Ahogy én látom:
A FILM-készítés, forgalmazás stb. összes szereplője sír mint egy csecsemő, hogy kevés a pénz.
A piac azonban olyan, hogy van egy termék, amit X áron lehet értékesíteni. Aki fölötte van vagy nyújt plusz szolgáltatást vagy tönkremegy idővel. Amennyiért a piacon megveszik, annyit ér. Mondhatja nekem XPress, hogy ez a film 7000 Forintot ér, ha Magyarországon annyiért a kutya sem veszi meg, nem ér annyit! Ha a költsége ennél több, akkor az ráfizetéses. Ha más cég adja 2000-ért mert annyiért veszik (multik), akkor ennyit ér. Ha többért adja más, akkor nyújtson pluszt (amit XPress meg is tesz, jó weboldal, online rendelés, egyéb szolgáltatások), különben tönkremegy. És amikor a piacon csak azok maradnak, akik annyiért adták, amennyiért vették, akkor lesz szerintem minden rendben, letisztult a piac.
Nekem csak ezzel az örökös sírással van bajom. Amikor egy cég sír, hogy alig van haszna. Azért megél belőle, nem? Ha meg nem, de hobbiból csinálja, akkor meg ne sírjon. Ez olyan mint amikor a magánember sír, hogy nincs medence a házában... Vagy egyszerűen csak keveset keres.
És a sírásnál is undorítóbb, az ár mesterségesen való felnyomása. Lásd Artisjus vagy BSA. Ugyanis olyan borzasztó szarul ment az őket tömörítő cégek sorsa, hogy nagy nehezen összezsugorkodtak annyi pénzt (addig száraz kenyéren élve), hogy befolyást szerezzenek országokban, törvényekben.
Talán egyszer majd a pékek is összefognak és eldöntik hogy 800 Ft. lesz egy kiló kenyér! Mert nekik akkor jobb lesz...