Keresés

DVD Filmek másolása (hamisítása)

2012. július 13., péntek 12:28
Azért jellemző, hogy még ebben a cikkben is csak helytelenül sikerült leírni a kék formátum nevét: "Blue Ray".
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. július 13., péntek 11:56
Köszi! :D
0
2012. július 13., péntek 11:53
Amúgy már nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan DVD-t, melyen a szerzői jogdíj megfizetését igazoló matrica volt. :)
0
2012. július 13., péntek 11:51
Adok neki egy linket. :)
0
2012. július 13., péntek 11:50
Hmm, elég érdekes...
http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120713-tobb-ezer-hamis-dvdt-talaltak-egy-boltban.html
0
2007. február 13., kedd 14:46
Lehet a hátulján volt nem? :)

Kiadófüggő a matrica, de a fox filmeken elvileg mindig van.
0
2006. szeptember 11., hétfő 17:18

Jah, a másikat úgy értettem , hogy a többi ALIENS dvd-n rajta volt csak ezen az egyen nem.
0
2006. szeptember 11., hétfő 17:01
Nem minden DVD-n van hologramos matrica.
Kiadó függő, nem?
0
2006. szeptember 11., hétfő 16:53
A média márktban láttam egy Aliens dvd-t amin nem volt rajta a hologrammos matrica. Na az most hamís volt vagy sem?
és ha esetleg otthon veszem észre akkor vajon visszavihettem volna-e arra hivatkozva hogy ez hamis mert ha a többin rajta van akkor ezen miért nincs? szerintem elküldtek volna a búsba.
0
2006. szeptember 11., hétfő 16:16
Engem egy dolgo bosszant fel mérhetetlenül, amikor megveszem a DVD-t, beteszem a lejátszóba, és képembe vágják, hogy ne lopjak. Hát a jó q**** anyj****!" +"+!!%+! Persze kifogásoltam ezt az SPI-nek, Intercomnak, ASVA-nak, de még válaszra sem méltattak. Merné ezt más gyártó megcsinálni. Veszek egy autót (ugye úgyis azzal szeretnek jönni, hogy autót sem lop az ember) és a kedves üzletkötő az üzlet megkötése után (persze az autót lehet hogy belülről még nem is láttam) kioktat, hogy nem szép dolog ám autókat lopni. H lenne rá sok fölös pénzem beperelném mindet
0
2006. szeptember 10., vasárnap 23:33
Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezete. Tagjai között található közel 1200 zeneszerző, szövegíró, irodalmi szerző és zeneműkiadó. Az egyesületi formához igazodnak az Artisjus választott testületei és egyesületi szabályzatai. Az Egyesület legfőbb szerve a Közgyűlés, az Egyesület választott tisztségviselői és választott testületei az Egyesület Elnöke, Vezetősége, Választmánya, Felügyelő Bizottsága és a Főigazgató.

Ott van Zeneműkiadó. Ez az Artisjus honlapjáról van kimásolva, ha nekem nem hinnél. Bár sok szerző maga is tulajdonos.
0
2006. szeptember 10., vasárnap 23:31
Tagjai, tulajdonosai, művészek (zenészek, szövegírók), kiadók (CÉGEK!), hogy az árat feljebb nyomhassák és az ebből jövő bevételt szétosszák.
Ugyanarról beszélünk!
0
2006. szeptember 10., vasárnap 22:18
"És a sírásnál is undorítóbb, az ár mesterségesen való felnyomása. Lásd Artisjus vagy BSA. Ugyanis olyan borzasztó szarul ment az őket tömörítő cégek sorsa, hogy nagy nehezen összezsugorkodtak annyi pénzt (addig száraz kenyéren élve), hogy befolyást szerezzenek országokban, törvényekben"

Szerintem ezt gondold át mégegyszer. Az Artisjus-t nem cégek alapították, egy egyesület, amely törvényi felhatalmazás alapján működik, tagjai(tulajdonosai) pedig a magyarországi művészek (zenészek, szövegírók, stb.) Az Artisjus az általa beszedett jogdíjakat TOVÁBBOSZTJA a tagjai részére, tehát nem az Artisjus nyereségét növeli. A DVD filmek/CD lemezek árképzéséhez pedig nulla köze van, azt azok jogutlajdonosai/kiadók határozzák meg.
0
2006. szeptember 10., vasárnap 20:22
Bár a BTTF új szinkronjával én simán együtt tudok élni (pedig elég jól ismerem az eredeti szinkront is!), egyetértek veled. Sajnos a klasszikus szinkronokkal is vannak gondok (nem a hang minőségére, tisztaságára stb. gondolok).

Nem is részletezem tovább, elég elolvasni az általam itt leírtakat.
0
2006. szeptember 10., vasárnap 20:16
Nem tartozik szorosan a témához, de pl. a CF (és egyéb memória) kártyákra kivetett jogdíjat meglehetős pofátlanságnak tartom.
0
2006. szeptember 10., vasárnap 19:36
Leginkább meg az a furcsa, hogy a "hazai" (na, ezért mit kapok majd K-tól!) képviselet nem tudta azt elérni, hogy a BTTF-n az eredeti szinkron (akár:is) legyen! Mert milyen emberek intézték a dolgokat? Nyilván, akiknek fingjuk sincs arról, amit éppen csinálnak! Konkrétan az itthoni dvd piacról! Mert ha esetleg értettek volna a munkájukhoz, akkor meg tudták volna győzni az UNIVERSAL-t,  hogy kis hazánkban bizony az eredeti szinkronoknak van (lenne) létjogosultsága!
0
2006. szeptember 10., vasárnap 18:28
Azért így is jól fogytak, sőt!
BTTF, JP díszdoboz? Amit nekünk szántak, mind elfogyott, nem?!?
0
2006. szeptember 10., vasárnap 18:11
Ebben van valami!
Lehet,hogy a Universal filmek is jobban fogytak volna eredeti szinkronnal.
És akkor még mindig lenne képviselet.Furcsa,hogy az anyacégnek fontosabb volt a szinkron minősége,mint hogy egyáltalán kapható legyen a filmje.
0
2006. szeptember 10., vasárnap 10:44
Ez azért hülyeség,mert a kiadók csomó filmet igénytelen új szinkronnal adnak ki!Francot sem érdekel egy klasszikus film ratyi szinkronnal!Aki ilyet néz az meg is érdemli!Inkább legyen a film írott,de tartalmazza az erdeti hangsávot!Úgy is csak én nézem otthon!És ezzel azért nem károsítok meg egyetlen kiadót sem,mert úgysem venném meg a filmet ratyi szinkronnal!!!Természetesen ami olyan azt én is megveszem eredetibe,mert azért mérséklődött a dvd-k ára a piacon!De teljesen nem zárom ki az írás lehetőségét!
0
2006. szeptember 10., vasárnap 0:41
Tovább megyek:ugorjunk vissza az időben úgy kb. 5-6 évet. Az egyik nagyker cégnek - a nevét nem írom le, de arról van szó, amelyikben az a nagy tűzeset volt, ahol leégett az egész raktárkészlet (pontosabban kb. a fele, de erről majd később!) - , amelyik CD-VIDEÓ-DVD kereskedéssel foglalkozott, volt egy tulajdonosa (Lehet, hogy több, de most nem ez a lényeg.). Berendelték a Hang-tárból a cuccokat és azokba a boltokba is szállítottak, amelyeknek szintén az illető(k ?) volt(ak ?) a tulajdonosa(i ?). Tehát egyszer volt egy haszonkulcs, amit a továbbértékesítésre szánt termékekre tettek, aztán volt mégegy, amit a (saját tulajdonú) bolt rátett, mi meg csak csodálkoztunk, hogy miért olyan qrva drága minden CD meg DVD!! Ők meg csak éltek/élnek mint hal a vízben, természetesen minden év végén itt is voltak mókás helyekre jutalomutak, persze nem a rabszolgáknak (dolgozóknak), hanem az irodistáknak.

A le(nem)égett raktárkészlet után meg jókora összeget markoltak fel a biztosítótól, persze a megmaradt készletet kiosztották, lekenyerezésképpen a megfelelő embereknek- hogy finoman fogalmazzak, a maradékot meg kiárulták.

Ezek az infók egy régebben ott dolgozó embertől származnak, a tűzeset után megmaradt raktárkészletet a saját szemeimmel is láttam!
0
2006. szeptember 10., vasárnap 0:30
Ja!
És sok vásárló lázong, ha egy film mondjuk 5-6 ezres áron jön ki, majd nem sokkal később elindul lefelé az ára.

Ha jól emlékszem tanulmányaimra, kicsit a lefölözéses technikára hasonlít (javítson ki, aki most tanulta vagy tudja), ahol elsőre a reális ár fölött jelenik meg a termék, az újdonsága révén drágán és folyamatosan veszít árából.

Ez egy teljesen elfogadott megszokott piaci magatartás. Ha jól hiszem a mobiltelefonoknál ugyanez az árképzési magatartás. Egy új típus készülék messze az ára fölött jelenik meg, majd szép lassan (nem is lassan) megy lefele az ára.
0
2006. szeptember 10., vasárnap 0:24
Még a régi videós-korszakban, amikor kezdtek gombamód elszaporodni a videótékák, több tékás ismerősöm is volt. Ők mesélték, hogy az Intercom-nak olyan jól ment, hogy több külföldi utazást is szerveztek az ott dolgozó munkatársaiknak - természetesen a számlát a cég állta. Nyilván volt miből - és most is van!
0
2006. szeptember 10., vasárnap 0:23
A tökéletes természetesen egy vásárlóerővel egyensúlyban lévő kínálati piac.
Kíváncsi lennék, pl. a DVD-kereskedők vagy filmkészítők rajzolnak-e fel kereslet-kínálat görbét, vagy mikrogazdasági görbékkel határozzák-e meg az árat.
Igyekeznek-e így kiszámolni a legnagyobb hasznot?
Pl. XPress tesz ilyet?
0
2006. szeptember 10., vasárnap 0:18
De igen, csak azért hangsúlyoztam ki, nehogy valaki belekeverje!
0
2006. szeptember 10., vasárnap 0:18
Ahogy én látom:

A FILM-készítés, forgalmazás stb. összes szereplője sír mint egy csecsemő, hogy kevés a pénz.
A piac azonban olyan, hogy van egy termék, amit X áron lehet értékesíteni. Aki fölötte van vagy nyújt plusz szolgáltatást vagy tönkremegy idővel. Amennyiért a piacon megveszik, annyit ér. Mondhatja nekem XPress, hogy ez a film 7000 Forintot ér, ha Magyarországon annyiért a kutya sem veszi meg, nem ér annyit! Ha a költsége ennél több, akkor az ráfizetéses. Ha más cég adja 2000-ért mert annyiért veszik (multik), akkor ennyit ér. Ha többért adja más, akkor nyújtson pluszt (amit XPress meg is tesz, jó weboldal, online rendelés, egyéb szolgáltatások), különben tönkremegy. És amikor a piacon csak azok maradnak, akik annyiért adták, amennyiért vették, akkor lesz szerintem minden rendben, letisztult a piac.

Nekem csak ezzel az örökös sírással van bajom. Amikor egy cég sír, hogy alig van haszna. Azért megél belőle, nem? Ha meg nem, de hobbiból csinálja, akkor meg ne sírjon. Ez olyan mint amikor a magánember sír, hogy nincs medence a házában... Vagy egyszerűen csak keveset keres.

És a sírásnál is undorítóbb, az ár mesterségesen való felnyomása. Lásd Artisjus vagy BSA. Ugyanis olyan borzasztó szarul ment az őket tömörítő cégek sorsa, hogy nagy nehezen összezsugorkodtak annyi pénzt (addig száraz kenyéren élve), hogy befolyást szerezzenek országokban, törvényekben.

Talán egyszer majd a pékek is összefognak és eldöntik hogy 800 Ft. lesz egy kiló kenyér! Mert nekik akkor jobb lesz...
0