Keresés

DVD Filmek másolása (hamisítása)

2003. január 17., péntek 19:11
Egyébként Kiga, az utolsó két hozzászólásod alapján nem áll egymástól távol a véleményünk.

Én nem, én SEM tartom saját szempontomból józannak amit egyes kiadók (gyártók) művelnek az árpolitikájuk és a kiadványok minősége kapcsán, de látom azt is, hogy milyen dinamikájú a piac itthon és mondjuk egy gazdaságilag potensebb és sokszorosan nagyobb vásárlóerőt képviselő országban. Korántsem tisztem védeni ezeket a cégeket, és semmi kedvem védeni ezt az üzletpolitikát.

Ugyanakkor és ezzel együtt a feketepiac meglétét nem tartom sem indokoltnak, sem valamilyen látens erkölcsi norma szerint kimagyarázhatónak (legalizálhatónak). Ennyi és nem több az az álláspont, amit én képviselek.
0
2003. január 17., péntek 19:05
Egyébként Kiga, az utolsó két hozzászólásod alapján nem áll egymástól távol a véleményünk.

Én nem, én SEM tartom saját szempontomból józannak amit egyes kiadók (gyártók) művelnek az árpolitikájuk és a kiadványok minősége kapcsán, de látom azt is, hogy milyen dinamikájú a piac itthon és mondjuk egy gazdaságilag potensebb és sokszorosan nagyobb vásárlóerőt képviselő országban. Korántsem tisztem védeni ezeket a cégeket, és semmi kedvem védeni ezt az üzletpolitikát.

Ugyanakkor és ezzel együtt a feketepiac meglétét nem tartom sem indokoltnak, sem valamilyen látens erkölcsi norma szerint kimagyarázhatónak (legalizálhatónak). Ennyi és nem több az az álláspont, amit én képviselek.
0
2003. január 17., péntek 19:05
Néha azt hiszem nem egy nyelvet beszélünk. Ne akarom lemosni magamról, hogy szerintem a "feketepiac megléte igazolható". Ezt magyarázom már két napja, hogy igazolható a megléte és azt is kifejtettem, hogy miért.

Én nem támogatom. De elfogadom a létét és elfogadom azokat az indokokat amelyek valakit a kalózkodás irányába vezetnek. Akárcsak a szoftveriparban itt is a piaci szereplők magatartása vezet a kalóztermékek térnyeréséhez.

A többiben biztos igazad van nem értek hozzá. A lényege az volt, hogy mindkettő törvénytelen csak nem egyforma súllyal.
0
2003. január 17., péntek 18:56
Már megbocsáss, de a hozzászólásaiddal azt a látszatot kelted -mégha most azt mosod is le magadról-, hogy a feketepiac megléte igazolható. Az én álláspontom szerint azonban nem igazolható, én ennél többet nem akartam és nem is akarok a beszélgetésünk mögé látni. Személyes érzésem szerint ez a hirtelen vádaskodás részedről legfeljebb annak tudható be, hogy nem igazán találod a valódi érveket álláspontod megvédéséhez.

Továbbiakban még kénytelen vagyok egy aprócska tárgyi tévedést pontosítani: egy cég a mi jogalkotásunkban nem követhet el szabálysértést (sőt, bűncselekményt sem), hiszen mindkét kategória csak személyhez (pl. a cég vezetőjéhez, vagy alkalmazottaihoz, stb.) köthető.

A túlságosan magas, vagy túlságosan alacsony piaci árak, (a tisztességtelen piaci magatartás) ügyében egyébként a Gazdasági Versenyhivatal dolga eljárni, és ez tudtommal nem tartozik sem a szabálysértés, sem a bűncselekmény kategóriájához. Egyúttal szeretném felhívni a figyelmedet (ezen felvetésed ötletén), hogy tudtommal bármely magánszemély tehet bejelentést a vizsgálat megkezdéséhez.
0
2003. január 17., péntek 18:40
Ja és még egy:
"hiszen a magas árazás nem bűncselekmény"

Nem. Tisztességtelen üzleti magatartás. Ha jól tudom a szabálysértés kategóriájába esik. Csak pénzbüntetéssel szankcionálható. Tényleg egészen más.
0
2003. január 17., péntek 18:37
Már harmadszor próbálod a szememre vetni, hogy a kalózkodást preferálom. Ha meg tudod mutatni azt a sort amiben erre utalok akkor mindenben igazad van.

Igazad van abban, hogy vannak demokratikus eszközök. Jobb helyen nyomásgyakorlásnak hívják. Nekünk Magyarországon nincs elég erőnk arra, hogy ezt megtegyük tehát ez jelenleg nem járható út.

Nem a törvényeket kérdőjeleztem meg hanem a DVD forgalmazás etikai jellegét amely mellett te erőteljesen lándzsát törtél.

"Én is vállalkozó vagyok, becsületesen és sokat dolgozom a pénzemért, ezért nemcsak károsnak tartom a jelenséget, hanem mélységesen fel is háborít."
Én tulajdonképpen csak ezzel az egy mondatoddal vitatkoztam. Én is vállalkozó vagyok, nem is egy cégem van, de mélységesen felháborít az az üzleti magatartás amelyet ezek a gyártó és forgalmazó cégek folytatnak. Nemhogy támogatandónak nem találom hanem minden eszközzel harcolni próbálok ellene. Az eddig leírt mondataim sem a kalózkodást támogatták hanem a jelenlegi rendszert támadták.
0
2003. január 17., péntek 17:24
Megbocsáss Kiga, de igencsak kifordítottan gondolkodsz.

Az ugyanis, hogy TE egy termék árát sokallod, nem azt jelenti, hogy a forgalmazó/kiadó/bárki bűncselekményt követett el, hiszen a magas árazás nem bűncselekmény. Ellenben az illegális másolatok készítése igenis bűncselekmény.

Ha TE ezt nem látod be, akkor nincs miről beszélnünk egymással, hiszen láthatóan más platformról közelítjük meg a dolgot.

Azonkívül a felhozott példáid alapján; látható, hogy vannak TÖRVÉNYES eszközök arra, hogyy a vásárlók kifejezzék nemtetszésüket. (Ennek egyik eszköze például a bojkott, de semiképpen sem a kalózpéldányok preferálása, ami még jobban eldurvítaná a piacot és az árakat.) Magyarán szólva egy demokratikus berendezkedésű államban vannak megfelelő érdekképviseleti szervek (akár civil, akár más, akár a média), hogy valamilyen formában kifejezd a nemtetszésedet, anélkül, hogy az törvénybe ütközne.

Az, hogy ez mennyire etikus, vagy, hogy az üzleti életben ki és mennyire etikus, valamint, hogy egyes nemzetközi mammutcégek mennyire bírnak politika, és ilyenformában törvényalkotói befolyással, egészen más tészta.

Vannak törvények és pont. Ezeket a törvényeket a nyugati típusú demokráciában az állampolgárok által választott törvényhozó testületek alkotják meg, és a szociális berendezkedés, a szabályozott keretek közötti együttlét alapjait alkotják - tetszik vagy sem, de ehhez kell alkalmazkodni.

Jelen pillanatban a felvetésed inkább filozófiai, mintsem szociológia, pláne nem üzleti kérdés, hogy ezek a törvények szerinted vagy bármely más kiragadott indivídum szerint milyen viszonyban vannak azzal az erkölccsel, amely az írott törvényeken kívül egyesekben így, vagy úgy de facto, és nem de jure létezik. Az írott törvényeket megkérdőjelezni jelen társadalmi körülmények között pedig csak egyet jelenthet: infatilista önámítást.
0
2003. január 17., péntek 12:18
"Ami engem illet, nem tudnak érdekelni a fos minőségű (akár idő előtti) megjelenések még akkor sem ha fele v. harmad annyiba kerülnek."

És mi a véleményed a gyári, 100%-os áru gagyi fos minőségű filmekről. Amelyekről azután derül ki, hogy fos miután kifizetted az árát.

Nem az ukrán kalazkópiákat támogatom. Nekem egy sincsen és nem is szándékozom venni. Csak azt mondom mindenki próbálja meg az éremnek mindkét oldalát nézni. Pontosabban fogja látni a valóságot.
0
2003. január 17., péntek 12:15
De mondok erre egy konkrét gyakorlati példát. Te azt fújod, hogy jogában áll a kiadónak annyiért adni a DVD lemezt amennyiért akarja. Neked lehetőséged van megvenni amivel nem kell élned. Ez alapvetően hibás elgondolás. A kiadónak nem joga van annyiért adni a lemezt amennyiért akarja hanem lehetősége. Példának okáért most büntették meg az EU-ban az Epsont és a HP-t mert túl drágán adták a festékpatronokat a nyomtatókhoz. Az ő termékük nem? Annyiért adják amennyiért akarják nem? Nem. A Fox-ot az angol vásárlók kényszerítették térdre a fogyasztóvédelemmel karöltve, hogy csökkentsék a DVD lemezek árait. Sikerült? Sikerült. Ausztráliában a kormány mondta ki, hogy semmissé teszi azt a nemzteközi megállapodást, hogy Ausztrália a 4-es régiókódba tartozik és engedélyezték a régiómentes DVD lejátszók árusítását az R1-es filmekkel egyetemben. Szóval ahogy mondtam: open your eyes.
0
2003. január 17., péntek 12:11
Szerény véleményem szerint mindenki maga dönti el, belenyúl-e a gagyi másolatokba fele pénzért vagy sem. Akinek a pénztárcája nem engedi meg, hogy eredetiben vásárolja meg a portékát, az soha a büdös életben nem fog kiadni több ezer Ft-ot, csak mert valami origin. Egy valamit azért érdemes jó előre tisztázni: Az nem igaz, hogy a kalóz DVD-k csupán a megjelenések hiányosságait használja ki, mondván csak az kapható, ami még nincs. Éppen ellenkezőleg. Olyanok is szélsebesen kijönnek az ukrán gagyi hulladék gyártó futószalagáról, amikről eleve tudjuk, meg fog jelenni, azt is, hogy mikor és ki által. Épp csak ez nekik nagyon jól jövedelmező dolog, hiszen sokan vannak, akik nem kívárni a kötelező 6 hónapot, míg korongra kerülhet a film hivatalosan. Egy másik dolog pedig a minőség: Valaki azt írta itt korábban, hogy a hivatalos DVD is helyenként becsapás, csalás. Az ukrán szar nem? Ami eddig az én kezembe került, azon mind PAL felirat volt ellentétben a mocsok NTSC minőséggel ami a lemezről visszaköszönt. A Penge 2 DTS-ES Discrete 6.1 hangsávja pedig majd 1 mp-et csúszott a szereplők szájmozgásához képest. Alig volt idegesítő. Másfajta "minőség": a DVD "sima" másolása. Szerintem ez is szubjektív dolog. Nekem speciel az is fontos, hogy legyen menü és egyéb extra a lemezen. Száz szónak is egy a vége, mindenki maga dönti el, mi és mennyiért kell neki. Ami engem illet, nem tudnak érdekelni a fos minőségű (akár idő előtti) megjelenések még akkor sem ha fele v. harmad annyiba kerülnek. Ez a pénz ui nagyon fáj, ha kiadom...
0
2003. január 17., péntek 12:05
Az erkölcs köszönőviszonyban sincs az üzleti tevékenységgel. Az már persze megitélés kérdése ki a jobb, egy erkölcsös tolvaj vagy egy erkölcstelen üzletember. Gondolom te az utóbbi kategóriát helyezed előtérbe. Pedig könnyű helyzetben vannak hiszen már a törvényt is ők diktálják. Így nem nehéz legálisnak maradni. De vannak egyetemes dolgok és ezeket nem ők diktálják. És persze van egy-két ember akinek nyitva van a szeme. Talán neked is jót tenne. Lehet, hogy nem változna a véleményed, de hidd el egészséges. Nem mész neki a falnak.
0
2003. január 17., péntek 11:31
Nézd, Kiga, továbblépnünk nem sikerült, merthogy mostanra már csak valóban elméleti, -vagy ha úgy tetszikvilágnézeti- dolgokon vitázunk.

Utóbbi válaszok ugyanis már csak halovány kísérletek arra, hogy egy egyértelműen káros és erkölcstelen tevékenységet (bűncselekményt) kimagyarázzunk (az angolnak van rá egy jó szava: justify). De ezt nem érdemes és nem is lehet kimagyarázni, hiszen alapvetően hibás és kifacsart gondolat összehasonlítgatni egy illegális tevékenységet egy legális üzleti tevékenységgel.
0
2003. január 17., péntek 10:43
Elbeszélgetek magammal. :-)

Esetleg azon is elgondolkozhatsz, hogy tőlünk mennyit lopnak a kiadók.
Megvettem a Négy esküvő egy temetést. Az Xpress-en és a dobzon feltüntetettel ellentétben nem anamorph csapnivalóan rossz képminősége van. 7000 ezerért. Ez nem lopás?
Megvettem a Haláli fegyvert állítólag Dolby Digital hanggal ami nem más, mint egy DD-be kódolt DPL hang és olyan rosszul szól (magyarul-angolul), hogy hallgathatatlan. Majdnem 7000 ezerért. Ez nem lopás?
Megvettem a Grease-t szintén közel 7000 ezerért és használhatatlanul csapnivaló a magyar felirata. Élvezhetetlen. Ez nem lopás?

Estig sorolhatnám még. Nem volt ráírva a dobozra, hogy ne vedd meg mert VHS (vagy annál rosszabb) minőségű. Vagy vigyem vissza a boltba, hogy csókolom ez a film nem anamoprh pedig az van ráírva. Magyarázhatnám fél óráig, hogy mi az az anamoprh és után ki is dobnának.

A szoftverek kicsit más téma. Ott nem lopnak meg? Adnak bármilyen garanciát a szoftverre? Nem. Fizetnek kártéritést ha a szar szoftverük hibájából betörnek a gépemre és szétbarmolnak mindent? Visszavásárolják a terméket ha kiderül, hogy használhatatlan? Nem.

Nyilván nem hatalmaz fel lopásra, hogy ők is lopnak tőlem. De legalább ne ők legyenek a mártírok és én a gonosz tolvaj.
0
2003. január 17., péntek 0:28
Még egy dolgon gondolkozz el. Ugye szimplán elméleti szinten vitatkozunk. Igazat adok abban, hogy nem szép dolog a sok ember munkájával és sok pénzzel elkészült produkciókat meglopni azzal, hogy nem az extra magas áron veszed meg a tulajdonostól. Olyan ez, mint egy adásvétel. Te nem veszel hanem lopsz. Most próbáld meg ugyanezt a másik oldalról nézni. A mozijegyek ára egyre magasabb. Egyre inkább mit kapsz ezért a magasabb összegért? Egyre kisebb termeket és egyre kisebb vásznakat. Néhány házimoziban nagyobb vásznak vannak, mint néhány multiplexben. Ma már az emelt mozijegy árak mellett még azon is spórolnak, hogy minden teremben legyen egy filmtekercs. Ma már sínrendszer van tehát ha a hármas teremben elszakad a film akkor te a négyesben sem tudod továbbnézni. Ez nem lopás? Tőlünk? Továbbmegyek nevek és címek nélkül. Ma már a legfontosabb (az egyre drágább mozijegyek és hordozók mellett), hogy egyre olcsóbb technológiával dolgozzanak. Nem mennek ki helyszínre forgatni hanem marad a blue-box és a computer. Ez nem is lenne baj de meg is látszik. A filmek egyre silányabb kivitelben kerülnek ki. Ez nem lopás? Tőlünk? Persze nem kötelező megnézni. Mondod ezt miután kifizettem és rájöttem, hogy szar. Előtte elég nehéz rájönni.

Kicsit olyan ez, mint a Robin Hood. A gazdagoktól elvette és a szegényeknek adta. A gazdagoknak jogában állt gazdagnak lenni és jogában állt kizsákmányolni a szegényeket.  Minél kevesebbet adni és minél többet elvenni. Nem ismerős? Mégis hőst csináltak belőle.

Sokan kérdezik, hogy mi lenne ha minden ember így gondolkozna, mint én (pedig én nem is vagyok ennyire radikális csak elvi síkon szeretem a húrt feszíteni) mi lenne akkor Hollywooddal? Erre én mindig azt mondom, hogy mivel nem volna már benne üzlet, az üzletemberek otthagynák a fenébe az egészet azoknak akik értenek is hozzá. A művészeknek. És akkor talán idővel minden visszatérne a normális kerékvágásba.

U.i.: A Robin Hoodos hasonlat alapvetően nem a kalózkópiák terjesztőire vonatkozik hanem azokra a file-cserélőkre akik önzetlenül cserélgetik egymás közt a javaikat és azokra a fordítókra akik szintén önzetlenül fordítják a filmeket már a hazai bemutató előtt angolról magyarra.

És még egy utóirat arról, hogy nem minden fekete és fehér. A 80-as évek hangalámondásait készítő kisiparosokból lettek mára (nevek nélkül) az Intercom és a UIP/Duna film vezető beosztású dolgozói. :-)
0
2003. január 16., csütörtök 23:55
A te válaszod még sablonosabb. Legalább annyira számítottam rá.
Nem is vitatkozom, hiszem tulajdonképpen egyetértünk. Csak azzal szálltam vitába, hogy senkinek sem érdeke a kalózkodás. Én is rengeteget kalózkodom. Ha megtetszik egy szám akkor letöltöm mp3-ban és nem rohanok CD-t venni. Persze azért van vagy 100 CD-m is. Ha hirtelen megtetszik egy film akkor letöltöm DivX-ben és megnézem. Persze azért van mellette 80 DVD filmem és havonta járok moziba is. Van jogtiszta Windows-om és nem jogtiszta Word-öm. És persze van kalóz DVD-m is (ami gyk. a magamnak gyártott filmeket jelenti) mert az nekem jó. Az én lelkivilágomat ez az egyensúly teljesen békén hagyja. Jól alszom.
0
2003. január 16., csütörtök 23:16
Több ponttal is vitába szállnék, ugyanis előre sejtettem a sablon-választ.

Először is. Senki nincs rákényszerítve, hogy drágán vásárolt DVD-ket birtokoljon töbszázas tételben. Úgy működik a dolog, hogy az ember a saját egzisztenciájának megfelelően osztja be azt a mennyiségű pénzt, amely a rendelkezésére áll. Nincs sehol lefektetve,  hogy minden fillért filmekre kell költeni. Az ember kénytelen a saját határain belül meglenni, egészed addig, amíg őnmaga nem képes eme határokat kitágítani. A te kvázi-hasonlatoddal élve: aki milliókat költ el, annak milliókat is kell keresnie. Ha nincsen kapacításom valamire, akkor másképp csoportosítom át a javaimat, de semmiképpen nem lopok...

Én is szeretnék Ferrarival járni, meg három villát tartani a déltengeri szigetek valamelyikén, de reálisan felmérve az anyagi helyzetemet, erről morogva lemondok. Valahogy így van ez a többszáz DVD-s gyűjteményekkel is. Egyébként meg egy normális házimozirendszer mellé (nem a PC-s verzióra gondolok) nem túl megrázó összeg egy egészséges-számú gyűjtemény megvásárlása. A többszázfilmesek egyébkét statisztikai összesítést készíthetnek arról, hogy egy-egy filmet a meglévő példányon hányszor néztek meg és még fognak, ugyanis matematikailag egy normális életvitellel nehezen összegyeztethető a vásárlás hasznossági fokának igazolása - tehát marad a gyűjtőszellem, amit azért palackba lehet zárni, ha az embernek nem telik rá. Akinek meg telik (és becsületes úton szerezte a pénzét), az nem nyafog, és nem fog kalózcuccokra kiadni.    

Kifogásolod, hogy az alkotók, forgalmazók, stb. mennyit keresnek, miközben lazán elsiklasz afölött, hogy ez egy összetett lánc, amiben több földrészen keresztül egész seregnyi embernek biztosít munkát egy alkotói-kereskedelmi folyamat, miközben letojod, hogy egy senkiházi ügyeskedő legalább ekkora, ha nem nagyob haszonnal, illegálisan, láblógatva keres olyan pénzeket, amiket gyakorlatilag azoktól von el, akiknek értékes munkájuk fekszik az adott termékben ilyen vagy olyan módon - akárcsak úgy, hogy egy szaros targoncával felvillázza valamelyik raklapra.

Mindenki tudja, hogy a filmek gyakran kintről, így-úgy, olcsóbbak a hazai árnál (miközben itt-ott a fizetések is magasabbak). Azzal is mindenki tisztában van, hogy ez egy kis piac, relatíve magas a forgalmi adó, ésatöbbi, ésatöbbi...  így az árak csökkentésére számos más összetevő mellett majd akkor lesz esély, ha a DVD-piac növögetni kezd - ez a kereskedelmi realítás. Még csak ehhez kell pár ilyen keljfeljancsi olcsójános, akik feketén élnek mások hülyeségéből.

Tehát módosítom korábbi kijelentésemet: EGYETLEN NORMÁLISAN GONDOLKODÓ piaci szereplőnek, így a háztartásoknak (neked és nekem) sem érdeke, hogy a feketepiacnak esélye legyen...
0
2003. január 16., csütörtök 22:31
Ha senkinek sem volna érdeke akkor nem működne. De működik. Ez egyrészt köszönhető a magas DVD árnak és köszönhető a sok meg nem jelent filmnek. Szeretnéd DVD-n szinkronizáltan megvenni a Ford Fairlane-t? Vagy szeretnéd a polcodon tudni az Austin Powers Trilógiát szinkronnal és magyar felirattal? Ma csak a kalóz DVD a megoldás.
A másik az ár. Szerintem nevetséges, hogy 100-200 film tulajdonjoga több, mint 1 millió Forintba kerül. Ha az értékelési skáládon a jót meghaladó filmek nagy részét szeretnéd megvenni az többmillió Forintba kerül. És ez csak egy része az életednek. Arányaiban tízszer, százszor annyit kellene rá áldoznod, mint bútorokra, utazásra, művelődésre vagy bármire. És mindezt átlagában pocsék minőségben kapod meg. 100 filmből jó ha 10-re azt lehet mondani, hogy hibátlan kép- és hangminőségű. A filmek 10%-át (ami növekszik) persze veheted meg magadnak újra mert kiadják vagy szinkronnal vagy jobb minőségben. Arról nem is beszélek, hogy a technika fejlődésével az egész DVD gyűjtemény amire több milliót áldoztál egyszer csak teljesen elértéktelenedik (próbálj meg ma valakinek elsózni egy szintén többmilliót érő VHS gyűjteményt). Veheted helyette a D-VHS-t vagy a HD-DVD-t persze a DVD árának a duplájáért. Arra megint elköltessz többmilliót és mire két lakás árát elverted már talán rájössz, hogy csúnyán kihasználtak.
A tavalyi évben a Sony nagyon csúnya veszteséget produkált. Volna. De egy kicsiny üzletág két kicsiny terméke az egész Sony Corporationt kihúzta a kátyúból. Az egyiket Spidermannek hívták. Egy buta film egy egész óriáskonszern veszteségére jótékony hatással volt. Mások milliárdokat keresnek. Te milliókat költessz.

Összeségében természtesen nem a kalózkodás felé vinném a dolgot hanem az elfogadható áru kölcsönzés felé. Hiszek a piacgazdaságban amely a kereslet oldaról határozza meg a kínálatot. A CD és DVD iparban (és talán még sok helyen máshol) ez nem így működik. Egy színész 20 milliót keres egy filmmel. 3 hetes munka. Egy befektető szomorú ha nincs egy filmen 300%-os haszon. Te meg szomorú vagy ha egy hónapban legalább 3 DVD film erejéig nem tudtad támogatni őket benne. :-(
0
2003. január 16., csütörtök 22:27
Ez vmi gagyi reklám a részedről General?
0
2003. január 16., csütörtök 21:32
Mélységesen elítélendő dolognak tartom, elvből sem veszek ilyesmit. Én is vállalkozó vagyok, becsületesen és sokat dolgozom a pénzemért, ezért nemcsak károsnak tartom a jelenséget, hanem mélységesen fel is háborít. Még csak az hiányzik, hogy a jól fejlett kalózpiac indokával emeljék a kiadványok árait... egy-két rohadék meg törvénytelenül hízik mások pénzén. Senkinek sem érdeke egy DVD-s fekete-piac.
0
2003. január 16., csütörtök 20:50
Mivel most még csak az 1 rétegű dvd lemez írható és valahogy le kell redukálni az adatmennyiséget 2 dolog lehetséges 1, az ukrán módszer: az edész dvd-t lerippelik és a bitrátát lenyomják. Ez a durva eljárás eredményez pocsék minőséget. 2, Csak a filmet rippelik 1 hangal, felirattal és ezt tömörítik. Így nagyon szép eredményeket lehet elérni, főleg, ha értenek hozzá... Nekem is van pár filmem és jó minőségüek, de például a Vad vágyak (amit már 2 éve nem lehet kapni) 1 rétegű, ezért 1az1-ben ráment...
0
2003. január 16., csütörtök 20:17
nekem van egy ilyen DVD-m, a Die Hard3 DD5.1 angol, 2.0 magyarhang, +felirat.
Csak "tesztből" szereztem be, de az biztos, hogy nem fogok ilyenekben befektetni. Nem csak a minőség miatt, hanem mert mint igazi gyűjtő, nem másolatokat szeretnék a magaménak tudni, hanem gyönyörű eredeti példányokat. Ha valami pedig nem valószínű, hogy megjelenik itthon, akkor megrendelem R1, R4, R3...
(R3 pedig gyakran olcsóbb mint a másolt cucc)
0
2003. január 16., csütörtök 20:03
Nem tudom hogy ti hogyan viszonyultok a dologhoz. Mi a véleményetek?
A lakóhelyem környékén eléggé elterjedt (Budapesttől 80Km).
Valahogy megszerzik az R1-es verziót, tesznek rá magyar feliratot és leírják DVD-re.
Az időgép,XXX,Fegyverek szava,Jelek-ez mind szerepel a listákon.
Sokat láttam már belőle és az tuti hogy a kép minősége totális.
Van egy két film amiket csak várunk ,de sosem akarnak megjelenni Pl.(Terminátor 2 DTS hanggal magyar felirattal,Twister felirattal.)
A Penge 2 (2 hónapja láttam) angol DTSES, angol DDEX,magyar felirat.
A filmek ára 1500-2000Ft-ig terjed.
Ha a (gyári)filmek ára a nem csökken kis hazánkban sajna elég népszerű lesz a dolog.
0