Keresés

FILMZENE

2013. május 2., csütörtök 11:32
Azt hittem attól, hogy végighallgattad. ;-)

A külseje szép, ebben hasonlít rád. ;-)

Ja és nekem örömömben hullottak a könnyek, amikor azt láttam, hogy "előrendelve", nem pedig azt, hogy "berendelve".

Egyébként meg ha a zeneszerzőre fókuszálok (Zimmer-zoom) akkor túl sok a túlfűtött, hazafias, pátoszos muzsikája, ami miatt egy ideje nem vagyunk közeli viszonyban, mint ahogy te Williams-szel. Úgy gondolom, hogy Zimmer esetében is igaz a mondás, hogy a kevesebb több lett volna.
Viszont a Lesz ez még így se muzsikáját a megjelenése óta imádom. :)
most posts by TM
0
2013. május 1., szerda 22:29
Előrendelve:

A sírógörcs kapott el a gyönyörtől mikor megláttam...
0
2013. május 1., szerda 18:47
M83 feat Susanne Sondfor - Oblivion
https://www.youtube.com/watch?v=z0pzPDrIABU
0
2013. április 20., szombat 13:23
Ezt de jó lenne megszerezni:
http://www.youtube.com/watch?v=p64favQ2kco
0
2013. február 19., kedd 15:14
Nekem ez lesz a következő:

http://www.youtube.com/watch?v=DeSvGmFrfZY

KÜLSŐ LINK

Dario Marianelli eddig nem hatott meg különösebben, de az Anna Karenina zenéjét imádom, a filmet kétszer láttam moziban, és a muzsikáját azóta is dúdolom magamban. Mintha Sosztakovics keringője szólna. Nagyon jó!
most posts by TM
0
2013. február 19., kedd 7:16
Szia!

Nekem nem engedi letölteni valamiért. Át tudnád dobni a listát?

davidkrisz@gmail.com
0
2013. február 18., hétfő 23:38
Sziasztok..lehet nem ez a helye,de dobok fel megint egy listát,hátha valakinek megtetszik belőle valami..csórikáim csak porosodnak évek óta érintetlenül:)

http://rapidshare.com/files/3816733080/cd.ods
0
2013. február 11., hétfő 20:27
Hát ez elég harmatos kis lista lett... Bár igaz, nem mindet hallottam...
0
2013. február 11., hétfő 19:28
Grammy-díjak:

Legjobb filmzene-válogatás album: Éjfélkor Párizsban
jelöltek voltak még:
Mindörökké rock
Utódok
Marley
The Muppets

Legjobb filmzene album: A tetovált lány
jelöltek voltak még:
Tintin kalandjai
A némafilmes
A leleményes Hugo
A sötét lovag - Felemelkedés
Journey

Legjobb filmbetétdal: Save and Sound (Az éhezők viadala)
jelöltek voltak még:
Abraham s Daughter (Az éhezők viadala)
Learn Me Right (Merida, a bátor)
Let Me Be Your Star (Smash)
Man Or Muppet (The Muppets)
most posts by TM
0
2013. február 8., péntek 22:22
Már múlt héten belefutottam többször a hamarosan elérkező szülinapja előrejelzésébe, legutóbb talán hétfőn foglalkoztam ezzel, aztán viszont kiment a fejemből. A Maestro 45 év alatt 48 Oscar-jelölést érdemelt ki. Ennél többet csak Walt Disney kapott, 59-et. Ha John Williams továbbra is ilyen jó egészséggel és alkotói zsenialitással folytatja életét, még behozhatja Waltot. :)

Isten éltesse!
most posts by TM
0
2013. február 8., péntek 21:18
John Williams ma 81 éves és senki nem veszi észre??? :D :D Csak a nagy rajongótábor miatt kérdem... Isten éltesse sokáig, még ha fingja sincs róla, hogy a világon vagyunk... :)

0
2013. január 28., hétfő 16:12
Nekem is megjött végre a Hobbit filmzene speciális kiadása.
Enyém USA kiadvány így kicsit más, íme a képek:

Megérte rá várni, csodálatos. :D
0
2013. január 19., szombat 2:07
Jurassic Park 2:Lost world

Kitalálták,hogy de klassz lesz egy régi kihajtható mesekönyveket idézni egy nyitható diaporáma,merev karton tokkal,aminek a zsebe még szorult is..abban volt a lemez...bizony cseréltem is a boltban,ahogy a kasszánál kibontották,hogy a tolvajchipet kivegyék,rögtön fogtam az új példányt,hogy namajd ezt én..és tettem án rendes tokba..

Ugyanilyen agyhalált kapok a mai napig a Wall-E dvd zöldbarát baromság kitalálójának,az se fog 10-20 lemezkivételt megélni..
0
2013. január 18., péntek 23:05
Szólj Bill kapitánynak! :)
most posts by TM
0
2013. január 18., péntek 9:44
Igazi rituálé válik egy faszszopó lemezkivételből, mi? :) Nevetséges... Lehet szétbaszom egy körzővel az egészet, aztán meg nem kell már vigyázni rá :)
0
2013. január 18., péntek 9:27
Itthon is kapható, 7000-7300 körüli szórásban árulják.
most posts by TM
0
2013. január 18., péntek 9:26
Annyit tudsz csinálni, hogy mielőtt a lemezhez nyúlnál, előtte kiveszed középről a füzetet, és így annak üresen maradt pántszerű tartóját már lefelé tudod hajtani, nyomni, hogy ezáltal minél kevésbé kelljen feszíteni az oldalról kihúzandó korongokat. Végső megoldás pedig egy műanyag dupla tok.
most posts by TM
0
2013. január 18., péntek 8:50
Sziasztok!

Segítséget kérnék! Sajnos nem tudom belinkelni a videót, az alatta lévő zenét ismeri valaki? Köszönöm!

Budapest night road - YouTube
0
2013. január 15., kedd 19:12
Én is már elég sokat vártam rá, ezen a héten eddig minden nap felhívtam tesómat a munkahelyemről, hogy megjött e már a várva várt csomagom. :)
0
2013. január 15., kedd 19:00
Kösziii!! :D

Amazonról jött, előrendelésben kb novemberben megrendelte egy cimbi, dec 11 a megjelenés és most ért ide... röhej... :D De legalább itt van és áll a faszom a szépségétől!!!!! :D
0
2013. január 15., kedd 18:53
Gratulálok ez nagyon jól néz ki. :)
Egy kérdés, itthonról van vagy külföldről? Én december közepe óta várok rá, de a magyar bolt visszamondta. Most külföldről jön és már úton van, remélem épségben ideér.
Jó szórakozást hozzá. :D
0
2013. január 15., kedd 18:42
Na nézzük azt a fránya The Hobbit Special Edition-t :) :)

Elegáns, visszafogott, az aranyozás nagyon széppé kecsessé és antikká teszi a borítót. Gyönyörű.

A belseje pedig maga a vizuális orgia. A booklet a complete kiadások terjedelmével vetekszik, igaz információban alulmarad, inkább a képekre koncentrál, azokból is a felvételek dominánsak. A térkép csodálatos, abszolút kézzel rajzolt a hatás, mintha Bilbó maga vetette volna minden egyes tokra. A lemezek szitázása kellemes, ez a homokszín árnyalat valahogy tökéletesen passzol az egész világhoz.

Aki viszont kitalálta ezt a zsebecskébe csúsztatható lemez megoldást, azt egy meleg kézfogás keretében üdvözlöm. Arról nem értekeznék most bővebben, hogy bénító ideggáz hatása alatt végignézetném vele, ahogy pár Tent City-ből importált rab szétgyalázza a gyermekeit, majd a házastársát (légyen az úr vagy úrhölgy), aztán szépen lassan komótosan kivéreztetném az egész famíliát a szeme láttára. Elképesztő mennyire nem lemezbarát a megoldás. Iszonyat nehéz kibányázni, és még így is simán látom a saját szememmel, hogy a felület végig hozzáér a középső rész bucijához, ami alatt a booklet bújik meg. Ha valaki tud erre valami jó megoldást, annak nagyon hálás leszek.

0
2013. január 14., hétfő 16:56
Szerintem a Skyfall című szerzemény is nagyon hangulatos, pontosabban nagyon jól eltalálja azt a hangulatot, stílust, ami általánosságban a Bond-főcímdalokat jellemzi. Egyszerre nosztalgikus (retrós) és modern is, remek egyvelege ez a különböző koroknak. Hálistennek ezt a tökéletes elegyet a harmadik Craig-film sztorijáról is elmondhatjuk. Végre! Nem véletlen a hatalmas siker, hosszú idő után olyat kaptak a rajongók, amire vágytak. S ehhez jól illeszkedik Adele dala, pedig alapból nem vagyok oda az előadóért, viszont ez a felvétele tetszik.
most posts by TM
0
2013. január 14., hétfő 16:19
Kicsit hozzászólok a témához.  Én a Hobbit  neten közvetített Új-Zélandi premierjén hallottam először Neil Finn zenéjét és akkor megfogott. Moziban is ha már a stáblista végéig nem maradtam ezt mindig végighallgattam. Szerintem nagyon jól hozza a hangulatot, nehéz munkanapok után mindig jól esik meghallgatni. Sokat mérgelődtem is mert nem jelölték Oscarra, bezzeg a Skyfall-t meg igen, nálam meg az az annyira nem jön be zene.
0
2013. január 14., hétfő 12:19
Szerintem a Neil Finn-nóta nagyon hasonlít erre:

http://www.youtube.com/watch?v=eHTTSaCYjGw

márpedig a Ritchie Blackmore (ex-Deep Purple, ex-Rainbow) által alapított Blackmore s Night nevű zenekar stílusa ugyanúgy reneszánsz, mint amilyen a kritizált Hobbit-betétdal. S mint tudjuk, a reneszánszra a nagyon régi, ókori művészetek újbóli felfedezése (is) jellemző, így ezt egyfajta szimbolikusságnak is felfoghatjuk, miszerint hogy "előásódott" a múlt homályából egy A Gyűrűk Uránál még régebbi legenda, mely a mostani kornak megfelelő modernebb formában tárul elénk, így a régi idők dicsőségeinek átültetésével a jelenben születik újjá annak kultúrája, így emelve a ma művészetének színvonalát. A később született fülekhez közelebb álló formában jut el, de úgy, hogy hűen megtart mindent a régmúlt szépségéből.
Szerintem nagyon stílusos!
most posts by TM
0