Érdekes dolog ez az Arnie vs. Sly kérdés.
Én mindig is nagy rajongója voltam Arnold filmjeinek, de Stallone néhány filmje is megfogott: pl. a Túl a csúcson, az Oscar, a Függő játszma, a Rambo filmek mindig is a kedvenceim közé tartoztak.
Schwarzenegger azonban nemcsak mint filmsztár, de mint sportember is érdekelt. Tizenévesen nemigen izgattak a színészi kvalitások, amiért én Arnold rajongója lettem, az maga az ember: hihetetlen fizikum, akaraterő és kitartás, páratlan sport-, film- és mára politikai karrier. Emellett aki ismeri az életútját, tudhatja, hogy az izomagy külső intelligens, humoros fickót takar. Bármily meglepő, de Arnold jelleméhez jobban passzol Dr. Hesse szerepe a Juniorból, mint a T-800-as a Terminátorból. Éppen ezért tudom én ugyanúgy élvezni a vígjátékait, mint az akciófilmjeit. Az Ikrek, az Ovizsaru, a Junior, Az utolsó akcióhős, de még a Batman és Robin is szórakoztató tud lenni, ha az ember nem a Terminátor vagy a Ragadozó filmekben megszokott kíméletlen akcióhőst várja Arnoldtól.
Emellett családfőként is példát lehet venni róla: több mint húsz éve él boldog házasságban, négy gyermek apja. Róla bizony nem hallani szaftos magánéleti pletykákat, és most tekintsünk el a választások idején bevetett mocskolódásoktól, melyek jelentős része meglehetősen nevetséges volt (pl. egy ízben azt olvastam valahol, hogy szenzációs leleplező videóra bukkantak, melyben Arnold marihuánás cigarettát szív - nos, csak meg kell nézni a Pumping Iron-t, az inkriminált felvétel abból származik).
Biztosan elfogult vagyok, de én sokkal-de-sokkal többre tartom Arnoldot. Igaz, ebben nem csak a filmek és a színészi kvalitások vannak benne, hanem a teljes ember. Mindamellett csak ismételni tudom magam: szeretem Stallone és Willis filmjeit is.
A John Rambo pedig fantasztikusan jól sikerült, csakúcs, mint a Rocky Balboa. Mindkettőt óriási élmény volt számomra megnézni a moziban. Szuperlatívuszok helyett a fentiek fényében talán elég csak annyit írnom: a John Rambo klasszisokkal jobb folytatás lett, mint a Terminátor 3.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.