Tisztelt Xpress.hu!
Most vettem át a csomagomat, és néhány közérdekű észrevétellel szeretnék élni, melyekre előre is köszönöm, ha választ is kapok.
Először is úgy érzem, ideje lenne már fenékbe billenteni a Szelektet (vagy nekik a csomagoló brigádjukat), mert az általuk forgalmazott két Blu-ray kiadványból kettőnél elengedhetetlen volt a tokcsere. Immár sokadszor járok így a termékeikkel, és kezdem kicsit unni a dolgot. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki nem pusztán a filmek miatt vásárolja a lemezeket, hanem az esztétikus kiadványok iránti gyűjtőszenvedély is közrejátszik ebben. Köztudomású tény, hogy kis hazánkban magasról tojnak a szerzői jogvédelemre, a filmek gyakorlatilag mindenki számára szabadon és ingyenesen hozzáférhetők. Jó lenne, ha felérné már ésszel minden hazai forgalmazó, hogy a termékeiket akkor tudják eladni, ha valami többletet képesek nyújtani. A kibontáskor atomjaira hulló, vagy a kutya szájából kirángatottal vetekedő állapotban lévő, hullámos fóliájú tokok nem ennek a törekvésnek a képzetét keltik a vásárlóban. Ilyenkor mindig elgondolkodok rajta, hogy bojkottálni kellene a forgalmazó termékeit.
A Doom lemezén egy kisebb karc is látható, amit valószínűleg az egyik tok-törmelék okozhatott. Próbáltam letörölni, de úgy tűnik, valódi karcról van szó. Csupán 2-3 mm, remélem, a lejátszást nem befolyásolja majd. Ha mégis, akkor úgyis jelentkezni fogok.
A tokcserék kapcsán máris felvetném a már sokszor emlegetett kérésemet: vegyetek fel a kínálatba minőségi Blu-ray és DVD tokokat, hogy legalább legyen lehetőségünk kisebb tételben is hozzájutni a szükséges csere-tokokhoz, ne kelljen kartonszámra rendelni azt is a csehektől.
A másik észrevételem kapcsolódik az előzményben olvasható bejegyzéshez. A Ted 2. Blu-ray-t nagy meglepetésemre fólia nélkül kaptam meg. Feltételezem, hogy a Bontonfilm gyárilag minden kiadványát fóliázza. Ha bontott kiadvánnyal is kiegyeznék vásárláskor, nem itt nézelődnék, hanem a Vaterán. Ráadásul ez egy teljes árú, kvázi megjelenéskori vásárlás volt részemről. A kiadványon szembetűnő hibát ugyan nem fedeztem fel, de itt elvekről van szó, ezért eléggé elszomorít az eset.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.