Keresés

KÉRDÉSEK

2015. november 26., csütörtök 20:09
Nálam ehhez képest bonyolult a rendszer. Vannak kategóriák: sci-fi, akció, vígjáték stb. De vannak színészek szerinti csoportosítások is. A nehézséget esetenként az okozza, hogy mit tekintsek dominánsnak, de ezt se vészes eldönteni. Többnyire elég gyorsan megtalálok mindent, de ha mégse, ott a listám. Arról kiderül, mit hol találok. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. november 26., csütörtök 20:01
Csatlakozom, a névelő nem számít.

Amúgy én is stúdiók szerint rendezem a polcon a filmeket, azután pedig olyan szempontok jönnek mint a műfaj, alkotó (rendező), borító színe és kivitele, tok/kiadvány kivitele (műanyag, fém, díszdoboz stb.).
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. november 26., csütörtök 20:00
Köszi a sok,és kimerítő választ.
Érdekes,h még ebben is ennyiféle módon gondolkodunk.
Lehet,h én is átrendezem őket,mert amikor elkezdtem őket ábc rendbe pakolni,én figyelembe vettem a névelőt is.Aztán a múltkor kerestem vmi filmet,és pont úgy voltam,h arra emlékeztem,h nincs névelő előtte.Persze nem találtam.El is könyveltem,h nincs meg,de rá pár napra meg megakadt a szemem előtt:)
Ez az AZ című film volt.
:D
Jó,persze ez nem igaz.Mármint a mondandóm utolsó része.
Igaz ez a rendszer csak a dvd-kre vonatkozik.A pár BD pedig még a vásárlás sorrendjében van a polcon:)
0
2015. november 26., csütörtök 19:39
En studiok szerint teszem sorba (warner, sony, fox, stb...)
0
2015. november 26., csütörtök 19:05
A Frédi Béni mese mellett van a Fülke? A Macskafogó után a Macskajaj?

Az Oltári nő után pedig az Ongbak?

Brrrrrrrrrrrr
0
2015. november 26., csütörtök 19:04
ABC-be rendezni a filmeket bűncselekmény :)
0
2015. november 26., csütörtök 18:41
:D
0
2015. november 26., csütörtök 17:55
Nálam meg a polcon az Angyalok és démonok a negyedik.
most posts by TM
0
2015. november 26., csütörtök 17:54
Én figyelembe veszem, ez a 2 film pont így van egymás mellett. Az viszont rejtély, hogy A negyedik miért van meg.
0
2015. november 26., csütörtök 16:34
A polcon színek szerint rakom őket, fehér, ezüst, piros, fekete, egységes legyen a gerinc.:)
Az excel táblázatban meg megvásárlási sorrendben illesztem be az xpresses linkeket és csak pár kattintás máris abc sorrendben vannak.
Így szerintem számít a névelő.
0
2015. november 26., csütörtök 16:14
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nem számít a névelő.
És ha számmal van írva a khm, szám, akkor az ABC elejére kerül (pl. A 6. napon, 2 kaliber, 300).
0
2015. november 26., csütörtök 16:12
Pont a napokban is szembesültem ismételten ezzel a "The" problámával (észrevettem, hogy elütöttem, kijavítottam, de olyan jól néz ki, hogy mégis úgy hagyom, hátha új szó lesz belőle...) :) egyébként. Konzolos játékok tesztjeit szoktam néha olvasgatni egy ismert magyar lapon, hogy melyik mit tud. Na, ott a T betűs rész meglepő módon 14 oldalból áll, a 2-10 oldalakon vannak a The-vel kezdődő játékcímek, miközben igazából ezekből csak 2 db (!) T kezdőbetűs.
0
2015. november 26., csütörtök 16:05
Szeva :)

Én nem veszem figyelembe őket, ha számít neked :) Ahogy külföldi filmnél se a t betűhöz rakom amit THE-vel kezdődik...
0
2015. november 26., csütörtök 16:05
Ha már kérdezed... :) Én abc-ben tartom és nem veszem figyelembe a névelőket, mert akkor a filmek mondjuk 30%-a A-betűs lenne, a keresés is kicsit tovább tartana a több, így már hasonló cím között. A másik, hogy a film címére emlékszem x év múlva, pl. Negyedik, és először úgyis az N-nél nézném meg, mert arra már nem emlékszem nyilván, hogy vajon volt e A betű előtte vagy nem. Ami még további felesleges köröket eredményez(ne) a keresésben. Ugyanígy megkülönböztetem az ékezetes kezdőbetűket is.
0
2015. november 26., csütörtök 15:54
Csak kíváncsiságból:
Aki mondjuk ábc sorrendben rendszerezi a polcon a filmjeit,az figyelembe veszi a névelőket?
Tehát pld. az "A negyedik" az N kezdőbetűsökhöz tartozik,vagy ott van az "Angyalok és démonok előtt"?
0
2015. november 25., szerda 13:45
Kedves arzo!

Mi is észleltük a dolgot, reméljük, hamarosan kiderítjük és megoldjuk a problémát.

Köszi!
0
2015. november 25., szerda 13:10
Bocs, VHS-ből négyféle kiadás jelent meg. Akkor már 11-nél járunk.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2015. november 25., szerda 12:58
3 VHS
3 DVD
4 BLU-RAY

Mit hagytam ki?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2015. november 25., szerda 12:55
Akkor rosszul számoltál. :)
most posts by TM
0
2015. november 25., szerda 12:45
Jó, akkor számít. De én így is csak 10 kiadást számoltam össze a klasszikus trilógiából.
0
2015. november 25., szerda 12:41
Már miért ne számítana?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. november 25., szerda 12:36
De nem is volt ennyi hazai kiadás. A VHS meg nem számít.
0
2015. november 25., szerda 12:32
Félreértesz, kizárólag a Star Wars klasszik-trilógiáról beszéltem, abból van 12. A teljes gyűjteményemet sosem számoltam össze, mindig akadt jobb dolgom. :)
most posts by TM
0
2015. november 25., szerda 12:25
Nálam is egyértelmű a lassulás jelensége. Lehet, hogy a 43732. válasz csak megtévesztés volt és nagyban készülődik valami péntekre... ;)
0
2015. november 25., szerda 12:22
Gondolom, a meglepetést egy nagy szám okozta és nem egy kicsi. Látod, Te is jössz azzal, hogy neked mekkora... :) Én nem tudom, mikor számoltam meg utoljára (sok évvel ezelőtt), inkább csak közelítő becslést alkalmazok, ha néha nagyon tudni szeretném (mármint ha a DVD-ket is belevesszük, nem csak a BD-ket).
0