Keresés

FILMZENE

2007. február 14., szerda 0:49
S most találtam ezt a petíciót, nem biztos, hogy sikerül jól beszúrni, de csak be kell másolni a címsorban s már csak alá kell írni : ) John Williams DVD-t a népnek!

http://www.petitiononline.com/jw79mc32/petition.html

0
2007. február 14., szerda 0:45
Gratulálok a Mesternek!

Csodálatos filmzenéket ír és szerel s nagyon remélem, hogy még több tucatnyi s tucatnyi filmzenét hallhatunk tőle. Az elmúlt napokban jó formán csak a JP soundtrackjét hallgattam, az első s ezidáig sajnos egyetlen, teljes áron (5 v. 6 ezer forintért 2001-ben vásárolt) filmzeném tőle, s nem tudom megunni. De a Schindler s a Star Wars epizódok valamelyik albuma is gyakran kerül a lejátszóba. Jó lenne, ha egyszer élőben is hallgathatnám, az lenne csak az igazi élmény : ) Mindenesetre egy koncert DVD-ével én is beérném... egyelőre : )
0
2007. február 13., kedd 23:58
Írtam mailt.
0
2007. február 13., kedd 23:23
igen kell, norbi988@axelero.hu
postai út?
hol laksz?
0
2007. február 13., kedd 18:27
Bocs, CD, nem DVD.
0
2007. február 13., kedd 18:11
DOKTOOOOOOOOOR LEEEEEEEEECTEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRR!
Kell akkor a Jurassic DVD??????????
0
2007. február 13., kedd 17:38
Dr. Lecter. Tiéd a CD. Hogy tudom neked odaadni?
0
2007. február 13., kedd 17:34
engem érdekel, de komolyan, nincs meg az egyik rész zenéje se eredetibben!:(((
légyszíves add nekem!
nos?
0
2007. február 13., kedd 14:44
Ha már ennyiszer megvan eredetiben, akkor engem is érdekelne :D
0
2007. február 13., kedd 9:45
Teljesen egyetértek!
0
2007. február 13., kedd 9:44
Ez szégyen! Igaz, hogy megvan vagy 3-szor, de mégse porosodjon!

Megköszönöm!
0
2007. február 12., hétfő 18:17
Santaolalla mentségére szolgáljon a Brokeback esetében, hogy az Akadémia tagjai számár postázták a teljes felvételt - ez természetesen nem jelent meg kereskedelmi forgalomban -, ami egyébként 22 track és 32 perc. De ettől függetlenül az sem ad szinte semmi többletet, a soundtrack-hoz képest. Többször meghallgattam és próbáltam felfedezni benne azt a bizonyos pluszt, de be kellett látnom a művészet szubjektiv dolog :))
Szóval egy szépen kitatált - mert a "megirt" szó durva túlzás lenne -, gitár szóló bizony elrabolta Williams elől az Oscar szobrocskát. Persze ez már mással, máskor is előfordult....Öncélú gitározgatást dijjaztak, mégha az sokaknak tetszett is. Azonban Williams komlex művével szemben silány darab...
Remélem idén a Babel - ami szintén nem SCORE, hanem SOUNDTRACK -, nem okoz senki gépezetébe "fatal errort" :) Én Navarette -nek szurkolok !
0
2007. február 12., hétfő 17:25
Tudod mit, ha ennyire kedveled, neked adom ajándékba a Jurassic CD-jét. Nekem nem kell, úgyis csak porosodik.
0
2007. február 12., hétfő 17:23
Hát igen. Mondjuk nekem az Indiana Jones viszi el a pálmát. Meg az E.T., meg a Pokoli Lecke, meg a ......
0
2007. február 12., hétfő 15:38
Most olvastam, hogy a Babel kapta a BAFTA-t :O

Tavaly óta csípi a szemem, ahogy elbántak a Gésával, mert, hogy a Brokeback Mountain, mint best score, az vicc. 13 percnyi score van a lemezen.
Valszeg Williams szavazatai eloszlottak a Munichen és a Gésán. De akkor is vicc. Erre fel idén Santaolia lehet, hogy 2szeres Oscaros lesz.
0
2007. február 12., hétfő 15:05
Én nagyon szeretem Thomas Newman-t, de ő az egyik olyan zeneszerző, aki jellegzetesen a saját stílusát kialakítva önmagát másolja, illetve keveset változtat egy-egy új zenéjén. Meg is érdemelné az Oscart, ám eddig még nem részesült az elismerésben.
És bármennyire egyedi komponista is, azért nem tennék vele kapcsolatban olyan kijelentést, amit te. De John Williams az elsők között adott neki lehetőséget hangszerelésre. Erre ékes példa a Jedi visszatér-ben Darth Vader halála.
Szóval Thomas tényleg nagyszerű, de legyünk objektívek... vagy tudod mit? ne legyünk!:-)
Azért remélem, sok más zeneszerzőt is ismersz rajta kívül. Megéri.
0
2007. február 12., hétfő 14:55
nah én is elírtam, nema  filmzene.hu az mást írt, egy másik oldal volt az....
0
2007. február 12., hétfő 14:54
tényleg az! Gratulálok Maestro!!!
néztem a melleslegen meg a filmzene.hu-n hogy mit írnak az összefoglalóban, de semmit a MESTER-ről, a filmzene.hu-nak ez szégyen és gyalázat! írok is nekik egy mailt...
0
2007. február 12., hétfő 14:54
Thomas Newman a legjobb zeneszerző szerintem a világon. Ezer közül is felismerhető, mégsem egysíkú. Thomas Rules!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
2007. február 12., hétfő 14:44
Elnézést az elírásért:

Ez a 17. és 18. Grammy díja. Elképesztő!
0
2007. február 12., hétfő 11:21
Egy se! Ráadásul Williams 75 éves.

Viszont egy hatalmas örömhír érte John Williams rajongóit:

2 Grammy díjat nyert!

30 (Grammy) jelöléséből ez 10. és 11. díja. Az egyiket az Egy gésa emlékiratai-ért kapta, ami így az Oscaron kívül minden létező rangos filmzene díjat elnyert.
A másikat a München című film Prayer for peace című részletének hangszereléséért vihette haza.

Bravo, bravissimo maestro!
0
2007. február 11., vasárnap 23:30
bocs, ezt nem tudtam
0
2007. február 11., vasárnap 18:35
Akit érdekel a Goldsmith DVD ITT olvashat róla.
0
2007. február 11., vasárnap 18:24
mind2 anyag még életükben jelent meg VHS-en, és közreműködtek az elkészítésükben. a jerry anyag a halála után került át DVD-re.
0
2007. február 11., vasárnap 18:15
Akkor inkább ne legyen jó sokáig. Remélem még jópár score-ral örvendeztet minket a Mester. Kár, hogy idén nem lesz semmi tőle. Azt hiszem a köv. az Indy 4 lesz, de az is csak jövőre.
0