Valamikor 2001 végén (vagy a következő évben) futottam bele az Elit alakulat című sorozatba; úgy emlékszem az akkori m1-en, de ez lehet hülyeség.
Ami biztos, már fiatalemberként éreztem, hogy egy klasszikus született. A napokban újra néztem mind a tíz részt; az idő csak tovább nemesített rajta.
Megmosolyogtató volt látni a ma már elismert/befutott sztárok első szárnypróbálgatásait: Simon Pegg, James McAvoy, Michael Fassbender, Jimmy Fallon, Tom Hardy...
Aminél igazán meresztgettem a szemeim: Gwyneth Paltrow. Gőzöm nem volt róla, hogy vállalt pár másodpercet, mondjuk az IMDb-nek se. (kép lejjebb, egy korábbi hozzászólásban)
Ami abszolút lesokkolt a piros/vörös kabát esete.
Ezt a jelenetsort szinte mindenki ismeri, nem kell bemutatni:
https://www.youtube.com/watch?v=j1VL-y9JHuIElit alakulat (9.)
Nixon a rész elején piát keres egy német házban majd összefut a frissen elhunyt náci tiszt özvegyével. A rész végén újra találkoznak, amikor a helyi lakosokkal takaríttatják ki a... (kb. 1:30-tól)
KÜLSŐ LINK
Mélyen megdöbbentett (nem pejoratívan értve) ez az alkotói kikacsintás, párhuzam és nyilván nem is véletlen műve. Viszont jó 10 évvel ezelőtt egyáltalán nem figyeltem fel erre a "szimbólumra".