13 - A bűnös negyed
Rocky gyűjtemény (Rocky 1-5. - 5 DVD)
Arachnophobia
Stephen King: Gonosz
Stephen King: A rózsa vére (2 DVD)
Stephen King - Christine
Stephen King: Sorvadj el!
Stephen King: Tortúra

És, hogy ezek egyáltalán várhatóak-e DVDn itthoni forgalmazásban?

Insidious 2010
Démoni Doboz 2012
Köpök a Sírodra 2010
Köpök a Sírodra 2 2013
Köpök a sírodra 3 2015

0
2016. március 20., vasárnap 10:51
Kedves Piftuka!Csak amiatt kerüljük, mert nem tudunk egyértelmű választ adni. Folyamatosan kapcsolatban állunk a kiadóval, de valahogy erre nem született válasz, talán azért, mert a magyar nyelv nem az erősségük vagy csak nagyon lefoglalja őket a rengeteg kiadvány elkészítése :)Mindenesetre folyamatosan adják ki újra a már régen nem kapható kiadványokat, így remélhetőleg mindenkinek a kedvére tudnak tenni előbb vagy utóbb. Lesznek régi klasszikusok is és az Egy asszony illata újrakidása is előkészületben van.
0
2016. március 20., vasárnap 10:22
"Az lett a mentőmegoldás, hogy kiadják a Nakatomi Plaza változat mellett egyéb formákban is a Die Hard lemezeket, hogy nagyobb mennyiséget tudjanak rendelni."

Én a magam részéről ennek kifejezetten örülök, mert így végre megvehetem a filmeket gyűjteményes kiadásban, olcsóbban. ;-) (Az árat jelentősen megdrágító szoborra nekem nincssen szükségem.)

Mindazonáltal, kedves Xpress csapat, kérlek áruljátok el, hogy valami "darázsfészekbe" nyúltam a Bontonfilm itteni fórumát érintő kérdésemet illetően?

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem válaszoljátok meg már hónapok óta? Pedig immár ez az ötödik alkalom, hogy itt kérdezem. Mindenkinek válaszoltatok az előtte lévő, azt követő kérdésekre...

De úgy tűnik, erre kerülitek a választ. :-(

Miért?
0
2016. március 20., vasárnap 10:20
Kedves Dömi!
Erre vonatkozóan nem kaptunk még visszaigazolást, mindenesetre mi jeleztük a felmerült igényt még a felmerülésekor.
0
2016. március 20., vasárnap 10:17
Írtam, várom rá a választ.
0
2016. március 20., vasárnap 9:40
Tisztelt Xpress!

Azt lehet tudni h a lemezek szitazasa is rendben lesz?

Koszonettel
0
2016. március 20., vasárnap 9:02
Nincs szó semmilyen keverésről, csak szeretnénk a fórumunkat normális mederben tartani (vagy legalább oda terelni). Nem utolsósorban azért, mert még mindig nem adtuk fel teljesen a reményt, hogy egyszer visszakerüljön a régi helyére. Természetesen lehet szidni bárkit és bármit a fórumunkon (minket is), ennek természetesen mindig is helyet fogunk adni. Csak annyit kérünk, hogy ez kulturális keretek között történjen. A többes szám első személy arra utal, hogy ez az xpress véleménye.A tárgyra térve összefoglalom az oldalon lévő hírmorzsákat:De elöljáróban annnyit leszögeznék, hogy mi viszonteladója és nem kiadója vagy forgalmazója vagyunk a kiadványnak, így ugyan persze folyamatosan egyeztetünk a jogtulajdonossal, de nem nekünk kell legyártani a cserepéldányokat, sőt ha akarnánk, se tudnánk ezt megtenni.A folyamatos egyeztetés során kiderült, hogy mindenképpen lesz cserepéldány. Később az is, hogy legkésőbb március végéig érkeznek be hozzánk. Ha ez megtörténik, értesítjük a vásárlókat a további tennivalókról. De ez várhatóan annnyi lesz, hogy mindenkinek az eredeti kiadvány rendelési módja szerint fogjuk eljuttatni a cserelemezeket.A kiadó tájékoztatása szerint a késedelem oka, hogy ilyen kis mennyiséget a lemezekből a stúdió sokszorosítója nem volt hajlandó legyártani. Az lett a mentőmegoldás, hogy kiadják a Nakatomi Plaza változat mellett egyéb formákban is a Die Hard lemezeket, hogy nagyobb mennyiséget tudjanak rendelni.
0
2016. március 20., vasárnap 2:16
Hivatalos válaszhoz hivatalos kérdést (levelet) küldtél? :) Mert a fórumos beszélgetés nem számít annak - egyik részröl sem.
most posts by TM
0
2016. március 19., szombat 23:45
Jó, úgy tűnik, kevered az üzletet a facebookkal.

Mint mondtam, semmilyen hivatalos infó nincs az oldalon, válaszolni meg nem vagy hajlandó.

Hivatalos választ kérek a "régimódi cég"-től.

Akár veled is szívesen beszélnék, hogy ne csak névtelenül szórakozz velem.

0
2016. március 19., szombat 23:10
Kedves Lextasys!
Annyit tudunk tenni, hogy jelezzük a hazai jogtulajdonosnak, ha valamit sokan keresnek. Ha írsz konkrét címeket, akkor rá tudunk kérdezni, mik az esélyek.
0
2016. március 19., szombat 23:09
Kedves Mola Ram (aka ZS)!
Megkérdezted, miért töröltük a bejegyzésedet, erre válaszoltam. Csak, mert van pénzed, szerintünk még nem jogosít fel arra, hogy így beszélj bárkiről, és nem is fogunk ezért meghunyászkodni, ugyanakkor mindenkinek kedvesen válaszolunk, aki hasonlóan teszi fel a kérdését (függetlenül a nálunk elköltött pénz mértékétől). Mi már csak ilyen régimódi cég maradunk, amelyiknél nem a pénz a minden. Sajnálom, ha ez számodra szokatlan. A termék fórumán pedig amúgy meg is található a "kellő tájékoztatás".
0
2016. március 19., szombat 23:07
0
2016. március 19., szombat 23:06
0
2016. március 19., szombat 22:50
Kioktatás helyett illett volna válaszolni a kérdésre, annál is inkább mert jogi kötelezettségeitek is vannak annak a fizető vevőnek, akinek harmincezerért eladtatok egy hibás terméket, és aki türelmesen várja a fejleményeket - három hónapja.

A kárt szenvedett vásárlókat sem a termék oldalán, sem levélben nem tájékoztattátok, mint ahogy arról sem született hivatalos hír, hogy az mikor és hogyan javítható.

Egyelőre az a helyzet, hogy a megkárosított ügyfelet kellő tájékoztatás helyett pökhendi rendreutasítással rázod le. Hozzáteszem hogy hasonló esetben egy európai cégtől már legalább tíz udvarias levelet és számos felkínált kompenzációs lehetőséget kaptam volna.

Szakmaiatlan hozzáállásod tovább erősíti az Amazon-nCore-Zavvi tengelyt. Ez majd jusson eszedbe, ha a piac helyzetéről sopánkodtok.

Nem illik, de megjegyzem, hogy az elmúlt 16 évben annyi pénzt hagytam nálatok, hogy abból restaurálni lehetne a szétlőtt Nakatomit. Ha legközelebb kioktatsz, hogyan fogalmazzak, jusson eszedbe, kedves Helapatúrót, hogy az én pénzem is benne van a billentyűzetedben.

Alázatosan kérlek továbbá, hogy e-mailben szíveskedjél (vagy inkább a főnököd) hivatalos és üzleti szempontból is értékelhető választ küldeni.

Yippie-Ki-Yay, kedves XpressHelp!
0
2016. március 19., szombat 22:22
Kedves Xpress!

Van rá esély, hogy a már nem kapható\joglejárt DVD-ket ismét forgalmazzátok a jövőben? Vagy ebbe mennyi beleszólásotok van?

0
2016. március 19., szombat 22:11
Kedves Mola Ram (aka ZS)! Legközelebb tessék szalonképesen fogalmazni, akkor biztosan nem töröljük a bejegyzésedet.
0
2016. március 19., szombat 16:07
Kedves Xpress!

Kaphatnék végre választ a vonatkozó kérdésemre?

Köszönöm!
0
2016. március 19., szombat 15:07
Köszönöm szépen!

Kár, hogy a hibás termék forgalmazója, illetve értékesítője eddig nem nyilatkozott erről hivatalosan; ez utóbbi helyette (nyilván etikai okokból) ÜVOLTVE TÖRLI a jogos kérdést.
0
2016. március 19., szombat 14:13
Elvileg jövő héten jönnek az új kiszerelésű kiadványok (remélhetőleg nem altamirai szitázással), így semmi akadálya nem lesz annak, hogy magyar kiadványban végre magyar szinkronos lemezek legyenek.
A törvény nevében (True Detective) hasonló esetében remélhetőleg gyorsabb lesz az intézkedés.
most posts by TM
0
2016. március 19., szombat 12:42
Ja, a Nakatomi-doboz ügyében érdeklődtem. Nyilván disznóság, ha négy hónap után valaki türelmetlen már egy olyan kiadvány esetében, amely egyheti átlagfizetésbe került!
0
2016. március 19., szombat 12:40
Na, most aztán marha kíváncsi vagyok, hogy milyen szabályokat sértettem meg, kedves drága adminisztrátor!
0
2016. március 19., szombat 11:49
Reménykedünk :)
0