Keresés

Forgatókönyv írás/eladás Magyarországon

2011. február 10., csütörtök 22:51
:-)))
0
2011. február 10., csütörtök 22:46
Majd a következő (vagyis a harmadik, mert a második film tervei is már dobozban vannak) filmem témájának lehet meggondolom! :)
A jogdíjakat meg majd fizetem neked! :D
0
2011. február 10., csütörtök 22:45
Igazából inkább pszicho-thriller, de azért ha xpress-en lenne, akkor horror, thriller lenne a besorolása szerintem! :)
Remélem, nem csak lenne, hanem hamarosan lesz is! :)
0
2011. február 10., csütörtök 17:29
Ja, biztos brutálisan megcsonkítják benne egy film képét:). A végén szegény ott fekszik 4:3 letterboxban:).
0
2011. február 10., csütörtök 17:09
Director s Cut lesz belőle, vagy alapból keményre sikeredett? :)

amúgy milyen film lenne? gondolom horror. :)
0
2011. február 10., csütörtök 16:59
Persze, mivel az én művem! :)
A film is leforgott már, keményen vágás alatt van! :)
0
2011. február 10., csütörtök 16:51
és, jó lett? :)
0
2011. február 10., csütörtök 16:24
Én meg csak úgy írtam forgatókönyvet a saját filmemhez! :)
Eladni nem fogom úgysem, de szerintem szabályos, mert progival készítettem! :)
Ismeri valaki a CeltX nevű programot? Tudom ajánlani forgatókönyv-íráshoz!
0
2011. február 10., csütörtök 15:52
én amúgy erre a szakra járok, Joe, hatalmas buli, mondhatom, de szívesen tartok neked felvételi előkészítőt, ha mondjuk minden órára hozol egy normális dvd-t nekem
0
2011. február 8., kedd 13:42
Már az első bekezdés felénél irtó jól szórakozom ezen az íráson! :)
0
2011. február 8., kedd 13:34
Sajnos nincs 5 évem e célra, most tavasszal, nyáron esetleg ősszel lenne jó, mert nem merek hosszabb távú képzésbe belefektetni, mert sanszos, hogy az intézményt, ahol dolgozom megszűnik és utána kereshetek máshol állást. Ősszel volt ilyen kurzus, de akkor nem tudtam részt venni rajta, mert még akkor a főiskolai képzésemet fejeztem be munka mellett.
0
2011. február 8., kedd 13:22
A Színművészeti Egyetemen indul filmdramaturg szak idén is, ahol pont forgatókönyvírásra, producerkedésre nevelik ki az ifjoncokat és ha jól sejtem, filmes berkeken belül is lehet kapcsolatokat szerezni. Pár éve szemeztem vele, amikor felvételiztem nem indult, most viszont beneveznék rá. A felvételinél van Alkalmassági és Gyakorlati vizsga, tovább információk a felvi.hu-n vannak. Egyébként 5 éves osztatlan képzés.
0
2011. február 8., kedd 13:11
De jó, hogy előkerült egy ilyen topic. Pont érdekelne, hogy valaki filmes berkekben tud-e róla valamit, hogy a közeljövőben tartanak-e forgatókönyvírói kurzust, amit mondjuk hétvégén kellene látogatni és 100 000 Ft körüli pénzösszeg ráfordítással részt vehetnék rajta? Ősszel volt egy, de sajnos még túl elfoglalt voltam, most viszont tudok rá időt szakítani.
0
2011. február 8., kedd 6:00
egyszer régen elmentem a schilling-moharos forgatókönyvíró iskolába, amúgy elég fiatal voltam, kábé huszonegy éves, és egyébként őszintén szégyelltem magam amiatt, hogy érdekelnek a filmek, mivel a bölcsészkaron a legnagyobb szájú és a legostobább barmok számítottak az úgynevezett filmes arcoknak, ezeknek pedig egytől-egyig a hajába volt túrva a napszemüvege, és nekem meg nem is volt napszemüvegem, mert az előző nyáron kettétört, amikor ráültem a buszon vonyarcvashegy felé, amikor az első csajom nyaralójába utaztam lefelé, ráadásul ilyen gátlásosforma csávónak gondoltam magam, aki nyilván a büdös életbe se fog kamerák közelébe kerülni, s inkább csak a DC++ on töltögettem ilyen obskúrus szennyfilmeket, s csendesen örültem , ha alkalomadtán a nagyszájú, tanyasi tarantinók arcárará tudtam fagyasztani az önhitt, mindentudó mosolyt.

aztán valahogy mégiscsak ott voltam ebben a schilling-moharos iskolában, már a bölcsészkar felénél lehettem, és kezdett derengeni, hogy nem lesz belőlem világfordító tudós, szóval nagy remények fűztek ehhez az intézményhez, tavasz volt, és egy fehér falú épületben volt a foglalkozás, két darab tanár vonult fel, egy egzaltátabb, hippisebb forma, fekete, kócos hajjal, aki szerint a remény rabjai a világ legjobb filmje, meg egy ilyen portásszerű, kopaszodó muki, afféle serény titkárnak tűnt, és eléggé izzadt a homloka (utóbb kiderült, hogy azóta írt valami könyvet a tévésorozatok írásáról, ami egybehangzó vélemények szerint borzalmas a végtelenségig), szóval ez a két tanár nagyban osztogatta a brossúrákat, meg a mindenféle lapokat, és roppant magabiztosak voltak, meg baromira meggyőzőek, de valahogy mégis egy ilyen szakszervezeti megbeszélésen éreztem magam,  ráadásul egy csomó ilyen öregebb pofa ült a ritkásan megtöltött padsorok között, és egy szemüveges, ötvenes fazon érdeklődött a legnagyobb hévvel a tanmenet iránt.

de végül nem ezek a szóért nyújtózkodó, ötletekkel teli géplakatosok, deresedő homlokú kórházi ápolók és vadul jegyzetelő kazánfűtők tántorítottak el ettől az iskolától. hanem egy ilyen fiatal, jóképű fazon, akire rendre ráterelték a tanárok a figyelmet, hogy ez a faszi, mittudomén, Gábor, miután elvégezte a forgatókönyvírók szerény árért megszámított kurzusát, milyen csodálatos filmet rendezett tavaly, amit pedig a Schilling-Moharos iskola producerált enmaga.
magas, barnára sült gyerek volt ez a Gábor, nagyban vigyorgott mindenkire a folyosón, mintha csak ezért kapta volna a jussát, és egyre csak csacsogott a lányokkal, hajában napszemüveg. szóval néztem a brossúrákat, meg néztem a tandíj befizetéséről szóló röplapot, s hosszan szemléztem a tekintélyes filmlistát (amit a szemüveges, ötvenes fazon egy előzékeny mosoly társaságában osztott széjjel jövendőbeli csoporttársai között), aztán felálltam, és otthagytam az egészet a picsába, tavasz volt, sütött a nap, és gyors léptekkel indultam a trolibusz felé, kicsit szégyelltem magam ugyan emiatt az egész miatt, de nem volt vészes azért, este meg amúgy is randim volt egy ronda bölcsészlánnyal, és meg is kellett írni valami nyominger dolgozatot.
0
2003. február 11., kedd 8:02
Lehet, hogy nem akartál nevet írni, de ez nem a Schilling-Moharos Forgatókönyv-Írói Ügynökség????
0
2003. január 31., péntek 9:27
Az általam ismert egyetlen forgatókönyvíró ügynökség, akik könyvek producerek felé való képviseletével foglalkoznak, a minimum árat 3.000 000 forintban szabják meg, és szeretnék, ha ez csak felfelé menne. Ennél kevesebbért csak kifejezetten szerzői beleegyezéssel hajlandóak üzletelni a forgatókönyvvel. Szóval, itthon is lehet jó pénzt kapni egy könyvért, a baj inkább az, hogy rendkívül nehéz eljutni odáig, hogy foglalkozzanak egy forgatókönyvvel, főleg, ha az író még nincs bent a filmszakmában. De azért hajrá mindenkinek!
0
2003. január 30., csütörtök 18:27
Ugyan nem értek hozzá, de mivel a magyar kis piac, inkább a minőség felé megy, de az árak lent vannak. Ha sikerül egy nagyon jól szponzorált csoportot kifogni, mehet 500e - 1m felé is. Külföldön biztos drágább, de ott nem érdekel senkit az eredetiség. Bár ha egy bevált film remake-ét írod át.....
0
2003. január 30., csütörtök 10:51
Szerintetek ma Magyarországon el lehet adni tisztességes áron egy forgatókönyvet? Olvastam pályázatokat, ahol a fődíj kemény százezer forint volt, de én nem erre gondolok.
Egyáltalán működik-e nálunk így a dolog? Barbalics úr, Vajna úr kifizetne-e x összeget egy könyvért?
0